Zásnubní prsten, ne podle vašich představ

Dostala jste některá zásnubní prsten, který zrovna nebyl podle vašich představ, např. netradiční, atypický tvar? Naznačily jste něco přítelovi nebo raději taktně mlčíte?
Odpovědět
Já prstýnky nikdy nenosila (a ani moc nemůžu, jsem zdravotník), ale představu jsem žádnou neměla. Určitě bych nechtěla žádnej velkej... A dostala jsem prstýnek nad očekávání krásnej - jemnej, vkusnej a co bych nikdy nečekala, nebyl zrovna ze stříbra a neměl na sobě zirkon (snoubenec se plácnul přes kapsu, což sice nemusel, ale co už :-D :) ) Takže za mě - úžasný. A pokud tvůj dle představ není... Neřeš to. Jde přece o to, co má symbolizovat :) Takže každej snubák je krásnej :)
Odpovědět
Jo já dostala, mám ráda jednoduché věci a dostala jsem prsten osázený po obvodu malými kamínky a úplně ve prostřed byl kámen jako blázen. Absolutně mimo můj styl. Navíc jak tam ten kámen trčel do vzduchu, tak byl totálně nepraktický, zacuchával se mi do vlasů, páraly se mi nitě, když jsem zavadila o oblečení. A proč mluvím v minulém čase? Jednoho dne ten obr kámen vypadl. Už jsem ho nenašla a tak jsem si prsten nechala trochu upravit (ve zlatnictví jsem nechala dát pryč takovou tu korunku, ve které byl kámen zasazený) a mám teď jen kroužek s kamínky po obvodu - krásný. Samozřejmě v tu chvíli, kdy proběhla žádost o ruku jsem na to jaký je prsten ani nepomyslela, a byla jsem šťastná. S teď již manželem se snažíme být k sobě upřímní a tak jsem mu po nějakém čase, jemně naznačila, že ten prsten není zrovna můj styl, ale že je krásný a děkuji mu za něj. Nikdy by mě však nenapadlo ho třeba vyměnit nebo chtít jiný. Vždyť je to můj zásnubní prsten.
Odpovědět
Není to sice top zásnubák mezi mými vysněnými, ale byl vybíraný z lásky a jedy ten nej!
Odpovědět
Profilova fotka
Já si osobně myslím,že nezáleží na tom,jaký prsten dostanete,ale když je z lásky a jako symbol toho,že chce partner s vámi být po celý život,tak nejde o to,jestli je prsten zlatý,stříbrný,s kamenem nebo jen tak z pouti :-)
Odpovědět
Víš, mně se přítel omlouval, že je "jenom"stříbrný ... Já osobně nemám ráda bílé zlato, takže mi to vyhovuje. A navíc - i kdyby to byl jen kousek drátku, tak i přesto by pro mě znamenal to, co má symbolizovat!! Podstatné je, že je z lásky a né z jakého materiálu či tvar!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Musim říct, že jsem byla vždycky docela napnutá, jakej by byl zásnubní prstýnek, který někdy dostanu a přítel mě absolutně ohromil jeho výběrem, přesně takový, jaký se mi líbí, jemný, decentní a hlavně to nebyl takový ten klasický prstýnek objednaný z internetu, ale pak mi vyprávěl, jak 14 dní jezdil do zlatnictví a byl z toho strašně špatnej, protože pořád nevěděl, kterej bude nejlepší, ale vybral úžasně ;-) A vždycky jsem řikala, že nechci žádný drahý prsten, ať klidně koupí z oceli, tak mám bílé zlato :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych taktně mlčela, po svatbě už můžeš nosit jenom snubák a ten zásnubní uklidit do krabičky. ;) Ale trochu bych se bála, že na mě nespokojenost půjde trošku vidět, muž je jako radar :D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, no já to měla tak, že jsem kdysi dávno prohlásila, že bych nechtěla žádný s kamenem, protože by se mi, přesně jak psala leeniik, vsudemozne zachytaval. No a to si muj drahy skoromuz zapamatoval. Prstynek susil doma pres pul roku a ja dik tou, ze jsem se zacala nejakym zvlastnim zpusobem zajimat o holcici veci jsem si utvorila krasnou predstavu o zasnubnim prstenu od Cartiera, ne ze bych ho chtěla ale ten styl a tvar mi prisel naprosto uchvacujici. No a kdyz prislo na den D, tak sem dostala prave ten uzasne prakticky prstynek, ktery se nikde nezadrhava. Ma jeden zapusteny kaminek uprostred. Sice jsem byla v prvni chvili trosku zklamana ale kdyz mi ho nasadil na prst, vedela jsem, ze udelal dobre, protoze mi naprosto perfektne sedi. Takze tak jsem to asi zhruba mela ja. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem si ho sama vybrala, ale k svatbě nikdy nedošlo a už ani nechci, rozešly jsme se... a jestli někdy ještě dostanu, tak budu ráda at bude jakýkoliv, protože je to pro mě symbol něčeho, co mě zavazuje a že mě ten druhý miluje
Odpovědět
Můj skoromuž mě požádal o ruku s prstýnkem za 30kč ze stánku, který to odpoledne koupil na hradě. Později z něj "vylezlo" že se vyslovil o dva měsíce dřív než původně zamýšlel a oficiální prstýnek ještě neměl ani vybraný :-D Ale jak už bylo zmíněno výše, pokud byl darovaný z lásky a navíc, po té krásné větě, co mi tenkrát pověděl a hleděl mi u toho do očí, bych mu řekla ano i kdyby žádný prstýnek neměl... Ale přiznávám, cítila jsem se poněkud rozpačitě, když mi na prst soukal první pouťový prstýnek, který mi navíc padal... a pak ty trapné chvilky, když chtěly kamarádky vidět "zásnubák" :-D Ale teď - už mám na prstě dokonalý "pravý" prstýnek - který má podle jeho slov o 5 diamantů míň než ten první :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Take jsem si vzdy predstavovala jaky asi budu mit svuj zasnubni prstynek :-) Presnou oredstavu jsem nikdy nemela, ale jako vetsina z nas jsem spis touzila po klasicke korunce. Ve chvili kdy me muj pan bozky pozadal o ruku byla jsem prekvapena jaky prstynek vybral, je netradicni, z bileho zlata s brilianty. Nikde zadny kamen netrci a je velmi jemny. Chvili jsem byla nesva, ale pak jsem si uvedomila, ze jsou me myelenky malicherne. Je muj, je dany z lasky, vybirany s laskou a to je to proc jsem ho dostala...chce se ou stravit zbytek zivota a v tom vzhled prstynku nehraje zadnou roli. Postupem casu jsem se do too sveho stejne zamilovala a je prste muj. Symbol nasi lasky a touhy po spolecnem zivote.
Odpovědět
Já mám zásnubní prsten z pouti. :-) Z "pravého kočičího" zlata. :-) S bílým kamínkem. A je to ten nejkrásnější zásnubní prsten, jaký může být. :-) Ale na druhou stranu - je pravdou, že prstýnky moc nenosím - v práci nemůžu a jindy mě ani nenapadne si je vzít.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já prstýnky nenosím - jednak se bojím, že je ztratím a jednak mi dost překáží. Chtěla jsem nějaký jednoduchý, který by nepřekážel a nezachytával se a taky levný - říkala jsem, že jestli koupí nějaký dražší, nebudu ho nosit. Nakonec se vytasil s prstýnkem, ve kterém kámen není vůbec zapuštěný, je celý vidět a strašně trčí. Navíc byl jak pro slona (zřejmě myslel, že máme asi tak stejnou ruku :-D ), když jsme šli do zlatnictví, viděla jsem účtenku a levný tedy opravdu nebyl. Menší neměli, tak jsem zajásala, myslela jsem, že ho vrátíme, ale bohužel nevraceli hotovost a žádný jiný se mi tam nelíbil, tak jsem si ho nechala zmenšit. Měla jsem ho na sobě jen jednou, prostě mi to překáží :-( . Manželovi jsem to normálně řekla, že to docela překáží a že ho nechci ztratit - asi ho to trochu zamrzelo, ale já jsem říkala předem co chci. =-) Nějak jsme to neřešili, je to jen prsten.
Odpovědět
No, já nemám žádný oficiálně zásnubní :-) a popravdě jakýkoli prstýnek, nebo klidně něco jiného co vyjadřuje, že s Vámi chce být napořád je to nejkrásnější :-) i kdyby to bylo za korunu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já o ruku požádána typickým způsobem nebyla a pokud bych byla, tak ocením cokoli, co mi partner vybere. Jde o symbol toho, co to znamená a holt u chlapa je potřeba ocenit i snahu, protože málokterej má ten cit. Tudíž i něco, co by se mi nelíbilo by pro mě bylo moc důležité právě jako symbolika. Na druhou stranu znám pár, kde muž koupil jen nějaký levný symbolický a po té, co jeho vyvolená odpověděla jí řekl, že jí zaplatí, co si vybere, což slečna ocenila velmi, protože její partner už jí několikrát koupil šperky, které se jí nelíbíli, takže věděl, že oko nemá a proto to tak udělal...
Odpovědět
A mě by to asi bylo jedno jak ten prstýnek vypadá.. Vlastně i kdyby mi omotal kousek provázku, větvičku nebo pampelišku kolem prstu.. Znamenalo by to pro mě víc než prstýnek za miliony.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ja žádnou představu o zásnubním prstenu neměla a ani jsme se o tom nikdy nebavili s přítelem .... takže když přišla ta chvíle o žádost o ruku, byla jsme velmi překvapená jak tou žádostí tak tím nádherným prstýnkem co jsem dostala :-) ale jak tu bylo už řečeno mylo by mi jedno i kdyby to byla jen kytička omotaná kolem prstu ... navíc o snubních prstýncích uvažujeme o kamenných nebo o minerálních prstýncích :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem dostala moc pěkný prstýnek a nedokážu si představit, jak by musel vypadat, abych z něj byla nějak zklamaná. Je to pro mě symbol toho, že je z lásky a že ho můj manžel vybíral úplně sám a to mi ke štěstí stačí. Můj zásnubní se mi líbí, ale jak říkám, líbil by se mi asi jakýkoliv, když je z lásky...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
sice dikuse stará, ale ráda přispěju.... můj zásnubní prstýnek je samozřejmě dokonalý :-) mám velice malé ruce, velikost 45/46, takže sehnat na mě prstýnek tak, abych si ho nemusela nechávat složitě zmenšovat bylo pro mého milého nadlidský úkol, který nakonec zvládl. A ta historka, jak se mi ve spaní pokoušel na několikrát sundat můj původní prstýnek (dostala jsem ho k 18ti nám), aby ho mohl nechat změřit :-) že nakonec se to povedlo až když jsem se jednou doma ovínila u telky a vytuhla fakt tvrdě :-) pro jistotu mi sundal prstýnky všechny, abych neměla podezření..ráno jsem vylítla d orpáce a až po cestě autem jsem zjistila, že mám ruce prázdný, celá jsem se vyděsila a volala mu s brekem, že nemám prstýnky. Nakukal mi, že jsem si je sundala, než jsem šla spát a že je mám na nočním stolku. A fakt tam byli :-) stihnul ten jeden vrátit ještě než jsem dorazila domů.. No samozřejmě mi to bylo podezřelý, ale občas si prstýnky sundavám, tak jse mto neřešila, kord když nic nepřicházelo..tohle celý se totiž odehrálo víc než půl roku před zásnubami, můj muž je hold váha a vše mu trvá déle :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Vybrala jsem si ho sama, ale výběr jsem trochu uspěchala, bylo vidět, že přítel už se těší, až ho budu nosit, a jelikož se nevidíme každý den, tak jsem nechtěla čekat dalších kolik dní než bude znovu čas jít na celý den do města vybírat... Když se ohlédnu zpět, jsem asi ráda, jaký jsem vybrala, není to klasická korunka, kamínek uprostřed je jakoby vsazený do kroužku z kovu. Je to praktičtější ,bude asi lépe držet, a nebude se zachytávat do svetru a do vlasů :-) Navíc jsme taková, že věci hodně ztrácím, a pokud bych někde nechala válet prstýnek z bíleho zlata, nedej bože s nějakými brilianty, tak bych se asi picla.... Hodně se potápním, jsem venku v lese, u koní, takže riziko ztráty je vcelku velké.... Prstýnek je "jen" stříbrný, ale to jsme sama řekla, že chci. Jsem spíše na zážitky než na materiální věci, a ty peníze lépe využijeme třeba na svatební cestu nebo jinou dovolenou. Pár dní před koupí prstýnku mi zaplatil zážitek za cenu prstenu z bílého zlata, ale to mi nikdo nikdy nevezme, strávili jsme spolu krásný den a budu na to vždy vzpomínat. Shrnutí: dokázala bych si vybrat hezčí, ale nakonec jsem ráda za praktičnost.
Odpovědět
Jelikož jsem alergická na kov a hlavně nesnáším věci, které má půl republiky, dostala jsem velmi netradiční prstýnek ze dřeva. Je to něco stylového, jiného, pěkného:) A hlavně je z lásky:-)
Odpovědět
Já jsem mu vytrvale ukazovala prstýnky ve výlohách klenotnictví, jaké se mi líbí a jaký bych si případně představovala jako zásnubní. Takže jsme spokojeni oba - konečný prstýnek vybral on a je přitom ve stylu, jaký se mi líbí. Prstýnek mám moc ráda, nosím ho každý den a vím, že jej těší, že se mi líbí. Zato snubní prsten asi nebude, protože se nemůžeme na ničem shodnout :-D
Odpovědět
Já dostala zásnubní, kterej spíš vypadá jako snubní. Ne, že by byl mimo můj styl, jen nevypadá zásnubně. Já osobně bych si vybrala jinej, ale vybíral ho manžel a vybral ho podle nejlepšího vědomí a svědomí. Nikdy bych mu to neřekla, že to není úplně dle mých představ. Koupil mi k narozkám naušnice a po nějaký době se ptal, proč je nenosím, tak jsem mu to řekla. Ale u zásnubního prstenu je to jinak... :-)
Odpovědět
já jsem taky pokaždé, když k tomu byla příležitost ukazovala a říkala, jaký se mi líbí... :D dostala jsem přesně takovej, jakej jsem chtěla a taky se mi "omlouval", že je jen stříbrný a je jen se zirkonem... mě je to úplně jedno, na šperky si nepotrpím a to, že mi ho dal, toho si obrovsky cením a má to pro mě mnohem větší hodnotu, než všechny prstýnky světa. :)
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam strasne jemny, drobny a krasny😊A jsem za to rada(ze je jemny). Protoze mam strasne uzke prsty. Prstynek je velikost 48, ale potrebovala bych min o cislo mensi. Pritel vi, ze mam radsi jemnejsi a elegantnejsi veci. Takze vybral naprosto perfektne. Zadne velke sutry, nic okazaleho. Takovy prstynek by ke mne nesel. Mne by stacil i naprosto obycejny prstynek ze stribra nebo treba oceli. Vyznam pro me ma to gesto. Ze si me chce vzit a byt se mnou cely zivot, ikdyz to se mnou nekdy neni lehke a umim byt nekdy pekne protivna. Ale i tak se mnou chce byt jedna rodina😊❤️
Odpovědět
@iviiiii Jé, já mám podobný prstýnek a taky velikost 48. Chudák snoubenec si dost užil, v klenotnictví jej přemlouvali, že to není možné, abych měla tak úzké prsty a vnutili mu velikost 50 s tím, že jej potom zadarmo bez problémů na míru zmenší nebo vymění za velikost 48. Samozřejmě to nakonec byl obrovský problém, takže snubní prstýnky vybíráme jinde.
Odpovědět
Profilova fotka
@susieanne ano, to same tvrdila priteli pani v klenotnictvi, kdyz mi vybiral prstynek vyroci pred tremi roky. Ze pry mensi se nedelaji, leda detske a 50 je nejmensi. Samozrejme, ze mi byl hodne velky. Takze ted vedel, ze rozhodne mensi. Navic, kdyz jsme se bavili v teoreticke rovine, tak jsem ho upozornila, ze alespon 48 a ne-li i mensi😁😁 Jako snesla bych mensi, ale v obchode meli nejmensi 48 a mensi byly na zakazku. Ale chtel me pozadat v Anglii a nestihl by se vyrobit. Samozrejme ho nenapadlo, ze bude trochu problem s takovou malou velikosti. Zmensovat nebude, aspon mam rezervu a uz jsem si zvykla, ze mi je volny trochu, ale pres kloub neprepadne
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?