Valentýn - taky vás nepožádal?:)

Tak už je tu zas toto téma :). Vztah fajn, bezmála osm let za námi, splolečnou budoucnost plánujeme, bydlení máme ... On ví, že to chci, mě řekl že se tomu nebrání, ale furt nic nepřichází. Čekám už skoro dva roky - jeden rok potajmu, pasivně. Druhý rok jsem začala něco naznačovat a ověřila jsem si, že je mu to jasné a pak zas pasivní čekání. Pak to přešlo do fáze, kdy jsem se tím čekáním cítila docela ponížená, navíc se svatbami se okolo nás samozřejmě rozthrl pytel. A teď? Vím, že s ním chci být, máme na pohodu vztah, ale na svatbu už jsem se totálně přestala cítit. Už se na ní netěším, už se prostě prošvihla ta doba. Je to trochu tím, že na sobě cítím, že už nejsem ta mladá "krasavice", mám se sebou mnohem víc práce - nějaká vráska a dokonce i ta šedina už se objevila =-), řekla bych teda, že dost předčasně, ale máme to v rodině :((. Navíc mi našli jeden zdravotní problém, kvůli kterému vyfásnu nezvhlednou jizvu, která bude vidět. Podle mě se lidi mají brát, když jsou mladí a krásní :). Navíc já vím, jakou svatbu by si přítel představoval - velkou a honosnou, ale já o ní už nestojím. Nebudu chtít šaškovat před sto lidmi obarvená a zjizvená. Pokud se přítel vyjádří, tak budu chtít malou svatbu nebo žádnou svatbu. Docela se to ve mě mele, přítel je milionovej, ale tohle prostě podělal. Hlavně to, že to neudělal spontánně, když věděl, ví že po tom toužím. Chystám se to na něj vybalit (svěřit se mu se svými pocity) a jsem si na 90% jistá, že se po tom vyjádří, ale už to nebude ono. Mám takovej pocit, že na to, až si o to řeknu vyloženě čeká a tahle jeho pasivita mě neskutečně vytáčí. Je mi ...smutno :(:
Odpovědět
1
2
26
Profilova fotka
Tak ho požádej o ruku ty, když po tom tak prahneš ;-)
Odpovědět
@tanulinkaaa Děkuji za radu, ale četla jsi to dobře? Já už po svatbě neprahnu!
Odpovědět
Profilova fotka
@cestmira Kdybych se měla vdávat bez jizvy a nenabarvená, tak to bych musela mít svatbu v šesté třídě... Fňukáš nad nesmyslama a nakonec na to doplatíš ty a rozhodně ne tvůj přítel. Na jednu stranu strašně chceš, aby tě požádal a být krásná nevěsta a na druhou zas nechceš nic a nakonec to bude ty, kdo bude litovat, že úplně nesmyslně si postavil hlavu a třeba svatbu mít žádnou nebude. Souhlas s @tanulinkaaa - pokud chceš svatbu, tak ho požádej ty a bude. Protože podle toho, co píšeš, tak už je jedno, jestli to uděláš ty nebo on, protože stejně už si ve fázi, kdy uraženě ani nevíš, jestli svatbu chceš.
Odpovědět
Profilova fotka
@cestmira Tak pokud neprahneš po svatbě, tak co vlastně chceš? K čemu ti bude požádání o ruku, po kterém tady tak toužíš? A upřímně bych si položila otázku, jestli toho nebudeš litovat. Teď nám tady na oko všem odpovíš, že ne, ale co ve skrytu duše? Nic nehlodá? Já bych řekla, že pořádně...
Odpovědět
Profilova fotka
A co děti, plánujete? Třeba bys mu v té souvislosti mohla říct, že je určitě nechceš jako svobodná maminka...jinak já bych mu vysvětlila proč je to pro mne tak důležité, že bych se ráda v tom vztahu dál posunula a třeba i to, že taky nebudu čekat věčně :-)
Odpovědět
@cestmira tak pokud už po svatbě neprahneš, tak není co řešit ne? Nebo to možná nechápu..resp. nechápu to "už to nebude ono". Logicky, pokud už nechceš svatbu, tak nemá být co ono :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cestmira @gabrielkaada Taky mám stejný pocit, že to jsou pouze umanuté řeči. Může se stát, že když přiteli řekneš, že svatbu nechceš i přesto, žes o ní dlouho mluvila, že tě pošle k vodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@cestmira uprimne vubec nerozumim smyslu tohoto prispevku... (ja uz mam taky prvni sedy vlas - noa?:-D a barvim si vlasy od 15)
Odpovědět
Profilova fotka
@cestmira A třeba tě ještě nepožádal, protože na to není připravený a nedochází mu, že by tě měl žádat jen kvůli tomu, že máš šedý vlas a budeš mít jizvu.
Odpovědět
@gabrielkaada Fakt nevim jestli jsem se dobře vyjádřila, ale není to tak, že na jednu stranu chci a na druhou nechci. Je to tak, že jsem hodně chtěla a TEĎ už nechci. Teď jsem k tomu prostě došla. Toužila jsem po spontánní žádosti o ruku a ta, v pro mě vhodnou dobu, nepřišla. Prostě jsem to nyní přehodnotila, ale nenchci v sobě dusit to, že z toho mám nepříjemné pocity. Pro mě svatba nemá ten symbolický význam, dokážu být s chlapem i bez svatby (prakticky to máme tak nějak pořešeny - pojistky apod.). Pro mě je svatba spíš taková fajn párty, na který už bych si teď připadala nepatřičně - píšu to trochu zjednodušeně, tak to berte s nadhledem :).
Odpovědět
Profilova fotka
@cestmira muzu se zeptat kolik ti je?
Odpovědět
@cestmira v tom případě bych mu to neříkala takhle, ale navrhla, že s ohledem na to, jak jste spolu dlouho, by ses na nějakou svatbu už asi vykašlala, a za ušetřené peníze, které byste do ní investovali, si můžete zajet třeba na dovolenou. Rozhodně bych to nepodávala stylem "prošvihnul jsi příležitost, posral jsi to a teď už si tě vzít nechci".
Odpovědět
Článek se načítá
Proč se lidé berou - aby byli krásní a mladí na svatebních fotkách a užili se jeden krásný den? Nebo proto, aby byli manželé? A pro svého muže budeš nejkrásnější, i kdybys měla mít jizvy třeba tři a šedivou celou hlavu. Svatba je jen jeden jediný den, manželství je na celý život... ;-) @tanulinkaaa Po osmi letech vztahu není připravený? Po tak dlouhé době snad vím, jestli s druhým chci být nebo ne. A pokud nechci, proč s ním tedy jsem? Pokud chci, proč je problém si ho vzít, když vím, že je to pro toho druhého důležité (i když to pro mě samotného takovou prioritou není)?
Odpovědět
Profilova fotka
@cestmira A co takhle myslet na přítele? Jak to má on? Píšeš tady já já já já to a to a to. Co když on to má jinak, ještě nechce a těší se na svatbu za dva tři roky? Není o vás obou než jen o já já já?
Odpovědět
@lalkaamichal JJ, to máš recht. Já bych si ho vzala, ale pod podmínkou malé svatby, né těch monsterakcí na které je zvyklý z jeho rodiny. Ale problém je, že se trochu ukřivděně cítím, a chci aby věděl, že velká svatba nebude, kvůli tomu, že to dlouho odkládal, protože tak to je a já to v sobě dusit nebudu. @laka_lacenda Věk zveřejňovat nechci, děkuji za pochopení :).
Odpovědět
Profilova fotka
@cestmira no ze mluvis, jak kdybys mela dva roky do duchodu...podivej se na nevestu monus (ted nevim presne nick) - pres 40 a prekrasna nevesta :-)
Odpovědět
@gabrielkaada říct mi přítel po osmi letech, že svatbu ještě nechce...asi by mě hodně zajímalo, na co čeká :) to jen tak na okraj.
Odpovědět
Kdo to dobře četl, tak to snad pochopil. Cestmira chtěla svatbu, ale po tolika letech čekání už to vzdala. Teď nastala fáze trucu a zbytečnosti. Cestmiro, řekni mu o tom, nebo to dopadne tak, že to z tebe vypadne při nějaké hádce, která dopadne drsně. On se pak možná zmátoří a požádá tě při nějaké nejbližší příležitosti, ale budeš z toho tak naštvaná, že ho pošleš někam. Nebo může přijít druhá varianta, že začne mluvit něco o tom, že ještě není připravený a podobné bláboly a že je ještě brzy. Jsem asi jiná, ale já bych trochu přitvrdila, jste všechny trochu měkké a čekáte na zázrak a chlapi jsou moc pohodlní 8-) Proč si o to nějakým způsobem neříct?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já už se taky nevdávám úplně nejmladší :-D přesto doufám, že to na svatebních fotografiích taková tragédie nebude :-D :-)
Odpovědět
@gabrielkaada Já myslím na přítele, mluvili jsme spolu o svatbě, mohl tedy říct i své "já, já, já" a také ho řekl. V tom, problém fakt není!
Odpovědět
Profilova fotka
@ttm Chlap nemusí být na svatbu připraven ani po 15 letech. Každý to má jinak. A to že ty jsi na budoucnost připravená plácnu za 2 roky neznamená, že musí být i on. Třeba chce svatbu, ale za rok či dva.
Odpovědět
@tanulinkaaa a za rok či dva se změní co? V tom vztahu? Nebo jako na základě čeho není člověk po takové době připraven na svatbu? Není to třeba jen tak, že si není jistý/jistá (jelikož tohle platí o obou pohlavích), zda s protějškem opravdu chce být, a čeká, zda se neobjeví někdo lepší? Taková "zadní vrátka".
Odpovědět
Profilova fotka
@cestmira Rozhodně bych mu nic nevyčítala. Pokud svatbu nechceš, tak nechápu, proč toto téma vůbec vzniklo.
Odpovědět
@cestmira My jsme s pritelem 15 let, zatim jsme bez deti a taky uz mi prijde, ze v jednu chvili to proste nezvladl a nepozadal kdy mel a cekala jsem to mnohem mnohem driv. Ale muzu ti rict, ze ted kdyz pozadal, tak jsem se najednou zacala na svatbu tesit, planovani je super a vlastne je to krasny, ze po tolika letech se mame radi a chceme byt spolu. Je to ted takova tresinka na dortu, potom vsem, co jsme prozili. Takze moje rada - nic v sobe neuzavirej, vim, jak moc te to mrzi, ale nekterym chlapum to nedochazi. Ja myslim, ze pokud se do svatby vrhnete, tak si to uzijes a bude to super!
Odpovědět
@tanulinkaaa A jaký je rozdíl v tom s někým žít a nebo si ho vzít?
Odpovědět
Profilova fotka
@lalkaamichal Já jen tvrdím, že každý jsme jiný a on si klidně nejistý být může, jelikož do vztahu zakladatelky nevidíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@ttm Ten rozdíl je zcela evidentní. Už jen v tom, že odejít ze vztahu je daleko snažší, než se rozvádět. Stále tam jsou jakási zadní vrátka.
Odpovědět
@tanulinkaaa já ti rozumím, jen zatím ze zkušeností kolem mě všichni, co nebyli po letech na svatbu připraveni nakonec uznali, že na ni nejsou připraveni proto, že vlastně čekají na někoho lepšího. Pochopím, když partneři řeknou, že pro ně svatba není důležitá, nevidí v ní smysl, nemají potřebu se brát..ale výrok "ještě počkáme" a "ještě není připraven/a" mě fakt zvedá ze židle :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lalkaamichal @ttm Tím samozřejmě neodsuzuju vaše názory nebo že bych je nechápala. Spíše naopak. Jen se snažím pochopit i toho přítele, jaký k tomu má důvod třeba on. Může si být nejistý a nebo je prostě pohodlný a přijde mu to zbytečné.
Odpovědět
@laka_lacenda Njn, já vím, že to tak může vyznít. Vím, že všechno nemůže být dokonalé, ale podle mě je optimálnější, když se lidi berou mladí - je velká pravděpodobnost, že jsou ještě v plné síle, zdraví. Že nemají tolik starostí v práci, protože do toho teprv třeba vlítli a nejsou hned na vysokých pozicích, kde jsou také velké starosti a velká zodpovědnost. Mohou si užít tu párty, věnovat se těm přípravám ... u mě jak se přihlásila nemoc a v práci na mě začala být kladena velká zodpovědnost, tak se mi ty priority už změnily. Už by mi ty přípravy přišly jako malichernost a ta "párty" zbytečná. Ale přitom dřív to pro mě mělo velké kouzlo, které už teď nevidím ... bohužel. Malá svatba to prostě jistí. Ale vím, že přítelovi to bude asi líto, ale to je prostě daň za to čekání ... :-N
Odpovědět
1
2
26
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?