Bydlí tady někdo pod jednou střechou s rodiči?

Profilova fotka
Holky jak jste na tom s bydlením? bydlí tady někdo pod jednou střechou s rodičema?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My ano, ale na jaře začínáme stavět, tak snad to bude už jen na chvíli :)
Odpovědět
Profilova fotka
Joo já a každej bydlíme extra s rodičema :-D
Odpovědět
my bydlíme u mé mamky, a budem ještě tak rok a půl :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme bydleli, ale teď jsme se přestěhovali k jeho babičce která bydlí o tři baráky dál (bylo nás ta moc a neměli jsme soukromí..přistěhovala se tam přítelova sestra s rodinou a zabrala celý patro, který měl přislíbený přítel). A po tim co mi teď dělá budoucí tchýně, tak už vím, že se tam nechci vrátit (a to jsem s ní nikdy žádné velké problémy neměla, až teď)
Odpovědět
Profilova fotka
@maji01 Budujeme si podkroví u tchánovců. A nejpozději od prosince tam budeme bydlet přímo s nima - než si doděláme svoje o patro výš :-S
Odpovědět
Profilova fotka
My teda rozhodně ne, jsme dospělí, pracující lidé.
Odpovědět
Profilova fotka
Rodice bydli v baraku kde vlastni 2 byty (celkove ze 4 bytu, dalsi dva vlastni jina rodina), navic si tatinek postavil za barakem na zahrade maly baracek, kam se on uz odstehoval (mamka stale bydli ve starem byte, oddelene loznice byly na tatkovo chrapani malo, tak ma kazdy svuj barak :-D), ja dlouhou pocitala s tim, ze se k nim jednou vratim (aktualne bydlime s manzelem na druhem konci republiky), protoze proc kupovat drahy byt nekde, kdyz uz mam slibeny byt od rodicu, ani bychom treba nebyli pod jednou strechou, ale ted uz si to nejak nedovedu predstavit, pred rodici to vysvetluji, ze kvuli praci se nam tam nevyplati stehovat, ale pravda je, ze bych to asi behem par mesicu nedavala, a to mam s rodici i tchanovci velmi dobre vztahy, ale na obou rodicich uz vidim jak zacinaji duchodcovatet (je jim vsem +- 60) a do budoucna by to proste z dlouhodobeho hlediska nedelalo dobre mit je az tak blizko.. predstava bydleni pod jednou strechou, i kdyby byla spolecna jen predsin a zahrada, jinak oddelene domacnosti, do toho bych dnes uz dobrovolne nesla.. i kdyz clovek nikdy nevi, co se stane a cemu se bude muset prizpusobit..
Odpovědět
Profilova fotka
ano my s přítelovými rodiči, máme dvougenerační rodinný dům, my nahoře v 3+1, oni dole v 2+1. Zahradu apod. máme společné. A upřímně říkám - raději by jsme byli sami. Sice žádné hádky apod. neprobíhají, ale sem tam nějaká ta třenice je, navíc jsou o dost starší, oběma jim bude 70, takže spoustu věcí vidí jinak. Do toho ještě každý víkend k nim jezdí přítelova neprovdaná single sestra, která si k nim jezdí jak říká odpočinout - je to těžká introvertka narozdíl od nás, nesnáší hluk apod., takže je na nervy z toho, že máme o víkendech na zahradě posezení s kamarády, do toho naše dvě děti, které být zticha prostě neumí - no je toho víc. Takže my momentálně řešíme prodej domu s tím, že by jsme šli každý bydlet zvlášť. Ale abych byla spravedlivá - nechtěla bych bydlet ani s mými rodiči, ti mají taky svoje mouchy, tak jako každý, prostě s nikým, nedělá to dobrotu ať už to zpočátku vypadá sebelíp dobře. Ale to je jen můj názor.
Odpovědět
Bydlime u nasich s triletou dcerou. mame vlastni vchod a spolecnou zahradu. Nasi vsechno hlidaj, vsechno chteji vedet a do svatby se nam pletou hodne!
Odpovědět
Profilova fotka
ano, my u mých rodičů. Máme dvougenerační dům oni mají 3+1dole a my máme 3+1 nahoře s tím že okupujeme půdu :-D - každý má vchod zvlášť. Zahradu a ostatní stavení máme společně. Už takhle bydlíme přes 2 roky, svatbu máme plánovanou na příští rok. Upřímně bych neměnila a co vím tak ani přítel. Naši nám do ničeho nemluví (pokud přímo nechceme poradit) co se týká oprav a úprav tak vše děláme společně. Takže si stěžovat nemohu :-)
Odpovědět
Bohužel ano, s tchýní....a je to teda peklo. Moc na výběr nebylo, tak musíme "bojovat".. Do všeho se plete, u ničeho nesmí chybět, všechno ví nejlíp... Zrovna před chvílí jsem se rozčílila, když jsem našla otevřený dopis pro manžela (aby jí náhodou zase něco neuteklo..). A můžeme to říkat furt dokola ať to nedělá a nic..jako dub. Kdyby byla možnost, okamžitě se stěhuju..
Odpovědět
Profilova fotka
my bydlíme sice ve svém baráčku ale jen přes dvůr jsou tchánovci-a někdy mi to leze krkem že mají o všem přehled a o každé návštěve ví
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kvetinkaastra @jozanemec joo holkdy tohle přesně znám (teda poštu si netroufne otevřít)..ale jak nemá přehled s kým se stýkám, když přítel neni doma je zle..a teď už aji když je doma a chodí za mnou kamarádky tak ji to strašně štve, asi protože ji nepozveme mezi nás :-D takže mě pomlouvá u příletoví babičky a ta vždycky si pak stěžuje že si má budoucí tchýně stěžovala na mě..vadí mi to, dělám co můžu, ale nejsem zvyklá že mi někdo stojí pořád za zadkem a kontroluje mě..to nedělali ani naši v 15..mamka se maximálně zeptala v kolik přijdu, ale tady to je..s kým jdeš, kam jdeš, proč jdeš..kolik to bude stát.. ;-) takže pevné nervy přeji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my bydlíme ve dvougeneračním domku s tchyní. Občas sice je menší ponorka, ale jinak mohu říct, že zatím vidím spíše klady (podotýkám, že takhle bydlíme už 4,5 roku) - za prvé si můžeme kdykoliv vyjet pryč a postará se nám o mazlíčky doma, za druhé je to super pohodová ženská a když mám pifku na přítele, není mi stydno jít k ní třeba na vínko... a nakonec, bude velikou výhodou mít "babičku" v baráku, až budeme mít mrně, už kvůli tomu, že budu chtít brzy do práce aspoň na part time :-) Takže jsem asi jedna z mála výjimek, ale ze společného bydlení nervíky nemám :-) Vlastně jednou mě to přepadlo - když si před dvěma lety na začátku prosince usmyslela, že chce do Vánoc zrekonstruovat koupelnu, ještě na štědrý den jsem utírala v bytě tuny prachu, joo to jsem vztekanec tedy měla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kecka28 @maji01 My to máme podobně jako @kecka28 bydlíme v dvougeneračním domě, my pro sebe máme 5+1 oni 4+1 a společně obýváme zahradu, garáž, dílnu, dvorek atd. A zatím si nemůžu stěžovat. Neříkám, že je to úplně super, ale nepletou se nám prakticky do ničeho a když nechci tak je nevidím. Navíc jim je oboum už skoro 70, takže taky mají rádi svůj klid.
Odpovědět
Ahoj, my bydlíme v dvougeneračnim domku s manželovými praroďiči. Na to, že máme vše oddělené je to tu peklo!! Člověk se nikomu nezavděčí, ba naopak ješte je ten špatný a o tom, že když nejsme doma máme z bytu průchoďák ani nemluvím ( klíče musí mít, mají u nás sklep). Jo a perlička je, že když k nám dojde návštěva, tak babička je odchytne už před tím, než stihneme vůbec otevřít a když zo nestihne má tu drzost dojít až k nám. A když není manžel doma, chodi mě kontrolovat.... Co dělám, jestli vařim a podobně. Včera zaperlila úplne, přišla s tím, že když se naše ročni dcera doma nudi, ma jit ven a sbírat švestky!!! No comment!
Odpovědět
Profilova fotka
My tedy rozhodně ne. Ať jsou rodiče sebezlatější, oba máme jednoznačný názor, že to nedelá dobrotu. Vidíme to u mé sestry co bydlí s mámou. Takže nikdy :)) Leda za předpokladu, že se o sebe už nedovedou postarat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, s pritelem bydlime u moji mamky.Nasi se rozvedly kdyz mi bylo sest.Bydlime ve trech a dobry, jasne taky se obcas s mamkou chytnu, ale kdyz si nevime rady,vime ze se muzeme na cokoliv zeptat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
joo, ale hned jak konečně najdu pořádnou práci, začnem usilovat o hypotéku, chceme stavět :)
Odpovědět
Profilova fotka
Naštěstí už ne! :D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Tak asi jsem jedina, ktera je u tchanovcu rada ;-) Bydlime s nimi v domecku a horni patro je nase. S nimi si tykam od prvniho dne co me muj privedl ukazat :-) A jsem rada ze je mame.....tchyne je moje kamaradka a tchan by a super. Nemenila bych.
Odpovědět
@maji01 Díkybohu už od 19 let ne:-)
Odpovědět
Ano bydlime. Tvarime se, ze je to docasne, ale dokud nenasetrime na vlastni, zustaneme tu. Hypoteku odmitame.
Odpovědět
My jsme necelý rok bydleli v bytě a tchýně bydlela hned pod námi (na vesnici v okálu).. A never more!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my se snoubencem bydlíme v novostavbě s jeho rodičema. Oni mají pro sebe spodní patro, my máme pro sebe podkroví s vlastním vchodem. Když nechceme, nemusíme se ani vidět. Akorát nám špatně udělaly izolaci, takže je všechno po celém baráku slyšet. Tchán je trošku nervák, ale je v pohodě, tchýně je super, možná i spíš jako kamarádka :) Občas bych ráda do vlastního, jindy jsem zase ráda, že jsme tam s nima. Z novostavby je těžké utéct, ještě když splácíme dohromady hypotéku.
Odpovědět
bydlime v baraku s tchanovcema..mame svoje horni patro dva velke pokoje kde sme i s malym ale koupelnu zachod a kuchyn mame spolecnou dole..je to teda des ale jinam si nemuzeme ted dovolit jit
Odpovědět
Profilova fotka
také bohužel společně s tchánovcema!!! Ačkoliv jsem vždy tvrdila, že se takto bydlet nemá (po zkušenostech a žití takto v dětství u rodičů). Nic moc jiného nám nezbývalo. Nedělá to dobrotu. Na začátku to vypadalo, že to půjde, ale čím déle tu jsem tím víc chci pryč. Ono 100x nic umořilo osla!!! A aby toho nebylo málo v domě hned vedle bydlí další část manželovi rodiny, dole babča a strýc a na hoře švagrovci!!! Masakr. Věčně jsou nakýblovaný na naší zahradě, vše se jim hodí, nejlépe na nic nepřispívat, jen využívat. Věčně jsme ti nejhorší a na posledním místě. Protože jsme pod jednou střechou, tak ať uděláme cokoliv vždy to má menší váhu, než to co jsme něudělali. Naproti tomu ti od vedle ať se na cokoliv vykašlou, tak vždy má větší váhu to co udělali, a že oni se pro rodinu fakt nepřetrhnou!!! NIKDY NIKDY měla jsem se držet původního mínění!!!
Odpovědět
Profilova fotka
My našťastie bývame sami v byte, ktorý ostal priateľovi, keď sa jeho rodičia presťahovali do domu... Moja mama sama hovorila, že keď bývať, tak nech sme ďaleko od mojich aj jeho rodičov :-D Ale musím priznať, že niet toho bytu a ich sťahovania, tak neviem, ako by sme pokračovali :-S
Odpovědět
Profilova fotka
my a nikdy více. už abychom byli pryč!!
Odpovědět
My bydlíme u přítelových rodičů a nemůžu si stěžovat. Máme všechno vlastní, rodiče se nám do ničeho nepletou, pokud si neřekneme - ale pak se snaží, aby pomohli, jak nejlíp mohou. Navíc máme kamarádský vztah. Takže já si nemohu na nic stěžovat :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?