Kolik z vás nebude mít na svatbu závoj?

Holky, kolik z vás vůbec nebude mít na svatbu žádný závoj (bude mít jen korunku, čelenku, sponky, květy do vlasů apod.)? Prosím napište mi sem. Ať si udělám trošku představu. Mám pořád pocit, že nevěsta musí mít závoj, ale prý to není pravda.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem nikdy závoj nechtěla. Chtěla jsem korunku nebo kytku do vlasů. Ale nakonec se mi změnila představa o účesu a zamilovala jsem se do dlouhého závoje. Nakonec budu mít závoj 2,5 m dlouhý a možná kytku do drdolu, až závoj sundám, aby to vypadalo hezky. Určitě se mi nelíbí, když nevěsta musí mít za každou cenu vše - čelenku, kytku, závoj a ještě výraznou bižu. Vypadá to pak moc přeplácaně. Záleží i na šatech, jaké máš a co se k nim a k tobě hodí. Určitě nezastávám pravidlo, že nevěsta MUSÍ mít závoj. A když vidím některé nevěsty, tak si říkám, že bez závoje by to možná bylo lepší..
Odpovědět
Profilova fotka
Nemusíš mít závoj. Každé nesluší a všechny se s ním nemusí cítit dobře. Osobně s závojem nepočítám, ale na zkoušce účesu si ho zkusím abych si to potom nevyčítala.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem závoj taky dříve nechtěla, ale vdávala jsem se s krátkými vlasy, tak aby byl účes něčím zajímavý, závoj jsem si koupila. Kdybych měla dlouhé vlasy, ze kterých by šel udělat krásný účes, tak bych to závojem zbytečně nekazila.
Odpovědět
Pokud máš pocit, že nevěsta závoj mít musí, tak nechápu, co řešíš. Prostě si ho vem a je to. Dnes už z těch tradic sešlo téměř docela, takže dnes už se opravdu nic nemusí. Vyjímkou nejsou ani nevěsty v tyrkysových koktejlkách, bavlněných šatech se sandály a podobně. Takže je to opravdu na tobě. Nevěst jsem bez závoje viděla už mraky, se závojem ještě víc. Já osobně bych si to bez závoje ale neuměla představit. A ještě - původně byl závoj opravdu na zakrytí obličeje, podle řecké báje, kdy nějakého typa chtěli prozkoušet z pravé lásky a nevěstu-jinou ženskou- mu zahalili do závoje. On to nepoznal a žil navždy v zatracení a jeho vyvolená se zabila z nešťastné lásky. Z toho tradice závojů. Dnes už se to dává jen jako módní doplněk na týl a podobně, takže co se účelu týče, tak je závoj dnes už zbytečný. Ale je to krásný:-D
Odpovědět
Já jsem závoj nechtěla, ale když jsem si ho v salonu nandala na hlavu, naposto jsem se do něj zamilovala a budu ho mít a moc se na to těším. Kromě toho budu mít ve vlasech ještě kytku, až se závoj sundá, tak aby paráda pokračovala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já závoj mít nebudu a nemám ani nic dalšího do vlasů...květy, čelenku, prostě nic. Neřekla bych, že se mi závoje nelíbí, naopak se ráda podívám na pěkně sladěné šaty se závojem (líbí se mi tedy ty dlouhé závoje). Prostě se mi to jen nějak k mým šatům nehodilo, už by mi to asi přišlo moc (zvláště, když máme obřad v zahradě) Květy do vlasů mám taky ráda, spíš tedy velké, než pár drobných kvítek. Akorát na čelenky a korunky jsem alergická, protože to, co tady prodávají jako svatební korunky, mně osobně připomíná takové ty plastikové doplňky, které prodávají malým holčičkám jako doplněk k panence barbie
Odpovědět
Profilova fotka
Původně jsem závoj nechtěla a ani jsem nad ním nepřemýšlela jenže mi vybouchli šaty co jsem chtěla. Když jsem byla v jiném salónu a zkoušela šaty tak mi závoj na hlavě skončil aniž bych věděla jak. Ale k těm šatům dokonale seděl a prostě patří tak jsem ani neváhala... Ale záleží na tobě a na šatech jaký budeš mít...
Odpovědět
Nic jsem zatím nezkoušela, ale závoj bych chtěla, uvidíme, jak budu vypadat. :-D Nelíbí se mi korunky, to mi přijde hrozně infantilní, ale vkusné, nepřeplácané čelenky proč ne, nebo brož či kytka, taky vypadají pěkně. :-)
Odpovědět
Ján měla závoj krátký, jen kousek pod ramena a měla jsem ho připnutý v drdolu. Nahoře před drdolem jsem měla čelenku.
Odpovědět
Já závoj mít nebudu. Budu mít rozpuštěné vlasy (mám dlouhé do pasu) jak jsem zvyklá, možná snad pár malých černých sponek, které ve vlasech nebudou vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje babička by chtěla, abych závoj měla, ale já jsem spíš proti, myslím, že k šatům co se šijou by se ani nehodil, takže ve vlasech bude nejspíš jenom štrasovej hřebínek :)
Odpovědět
Já jsem měla ve vlasech věneček z živých květin, závoj jsem nechtěla, jen by se mi tloukl s vlasy, (mám je dlouhé pod zadek). Každopádně si to udělej podle sebe, pokud chceš závoj, tak ho měj. :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já budu mít vyčesaný vlasy nahoru a jen korunku a 6 drobných kamínků va vlasech.Moje sestřenice závoj měla, jen krátký pod drdolem připevněný . Byl moc krásný, ale asi ho měla špatně připevněný, protože jí pořád padal. A měla ho spíš pro zlost. Je to každého věc a pokud necheš závoj tak si ho neber. Určitě budeš krásná nevěsta i bez něj :-D
Odpovědět
zavoj som nemala, len strasovu celenku a rozpustene vlasy po plecia - so zavojom by sa to trochu bylo
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodne neni povinnost mit zavoj - jeste jsem nebyla na svatbe, kde by ho nevesta mela. Ale já závoj chci, podle toho se domluvim s kadernici na ucesu a rozhodne k tomu uz nebudu davat kytky, celenku a podobne ptakoviny. Tyhle ozdoby se mi moc libi, ale jsem blondata a vynikne to spis na tmavych vlasech. A i kdybych byla brunetka, zavoj by to u me v den svatby vyhral na plne care:-) Libi se mi to a kam jinam nez na svatbu?:-) korunka a sponky se daji nosit i na plesy a podobne. Ale je to na tobe: Chces - ber, nechces - neber:-) Dneska uz na svatbe neni povinnost v podstate nic krome ANO:-)
Odpovědět
já také závoj mít nebudu. K mým šatům se myslím ani nehodí, budu mít ve vlasech živé květy z mojí svatební kytí ;-) Já si myslím, že je důležité jaké šaty máš, protože k některým se vyloženě hodí a k jiným naopak...
Odpovědět
závoj jsem neměla a vůbec mi to nevadilo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem závoj nechtěla..určitě ne takový ten vícevrstvý krátký, který mi připomíná svatby o pár generací dřív :-) (mamka takovej měla, i teta)...ale nakonec mě uchvátil dlouhý, jednovrstvý tylový závoj, který se k mým tylovým šatům podle mě hodí...ale budu ho mít jen na obřad a na část fotografování potom :-) Jediný co bych si do vlasů nedala určitě jsou tkaový ty pérka s kamínkama či růžičkama, mě to přijde kýčovitý....když už nějakou ozdobu, tak takovou tu vlasovou brož,ale u nás jsem ji nikde neviděla za nepřehnanou cenu:-)
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem měla mít původně závoj a korunku a po zkoušce u kadeřnice z obojeho sešlo..jsem ráda, závoj jsem chtěla hlavně přes ruce, které mám krapet silnější...nakonec budu mít rozcuchaný drdol a v něm pár látkových kytí od jedné šikulky z Fleru..a přes ruce pléd ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já měla ve vlasech indickou tikku a k té se závoj fakt nenosí, ale jinak jako jinde platí, že dle vkusu každého soudruha a nevěstě to může slušet jak se závojem, tak aj bez 8-)
Odpovědět
Mně se závoje nelíbí, připadala bych si, jako když jsme se v dětství hrávaly na princezny se záclonou na hlavě ;-) Ale jinak je to opravdu na každé nevěstě, možností je milion, takže předsudky stranou a žádné násilí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem závoj neměla :-) Měla jsem "jenom" ozdobu ve vlasech. Nějak se mi nechtělo vypadat jako tucet dalších nevěst s korunkou, závojem a princeznovskými šaty s širokou sukní :-) Původně jsem přemýšlela o francouzském závoji, ale nehodil se mi k šatům...
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě není pravda, že nevěsta "musí" mít závoj. Mně se závoje moc nelíbí, takže ho mít nebudu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já též nebudu mít závoj, zbytečně překáží a zakrývá účes ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, já taky nebudu mít, nesluší mi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Závoj si zvol nebo nezvol podle toho, jestli se a) hodí k šatům, b) hodí k Tobě a Tvému typu postavy. I kdybych po něm toužila (jakože osobně zastávám opačný názor, prostě se mi závoje nelíbí), tak bych ho raději oželela a vypadala pěkně, než jako strašidlo ;-)
Odpovědět
Nevěsta mít závoj nemusí :-). Pokud ho mít chceš, tak si ho vezmi, záleží jen na tobě, protože to má být tvůj vysněný den, tak si ho udělej podle sebe :-). Já osobně se rozhodnu až ve svatební den :-)
Odpovědět
Myslím že v dnešní době je zbytečné mít závoj, stačí hezký účes, menší ozdoba nebo květina. Komu sluší může ho mít.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám v albu z příprav k šatům závoj, chtěla jsem ho, ale nakonec jsem se s tim "hadříkem" na hlavě nějak nezžila. Měli jsme malý civilní obřad, tak mi to prostě nepasovalo... Nakonec jsem měla ve vlasech jen spoustu květin :) a nikdy nebudu litovat ;) Jde o tvůj pocit a taky možná i o charakter obřadu. Závoj, zejména závoj přes obličej, symbolizuje ochranu nevěsty na cestě od rodičů, než si jí "do své moci" převezme manžel, což je sice archaické, ale taky moc hezké... Ale myslím, že dnes je to jen na tvém pocitu. Přeju šťasný výběr ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Neměla jsem a nechyběl mi. Škoda zakrývat krásný výstřih na zádech závojem :-) (Ale koupený jsem ho měla, nakonec zůstal nevyužitý)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?