Nevěsty budete mít / měly jste závoj?

Profilova fotka
Já mám dlouhé vlasy po pas, chci je jen trošku sepnout a navlnit, tak si říkám, že by byla škoda je schovat závojem... Navíc nevěřím na zlé duchy, spíš na zlé tchýně a ani nejsem "nevinná"... :-) Myslíte, že nevěsta bez závoje není nevěsta?
Odpovědět
1
2
Myslím, že to záleží na tobě. Budeš nevěsta se závojem i bez něj. Za mě - mně se závoje nelíbí (snad s výjimkou francouzského), opravdu málokomu sluší. Ke spoustě šatů se to nehodí a dokonale je to zazdí. Za mě tedy ne. To, že nevěsta bez závoje není nevěsta je blbost, a argument, že svatební den je jediná příležitost si ho vzít a tak je děsně nutné to využít je úplně mimo. Mně se líbí ve vlasech živé květiny, sama jsem měla květinovou čelenku, vypadala nádherně, všem se líbila.
Odpovědět
taky mám závoj a vůbec nevím jestli si ho vezmu :) mám korzetové šaty s tylovou sukní.Závoj je taky z tylu a dole je bílí lem a je asi do pasu.
Odpovědět
Profilova fotka
@pajuska252 Ja zavoj mela, ale jen proto, ze se mi libil k satum. Jednoduchz, dlouhy. Nemam dlouhe vlasy, takze jsem je mela vycesane a zavoj koukal z pod nich. Zadne povery jsem neresila, ani pres oblicej jsem ho nemela, ani nezakryval uces... Dneska zalezi ciste na tobe, jestli se ti k tvym satum libi nebo ne. Dneska je prece nevesta i v riflich :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pajuska252 ve středu jsem měla zkoušku účesu tedy... mám vlasy po pás a po kadeřníkově hodinové práci s kulmou se mi na hlavě vytvořili nádherné prstýnky. Vzadu mi pár lokýnek sepnul a pak přišel na řadu závoj a já řekla ne! Rok si pěstuji vlasy abych si je potom nechala zakrýt závojem. NE! =) Za mě určitě v tvém případě závoje netřeba =)
Odpovědět
Profilova fotka
@pajuska252 Závoj jsem neměla a myslím, že to byla perfektní volba
Odpovědět
Bez zavoje si to neumim ani predstavit. Ten se po obradu a foceni stejne sundava, takze ti kadere urcite videt budou :)
Odpovědět
Kdybych mela dlouhe vlasy tak bych si zavoj taky nebrala.
Odpovědět
Profilova fotka
já závoj neměla, měla jsem jen věneček a myslím, že k mým šatům to vypadalo dobře a rozhodně závoj nechyběl, ani by se k tomu nehodil a já ho nikdy ani moc nechtěla
Odpovědět
Profilova fotka
já mám vlasy krátké a moc se mi zatím nelíbily ozdoby do vlasů, proto si na obřad závoj dám..Ale bude to závoj maximálně po ramena.. Ale myslím si, že závoj nevěstu nedělá, kdybych měla dlouhé vlasy, tak bych si ho možná též nebrala
Odpovědět
Já závoj taky neměla. K šatům by mi asi i šel, ale chtěla jsem do vlasů živé květiny a se závojem by pak moc nevynikly. Navíc jsem měla v živé paměti svou kamarádku, která se vdávala pár měsíců přede mnou, obřad venku a foukal vítr. Výsledek - kamarádka se celý obřad zabývala vlajícím závojem, což vypadalo hrozně a ona si to neužila... My sice měli obřad uvnitř, ale i tak mě tohle dost odradilo :) A podle mě závoj nevěstu nedělá :)
Odpovědět
Profilova fotka
tak já jsem závoj vždycky chtěla, ale když mě učesala kadařnice, tak jsem si to rozmyslela, navíc, když uvážím, že mám zdobeé šaty, tak by se k tomu ani nehodil, jemná čelenka ho skvěle nahradí
Odpovědět
Pro mně je tedy závoj hodně důležitý a těším se na něj. Bez závoje je to pro mně ples nebo jakákoli honosnější oslava:-) Ale to je můj subjektivní názor, protože opravdu krásné účesy a načančané róby vidím na každém plese posledních pár let. Dokonce i bílé šaty tam holky nosí, bohaté sukně apod. Takže já určitě závoj chci. Ale udělejte si každá svatbu podle svých představ a přání. Musíte být spokojené vy a váš ženich. Slušet vám to bude určitě nejvíc ze všech na vaší svatbě stejně, tak buďte samy sebou ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já se na závoj hrozně těším a tajně si ho chodím zkoušet k zrcadlu :-) Účes jsem závoji přizpůsobila. Zase se mi třeba vůbec nelíbí květiny ve vlasech, takže opravdu sto lidí, sto chutí a každá musí dát na svůj pocit. Určitě bych ale neřekla, že nevěsta bez závoje není nevěsta.
Odpovědět
mam take vlasy do pasu mela sem je vyzehlene, jen sepnute strany a vlasy hozene dopredu a zavoj 3m dlouhy a rozhodne bych nemenila..bylo to nadherny
Odpovědět
Já jsem si strašně přála živé květiny ve vlasech. Mám černé vlasy. Měla jsem drdol a v něm zapíchané bílé květiny a byla jsem moc spokojená. Ať si to každá udělá, jak sama chce :)
Odpovědět
Vemte si ale jak se doba změnila,ještě před 20 lety bylo téměř nemyslitelné,že by se nevěsta vdávala bez závoje. Mě to pak přijde spíš jak nějaký ples,a ne svatba. Jak tady jedna nevěsta psala,taky si tajně chodím zkoušet závoj k zrcadlu :-D Určitě bez závoje si to nedovedu představit,a můj ženich chce,abych ho měla přes obličej, se nemůže dočkat až si mě odkryje. Myslím že by se měly brát ohledy i na naše protějšky,znám případy,že ženich byl nešťastný z toho,že jeho nevěsta šla bez závoje.
Odpovědět
@pajuska252 když závoj nechceš, neber si ho. I bez něho určitě každý pozná, že nejsi ženich :-D Mně osobně se závoje nelíbí, ale tohle by si měl rozhodnout každý sám. A hlavně je nesmysl nechat se někým ovlivnit a pak toho litovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Já závoj taky nechci. Na zkoušce mi sice slečna říkala, jak jsem "závojový typ", že mi opravdu sluší a sedí, narozdíl od spousty jiných holek, ale asi to taky bylo tím, že jsem měla vlasy v culíku. Na obřad chci vlasy mít rozpuštěné, vlnité a v nich jen jemnou, kamínkovou čelenku. Takže závoj mi připadá už nějak "navíc" a jednoduše se mi nelíbí. Určitě to není nutnost, vždyť si to každá můžeme udělat tak, jak chceme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 tak některé nevěsty úzkostlivě tají ženichovi každičký detail co a jak budou mít, to já s ním probrala šaty, účes i závoj a řekl mi, že kvůli němu si závoj dávat nemusím. nevím možná tím trochu člověk zkazí moment absolutního překvapení, nicméně si myslím, že svatba není jen o nevěstě a že se chce každá nastávajícímu líbit, tak jsme probrali co se mu líbí a nelíbí a tomu se trochu přizpůsobím, ať jsme spokojení oba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem závoj měla a myslím, že to byla skvělá volba, taková třešnička na dortu :) Ale jinak to záleží opravdu jen a jen na tobě a tvém snoubenci. Hlavně se musíš cítit dobře a krásně ;-)
Odpovědět
@88renca88 Mně manžel zase řekl, když jsem se ho ptala, že jemu to přijde naprosto nevkusné a nemoderní.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem závoj měla a neměnila bych....bez závoje to prostě není nevěsta ;-) Ale určitě bych ho nedávala přes obličej :-D Společenské šaty (světlé) si obleču kdykoli na společenskou událost, ale závoj už nikdy ;-)
Odpovědět
No jo,dneska všechno jen moderně...To za chvíli bude už i moderní mít barevný svatební šaty,a ne bílý,to přece bude nevkusný...Já nevím,podle mě by zrovna svatba měla být podle starých tradic,a ne podléhat moderní době.
Odpovědět
@88renca88 Každý to tak nežere a mít svatbu povinně podle tradic, tak by se na to taky mohl vykašlat. Na barevných šatech nevidím nic špatného, je to stejné jako s tím závojem - chceš to, měj to, nechceš, neměj a udělej si to po svém.
Odpovědět
já asi budu muset, chci mít jednoduché šaty a vzhledem k tomu, že některé mé příbuzné nemají soudnost, tak by se nedalo poznat, kdo je nevěsta. Doufám, že závoje si odpustí ]-(
Odpovědět
Já původně nechtěla ani svatební šaty. Sice se mi nevěsty v krásných šatech a se závojem líbí, ale osobně jsem se na to nějak necítila. Pořád jsem vymýšlela, co si vezmu, až mi kámoška říká - prosím tě, běž do toho salonu, vyzkoušej si to a uvidíš, že skončíš i se závojem (na což jsem si ťukala na hlavu)! No dopadlo to tak, že jsem se v prvním salonu zamilovala do prvních šatů, co jsem zkoušela a vdávala se, jak jinak - se závojem. Sice jsem ho odmítala do poslední chvíle, ale měla jsem ho půjčený, k šatům se hodil a tak si říkám, tak teda jo. A zapíchla jsem si ho tam pár vteřin před odjezdem. Navíc měl i praktické hledisko - zakryl mi vzadu ne úplně dokonalou šněrovačku (kvůli většímu bříšku nebyla tak krásně sešněrovaná). V šatech i závoji jsem vydržela až do úplného konce a v pondělí při vracení mi ukápla i slza :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
závoj mít nebudu, šaty sami o sobě jsou tak krásné, že je nechci kazit a navíc v 35 a jedním dítětem v něm vypadám fakt jako debil. Takže za mě ne, ale je to opravdu každého volba. Vaše koruna hlavy jsou vaše vlasy, tak je ukažte.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirdja my chceme foto,my chceme foto!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@kravcicka moc pěkný účes.
Odpovědět
@88renca88 Svatbu si udělej podle svého. Já třeba nevím, proč by svatba měla být v dnešní době stejná jako dřív. Společnost se vyvíjí, s ní i rituály a obřady, jinak bychom pořád skákaly podél ohně. Mít svatbu opravdu tradiční bych nechtěla ani za nic, chtěla jsem mít svatbu podle sebe. Být to podle tradic, tak by ses měla vdávat jako panna, abys ten závoj směla mít, takže zase to bude i u tebe, jak se ti ty tradice hodí. Za mě - mně se závoje nelíbí, ale chápu, že spoustě nevěst a ženichům ano. Psala jsi zrovna o mužích, kteří by s nevěstou bez závoje nebyli spokojeni - ha, probuzení, nejsou takoví všichni. Jinak za mě jsou barevné šaty v pohodě. Spoustě nevěst by prospělo, kdyby se nedržely křečovitě té bílé. Bílá sluší málokteré a jemná barva by ji rozzářila.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?