Jak změkne tylová spodnička a závoj?

Profilova fotka
Objednala jsem si novou tylovou spodničku a závoj a obojí je tak tvrdé, jakoby hodně naškrobené. (prostě nové) Jak to změkne?
Odpovědět
@radulka57 Existují různé druhy tylu. Některé jsou velice jemné , vhodné na závoje . Pak existuje oděvní tyl , který je právě tuhý , dělají se z něho spodnice, které mají držet tvar sukně. Mám obavu , že máš ten závoj ze špatného druhu tylu a tedy asi nezměkne. :-|
Odpovědět
myslíte že namočit to do aviváže nepomůže?
Odpovědět
Profilova fotka
@darca1986 Taky doufám že to pomůže...
Odpovědět
@darca1986 Pokud je použitý ten tuhý oděvni tyl, tak to asi moc nepomůže. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Já si objednala závoj a je také tvrdší,ale zase drží tvar. Paní, od které jsem ho kupovala mě varovala před tím, že ho nesmím namočit. Je prý napuštěný něčím, co způsobuje to, že se závoj dá vyžehlit a není pomačkaný. Kdybych ho prý vyprala, už by se nedal nikdy tak dokonale vyžehlit.
Odpovědět
Profilova fotka
@wildy , tak to tě paní pěkně tahá za nos. Tuhost tylu je způsobena výrobním postupem a né nějakou impregnací. Ta tuhost je tuhost toho materiálu a vyprat nejde ( teda neměla by - pokud je pouze naškrobený pak je to velmi levný tyl, který sám o sobě nedrží tvar). Tyl změkne právě rozžehlením nebo prostě nošením ( že se vlákna povolí a " zohýbaj") . Aviváž bych na tyl nedoporučovala, protože může způsobit zašednutí. Ovšem pokud je to jak píše radkaja oděvní tyl, pak se obávám, že nezměkne. U spodnice je to dobře ne? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem psala do toho obchodu odkud závoj mám a prý je ze svatebního tylu a mám to přes mokrý hadr vyžehlit na nízký stupeň a hodně napařit... tak jsem zvědavá. :-.
Odpovědět
Profilova fotka
@jappa Já jsem si na tuhost nestěžovala. Jen mi paní psala, že impregnace je na to, aby se hezky vyžehlil (když je teď složený v sáčku, je opravdu zmačkaný). A že když by se tato impregnace smyla, už mi se nedal tak snadno vyžehlit. Nevím, nejsem v tomto směru odborník. Jen říkám, co mi paní z camella.eu napsala.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?