Rozdíl mezi zásnubním a snubním prstenem

Profilova fotka
Nějak jsme na to téma narazili a přítel chce vědět, jaký je rozdíl mezi zásnubním a snubním prstenem. Máte nějakou "definici", jak by měly vypadat, kde se nosí apod.? Ať mu to můžu nějak uceleně vysvětlit :)
Odpovědět
Zásnubní je k zasnoubení - jen pro snoubenku a bývá jemný s 1 věším kamínkem. Snubák si předávají snoubenci na svatebním obřadu a bývá širší, často bez kamínků - i když poslední době je trend i tam dávat kamínky. Zásnubní se do svatby nosí na lévém prsteníčku, po svatbě na právém anebo společně se snubákem na levém.
Odpovědět
Zasnubni prsten je většinou typicky subtilnejsi prstýnek s jedním větším kamenem. Samozřejmě může vypadat jinak, mít jich klidně hodně, ale typicky má jen jeden kamen. Teoreticky by měl zasnubni prsten, kromě toho, že symbolizuje tu žádost o ruku a to, že by měla být svatba do roka, být i zajištěním pro snoubenku "kdyby něco" a měl by mít hodnotu minimálně jednoho (nebo třech? teď nevím) měsíčního platu muže. Obvykle se nosí na levém prstenicku. Po svatbě se nosí buď společně se snubnim, případně na právě ruce, někdo odkládá jako tu pojistku do krabičky. Snubní prsteny bývají širší, většinou bez kamínků nebo jen s malými. Nosí je oba snoubenci na levém prstenicku a měly by být stejně nebo spolu nějak ladit.
Odpovědět
Jak psaly holky :) - Zasnubni znaci ''zasnoubeni'', tedy, ze bude svatba (do roka a do dne.. ale to samozrejme nemusi byt doslova dodrzovano) .. a obvykle ma jen jeden vetsi kamen (napr. brilliant, zirkon..). Nosi se obvykle na levem prstenicku. Snubni znaci, ze jsi vdana a ze je muz zenaty, casto k sobe ty dva prstynky muze a zeny nejak ladi (stejny styl, barva, zdobeni..). Byvaly bez kamene (napr.ja mam bez kamenu), ale posledni dobou je v mode, mit tam i kaminky. Jak psaly holky - zasnubni se muze nosit spolu se snubnim na jednom prste (ja to tak mam), nebo si dat zasnubni na pravou ruku nebo ho prestat nosit uplne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?