Zásnuby po velmi krátké známosti, jaký máte názor?

Ahoj, mám takový dotaz...S přítelem jsme se seznámili loni v říjnu, tedy před necelými třemi měsíci. On už teď začal mluvit o svatbě :-) Chce si mě vzít nejlíp už letos. Když jsem se ho ptala, jak si může být tak jistý tím, že si mě chce vzít po tak krátké době, řekl mi, že prostě ví, že jsem ta pravá, že to byla láska na první pohled a už si nedokáže život beze mě představit. Já to cítím stejně ale pořád řeším, co by tomu řeklo okolí...Mě je 22 a příteli 29. Jaký na to máte názor?
Odpovědět
Ze je to uplna blbost. Stale jeste jste ve fazi zamilovanosti ktera trva obvykle 6-12 mesicu. Teprve po ni kdyz spadnou ruzovy brejle se ukaze nakolik vam to spolu opravdu bude klapat. Zacit ted planovat svatbu na letosek je strasnej risk. Jedine rozumne reseni by tak asi bylo kdyby te treba po lete pozadal o ruku a naplanovali jste svatbu na pristi jaro. Pak teprve bude aspon trochu zrejme jestli vam to opravdu spolu pujde a kdyby me tak se to da odpiskat i po zasnubach to neni takova tragedie jako se rozvadet do roka po svatbe. Ale samozrejme kazdy sveho stesti strujcem. Ja jsem taky zacal koukat po prstynku pul roku po tom co jsme byli spolu ale presto bych si netroufal s nim prijit driv nez po tom cca roce a naplanovat svatbu driv jak po roce a pul. I kdyz jsem veril ze to vyjde je lepsi v tak zavazne otazce byt aspon trochu realista..
Odpovědět
@nicol22 ps: resit co by tomu reklo okoli je to nejhloupejsi z veci co byste meli resit...
Odpovědět
@nicol22 Řekla bych tomu asi jen to, že co je komu do toho. A už vůbec nevím, proč by to měla byt hloupost. Z vlastní zkušenosti vím, že o délce vztahu to opravdu není.
Odpovědět
:) A co si o tom myslíš ty? Chceš se vdávat po takhle krátké známosti? Mě partner požádal o ruku po šesti měsících a bereme se asi rok od našeho seznámení, ale nám je oběma 33, už jsme si leccos prožili a víme co chceme… ( v rámci možností :) ) ale ve 22 bych nikam nespěchala….záleží taky jestli spolu žijete, protože tak se skutečně poznáte a víte co máte čekat….no…neříkám ani ano ani ne :) to si budete muset rozmyslet vy… i tak přeju hodně štěstí :)
Odpovědět
řekla bych mu asi ano,ale svatbu bych chtěla v roce 2015
Odpovědět
Zasnoubit se po krátké době, na tom rozhodně není nic špatného a navíc je to krásné a romantické. Já se zasnoubila po 6 měsících ( mluvili jsme spolu o ní už po dvou týdnech známosti ). Teď je to rok od té doby co mě požádal o ruku, půl roku spolu bydlíme a svatba bude od teď za rok a půl a jsem neskutečně ráda, že jsme do toho nešli hned po zásnubách. Nikdo ti nezaručí, že svatba po 5 letech vztahu vydrží déle než vztah po měsíci, ale toho člověka prostě musíš poznat. Pokud ti, ale nedělá problém rozvod, tak do toho jdi a riskni to :).
Odpovědět
Profilova fotka
Nemyslím si, že je to jenom o délce. Pokud to tak cítíte oba, tak není důvod to neudělat. Já sama bych to asi nezvládla, jsem člověk, který se druhým otevírá velice vellice pomalu, stejně tak můj partner, takže myslím, že jsme se opravdu hluboce poznali až po pár letech vztahu. Ale respektuji, že většina lidí není tak uzavřená a můžou cítit jistotu i dřív. Je to jenom a jenom vaše věc, váš život, popřípadě vaše chyba. Okolí si do toho nenecte mluvit. Hlavní je vědět, že to chcete vy. Oba.
Odpovědět
@backspace Já bych si ho vzala klidně hned :-D Vždycky jsem byla typ pro rodinu a většina mých vrstevníků mé priority a uvažování nechápe...Ale jsem taky realista a vím, že ta prvotní zamilovanost časem opadne...Proto netvrdím, že se budu za půl roku vdávat, spíš mě zajímalo, jestli má někdo takovou zkušenost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nicol22 znám tři páry, co se takhle brali - dva po pár měsících a jeden po čtyřech týdnech, našim to drží 35 let, jedné sestřenke z druhého kolena 18 let, a další sestřenke to vydrželo 13 let (manžel tragicky zahynul), o délke známosti to skutečně nemusí být a fakt bych neřešila, co řeknou ostatní :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych rekla, ze fakt ze se ptas na nazor uplne cizich lidi, je sam o sobe odpovedi na tvoji otazku.. nejspis o tomhle kroku sama pochybujes (proc by ses jinak ptala), takze byt tebou tak bych to urcite nechtela uspechat a pockala urcite minimalne az do dalsiho roku.. pritelovi treba rekni, ze chces svatbu planovat v klidu, zatim si na ni muzete aspon nasetrit, ziskat inspiraci, najit nejake specialni misto na obrad a hostinu, apod., nemate prece zadny duvod spechat ;-) muj manzel taky zacal mluvit o svatbe velmi brzy, asi po pulrocnim vztahu si i ze srandy domluvil svedka (a ten mu to opravdu o osm let pozdeji odsvedcil :-D ), mne to tehdy vydesilo a kdyby prisla zadost o ruku, tak bych ji mozna i dokonce odmitla, behem let jsme si ledascim prosli a ujasnili si, ze spolu chceme byt a vubec nelituji toho, ze jsme se svatbou pockali.. na to aby se vztah posunul do dalsi urovne, tak to musite chtit oba a verit tomu, ze je to spravne rozhodnuti ve spravny cas
Odpovědět
@nicol22 Tak pokud oba víte co to obnáší a jste připraveni na sebe vzít tuto odpovědnost, tak bych se tomu nebránila…ale těžko radit :) neznám vás… já znám pár co se bral po osmileté známosti a žili spolu celou dobu, do roka po svatbě byl rozvod…slyšela jsem o páru, který se vzal po třech měsících a dnes jsou spolu skoro čtyřicet let…a znám to i opačně :)) opravdu to nejde nijak naplánovat, ani nelze říci po jak dlouhé době toho člověka znáš dost, že si ho můžeš vzít…to je na každém páru… :) zůstává to na vás…. :) já bych to nezavrhovala…mě by nikdy nenapadlo, že po šesti měsících budu strojit veselku, a taky nevím jak to dopadne, ale vím, že s ním chci být :)
Odpovědět
@martaveg ale tak kdo z nás někdy nezapochyboval? pochybovat je zdravé, v určité míře…. :)
Odpovědět
Článek se načítá
@backspace Máš pravdu, kdo nezapochyboval..., ale já třeba naprosto neuznávám rozvod ( radši uvadím, že u sebe, ostatní rozvody mě nijak netíží :) ), bylo by to pro mě životní selhání, takže pokud si nejsem na 100% jistá, nejdu do toho. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@backspace Ja mam pristup v zivote takovy, ze pokud pochybuji o svem rozhodnuti v nejake dulezite veci, tak vim ze je to chybne rozhodnuti a premyslim nad jinou alternativou o ktere uz pochybovat nebudu :-) netvrdim ze kazde me rozhodnuti se pak ukaze jako spravne, ale aspon si nemuzu pak vycitat, ze jsem tusila, ze je to hloupost a mela jsem to udelat jinak
Odpovědět
@martaveg samozřejmě, já jsem to ani nemyslela nijak špatně…to má každý jinak… Já mám pochybnosti vždycky, nebo alespon většinou…a právě díky tomu, že se sama sebe ptám jestli je to správně atd.. si dopomůžu k tomu abych se rozhodla tak, že si za tím stojím…tak to bylo myšleno :)
Odpovědět
Tak já bych na něj spíš civěla jak sova z nudlí! Po 3 měsících prstýnek??? :-o Mě bylo po 3 měsících ještě 19 let :-) a o svatbě jsem nechtěla ani slyšet!!! Požádal mě po 4 letech a nějaký ten měsíc, ale to už jsem věděla, že je to ten pravý, že jeho chci po zbytek života vedle sebe (nesnáším změny), s ním chci mít děti ..... Až toho budete mít víc za sebou - dobrého i zlého - tak uvidíš, ale na svatbu bych určo nespěchala.
Odpovědět
my po tydnu seznameni jsme spolu zacli bydlet, po 3 mesicich zasnuby a po necelych 2 let od seznameni svatba. Vime ze k sobe patrime a citime to tak oba :) vzali by jsme se driv, ale bylo treba penizku a radej jsme resili bydleni, at po svatbe muzem zakladat rodinku :)) poslouchej srdce a ne diskuzi na beremku ;-)
Odpovědět
Každopádně všem děkuju za názory :-)
Odpovědět
@packaf Tak ty 3 měsíce mě třeba nějak nešokly, jak jsem psala, my jsme se zasnoubili po 6 měsících, spíš mi příjde důležité jestli si je tím na 100% jistá a prodiskutovali úplně všechno k tomu patří. Což znamená jestli mají stejné názory na jejich společný život, děti atd. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
moje kamarádka zažila něco podobného, velká láska, po třech měsících jí požádal o ruku, naštěstí měla rozum a řekla mu, že někdy se třeba vezmou.. bohužel po pár dalších měsících začala zjišťovat, že je to alkoholik, že jí nechá na krku dvě děti a jde si s bejvalou na pivo, že má dluhy kam se podívá a pak měla velký problém s tím, se ho zbavit.. naháněl jí, kde mohl.. nic příjemnýho. Tím tě rozhodně nechci strašit, ale svatba je rozhodnutí na celý život a nebylo by třeba ho uspěchat. :-)
Odpovědět
Vždyť nemáte kam spěchat. :) Užívejte si sebe navzájem, prožívejte to dobré, držte spolu při tom zlém a dejte vztahu čas růst a nechte ho, ať taky něco zkusí nežeňte se hned do svatby. Tohle období první zamilovanosti je moc krásné, ale ne každá doba bude takhle hezká, přijdou zkoušky, ve kterých se ukáže, jak spolu dokážete držet a hlavně se nebudete brát už jen jako milenci, ale budete partneři a dobří přátelé. Nepochybuji o vašem vztahu, ale přijde mi hrozně líto to někam hnát a vynechat spoustu jiných fází, které svatbě můžou předcházet. :) Nechce ten vztah prostě uzrát. :)
Odpovědět
Moje sestřenice se seznámila se svým přítelem také v říjnu (2012) a další rok v říjnu (2013) na své výročí měli svatbu, tedy po roční známosti. Kdybyste měli svatbu až také na podzim, tak myslím, že po cca roční známosti na tom není nic divného...Ale stejně já na tvém místě bych ještě počkala a svatbu rozhodně plánovala až na jaro (léto) 2015. Jestli tě přítel miluje, tak by to měl pochopit a počkat, až si budeš 100% jistá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
pritel me pozadal po 3 mesicni znamosti, u nas to ale bylo tak, ze jsme spolu po tydnu zacali bydlet, pred nim jsem mela dva vazne vztahy (3 roky a 4,5 roku) oba dva jsme si 100% jisti, ze jsme nasli toho praveho a jedineho. svatba bude ted v kvetnu a zaciname se snazit o miminko. rodice jsou nadseni, vidi na nas, ze se mame radi a ze jsme si spolu "sedli" tatka prohlasi, ze je rad, ze konecne nasel syna, vidim i na svem okoli, ze odpoved ANO byla jasna volba ;) preji ti hodne stesti a nedej na predsudky, zivot je kratky, prozij ho naplno s milovanym clovekem :*
Odpovědět
Profilova fotka
Já tedy osobně nechápu,proč si někdo může myslet,že uvažovat o zasnoubení po 3 měsících je hloupost,z vlastní zkušenosti musím říct, že když prostě víš,že jsi potkala toho pravého a on to ví taky,tak to tak prostě je a nejde o to,jestli jste spolu dva roky nebo několik měsíců,každý to má jinak,taky jde o to,jak spolu bydlíte-čím dřív,tím líp,víc se poznáte - a co máte za sebou. Já jsem se k manželovi nastěhovala po měsíci a doteď si pamatuju,že zhruba ve stejné době začal poprvé mluvit o tom,že kdybychom měli vyřešené bydlení (bydleli u nás jeho spolužáci z vš na podnájmu,jinak byt je manžela) a našetřené peníze,že by si mě vzal hned. Zásnuby přišly po necelých 4měsících vztahu, prožili jsme si v té době dost dramatické chvíle,které nás hodně stmelily a sice jsme si na svatbu trochu počkali a byla až na 2,5roku,ale nelituju toho,stálo to za to!! takže držím palce a nenech si do toho mluvit!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, moje kolegyně poznala svého manžela a za 2 měsíce si ho brala. Jsou spolu 20 let, mají dva syny, takže nemusí to být zrovna bláznovství po tak krátké době vědět, že je to prostě ten pravý. Někdo spolu chodí 5 let a za rok jsou od sebe, prostě vždycky je to risk... nebo zisk :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si tedy nemyslím, že by to byla hloupost. Já se třeba vdávat nechtěla, po 4 letech jsme s předchozím partnerem o svatbě ani nemluvili.. ke stávajícímu partnerovi jsem se po týdnu nastěhovala a po měsíci mě požádal o ruku. Mě je 23 a jemu 33, budeme spolu necelé dva roky v den svatby a vím od začátku, že to tak být má... ale samozřejmě ne pokaždé to takhle vyjde a ani za 10 let si někým nebudeš jistá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nicol22 My se s mým nastávajícím známe pár let...ale spíš tak jako z práce...pozdravili sme se jak se máš atd.. ale scházet sme se začali soukromě od 3/13 od 6/13 spolu bydlíme... o ruku mě oficiálně požádal 12/13 (přestože sme o tom mluvili už dřív) a brát se budeme v červnu... Taky nám každej říká že sme blázni a tak... hlavně jeho rodina... a to je mu 44 ... Každopádně je nám fuk co si o tom každý myslí. Hele moji rodiče spolu začali chodit v prosinci a v dubnu se brali... a jsou spolu do dnes tedy 31 let... není to o tom ... myslim,že vždy je to loterie... mám známý vzali se po 10 letém vztahu a za rok se rozváděli... Pokud s ním chceš být vezmi si ho... třeba to klapne... Přeju hodně štěstí
Odpovědět
Nechci nikoho poučovat, ale jsem velmi ráda, že jsem prošla několika vztahy, které trvaly více jak dva roky. Letos mi bude třicet a jsem si stoprocentně jistá, že mám nejlepšího chlapa na světě :-) :-) :-)
Odpovědět
Ukazatel brzkého sňatku a letitého manželství není nejvhodnější. Nikdy nevíš jak se v manželství cítil každý z nich. Tisíce lidí spolu tvoří pár i když se k sobě vůbec nehodí a i přesto že v manželství nejsou šťasni, zůstavají v něm. Nejprv jsou v tom děti a pak jistoty, životní úroveň... Takových lidí je mi líto ;-( Možná si na začátku vztahu říkali, že neexistuje ideální partner a ani ideální vztah!
Odpovědět
Profilova fotka
Já se s partnerem zasnoubila po půlroční známosti. A svatba bude když spolu budeme necelé dva roky. Před tímto vztahem jsem měla partnera 12 let, zásnuby byly po roce, ale za 11 let jsme nedospěli k tomu, že by byla svatba. Já bych nad tím nepřemýšlela a řídila se srdcem.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?