Netradiční závoj z organzy. Máte tip, kde ho seženu?

Ahoj, mám problém se závojem, chtěla bych ne tylový, ale z organzy, protože moje šaty jsou především z ní a nikde jsem žádný neobjevila a to surfuju po všech možných stránkách. V salónech taky nemají, prý je to drahé, ale samotná metráž organzy není o moc dražší než tyl. Nemáte někdo tip?
Odpovědět
organzový závoj jsem zatím nikde neviděla, snad jen zde to vypadá na organzu: http://www.e-viktoria.cz/www-e-viktor... mohla by sis ho vyrobit i sama, návodů na netu je hodně. Co je ale problém, tak začišťování konců organzy. Tyl když se ustřihne, tak se nepáře, ale z organzy ti polezou nitě. Jedině obšít krajkou, ale jak to bude ve výsledku vypadat nedovedu posoudit. Navíc mi ten závoj z odkazu připomíná spíš kus pomuchlaného igelitu, než závoj. 8-)
Odpovědět
díky moc, ten je organzový a přesně takové mám šaty, vypadají vážně na první pohled jako zmačkaný igelit, ale v tom jsou právě zajímavé. jen ten střih je divný, ale snad by šel.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
jenže dodací lhůta je dlouhá, vdávám se už za 3 týdny, tak zkusím asi ušít, nemůže to být těžké, až na to lemování, jak říkáš. uvidíme.
Odpovědět
a jak u té brianny poznám, který je z organzy? není to tam napsané a z fotky to hned nepoznám... :-S
Odpovědět
aha, už to asi vidím, je to ten poslední - jeden.
Odpovědět
@yaba ještě by se ta organza možná dala ukončit zatavením. Podobně jako se opalují kolečka organzy nad plamenem svíčky když se z ní dělají kytičkové brože, tak by možná šla použít hrotová pájka a kovové pravítko (nebo kus rovného plechu, dřevěná laťka), podle které uděláš "řez", nebo vlastně "žeh" a tak začistíš okraj. Chce to ale vyzkoušet, jen mi to tak teoreticky blesklo hlavou...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?