Velmi laciný zásnubní prsten, ani nevypadá jako zásnubní

Ahoj, vím, že mi spousta napíše, ať zásnubák neřeším, ale i tak mě to hrozně moc trápí. Mám zásnubák, který vypadá fakt hrozně lacině a vzhledem k partnerovým příjmům i velmi laciný byl. Já vím, že bych to neměla řešit, ale hrozně moc mě to trápí. Navíc se mi nejednou stalo, že po oznámení, že se budu vdávat následovala (koukajíc mi na ruku) otázka:a kde máš jako prstýnek? a já: noo tady..a oni: jo aha..no hezký.. A pak se mi ještě stalo, že jsme to řekli v hospodě před širší společností, ženy se tak rozpačitě usmály a jeden přítelův kamarád se začal hrozně smát a do oči příteli řekl, že vědí, že je šetřílek, ale že nečekal, že tak moc :( Podobné to bylo u rodičů. Aniž bych to nějak komentovala, tak mamka řekla: No, ale snubáky si snad koupíte pořádný.. Vím, že mě spoustu lidí odsoudí, ale prstýnek jsem sundala a všude říkám, že kvůli práci ho nosit nemůžu. Strašně moc mě to mrzí. Jako nepohybujeme se v žádné nobl společenosti a nečekala jsem, že bude stát deset tisíc, ale tento stál cca 5% přítelova měsíčního příjmu, což mě prostě strašně mrzí :( Ač jsem si stokrát řekla, že to nesmím řešit, tak kdykoliv vidím nějaký krásný prsten, třeba ve výloze, tak se mi chce brečet, že takový už nikdy nosit nebudu..
Odpovědět
1
2
11
Profilova fotka
@kralicak Nedivím se ti a upřímně tohle udělat přítel mě, tak začnu zpochybňovat "nakolik si mě váží". Protože zásnubní prstem má cosi symbolizovat a reprezentovat. A příjemkyně jej má hrdě nosit a ukazovat. Můj přítel má normální příjem, poměrně vysokou část mu ukrajuje hypotéka a i tak za prstýnek utratil přes dva měsíční platy. Ani ve snu ho nenapadlo něco jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
A není to spíše ,že se přítel netrefil do vkusu?:-)to se dá vyměnit jinak stříbrné zasnubaku krásné jsem viděla za 800kc bílé a žluté zlato od 2tisic:-)můj stal okolo 6.500kc a výdajů taky dost....
Odpovědět
Můj chlap utratit za zásnubák dva měsíční platy, tak mu řeknu, že se zbláznil :-D Je to pořád jen prsten, já byla šťastná, že se mnou chce strávit zbytek života a ne že na prstu budu nosit diamant :-D Není to záruka toho, že se budeme milovat celý život ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kralicak možná, kdybys sem dala fotku, udělaly bychom si představu... pro mě laciný znamená prstýnek z pouti např. (a i ten darovaný s láskou a ve správnou dobu může udělat větší parádu, než briliantový). Podle toho co píšeš nevím, zda jde o to, že se ti zdá ošklivý, nebo jsi čekala bíle zlato a brilianty a máš stříbro a zirkony... Ale těžko z utracené částky (kterou ani nevíme) soudit...
Odpovědět
Profilova fotka
Ale no tak, hlavu vzhůru ;-) vím, jak se cítíš. Ale nezáleží na tom, že ostatní v něm nevidí zásnubní prstýnek. Důležitý je, že jsi ho dostala z lásky a že si tě přítel chce vzít :) Já měla taky levnější variantu a nakonec i přítel přišel na to, že se jeho nákup nevyplatil. Musela jsem prstýnek 2x reklamovat a nakonec nám za něj vraceli peníze. Takže aktuálně jsem bez "zásnubáku" úplně :D A vzhledem k tomu, že už nás svatba něco stála, tak prstýnek řešit zatím nebudu. Holt ho pořídíme pozdějc :D A vím, že tentokrát vybereme kvalitnější :D
Odpovědět
@kralicak ja myslim, ze pritele to nejspis vubec nenapadlo. Ten muj ani nevedel, ze by mi mel prstynek kupovat :-) . Pak jsem si ho teda vydupala, protoze je fakt, ze nosit ho na ruce jako symbol ze se budeme brat je docela fajn, ale rikala jsem si, ze vlastne kdyby ho vyhral na pouti, nebo upletl z travy, tak by mel pro me uplne stejnou hodnotu. Jedne kamaradce pritel ustrihl kus stareho naramku a zakroutil ho do prstynku. To mi prislo strasne hezky :-) . Chapu, ze je ti lito kdyz mas pocit ze se tomu ostatni posmivaji, ale, zkus to brat tak, ze te ma pritel rad a chcete se vzit. Kdyz si tohle uvedomis a budes ho dal hrde nosit, tak se tomu nikdo posmivat nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
Tím samozřejmě nechci říct, že každej levnější prstýnek stojí za prd. Mě se můj zásnubák líbil, jen mě pak mrzelo, kolik lítání jsme s ním měli :( A taky bych řekla, že je důležitější ten symbol a důvod proč jsi prstýnek dostala.
Odpovědět
Profilova fotka
@nkacko Tak to jsem mu s jeho maminkou řekla taky, ale jako vracet ho nebudu :-D A záruka není nic, je to čistý risk a je jedno kolik let nebo jen měsíců spolu lidi jsou. Všechny můžeme jen doufat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nebrec ,nosit ho bude s,kdyz budes chtit koupis si ho sama :) .Jinak te neodsuzuju a chapu ze te prsten mrzi.Ja to musela dat priteli jasne najevo...uplne bez obalu,jakej prsten ma poridit...nebyla to romantika i hadka z toho vznikla,ale mam ho. Zajimala by me reakce tveho pritele na toho kamarada a rodice...jestli mu ,jako neco doslo... .Jinak si to,pak vynahrad na snubaku a az budes tehotna nebud skromna a normalne mu jasne rekni ,ze za dite icekavas tady ten velkej prstens kamenem ,co maji za vylohou...a vysvetli mu,ze v JEHO zajmu je ,aby JEHO zena dostavala kvalitni sperky k vyjimecnym udalostem ,protoze se s nimi pak muze dele tesit,pripadne se mouhou stat rodinnymi sperky,pamatkami...... .
Odpovědět
Souhlas s @andilek85 - on i pěkný prstýnek se dá sehnat velmi levně a fakt, že vzhled prstýnku Tě "praštil do oka" spíš vypovídá o partnerově nesmyslu pro vkus. Co bych řešila a nad čím bych se zamyslela v rámci Vaší společné budoucnosti především - ta jeho tzv. šetřivost. Život se skrblíkem by nebyl lehký...vím o čem mluvím, mám kamarádku, která se s manželem hádá o každý jogurt (přestože příjmy mají velmi velmi nadprůměrné) a je to celkem psycho. A co se týká ceny prstýnku, když nad tím tak přemýšlím - ten můj zásnubní cenově rovněž vychází cca na 5% manželova příjmu. Jen ten jeho příjem se asi pohybuje v jiných částkách , tak to nikdo nekomentoval. Vlastně jsem ani nečekala, že prstýnek dostanu - klasická žádost o ruku neproběhla, na svatbě jsme se domluvili. Nemyslím si, že platí "čím víc si mě váží, tím dražší prstýnek" - velkou vypovídací hodnotu bych tomu nepřikládala.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlak5 jsi mi připomněla, jak to bylo u nás s prstýnkem za porod (do teď žádný nemám a už jsou to skoro roky :D ) přítelovi jsem to řikala tolikrát, že to ani na všech prstech nespočítám. Že bych byla ráda, kdyby mi za narození synka něco věnoval. Když jsem mu to řekla poprvé, koukal na mě, jak kdybych spadla z višně, netušil, že nějaká taková tradice je. Poté jsem mu to několikrát připomněla a vždycky to zamluvil. Nakonec jsem se smířila s tím, že nic nedostanu... I proto jsem si řikala, že si na zásnubáku dá tak trochu záležet... No a taky nic :D
Odpovědět
já sem právě cenu dávat nechci, pro mě je určující, kolik je ochotný do mě investovat. Třeba kamarádka dostala střbrný, takový normální se zirkonem, ale to je pochopitlné, protže její přítel ještě studuje VŠ. Fakt to není o té absolutní částe. Můj přítel má docela hezký plat a koupí mi prstýnek řádově v jednotkách tisíc (a to ještě ty nižší čísla, ne blíž k desítce) :D . A do vkusu se mi taky vůbec netrfil, to je pravda. Pro zajímavost popis: je úzký (1 mm dole a 2 mm) tam kde josu kameny. Kamenů je pět uplně malinkatých a jsou zasazený v jednom poli (obdélníčku), který není uplně symetrický. O tom, že to není nějak úžasná práce svědčí i to, že mezi těmi kamínky se mi lehce začala usazovat špína, což nevypadá hezky. Kamínky mají v průměru cca 1mm (spíš míň). A předávala mi ho v obyčejné papírové krabičce, v jaké se kupuje bižu, no..takže žádnej skrytej poklad to není..
Odpovědět
Článek se načítá
@pavlak5: právě, že přítel byl tak překvapený reakcí rodičů i kamaráda a jeho odpověd, že byl drahý že stál ....... takže jsem se i dozvěděla cenu a potvrdilo mi to co jsem si myslela- že je to levný šmuk.:(
Odpovědět
@kralicak Já Ti nevím, dle mého je to o tom gestu a ne o ceně. Ano, problém je, když se Ti partner netrefí do vkusu, ale řešit cenu a že nevypadá jako typický zásnubní to mi přijde trochu mimo. Navíc si osobně myslím, že se do Vás vaši přátelé/rodina trefují protože vidí, že to špatně neseš..... Kdyby jsi na to vypálila něco na odpověď (typu je jedno kolik stál, pro mě je nejlepší) tak už by si nikdo nerýpnul ;) Já mám dle popisu podobný prsten, tedy jen s jedním kamínkem (cca dvoumilimetrovým), tenký a jemný ale jsem ráda, klasické zásnubáky nemusím, navíc myslel na to, že nosím hodně sukně a vystupující kámen by mě roztrhával punčocháče..... Myslím si, že cenově bude tak kolem 5 tisíc, přítel má průměrný plat, ale mě na ceně absolutně nezáleží, důležité je pro mě to, že se mnou chce strávit zbytek života. Taky se kamarádka divila, že nevypadá jako zásnubák - no a co? Pokud jsi nevydala jasné pokyny (líbí se mi to a to, prsten by měl vypadat tak a tak) tak se nediv. Pokud se ve zbylých oblastech neprojevuje jako skrblík tak bych to neřešila.
Odpovědět
Profilova fotka
@kralicak no jemny sperky sé chlapum libi.....a myslim ,ze je v tomhle chudak uplne mimo a nevi ani jak ma tedy vypadat krabicka k poradnymu prstenu natoz prsten.....jestli sam nenosi na ruce drahy cibule a drahy manzetovy knoflicky tak se na nej nezlob...?proste to neumi ,zasel do zlatnictvi a tam mu prodali,blbe. Sama jsem delala roky ve zlatnictvi ,chodili tam chlapy s opravdu vysokymi prijmy a oni taky opravdu nevedeli,proc by meli partnerce koupit k zasnubam ten prsten s briliantem ,kdyz za ty prach ,jako muze mit maly auto na nakupy....nebo super kolo...novej kotel......proste to slo mimo ne a stalo nas to hoddny vysvetlovani....a nebylo to o tom ze by nechteli dat ty penize ...je to proste nenapadlo,ze by mohli,ze se to ocekava ,ze zeny z toho budou mit radost .
Odpovědět
Profilova fotka
Chápu, že to mrzí, ale nemyslím si, že to nutně znamená, že si tě neváží. Spousta chlapů v těchto věcech nemá cit a nevidí proč za "zbytečnosti" typu šperky vyhazovat peníze. Je možné, že ho ani nenapadlo, že by se tě to mohlo takhle dotknout (což jde poznat už z překvapivé odpovědi na reakce okolí). Důležité je, jestli je to výjimka, nebo takhle spořivě jedná v běžném životě. Pokud ale např. zrovna šetříte na svatbu jako takovou, nebo na bydlení, tak asi vnímá priority jinde.
Odpovědět
S mym soucasnym muzem jsme o cene prstynku v obecne rovine hovorili pred zasnubami nekolikrat a ja jsem tehdy zastavala postoj ze kdybz se drzel te jakesi tradice, ze pry trojnasobek platu, tak se s nim rozejdu, protoze pro me jsou to vyhozene penize. Nakonec mam prstznek reltivne kvlaitini, protoze muz byl na sluzebce v JAR, ale rozhodne to nebyla zadna superdarda a rozhodne bych zasnubak nebrala jako projev toho, jak moc do me chce investovat. Uplne stejne by me potesil stribrny se sklicky. To je, abys mela druhy, ale zensky pohled na vec. Pokud te to mrzi, nijak to neodsuzuji a celkem i chapu, ale zkus se zamyset nad tim, proc to udelal. Zda je to skutecne tve znevazeni, nebo je o proste vychovou, tim, ze radeji penize setri na horsi casy ( muj pripad), nebo ve spercic nevnima zadnou pridanou hodnotu atd. A v souvislosti s tim si poloz otazku, zda je to pro tebe k ziti, zda se s takovym povahovym rysem dovedes smirit, zda dokazete najit kopromis. To, ja reaguje vase okoli, a to vcetne rodicu, mi prijde detinske a nepatricne.
Odpovědět
Profilova fotka
To je mi moc líto a úplně tě chápu. Bylo by mi to také líto a asi bych to v sobě také stále řešila. Zároveň i obdivuji, že jsi se sem svěřila na beremko. Ale na druhou stranu to určitě neznamená, že by si tě partner o to méně vážil. Někteří chlapi tomu nepřikládají vážnost a neuvědomují si, co to pro ženu znamená, Důležitější je určitě snubní prstýnek, který budete vybírat spolu a tím pádem bude určitě i dle tvých představ. Máš foto zásnubního prstýnku? Třeba to není tak hrozné...
Odpovědět
Já si myslím, že je to jen typický chlap bez vkusu. Jemu se prostě líbil a za ty prachy, no nekup to... Nebo předpokládá, že po svatbě už ho nebudeš nosit a tak mu přišlo zbytečné za něj dávat víc peněz. Divila by ses kolik chlapů přemýšlí, co se vlastně s tím zásnubním prstenem po svatbě stane :-D Jednoduše bych si na tvém místě koupila jiný. Každá hold nemůžeme mít doma romantika...
Odpovědět
Tak já mám úplně jinej názor. Mám prstýnek stříbrnej s modrým kamínkem. A kdyby mi kluk koupil blbej prstýnek za 6tis tak ho s tím pošlu do háje, na co mi to je? Do snubáku zainvestuju, ale zásnubní? A to že se za svůj prstýnek stydíš musí přítele hodně bolet. Měla jsi se ho před kámošema zastat, vždyť o ten prstýnek nejde, ale o to gesto..
Odpovědět
Profilova fotka
Mám zásnubní prsten za sedm stovek, je stříbrný se zirkony a pro mě nejkrásnější na světě, už jen pro to, co představuje. Manžel věděl, že se mi takový typ prstenu líbí a vybíral podle toho. A díky svému platu si klidně mohl dovolit koupit šperk za mnohem vyšší částku, ale ani bych to po něm nechtěla. To, že se Ti ani trochu netrefil do vkusu, asi trochu trápí, protože každá zřejmě chceme nosit šperk, který se nám líbí, ale opravdu ta finanční hodnota stojí nad citovou? Řeknu na rovinu, že je mi přítele líto, už jen proto, jak reagovalo okolí a taky asi vidí, že prsten nenosíš. Asi mu z toho taky není dobře. Chlapi se ve špercích nevyznají, myslím, že by bylo fajn, kdybyste si o tom promluvili, ty bys mu řekla svůj pohled na věc a vyslechla si ten jeho. Prostě to vyřešit s ním a ne s okolím, kterému do toho nic není.
Odpovědět
@kralicak chápem ťa, každá nevesta chce prsteň hrdo nosiť... Rozprávali ste sa s priateľom, že ťa to trápi? Ak je šetřílek, asi mu to prišlo normálne, že neutratí veľa za prsteň a nebude sa cítiť urazene, že ho nenosíš, prípadne si kúpiš iný. V iných veciach ti nevadí jeho sporovlivosť?
Odpovědět
Já mám zásnubní prstýnek za 300,- (maximálně). Mamka mi dokonce řekla, že vypadá jak z pouti :-D Samozřejmě že by mi přítel mohl koupit mnohem dražší. Ale vím, že tenhle vybral z lásky. Úplně to z toho prstýnku cítím. Často tady holky řeší, že si je ten jejich nechce vzít. Tvůj muž si tě chce vzít za ženu. To je přeci tak krásné. Neber ten prstýnek podle ceny, ale jako symbol toho odhodlání, že s tebou chce strávit zbytek života.
Odpovědět
Pokud stál přeci jen nějakou tu tisícovku, tak úplně takový šmuk to není. Podle jeho reakce před přáteli, bych soudila, že nemá vůbec povědomí o tom, že by vybral špatně a že měl být dražší, takže to neznamená, že si tě neváží, ale že jen neznalý. :-D Takže nebuď smutná, kdyžtak prstýnek nosit nemusíś, vždyť je tolik nevěst, které ani zásnubák nedostaly, takže jsi na tom o trošku lépe než ony. :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nezalezi kolik prstýnek stoji nebo stal dulezite je zda se ti libi nebo ne.Myslim ze na cene neceho co je symbolem lasky zas tak nezalezi pokud nejsi ZLATOKOPKA :-D .Promin ale jestli jsi mu nerekla ze se ti nelibi nebo ze se tim trapis tak jsi hloupa
Odpovědět
Pokud to bylo v řádu tisíc, tak to rozhodně není to nejlevnější. Můj zásnubní prstýnek stál asi 600 Kč, byl stříbrný se zirkonem. Pravda, vždy jsem chtěla spíš tenký s malým kamínkem, měla jsem spíš širší s větším, ale byl nádherný a nádherné bylo hlavně to, že si mě chce vzít ;-) Já chápu, že jsi měla nějakou představu, která se nesplnila, takže tě to teď mrzí. Ale ono stejně tak to může mrzet i toho chlapa - jsou tací, kteří to prostě tolik neřeší. Prostě koupil prstýnek, pravděpodobně se mu líbil a chtěl tě požádat o ruku. Ale už neřešil až tak do hloubky, jestli je dostatečně drahý. Chlapi prostě uvažují trochu jinak a teď ho může mrzet, že jsi z toho tak zklamaná, protože on to zle nemyslel ;-) Docela bych ten prstýnek chtěla vidět, jestli je fakt až tak hrozný...
Odpovědět
Myslím, že by měl někdo sepsat manuál pro muže, jakým způsobem a s jakým prstýnkem žádat o ruku, protože pak nastanou takové situace....Pro ženu jsou zásnuby něčím výjimečným, a proto se nedivím, že jsi zklamaná!! Taky bych byla, kdyby na mě šetřil, když by si mohl dovolit víc...Je mi to tak líto :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@kralicak Znova jsem si přečetla Tvoje příspěvky a můj názor je tento: jsi dost nevděčná. Jedna věc je říct, že se ti tolik nelíbí (nechceš ho nosit, protože to není tvůj styl a mrzí to tebe a určitě i jeho)... Ale to, že jsi schopná napsat "pro mě je určující, kolik je ochotný do mě investovat", sama napíšeš, že stál několik tisícovek a " takže jsem se i dozvěděla cenu a potvrdilo mi to co jsem si myslela- že je to levný šmuk.:(" tak to už docela nemyslíš vážně ne?? Chudák chlap, fakt že jo...
Odpovědět
Profilova fotka
spis bys mela bejt rada ze si te chce vzit takovou jaka jsi :-|
Odpovědět
@kralicak no já nevím, podle toho, jak byl napsán první příspěvek jsem myslela, že jsi dostala prstýnek za dvě stovky, ne za několik tisíc. To bych chápala, že je ti to líto, ale takhle mi pak příjde tvoje reakce i reakce okolí docela přehnaná.
Odpovědět
1
2
11
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?