Prsten praktický?

Ahoj dámy, Chci se zeptat převážně vás. Chci požádat přítelkyni o ruku a k tomu potřebuju prsten. Přítelkyně už leccos naznačila a říkala že by se jí líbil prsten takový pompézní. Dnes jsem byl ve zlatnictví a tam mi řekli že to není moc praktické. Že by to pak moc nemohla nosit a že to co jsem vybral se hodí spíš do divadla a tak. Co si o tom myslíte. Mám vybrat spíš takový který může nosit pořád? Nosíte ho pořád?
Odpovědět
@yzor Pokud má přítelkyně nějaký vysněný typ, nemá cenu pořizovat něco jiného jen proto, že se ti to zdá praktické. Byla by zklamaná. Určitě ale půjde najít masivnější a zdobnější prsten, který ale bude zároveň praktický. Nad jakým prstenem uvažuješ? A co materiál a kameny? Nechceš sem hodit nějaké obrázky, ať víme, o čem se vlastně bavíme? Jinak já si myslím, že je fajn nosit prsten pořád. Pokud je teda z kvalitního materiálu, aby se hned nezničil.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi takhle: nadupané sporťáky vzhledem k stavu českých dálnic nejsou moc praktické, takový stabilní sedan je mnohem praktičtější. Ale když toužíš po Porsche 911, tak tě asi Ford S-max moc nenadchne...
Odpovědět
No konkrétně se jí libil tento. https://www.ceskezlatnictvi.cz/obrazk... Já bych možná volil spíš něco takového. https://www.ceskezlatnictvi.cz/obrazk... O cenu nejde a ano Safír chce určitě.
Odpovědět
Profilova fotka
Dej ji ten pompezni, i kdyz ho třeba nebude nosit pořád, lidi si všimnou a řeknou jí ty jo ten je..nemusí být pokaždé vysperkovana do divadla aby ho mohla nosit. Je to prostě detail.
Odpovědět
Přestože pro sebe bych volila ten, co ty, pro přítelkyni bych vybrala ten, co se ji líbí, zvlášť pokud jste se o tom spolu bavili a ona ví, že ty víš, co se jí líbí, když vybereš jiný než na který se těší, bude zklamaná...
Odpovědět
Do tohohle bys jí neměl kecat, resp. by jí do toho neměl kecat nějaký no name pan zlatník.. Chce velký, kup jí velký :)
Odpovědět
Profilova fotka
@yzor Kup ten, co chce ona. Není přece blbá, sama dokáže posoudit, jestli ho bude nosit, nebo ne. Já už tady tolikrát četla, že diamant za tři platy je blbost, protože by ho člověk musel mít zavřený v trezoru a nemohl ho nosit. Nosím ho každý den...
Odpovědět
Rozhodně bych ji koupila ten, který chce. Přečti si některé diskuze tady o snubních prstýncích, pro spoustu nevěst je to hodně důležité, obzvlášť pokud ho dotyčná plánuje opravdu nosit. Vlastně ti zjednodušila práci, řekla ti, jaký typ se jí líbí, buď rád a využij toho. Chceš přece aby měla radost a byla spokojená, ber to jako šperk do rodiny, je krása pro radost, dar a gesto pro ni od tebe, není to přece pračka ;-)
Odpovědět
A co udělat kompromis mezi nimi?? Je pravda, že ten, který se líbí přítelkyni se bude chytat úplně o všechno a je to o zvyku.... Ale pokud se jí líbí, tak by nic drobného nevybírala... ale možná něco většího, co nebude mít ty špičky...
Odpovědět
Profilova fotka
Prsten, co si vybrala přítelkyně je nádherný. Spíš bych s ní probrala, jak to pak plánuje se snubákem. Mohlo by se ti totiž stát, že ho pak stejně bude nosit třeba jen na ples, či do divadla, protože ho za rok vymění za snubní prsten. :)
Odpovědět
Mně osobně se styl prstenu, který si slečna vybrala, vůbec nelíbí, a sama bych si ho nevzala nikam. Kromě tvaru a zdobnosti je limitující i barevný kámen, takže určitě nejde o univerzální šperk. Ale mně se líbí minimalismus, chápu, že někdo má rád naopak zdobnost a třeba to umí i nosit. @yzor Pokud si takový prsten vysnila, předpokládám, že ho bude chtít nosit. O jeho (ne)praktičnosti se bude muset přesvědčit časem sama. Můžeš se zkusit podívat po nějakých oblejších modelech, které by mohly být praktičtější. Otázkou ale je, co přesně se partnerce na tomto typu prstenu líbí. Jestli přímo tvar, pompéznost nebo kombinace safíru s diamanty. Kdyby ukázala víc prstenů, daly by se z toho vyčíst nějaké shodné znaky. Každopádně bych nevolila něco diametrálně odlišného, respektive méně zdobného, protože by opravdu mohla být zklamaná.
Odpovědět
Kup ji ten co chce, fakt. My zensky to tak mame, danou vec si uz predstavujeme na sobe a tesime se na ni... Byla by zklamana, kdyz ji na tom zalezi, aby mela zrovna tento.
Odpovědět
Článek se načítá
Souhlasim, ze by byla zklamana, kdyby dostala jakykoli jiny. Ma vysneny tenhle a i kdyby nebyl milionkrat prakticky, ceka na nej. Mluvim z vlastni zkusenosti. Manzel nechal vyrobit prstynek kamaradem zlatnikem presne podle obrazku. Ale ten mu rekl, ze to a to je neprakticke a udelal to podle sebe. Manzelovi to prislo jako super napad. Mne uz nasledne o dost mene. I kdyz zpetne castecne uznavam, ze mel treba pravdu.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně vybrat, jaký chce ona. :-) Nepraktický podle mě je, já mám ten typický s malým kamínkem a jsem naprosto spokojená, nikde se nezasekává atd., ale taky to můj přítel věděl, že takový chci, a jsem ráda, že takový koupil. :-) Umím si představit, jak by mě mrzelo, kdyby mi koupil nějaký, který se mi vůbec nelíbí..
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si treba nemyslim, ze to bude tak neprakticke. Ja mam relativne velky prsten a je to uplne v pohode. (Treba ted zpetne bych klidne brala i o trosku vetsi :) takze ber to co se libi pritelkyni. Jinak, jak uz psaly holky, bude zklamana.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?