Zasnoubení, ale svatba v nedohlednu. Je tu někdo takový?

Profilova fotka
Zasnoubeni, ale svatba se z nějakých důvodů musela odložit nebo se vůbec zatím neplánuje. Je tu někdo takový? :-) Nějaké zkušenosti?
Odpovědět
@luca16 No nevím, zda je to zrovna na toto téma, ale my se zasnoubili, když mi bylo čerstvě 17 let. Moc dobře jsme věděli, že se vzít nemůžeme - on studoval VŠ, neměl vůbec žádné zázemí v rodině a proto bydlel u nás a já studovala střední. Takže jsme měli snubní prstýnky, bydleli spolu a čekali. Trvalo to osm let. Já mezitím dostudovala střední i vysokou, on naopak vysokou nedodělal, ale našel si práci, odstěhovali jsme se do vlastního bytu a teď v sobotu jsme se vzali. Chce to fůru trpělivosti!!!! Měla jsem období, kdy jsem to už chtěla ukončit s tím, že to nikam nevede. Teď jsem ráda, že jsem to neudělala... ;-)
Odpovědět
@luca16 u nás to sice není až zas takové hrozné, ale beremese po více jak 2 letech od zasnoubení :-) a nehrotíme to
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se taky brali skoro 2 a čtvrt roku od zasnoubení, dřív to nešlo, museli jsme dořešit bydlení a taky jsme dřív neměli peníze. a nelitujeme, bylo to nádherné a nezapomenutelné :-)
Odpovědět
My jsme se zasnoubili temer pred 2 lety. Jsme spolu uz 7.rok. Zasnobeni probehlo proto, ze jsme cekali nase 1. vytouzene miminko. To by jsme se mozna ani nevzali:), kdyby mimi neprislo a jenom by jsme zili na hromadce. Nechtela jsem se vdavat tehotna, takze jsme nikam nespechali. Nase zlaticko pokrtime v den, kdy bude mit 8 mesicu a ve stejny den se vezmeme. A to je uz pristi sobotu. Souhlasim, s nazorem, ze nejlepsi je to nehrotit, on cas ukaze...:)
Odpovědět
Profilova fotka
Moje prvni zasnoubeni probehlo pred 5 lety, bylo to takove roztomile, detske. Tehdy sme asi ani neverili jak dlouho spolu budem. Momentalne sem v USA a mam pred sebou jeste 17 mesicu tady. Pritel se rozhodl slib obnovit s tim, ze svatba bude po jeho studiich v roce 2015. Takze cekani bude dlouhe, ale zase se budem brat po 10 letech vztahu:-))
Odpovědět
Profilova fotka
@luca16 U nás je to také tak.. jsme zasnoubeni od roku 2009, měli jsme se brát v červnu 2010, ale bohužel nám v rodině zemřel velmi blízký člověk a chtěli jsme uctít památku a svatbu jsme zrušili. Od té doby ticho po pěšině, vlastně i přítel říkal že není kam spěchat. Nakonec jsme se neromanticky dohodli, že se vezmeme v roce 2014, protože letos jsme dělali zateplení a fasádu ana domku a za rok plánujeme větší vůz... 8-)
Odpovědět
:-))) u nas to same, spolu jsme se brali po 10letech a zasnoubeni jsme byli asi 5 let. Vzhledem k tomu ze jsme nemeli penize a nikdo z rodiny se nechtel angazovat jsme se nakonec brali az jsme meli 2 lete dite. Ale i tak to bylo krasne. Jen oraganizovat si svatbu s ditetem sami byl pekny zahul.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak na to tak koukám, tak jsme asi jedni z mála, kteří dodrží staré známé "do roka a do dne"... :-D
Odpovědět
Neboj, jedina ne, my to taky stihli do roka :)
Odpovědět
Profilova fotka
My do peti mesicu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tile to se mi ulevilo...:-) mám pocit, že se to dneska už nějak "nenosí" a myslím, že je to škoda...podle mě pak to nasnoubení trochu ztrácí smysl - buď se chceme vzít a zároveň víme, že teď to prostě půjde, a nebo ne...ale je mi jasný, že spousta holek mi to tady bude chtít vyvrátit... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaprik23 Ja si myslim to same :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Také si myslím, že když se dva zasnoubí, že by se mělo dodržovat "do roka a do dne". Pak by to pro mě také ztrácelo smysl, ale každý to má dané jinak. My se zasnoubili na Štědrý den 2011, 27.12.už jsme měli termín svatby a 23.6.2012 už jsme byli svoji :-). Bylo to hezké a čekat další dva roky, tak by mi přišlo, že o to ani nestojíme... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@luca16 Myslím, že jsem v tomhle skoro ukázkový příklad :-D Zasnoubeni skoro 3 roky, svatba měla být původně letos - měli jsme termín, šaty, fotografa i drobnosti, ale nedopadlo to. A teď čekáme...nemám ponětí na co, ale neremcám a čekám s tím, že snad se jednou teda dočkám =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda Náš termín zatím troskotá naštěstí bez příprav. Měli jsme v plánu příští rok, takže pořád doufám, protože naděje umírá poslední. Kéž bych měla tvoji povahu, abych neremcala. Ale ta nevědomost, jestli ten termín opravdu vyjde mě zabíjí. Jestli nevyjde červen, posune se svatba o rok. A kdo ví, co bude pak.... :-( Moje jediná naděje je, že v naší rodině se děti rodí po svatbě - jelikož touží po dětech, snad se svatby taky někdy dočkám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak my rok a den taky nedodržíme, protože ženich si dal na čas s žádostí o ruku :-D já to očekávala už třeba v září na výročí...a nakonec jsem se dočkala až prvního května letošní rok. A vzhledem k tomu, že vždycky moje vysněná svatba byla v srpnu,max. v září (na jaře a začátkem léta nepřipadá v úvahu, v práci pro oba největší frmol) a za tři měsíce takhle v sezoně bysme to připravit rozhodně nestihli, tak svatba bude až příští rok...aspoň máme víc času na přípravy...ale neříkám, že kdybych byla požádaná už loni v září (na to výročí), že by se to do toho roka nestihlo...stihlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luca16 To my taky potom co zrušili letošní termín původně plánovali hned 2013. Ale čas plynul, já teda pořád v naději doufala, ale z druhé strany se mi nějak nedostávalo vyjádření. Vzhledem k tomu, že bychom rádi svatbu na jaře, tak jsem příští rok už tak nějak se smutkem odpískala a jsem ve fázi, kdy mě tohle téma možná i víc stresuje než těší. Snažím se na to moc nemyslet, ale protože sem chodím hrozně ráda, je to těžký. Já cca před dvěma měsíci muži řekla ať až se na to bude cítit ať mi řekne, jestli chce svatbu za rok, za dva nebo jestli vůbec, od té doby o tom mlčím a mlčí i on...občas dokonce pochybuju, že si ten náš rozhovor ještě pamatuje a ví, že teda furt čekám :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@limda Teď jsi mě pobavila. Nevím jak je ten tvůj chápavý, ale u nás občas platí "Před použitím zatřepat" :-D Musím mluvit narovinu, protože mé ženské myšlení je mimo jeho logické chápání. Zkus ho trošku naklepnout a připomenout se. Myslím, že s tím rozhodně nic nezkazíš. Svatba na jaře by se ještě stihla, kdyby jste se do toho oba vložili. A když ne rok 2013, udělala bych si z něho legraci, klekla bych si a požádala bych ho, jestli by si mě vzal toho a toho dne roku 2014. Samozřejmě nevím, jaký máte vztah, ale mě by to prošlo aniž by si myslel, že jsem se zbláznila a minimálně by o tom začal přemýšlet :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luca16 Hele jako by jsi mi mluvila z duše. Právě ještě v září jsem si řekla, že když se k tomu nemá, tak udělám romantický gesto a ve Vídni jsem si v zahradách klekla a přidala pár vět o tom jak ho teda o ruku požádám já a jestli by si mě příští nebo přespříští rok vzal a tak... no minimálně jsem ho pobavila...asi jsem to doplnila svým neocenitelným smyslem pro humor nebo nevím :-D :-D Ale jinak jsem si na ten status "věčně zasnoubené" už tak nějak zvykla. Jen okolí bych občas praštila, když se při každé návštěvě ptají kdy už to teda bude :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@limda tos to pojala celkem poklidně, já svému nejdražšímu v návalu vzteku a (s několika promilemi v krvi :-N ), ať si ten zásnubní prstýnek strčí do někam a že se na to můžu tak maximálně vytento :-D No a svatba byla do dvou měsíců :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 Tak proto svatba ještě nebyla...tohle jsem nevyzkoušela! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@limda já nevim esli je to nejlepší postup, ale já už sem taková, funguju jako papiňák, jednou za čas vybouchnu a to to potom lítá :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@limda Ale zkus to v kombinaci s těmi promile, pak se kdyžtak budeš mít na co vymluvit, kdyby to neklaplo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda Ja se obavam, ze chlapci jsou obcas opozdenejsi:-D Takze za me bych se chopila iniciativy sama.Rovnou se zeptala kdy presne,zamluvila termin a je to.O ruku uz te pozadal takze uz nema ci namitat;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda Nemáme my stejné mužské? Mě tedy řekl, že chce rok 2014, dokonce datum sám vybral, ale od té doby ticho po pěšině a když s něčím ke svatbě vyrukuju, tak se tváří že obtěžuju:-( Včera mi řekl, že by chtěl přijít k hotovýmu a za pár minut na to, že má pocit jako když se ho to moje plánování netýká... babo raď
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a jinak holky, me manzel nezadal slovy "vezmes si me" ale slovy "Tak treba v zari?" Tim to bylo hotove.. :-) Ja mu o tyden pozdejc rekla "Hm, tak treba osmyho?"..a bylo to...
Odpovědět
Profilova fotka
@marketajuppova Toto bych dávala všude k dobru až do konce života :-D Musím uznat, že taková žádost o ruku je vskutku originální :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme rok a den od zasnoubení určitě nedodrželi, svatba byla skoro 2 a čtvrt roku po zásnubách
Odpovědět
Profilova fotka
@marketajuppova mě se zase zeptal výtečnou otázkou "tak co?", tož sem odpověděla "tak nic, tak slez" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak by se berem cca rok a půl od zasnoubení. Věděla jsem, že chci svatbu v létě, ale tento rok jsem v tu dobu končila školu a nechtěla jsem do toho připravovat svatbu. Každý to má jinak. Někdo se zasnoubí, aby tím ukázal, že opravdu chtějí být spolu a v podstatě zatím svatbu neplánují a někdo zasnoubení bere klasicky jako předsvatební "úkon" a svatbu plánuje. Můj brácha je ten první případ a já ten druhý. A např. moje kamarádka se vdávala dva měsíce od zasnoubení. Takže tak :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?