Závoj. Musí ho nevěsta mít nebo ne?

Ahojky, co si myslíte, má mít nevěsta na svatbu závoj? Pořád nad tím přemýšlím, raději bych ho neměla, účes i šatky by vypadali líp, ale říkám si, abych se pak líbila a to hlavně ženichovi :-D Aby si pak neřekl, že jako nevěsta bez závoje nejsem pravá nevěsta....
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
ja myslim ze zavoj nemusis mit, ale jestli se bojis co na to zenich tak se ho zeptej jestli nema proti tomu vyhrady ;-)
Odpovědět
Ahoj, taky nad tím přemýšlím, ale vzhledem k tomu, že jsem ještě nebyla schopná vybrat šaty, nechávám to u ledu. Závoj budu řešit, jestli se bude hodit ke zbytku. A jestli ne, kašlu na něj. Jestli budeš mít svatební účes (klasické ozdoby, korunku, diadém...), budeš mít svatební hlavu tak jako tak :-) Myslím, že závoj vůbec není nutný.
Odpovědět
Já se ho ptát nechci, chci ho překvapit kompletně ;-) Aby vůbec netušil, v čem a jak přijdu :-D
Odpovědět
Souhlasím s Dendisou, jestli má celek působit krásně, je potřeba, aby se závoj k šatům hodil. Ujasni si priority, já třeba věděla, že bez závoje se vdát prostě nechci, takže i kdybych objevila sebenádhernější šaty, k nimž by ale závoj neseděl, hledala bych dál. Dneska vůbec není závoj pravidlo (stejně tak jako před dávnými a dávnými časy:-) zase neexistovalo, aby závoj nevěstu nezahaloval, ale "jen" zdobil, jako je tomu v devíti z deseti případů dnes), všechno záleží jen na vkusu nevěsty. Pokud víš, že by ses v něm necítila, tak si ho neber, když se člověk nelíbí sám sobě, nevypadá hezky ani navenek. Navíc máš třeba na oplátku nádherné vlasy a tam se dá zas vyřádit se svatebním účesem, který, je-li závoj, musí být trošku kompromisní. Rozhodnout se musíš sama, jen radím poslechnout svoje oči a srdce a potom uvidíš, že ženich zůstane paf:-)
Odpovědět
ja asi zavoj mit nebudu. k satum, co mam zamluveny se ten, co maj, moc nehodi a k satum navic patri krasnej tylovej sal se sklenenyma koralkama jako mam na korzetu, takze si beru ten - takze bez zavoje ale vlastne se zavojem :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já si taky myslím, že záleží na typu šatů, jestli se k nim závoj hodí nebo né. A znám i pár holek, které závoj hrozně moc chtěly ale když si ho v půjčovně vyzkoušely nešel jim. Navíc myslím, ale je to jen můj osobní názor, že šál i závoj by bylo přeplácané.
Odpovědět
m24 - taky si myslim, ze sal i zavoj dohromady je moc. ten muj sal je tylovej (stejne jako sou zavoje), takze to bude vlastne takovej "jako" zavoj. a nebude ve vlasech, budu ho mit kolem ramen.
Odpovědět
Profilova fotka
no a já bych řkla, že jde taky hlavně o to jakej závoj a jak dlouhej, protože pokud necješ mít závoj úplně jako hlavní věc- tady po šatech ;-) tak bych zvolila jen maličkej, maximálně 50 cm dlouhej a dala bych ho dolů pod účes :-) dnes to tak spousta holek nosí. a je to jen takový doplňěk , moc to ani zepředu není vidě, ale jako nevěsta závoj máš ;-) a taky jde pěkně vidět účes. a závoj této délky salá zhruba k lopadkám, nebo těsně pod a tak buď pouze zakrývá holá ramena u korzetu, nebo je i přes šaty, které ale stejně nebývají zezadu tak efektní jako zepředu, takže já jsem pro a myslím, že je to dobrý doplňěk :-)
Odpovědět
Já mám právě vybrané šaty se zapínáním za krkem a vypadá to moc pěkně, takže si myslím, že by byla škoda to zakrýt ;-) A chci korunku nebo kytičky do vlasů, tak myslím, že by to bylo s tím závojem až moc a jak říkám, asi by zbytečně zakrýval... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem nad tím ještě tak před měsícem přemýšlela, zda ho mít, či ne..Chtěla jsem jen rozpuštěné, nebo natočené vlasy a korunku.Ale pak jsem se rozhodla, že si ho vezmu, pak by mě to třeba mrzelo, že jsem ho neměla jako správná nevěsta.A jak říkají holky, bude pod drdolem nebude zepředu až tak vidět a tu korunku mít taky budu..A rozhodně si nemyslím, že by to bylo přeplácané.Záleží jakou korunku a další věcy.Ale pokud se vám do závoje moc nechce, tak si ho neberte, v případě zajímavě řešených šatů zezadu, zase by to zbytečně skrýval, na co jste chtěly upozornit.Tak hodně štěstí s výběrem. ;-)
Odpovědět
Souhlasím s tím, že k závoji musíte mít i správný typ šatů. Já třeba chci dlouhý závoj, který ponesou družičky a chci mít i do líbačky závoj před oličejem. Ale to jsem si vysnila ale jestli to bude pravda, to ještě nevím! Ale rozhodně bych se do něj nenechala nutit, myslím si, že mít závoj rozhodně není nutnost, to záleží na každým a je to starost navíc!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, první jsem závoj nechtěla, ale teď už je realita jiná :-D Závoj chci a zrovna takový, který by se mi šikl, nemůžu najít. Můžete mi poradit, kde seženu růžový závoj? Děkuji ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Simko, ten by bylo asi nejlepší si někde nechat přímo ušít. Ještě jsem totiž růžový nikde neviděla. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Simko taky jsem neviděla růžový..Ale určitě ho někde prodávat musí.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem přemýšlela, že bych si ho nechala ušít, to byl nebyl problém, znám jednu šikovno paní, ale zase kde sehnat ten materiál ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
A nechceš zkusit napsat do romanticy- oni prodávají různý tyl na závoje.
Odpovědět
myslím si, že závoj být nemusí, taky jsem původně závoj nechtěla, ale nakonec jsem se rozhodla, že mám doma štrasovou korunku tak to k tomu nějak přidáme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
leniik1 díky za typ, zítra objednávám, teda pokud se mi bude líbit ta barva, ale doufám, že bude :-D ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, jde to třeba taky udělat tak (pro ty nerozhodné), že závoj mít budete na obřad a focení a při oslavě ho pak sundáte. Samozřejmě ale platí všechno to, co jste psaly, musí to sedět k šatům, nevěsta se v tom musí cítit a líbit sama sobě atd. ;-)
Odpovědět
Prosbička! Tak jsem dala fotky do alba (E+O 23.6.2006), prosím, prosím, juknětě na ty šatky a řekněte mi přímo názor, zda závoj ano či ne....chlapy říkali rozhodně ne, škoda zakrývat ;) ale pořád nevím...
Odpovědět
prosím poraďte ;)....
Odpovědět
saty jsou krasne. ja bych na tvem miste sla bez zavoje, ale pokud chces zavoj, tak ne s tim lemem. je to ten samy jako ten na fotce ze strany???
Odpovědět
Není, ten je zase jinej...zkoušeli jsme všechno možný ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych taky doporucila bez zavoje. Pokud zavoj tak bez lemu a bez rukavicek...
Odpovědět
A myslíte, že nebudu až moc odhalená ;-) ? Aby se ženich nezlobil :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tipla bych si, ze se zlobit nebude ;-) Myslim, ze nebudes vubec moc odhalena, tak akorat, jako vetsina nevest. Nektery jsou jeste mnohem odhalenejsi v satech bez raminek a bez zavoju... Ale samozrejme zalezi, jak se budes citit...
Odpovědět
To já se cítím ;) jen aby příbuzní nepadli do mdlob, ale což, oni se nevdávají ;) Takže myslíš rozhodně bez?
Odpovědět
Profilova fotka
Znovu jsem se na to podivala a ja bych si ho k temto satum nevzala... :-) Drzim palce pri rozhodovani!:-)
Odpovědět
Ahoj holky mám prosbu nevíte nějaké internetové stránky, kde by se dal koupit závoj nebo aspoň že je tam víc fotek, abych to mohla ukázat v salonu co bych potřebovala, aby mi objednali........Kdyby jste náhodou věděly, tak mi můžete písnout i do IP děkujůůůůůůůů :-)
Odpovědět
Doris, jsou tu dvě diskuze "Ušití závoje" a tam holky psaly svoje zkušensoti s nákupem závoje.
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?