Zmenšování prstýnku

Profilova fotka
Ahoj, byla jsem požádána o ruku a ač můj milý věděl, jakou velikost prstenu mám, nebyla jiná možnost, než že přišel s prstenem o 2 čísla větším (moji velikost daného prstýnku prostě neměli). Prstýnek je krásný, s perličkou, ale když jsme dnes byli v malém zlatnictví, tak se paní obávala, jestli prstýnek půjde zmenšit. Rozhodla jsem se, že jej teda nechám zmenšit ve větším městě, kde už jsou zlatnictví na vyšší úrovni, ale než se tam dostanu, chvilku to potrvá. Proto prosím o názor někoho, kdo s tím má zkušenost či přímo zlatníků, zda prsten půjde zmenšit. Mám strach, že nepůjde, a upřímně by mi to bylo hodně líto. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě posílám lepší kvalitu fotek.
Odpovědět
ahoj, to je stříbro? já myslím, že to půjde jak prd, ale ten spoj tam bude stejně vidět. Já si nechávala taky zmenšovat, ne teda zásnubní, protože žádnej nemám :-D Ale jak byl vzadu tenoučkej, tak mi ten spoj po čase prasknul.. :-| takže jsem to nechala opravit a pak se mi to stalo zas, ale na to už jsem se vypradla to dávat opravovat, protože to byl jenom na ozdobu, koupila jsem si ho sama. Uvidíš, co ti na to řeknou, ale rozhodně bych to zkusila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ne, je to žluté zlato, fotka klame. Klidně bych brala i spoj zespodu, hlavně jen aby šel zmenšit. Nechci ho mít jen tak v krabičce, to by mě opravdu mrzelo :-/ No určitě si tam zběhnu, jen jsem chtěla vědět, co tak můžu zhruba čekat. Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hankaadom nechávala jsem si taky zmenšovat zásnubní prsten z bílého zlata. Nejde to vůbec poznat, nikde žádný viditelný spoj. Ještě jsem dostala kousek přebytku z prstenu.
Odpovědět
Profilova fotka
@hankaadom akorát je trochu širší. Kvalitní zlatnictví by to mělo zvládnout úplně v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
No uf, děkuju vám za odpovědi, trochu jste mě uklidnily :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dostala jsem zasnubni take vetsi, a ve zlatnictvi kde ho pritel koupil nam ho zmensili a bylo to v cene. Trochu mne mrzelo ze ho nemohu nosit hned, ale ty 3 tydny cekani byly lepsi nez ho ztratit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
A měla jste některá taky perličku? Protože paní zlatnice právě mluvila o tom, že by to nemuselo jít právě kvůli perle. Že s kamínky to jde, ale s perlou už jí prstýnek vraceli. Doufám, že to půjde. :-)
Odpovědět
Možná se zlatnice bojí, že zmenšením průměru, tím jak by se prsten musel více ztočit do obloučku i v tom místě jak je perla i kamínky, že by se perla uvolnila. Možná kdybys řekla, že v tom místě to můžou nechat tak jak to je- tedy by ten prsten byl třeba trošičku hranatý, tak by to šlo bez rizika. Je to ale jen můj laický dohad, třeba to tak nepůjde. :-)
Odpovědět
Já trošku nerozumím tomu, proč se přítel rovnou neoptal při koupi, jestli je možné prsten zmenšit? Můj přitel také prý šel kupovat prsten a zjistili, že v mé velikosti žádný pěkný nebyl, tak ho rovnou nechal zmenšit a vyzvedl si ho za 3 týdny.. takhle s tím máte zbytečné starosti. radkaja má pravdu, že se zlatnice asi bojí, že by se perla uvolnila, ale myslím si, že by to mělo jít.. tak hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel se samozřejmě ptal, jenže šlo o to, že prsten nekupoval ve zlatnictví, ale v obchodě, kde se primárně prodávají hodinky. Proto musíme s prstýnkem jít někam jinam, kde by nám ho zmenšili. Paní říkala, že ho může zmenšit, ale otázka je, nakolik rozumí šperkům.
Odpovědět
Tak to už dává smysl :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Prstýnek bude za týden zmenšený.:-))) jupíí.. děkuju za všechny odpovědi :-)
Odpovědět
Ahoj, já mám taky větší, sice si přítel velikost pečlivě odměřoval, ale tak nějak mu to v krámě nejspíš nevyšlo... :) Takže ho zatím nosím na pravý ruce na prostředníčku, (a je mi celkem jedno, co na to říkají známí a rodina, je můj a hlavně že není v krabičce...), s tím, že na levým prsteníčku mám prstýnek od dědy k 18 a ten si musím zmenšit o číslo, abych ho dala na pravou a ten zásnubní musím zmenšit o dvě čísla, abych ho dala na levou... Jak blbec budu v tom zlatnictví... :-D Máte někdo zkušenosti i s tímhle? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel též věděl, že mám velikost 50 a koupil 52, zrovna to řešíme, zásnuby proběhly ani ne před týdnem. Nicméně ve zlatnictví nám řekli, že nám to zmenší a stát to bude cca 150kč, ale předtím jsme se ještě ptali ve zlatnictví, kde prstýnek kupoval, případně jsem říkala, že i vyměníme, ač se mi ten můj opravdu moc líbí. Naštěstí tam jsou velmi ochotné slečny a paní a momentálně čekáme na telefon, jelikož nám zasílají ze skladu č. 49, jelikož je prstýnek velmi jemný, paní se domnívá, že by mi mohl být. Nu, pokud nebude, necháme zmenšit :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?