Žádost ženy o ruku muže

Profilova fotka
Zdravím Vás, jak už název tématu napovídá, chci požádat přítele o ruku. Na Silvestra spolu budeme osmým rokem, bydlíme spolu 5 let. Před šesti lety jsme se s přítelem zasnoubili, ale zatím nebyla příležitost, čas ani peníze na to, abychom to "dotáhli do konce". Bohužel z mé strany bylo i několik náznaků, že zatím ne, tak má dle mého soudu přítel už strach s něčím takovým přijít. Proto jsem se rozhodla to vzít do svých rukou a konat :) Otázka ale zní: zásnubní prsten už jsem od něj dostala, nyní jsem objednala snubní prsteny a chci jej požádat o ruku ale! Dát mu při žádosti prsten zásnubní nebo ho zrovna požádat s prsteny snubními? Děkuji všem za rady.
Odpovědět
1
2
Rozhodně ti fandím! Ale prsteny mám tolik spojené s tou mužskou "rolí", že bych to asi udělala nějak jinak. Třeba s překvapením, nějakým vyznáním...uměla bych si představit, že někoho žádám o ruku já, jen bych si nedovedla představit, že to dělám s prstenem. Navíc by mi asi vadilo, kdyby bylo o snubních prstenech rozhodnuto bez mého názoru, když je to něco, co budu mít na prstě (doufejme) celý život. Alespoň můj manžel byl na výběr docela náročný. Proto bych, když už, nežádala se snubním prstenem, tam bych se bála možné negativní reakce.
Odpovědět
Do zásnubního prstýnku pro muže bych nešla, dala bych mu nějaký pánský doplněk. Třeba manžetové knoflíčky, které by mohl mít na svatbě? (Já jsem je manželovi dala po žádosti. Na Ještědu měli kolekci Preciosy, tu oba milujeme, tak jsem mu je tam rovnou koupila :) ). Nebo třeba hodinky, mají krabičky podobné prstýnkům a dovnitř víka bych třeba dala vzkaz "Abys přišel na svatbu včas" nebo nějaké vyznání :)
Odpovědět
Profilova fotka
Než jsme si před osmi lety řekli, že to spolu zkusíme, chodívali jsme už nějakou dobu do sauny a vlastně až za nějaký čas jsme pochopili, že spolu tedy chodíme :D "saunování" nás hodně bavilo a vydrželo nám cca rok, pak přestal být čas, atd. Tak mě napadlo, požádat ho o ruku tam, protože jsem přesvědčená, že i on na toto rád vzpomíná a bylo to to, co nás spojilo, takže místo bych měla. Teď jen přemýšlím, jestli pokleknout a udělat to standardně jako v případě žádosti muže. Já vím, že to zní asi divně, ale jsem takový typ člověka, co se těchto věcí nebojí, mám ráda nestandardní věci, mám prostě ráda, když jsou věci jinak, i známí mě tak vidí, přítel je spíše typ, co se musí trošku vodit za ruku, není iniciativní. Jsem prostě živel. Takže říkáš raději bez prstenu, ale nějaký důkaz toho, že to myslím vážně by to chtělo, nemyslíš? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@azrrael toto nezní vůbec špatně, ale! Oba jsme automechanici, nepotrpíme si na šperky, ani jeden nenosí hodinky, ani při své práci z bezpečnostních důvodů nemůžeme, takže prosím ještě nějaký návrh? Co se týká toho výběru snubních prstenů, věřte mi, jemu se líbí vše co udělám, koupím, vyrobím, atd. ne snad proto, že bych byla tak dokonalá, ale proto, že on je prostě ten typ, je rád, že je vše zařízené, není náročný a to mu vyhovuje. Prsteny jsem z důvodu našeho zaměstnaní vybrala Wolframové černé vysoce leštěné s rytinou a bez kamenů.
Odpovědět
Profilova fotka
A co nějaké "psí známky" nebo něco v tom smyslu? Nebo ty manžetové knoflíčky nezní vůbec špatně...
Odpovědět
@vcelka1669 Jelikož už vlastně jedny zásnuby proběhly, tak bych ho "požádala" s těmi snubními prsteny a dala tak najevo , že už se vážně chceš vdávat. :-D Nic jiného bych kolem toho nevymýšlela. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem, myslím, že udělám nějaký kompromis, něco vypustím, něco přidám, ...vypadá to na tu saunu, vytasím se s dárkem, ten ještě vymýšlím (známky i knoflíčky jsou horkými adepty) a pak vytasím i prsteny, aby zase nezůstalo jen u dohody a je :) určitě mi na tom záleží, i když jistě víte jak to je po tolika letech vztahu, ale i tak doufám v příjemnou a pozitivní reakci :)
Odpovědět
@vcelka1669 My věděli že se chceme vzít,ale manžela nějak nenapadlo požádat mě o ruku,a tak jsem jednoho zimního dne řekla manželovi,že jestli se chceme vzít v létě,musíme začít něco dělat,a tak kdy že jako půjdem na matriku. Druhý den se šlo na matriku,a obešlo se to i bez nějakýho divadýlka. Neříkám,když žádá chlap ženu se zásnubákem,je to krásný,ale aby žádala žena chlapa oficiálně,a ještě s prstýnkem,to je trapný.
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 Taky názor, děkuji i za ten. Mě to trapné nepřijde ani trochu, musela bys přítele znát. Je ten typ co se do všeho musí popostrkávat, samotného ho málokdy něco napadne, a čekat do důchodu vzhledem k tomu, že máme společně hypotéku, domek napůl, atd. se mi vážně nechce. Nejsme už puberťáci, tak by jsme měli myslet na budoucnost :)
Odpovědět
@88renca88 @vcelka1669 neříkám s prstenem a na kolenou, ale proč to neudělat nějak hezky? Mě by asi zamrzelo, kdyby si chlap s takhle jedinečným okamžikem nedal ani zbla námahy a zeptal se mě mezi řečí v teplákách před televizí (nadsázka), ale ženská nemá dělat divadýlko? Já moc obecně nejsem u jakéhokoliv pohlaví na přehnanou romantiku, ale myslím, že na žádosti o ruku by mělo být vidět, že tomu, kdo žádá, na tom záleží.
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff Přesně, taky si moc nepotrpím na večeři při svíčkách, vrchol romantiky u nás doma je, že se spolu jdeme hrabat v autech, ale toto by mělo být přeci jen výjimečné a nepatřím zrovna mezi zastánce retro hlášek stylu "babě patří do ruky jen š.lin a vařečka" :D pardon dámy, ale asi víte jak to myslím. Beztak je můj život i tak dost netradiční vzhledem k mému povolání automechanika, ...do lesa na dřevo si s pilou taky zajdu sama, tak proč nepožádat svého přítele o ruku.....ne...není to divné, ať nad tím přemýšlím jak nad tím přemýšlím. Když jsem to oznamovala našim známým, ani jeden neprohlásil, ..."nemělo by to být naopak?". Jejich reakce byla "no už je na čase a že nám to moc přejí".
Odpovědět
držím palce:)
Odpovědět
Článek se načítá
No kamarádka to třeba udělala tak, že mu místo prstýnku koupila náramek :)
Odpovědět
Profilova fotka
Debatovali jsme to dnes s rodiči a ti říkali, že už zasnoubení jsme, že by za ním šli přímo s prsteny, ale uvažuji, protože má rád zbraně a vše kolem, že bych mu koupila nějaký zajímavý náboj a na něj nechala vyrýt datum kdy jsme se poznali a pak datum svatby, až by se upřesnilo a ten vložila do dárkové krabičky. Jeden nosí na kůži na krku, co ode mě dostal, tak by ho vyměnil za tento :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vcelka1669 No já nevím... Náboj? To je skoro jako bys mu poslala výhružný anonym s kulkou v obálce jako nátlak :-D :-D Ale chápu, že tvé důvody jsou úplně jiné. Jen mi to objektivně tak vyznělo. Nicméně já bych hlasovala taky pro hodinky s nějakým vzkazem buď v krabičce nebo přímo zezadu na nich. A nebo pak ty prsteny, ale jak už tady padlo, neumím si představit, že bych nám prsteny vybrala sama, bez volby manžela. Ale asi bych nepoklekávala, chlapi sice mají taky city a duši, ale zrovna tenhle projev pro ně asi moc není. Ale ta společná sauna super nápad. Klidně bych na tom nějak postavila i tu žádost, jako že "Myslím že nadešel čas hodit ručník do ringu a společně se pořádně zapotit..." Určitě bude čekat jinkou akci :-D , ale když mu řekneš o svatbě tak to bude aspoň odlehčené, ale tím dárkem to potvrdíš.
Odpovědět
Mně zase náboj přijde super nápad, je to takové osobité založené na zájmech konkrétního člověka. Hodinky můžeš dát komukoli kdykoli, to je takové univerzální, když si nevíš rady (aniž bych tím chtěla tento dar snižovat). Akorát bych teda taky nepoklekávala, to si neumím představit. Souna je super, možná bych si zarezervovala nějakou soukromou, abyste tam byli sami :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel právě hodinky nenosí jak už jsem psala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vcelka1669 Aha, tak to jsem předtím přehlédla. Tak v tom případě beru zpět...
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes přišly :D úplně jsem znervózněla. Myslím, že většině se nebudou líbit, ale já se snažila být praktická a myslet na to, že by zlatý, stříbrný nebo jiný světlý šperk díky přítelově zaměstnání trpěl, tak jsem objednala wolframový v černém provedení. Mě přijdou úžasné :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vcelka1669 One ring to rule them all! :-D Podle mě jsou skvělý. Pro sebe bych je nechtěla, ale líbí se mi.
Odpovědět
@vcelka1669 a jak jsi trefila velikost? (u mého zásnubáku to manžel odhadoval pohledem, že prý budu mít prsteníček velký jako jeho malíček, a vyšlo mu to skvěle :-) ).
Odpovědět
Profilova fotka
To bylo takové vtipné, jednou večer jsem si počkala až usne, a protože vím, že když spí tak fakt spí, tak jsem mu prst změřila, sice se vzbudil, ale naštěstí hned usnul a nic si nepamatoval, tak doufám, že to bude sedět. Mě tedy sedí úplně na chlup :)
Odpovědět
Tak ty prsteny jsou hodně originální :-) Moc ti fandím a doufám, že to dobře dopadne, myslím, že jsi to vymyslela dobře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mirka_922 Děkuji moc, vážím si toho!!! :)
Odpovědět
super prsteny, úplně dle našeho vkusu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Fakt? Tak děkuji moc, to mě potěšilo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vcelka1669 Mně to přijde bezvadný a vůbec ne trapný. Některý chlapy je holt třeba pošťouchnout - ne že by nechtěli, ale jsou trochu neakční. :-) Držím ti palce, ať se nakonec rozhodneš pro jakýkoli dárek, určitě to bude skvělý a přítele to potěší.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky, přesně jak říkáš, kdybych věděla že přítel nechce, nebudu ho do ničeho tlačit. Jenže už mě žádal dříve dvakrát, ale já se nevyjádřila, tak si myslím, že je teď řada na mě, aby to bylo fér :) Moc děkuji za reakci, potěšila :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já ani můj přítel si na formality nepotrpíme... Moje žádost o ruku proběhla velmi neformálně a bez prstýnku, kytice či slavnostní večeře v kvádru, ale ... nemyslím, že by nebyla myšlena vážně. Jestli jste automechanici, dej mu něco, co používáte denně (nějaký klíč nebo tak něco..., co já vím, co máte za nářadí) a nech na to napsat/vyrýt něco jako "Bylo by fajn, kdybys mě požádal o ruku..." a na druhou stranu "Moje odpověď by byla ANO". Prostě aby měl možnost být iniciativní... a přitom jasně věděl, že si ho opravdu chceš vzít...
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím Vás při pátku :) Tak už to mám "za sebou" :D Nakonec vyhrála restaurace, kam jsme si šli spolu poprvé sednout, když jsme otevřeli dveře, narváno, říkám si do prčic, ale hle, "náš stůl" volný, uf. Letěla jsem k němu tak rychle, že kdyby si tam někdo chtěl sednout, tak mu vyrazím zuby :D Sedli jsme a objednali si. Už pracovaly nervy a já pořád přemýšlela, jak ho donutit na chvilku odejít. Naštěstí příroda zvítězila a on si musel odskočit. Odešel, vletěla jsem za servírkou a poprosila ji, jestli by mu mohla krabičku se snubáky položit doprostřed pizzy :D Zrovna u baru stál její šéf a hleděl jak péro :D To už jsem se začala snad i potit, jak jsem byla nervózní. Přítel stále na onom místě a servírka už roznášela pizzy. Si říkám, kurnik, snad to nepřinese dřív než dojde. Naštěstí to vyšlo. Přišel, sedl si a ona asi za dvě minuty přinesla jídlo. Položila to před něj. Přítel hledí na krabičku a říká...."áááá vánoční čas, asi dávají nějaký dárek k pizze" :D Ale to už jsem si stoupla, podotýkám restaurace narvaná k prasknutí, protože tam spousta lidí mělo asi vánoční firemní večírky, kleknu si, ...na něm šlo vidět jak zrozpačitěl a chtěla jsem spustit malinkou krátkou vtipnou řeč co jsem si nachystala, ale prd, nervy už tak hrály, že jsem ze sebe už jen stačila vydat, "táto, už to spolu kopem osmým rokem, myslíš, že už to spolu nějak doválčíme do konce?" Ale už jsem to říkala se slzami v očích, protože to bylo tak emocionální, že jsem nevydržela, takže jsem spíš tak víceméně huhlala ...a to jsem v uvozovkách drsňák :D Přítel byl úplně vyvedený z míry, šlo vidět, protože ho znám (málokdy dává emoce najevo), že má na krajíčku a pořád si utíral oči. Třepaly se mu tak ruce, že nebyl schopný ukrojit pizzu příborem a musel si ji vzít do ruky :D podíval se na mě a řekl..."vezmu, to víš že vezmu, jen mě mrzí, že si mě předběhla, protože jsem tě chtěl požádat také, ale o Vánocích" :D Tak to ze mě spadlo, ani nevím, co jsem měla k jídlu, ale kopla jsem do sebe 2x 2dcl vína a pohoda. Lidi samozřejmě hleděli, ale asi to nepobrali :) Tož tak holky, pokud ho milujete, není co řešit, myslím, že ho to potěšilo. Takový čin zkrátka rozhodil i toho největšího flegmatika a já jsem ráda. Teď už se vše plánuje, protože chceme dát pod stromek i svatební pozvánky a oznámení. Děkuji všem tady za podporu, nebýt Vás, nevím nevím, jestli bych v té restauraci našla odvahu, ještě jednou velké díky !!! ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?