Žádost o ruku od ženy?

Zdravím, s kolegyněmi jsme vedly debatu na toto téma a zajímal by mě názor více žen (já jsem této možnosti otevřená a tak trochu o ní možná uvažuji :-)) Požádala některá z Vás o ruku partnera? (znáte nějakou +jaka je reakce partnera?) A samozřejmě, jaký na to máte v dnešní době názor? Moc díky a těším se na diskuzi :-)
Odpovědět
1
2
já bych se tomu obecně nebránila, jsme emancipované, moderní ženy a pokud se na to někdo cítí, proč ne. já jsem v tomhle stará škola a mám ráda tradiční vztah - chlap je "dominantní", žena "submisivní", ačkoli by to do mě málokdo řekl. :D takže pro mě osobně by to nebylo, ale kdybych slyšela o tom, že to někdo udělal, fandila bych mu.
Odpovědět
Za mě tedy ne. Tato výsada náleží mužům. Jak by se asi ten cítil, kdyby mu ani nebylo dopřáno rozhodnout se, zda svatbu ano či ne, a i jakým způsobem požádat o ruku. Bylo by mi trapně. Rozhovor o svatbě myslím absolvuje většina párů, kde si oba ujasni, jak si představují budoucnost, ale žádat chlapa o ruku je trapárna, a to hodně velká. I v případě těch nesmělých.
Odpovědět
Profilova fotka
No, a co takhle se prostě normálně zeptat a domluvit? Ono brát to jako že "tato výsada náleží mužům" a o svatbě ani nešpitnout, aby chudák chlap nebyl zastrašen, tak ke svatbě ve spoustě případů vůbec nedojde - co jsem se bavila se spoustou zadaných "kluků" (cca 25-30 let) v mém okolí, drží se hesla "co není rozbité, nespravuj" - takže když vztah xy let funguje a je fajn, nemají obvykle sami od sebe touhu na něm cokoliv měnit a potřebují se dozvědět, že by žena o tu svatbu stála. Ale páchat takové věci jako kupovat prstýnek, květinu a poklekávat před mužem, jestli si mě vezme, no nevím... Já si na to až tak nepotrpím ani v "klasickém módu", natož od ženy.
Odpovědět
Jasně, tak jsem to i myslela. Promluvit si o svatbě, nebo se na ní domluvit, je úplně v pořádku. Ale aby ženská sama chlapa oficiálně žádala o ruku, je hodně divné.
Odpovědět
Přijde mi to přehnaný stejně jako mít příjmení nepřechýlené a nebo užívat dvě příjmení. Tak to prostě nemá být, vyjímky samozřejmě jsou, jako ve všem :-), ale já bych do toho nešla. Chlapi jsou na svatby trošku tupější a je třeba jim úplně normálně říct, že se vdávat chceš. Narovinu, bez kudrlinek. A uvidíš jeho reakci. Pokud se zabejčí, tak to asi nemá cenu. Když bude přístupnej, tak jenom dobře...
Odpovědět
Profilova fotka
@sahrazad1 Jak by se cítil, kdyby se nemohl rozhodnout, jestli svatbu ano nebo ne? To snad může právě až se ho někdo zeptá, ne? Stejně jako se běžně ženy mají možnost rozhodnout, když se jejich muži vysloví. Proto je tam ta otázka: "Vezmeš si mě?"
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak, na názorech ostatních vůbec nezáleží. Záleží spíš na konkrétním muži, jestli je dostatečně imunní vůči všem, po staletí fungujícím, genderovým stereotypům a neurazilo by ho to. Na tohle totiž průměrná společnost stále připravena není 😄
Odpovědět
U nas to bylo tak, ze zadost probehla v roce 2015, dohodli jsme se ze jeste pockame a na dovolene v roce 2018 jsem se na mojeho otocila a rikam "a co kdybysme se uz vzali?". Takze to bylo tak nejak z obou stran. Za me jo, proc ne (ale bez pugetu, pokleku a takovych kravin, ktere si usmyslely zenske). Nekteri chlapi se k tomu proste nemaji a nebo se dostanou do stejne situace, jako my, ze ja muze poprosila, at jeste pockame (skrz finance). Navic, ted jsem se zeptala muze a odpoved byla "vzdyt to je uplne jedno, kdo to rekne, ne?". Takze, asi tak.
Odpovědět
Profilova fotka
Muj mi treba dlouhodobe rikal, at se teda zeptam ja, kdyz po tom tak touzim. Takze on by s tim byl v pohode. To ja se s tim nedovedla smirit a pro me je to skutecne chlapske gesto. Protoze my zenske to mame podle me nejak srovnane vetsinou drive a lepe. Ale jak uz tu bylo receno - chlapum tk uplne nedochazi, ani treba to, ze uz i ty deti by byly na case z ryze biologickeho hlediska, treba... ale to gesto z jeho strany, ze me teda chce a neni do toho dostouchan vdavkychtivou zenskou, je pro me dulezite. Takze ja bych to nedala, ale nic proti tomu nemam, kdyz je s tim ten dany par v pohode.
Odpovědět
@barbora2019 no, ale není to svým způsobem “dotlaceni”, když jste o tom mluvila a věděl, ze to chcete? Já jsem to měla podobně. Mluvila jsem o tom, ze bych to chtěla atd... čekala jsem prstýnek na Vánoce loni a nic a bylo mi to líto a i jsem mu to rekla. Pak jsme jeli na dovolenou a tam mě požádal. Řekl mi, ze jemu je to jedno, ale věděl, ze já to chci a ze chce, abych byla šťastná. Moje dlouholetý kamarádky se kteryma do sebe z legrace rypeme a jdou mi za druzicky, mi řekly, ze jesteze, ze to udělal, ze jinak bych to už nerozchodila... 😂 takže jako muže to být tak, ze jsem ho svým způsobem donutila, když jemu to bylo jedno... chápete jak to myslím, ne?
Odpovědět
Myslím, ze kdybych o tom nemluvila, nepožádal by mě nikdy a nebo někdy třeba za 10 let a nebo až by jsme měli děti nebo co já vím... proste mu to bylo jedno. Proč by mě zadal, když spolu žijeme a fungujeme jako manžele? Proč by to řešil, když mu nic nechybí? Myslím, ze je jen hrstka chlapu, co opravdu touží sami od sebe požádat ženu o ruku. Většině chlapů je to proste jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
@mija_91 Ty jo, tak to já asi v životě potkávám jen samý zvláštní druh chlapů 😄
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mija_91 v nasem pripade nebylo. O svatbe a detech mluvil rozhodne driv nez ja a melv tom (ted si trochu protirecim, ja vim), jasno asi driv nez ja :-D ale pak na me zacalo padat to, ze uz bych teda do toho prastila... loni na silvestra mi jeste jeho rodice prali "at se letos vdas, haha" a nic. Taky jsme meli plactivou momentku, kdyz me nepozadal na narozeniny. A rekla jsem mu to a on mi vynadal, ze to se prece nedela :-D A z jineho uhlu - podle me to neni dotlaceni. Podle me by partneri meli vedet, co jeden a druhej od toho vztahu cekaji. A rict otevrene, ze se chci vdavat a ze uz mam pnuti je podle me soucasti otevreneho vztahu. Nemylsim tim ted ale kazdodenni otevirani temtu svatba a kdy uz a proc ses jeste nezeptal... to je natlak :-D
Odpovědět
Když se chlap ne a ne rozhoupat a vztah je opravdu pevný na svatbu, tak proč ne :) Mohlo by to být zajímavé :)
Odpovědět
Ahoj. Přispěju.kdyz jsme jednou byli kupovat oblek na ples, řekl mi, že v tom obleku si mě jednou vezme.... V ten moment v autě šok, srdíčka se mihaly moji hlavou :-D :-D a pak vánoce, nic, Silvestr nic, svátek nic, narozeniny nic.... Tak jsem se ho normálně zeptala jak to vidí a on mi řekl, že o tom nemám mluvit, že by to nebylo překvápko.... Ok, chápu :-) a tak to jelo dal... Vánoce nic, Silvestr nic, mdž nic, první máj nic, svátek nic.... Nechtěla jsem mu nic říkat, ale prostě uvnitř mě pnutí, prostě jsem to pořád čekala a už jsem taky uvažovala, že ho požádám já, když se pořád nevyslovil... No a přišly narozeniny 🎉 a bylo to tu... Ráno o půl 5 u chystani svacin do práce, v monterkach, přirozeně, bez kytky... ♥ a od té doby jsem šťastná snoubenka a dvakrát tak šťastná, že jsem ho nepozadala já... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám kamaráda ze střední, kterého požádala o ruku jeho slečna. Už si moc nepamatuji podrobnosti, když o tom vyprávěli (moc dlouho jsme se u toho tématu nezastavili). Jenže u nich bylo vše celkem netradiční, jiné. Jsou sami o sobě dost osobití, takže mě vlastně tento způsob nepřekvapil. Svatbu měli bosky jen se svědky a svým pejskem, odpoledne to pak v této kombinaci oslavili v poklidu doma. Myslím ale, že jeho žena se vyjádřila nějak ve smyslu, že kdyby ho nepožádala ona, tak by k tomu nikdy ani nedošlo :D
Odpovědět
Profilova fotka
@happynika Na druhou stranu, ve většině "běžných" případů, kdyby se nevyslovil muž, tak by k tomu taky vlastně nikdy nedošlo. Protože holky to dělat odmítají 😄
Odpovědět
@armvdd ne tak docela. Přeci se muž dříve rozhodne, a pak svou vyvolenou požádá. A ta samozřejmě může odmítnout. Asi jsme se nepochopily.
Odpovědět
Profilova fotka
@sahrazad1 No a jaký je teda rozdíl v tom, když požádá ona jeho? To mu možnost volby nebere. Taky může odmítnout.
Odpovědět
@sahrazad1 tak by se role akorát otočily, ale princip by byl přece stejný, ne? :D Takhle se ptá muž a žena se rozhoduje, naopak by se ptala žena a muž by se rozhodnul :D. Nechápu pointu tohoto sporu?
Odpovědět
@armvdd je to šílené. Pak nemají být muži bačkory a ženské generálem. Žena má být ženou a muž mužem, žena mu tu roli nemá brát.
Odpovědět
@nicorodriguez pak je celé naše lidstvo úplně v ...zdegenerovana společnost. Vídáme uhonene ženské, co nestihaji, protože se snaží splnit všechny svoje role ženy, matky, manzelky, milenky, pracující ženy co se vyrovná ve všem mužům. A chlapi, rozmazleni matkami, co neumí být chlapem, bouchnout do stolu, kdyz je treba, rozhodnout se rychle, jednat, nebát se. Asi jsem hodně tradiční, představa ženy klecici před mužem, zadajiciho o ruku, je pro mě šílená.
Odpovědět
@sahrazad1 15 zpráv nahoru "ale bez pugetu, pokleku a takovych kravin, ktere si usmyslely zenske". Porozumění psanému textu se učí již na základní škole, ad.1. Ad.2, tohle je prostě věc názoru. Ad.3 u nás úplně normálně funguje, že mě doma baví chlapské práce a můj se strašně rád motá kolem sporáku. Já mám taky svojí gola sadu, on má svojí sadu nožů. Asi tě hluboce zklamu, ale zdegenerovaní si doopravdy nepříjdeme, oba jsme naprosto zdraví a naprosto v pořádku :D. Očividně jsi nějak nepochopila celé tohle vlákno, tady opravdu nejde o to, že dojde ženská, má pugét růží, v kapse prstýnek a před chlapem poklekne a pak ho z radosti zvedne nad hlavu, pointa je někde úplně jinde a asi bych ti spíš doporučila znovu si tohle všechno přečíst a znovu přemýšlet nad tím, co tu ostatní píšou ;). Hezký večer ;).
Odpovědět
Profilova fotka
@sahrazad1 Největší degenerace je nutit někomu role kvůli pohlaví. Pak nemají být lidi frustrovaní a v depresi. Žena s kariérou opravdu není míň ženou a chlap, co třeba doma vychovává děti na RD, není míň mužem. A žádost o ruku o tom taky nerozhoduje. Vítejte v 21. století! 🎉😄
Odpovědět
@nicorodriguez doporučuji tobě znovu přečíst úvodní příspěvek zakladatelky. Je to o žádosti o ruku jako takové , ne o debatě s mužem, jak to vidí, jestli někdy třeba v budoucnu...
Odpovědět
@nicorodriguez jo, máš pravdu. Mám známou, měla navenek spokojené manželství. Jenže pak jejímu muži začalo vadit, že obstará většinu mužských prací, od auta po pokladani laminatovych podlah. Přišel si prý zbytečný, jakože ho žena nepotřebuje. Zkrátím to, našel si milenu, která ho potřebuje, a pak se i rozvedl. Prý je šťastný a spokojený. Takže asi tak.
Odpovědět
Profilova fotka
@sahrazad1 A já mám zas známou, co to taky všechno umí a doma dělá a žijí spolu šťastně a spokojeně bez milenek a milenců už 25 let. 🤦‍♀️
Odpovědět
@armvdd never ending story trosku 😄. Jsem odsouzena k rozvodu, nenadelam nic, kdyz mi to holka na beremese predpovedela ☹️
Odpovědět
No tak holky.... Nezerte to zase tak... :-D slečna si vybere, jestli jo, nebo ne.... Myslim že názory byly sepsany a není důvod se ohledně toho škorpit.... Stejně si každý bude myslet to svoje... :-D mě třeba je jedno, jestli žádá muž nebo žena. V našem případě jsem ale byla ráda, že žádal muž... Bylo to krásné a kdybych to udělala já, určitě by to nemělo takové to svoje kouzlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nicorodriguez No nejvíc 😄 běž si sednout do kouta a čekej, až Tě muž opustí! 😄
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?