Proč se lidi zasnubují, když svatbu stejně udělají až třeba za 5 let?

Holky moc by mě zajímalo, proč se některé zasnubujete, když se stejně neberete? Je to tak, že vám přítel dá prstýnek po dlouhodobém vztahu aby vás aspoň umlčel? Nebo jaký to má význam se zasnoubit a pak prostě nic. Snad pokud se zasnoubím tak se chci vdát a ne chodit a jen se pochválit, že jsem zasnoubená ale pak za 3 roky se mě někdo zeptá jaká byla svatba a já řeknu že ještě žádná nebyla to je dost divné. Nezlobte se na mě ale jen mě zajímá proč to tak je.
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
My jsme se zasnoubili po roce, ale svatba bude až letos, kdy jsme spolu už šest let. Na svatbu tehdy nebyla vhodná doba, blbá práce, já ješt ě studovala, bydleli jsme každý u rodičů...jen jsme chtěli vyjádřit, že to spolu myslíme vážně, že spolu chceme zestárnout... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak hlavně by se mělo vzít do roka od zasnoubení a toho jsem také zastáncem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel mě požádal 30.3.2014 a svatbu máme 5.7.2015. Sice to nestihneme do roka a do dne, ale to asi až tak neva, ne? :-D Jinak taky moc nechápu zasnoubení bez svatby :-) (pokud třeba plánovanou svatbu něco nepřekazí)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja taky nejsem priznivec dlouhych zasnoubeni, takze kdyz manzel zacal po roce delat nejake narazky, ze by si mne klidne nekdy vzal (a domluvil si i svedka, ktery mu to o 8 let pozdeji opravdu odsvedcil :-D), tak jsem ho brzdila, ze az mne pozada o ruku, tak uz musi byt pripraven se vazne ozenit.. i tak byl lehce (ale nastesti jen kratce) zaskoceny, ze po zasnubach v breznu jsem pak o par tydnu nato prisla s diskuzi kdy by tedy mohla byt svatba, nakonec jsme si status zasnoubeni uzivali rok a dva tydny :-) chapu ze spousta paru odklada svatbu z racionalnich duvodu, ale pokud se o svatbe aspon bavi a neco predbezne planuji, tak mi to neprijde divne, ale takove to zasnoubeni ze zamilovanosti, kde pak nekolik let o svatbe nepadne ani slovo, tak ja bych pak asi mela problem s tim tematem jednou prijit uplne stejne jako kdybych nebyla zasnoubena a chlap by mel pocit, ze on uz svoji "povinnost" v tomhle smeru splnil, takze buhvi kdy a jestli by vubec ke svatbe doslo :-/
Odpovědět
@pacie ne to ne my jsme se zasnoubili a svatbu budeme mít po roku a půl, ale to protože, že jsme chtěli svatbu v dubnu, a za 5 měsíců by jsme nestihli tolik našetřit peněz a zas jsme se nechtěli o nic ošidit. Ten rok a půl je optimální.
Odpovědět
@martaveg Přesně oni udělají svoji povinnost a myslí si, že je tím na chvilku pauza a pak se to pořád posunuje a posunuje. Myslím si, že se prostě má zasnoubit tehdy, pokud se chce opravdu brát a ne si z toho dělat holubník. Přece to zasnoubení má svůj význam ne?
Odpovědět
My se zasnoubili po necelém půl roce společného chození. Přítel mi tím dal najevo svou lásku a že se mnou chce opravdu být. Mohli jsme se už brát (byl zamluvený obřad), ale svatbu jsme poté odložili. Kvůli financím, nemoci, a také proto, že jsme se rozhodli ještě pokračovat ve studiu. Teď se budeme brát skoro 8,5 roku po "zasnoubení". A je mi úplně fuk, že to není do roka a do dne. Prstýnek nosím a když se někdo zeptal, jestli je zásnubní, říkám, že ano. Že jsem ho dostala jako důkaz lásky už před tolika (!) lety a stále ta láska trvá. Je spousta párů, kteří se berou i bez zásnub. Není to žádná povinnost. Je to hezká událost ve vztahu, ale není nutná.
Odpovědět
@maagda @sylvik0000 taky taky :) prostě když se položí otázka Vezmeš si mě,a nasadí prstýnek měla by být do roka svatba :) jinak to vyšumí a nemá to podle mě takové kouzlo :) Takže souhlas...
Odpovědět
@puhelin moje kamarádka je zasnoubená už 11 let :D tam to na svatbu nevypadá nikdy :D to bylo jen trapné gesto :D 8-)
Odpovědět
@delayces Proč by to mělo být trapné? Je potom trapné mít naopak svatbu bez zásnub?
Odpovědět
@delayces Přesně to je muj názor. Co děcka si pak udělá člověk i bez svatby a pak už na ni nebudou ani finance. Je to strašně ubohé aspoň mě to tak od chlapů dojde. A nebo se zasnoubit, když se ještě studuje jaký to má význam, když vím, že budu muset čekat takovou dobu a člověk neví co se může stát. Po půl roce mladý člověk ani neví jestli si ho opravdu bude chtít, když se sotva znají. Mě přítel požádal po 7 letech našeho vztahu, prošli jsme si za těch 7 let hodně těžkými časy ale víme, že bez sebe prostě nemůžeme být a tak se rozhodl ale kdyby mě požádal a nedomluvil se ani termín tak bych se cítila sama blbě.
Odpovědět
@maagda Pochopila jsem, že ta zmínka o půl roce je narážkou na mě. Stačí si přečíst v jiné diskuzi, po jak dlouhé době se někteří brali. Někomu stačil rok chození, aby poznali, že jsou tu jeden pro druhého. Pro mě to bylo krásné gesto lásky, dal mi tím najevo, že se těší na společnou budoucnost. A co si budeme povídat, k tomu není svatba potřeba. My se rozhodli vzít, protože chceme založit rodinu a jako rodiče nechceme být neoddaní.
Odpovědět
Článek se načítá
@puhelin ne to nebyla narážka na tebe, to bylo jen konstatování.
Odpovědět
@maagda u mě zase na délce vztahu nehraje roli :) občas se totiž může stát že i po 20 letech ti ten druhý může ' strčit kudlu do zad' jak se říká :) takže jestli se někdo zasnoubí po půl roce chození, proč né :) lidi by se měli brát zamilovaný :) ale...s tím zasnoubením fakt souhlas :) prostě pokud se chlap cítí na to, požádat musí taky snad přemýšlet nad tím, zda to finančně utáhne, utáhnou :) Mě pán požádal na mých 30 narozeninách ... v Lednu 2013 a svatba byla v Květnu 2014 :) miluji Květen...:) byli jsme spolu teprve rok...ale... už nám není 20 aby jsme se oťukávali a zkoumali....prostě když to cítíš, že je to správná věc a chceš s ním zestárnout, tak je úplně jedno jak dlouho jste spolu :) Jako moje kamarádka, seznámila se s klukem, po měsíci jí požádal.,, pak byla svatba a hned za 9 měsíců mimi :) a jsou spolu dodnes a milují se :) Jenže když se podívám kolem sebe .... samej rozvod...:/ nevěra apod.. je to hrozné... ale už nemám růžové brýle o svatbách na celý život...a svatbu beru tak, že jsme jen v našem vztahu udělali důležitý krásný krok a co bude za pár let? To nikdo z nás neví.... Každá by jsme si to přála..ale.. jak píšu... nikdo neví... 8-)
Odpovědět
Moje kamarádka se zasnoubila po 3 měsících, když zjistili, že je těhotná (hned chtěli miminko a hned se zadařilo :-) ) a jsou spolu doteď už 7 let. Menší krize proběhla, ale jinak jsou šťastní. Já jsem od června zasnoubená po 5 letech vztahu a jsem taky šťastná. Přítel věděl, že na to nespěchám, že prostě to záleží na něm a že já se nikdy nezeptám a nebudu ho do toho vrtat. Takže vím, že mě požádal o ruku, protože sám chtěl a to je na tom to nejúžasnější. On to teda říká chtěl vždycky, ale stavěli jsme domek, tak byly jiné myšlenky a místa, kam dát finance. Svatbu budeme mít nejspíš v dubnu nebo květnu. Musíme si na všechno to, co chceme našetřit a navíc si udělat aspoň tady někde po ČR svatební cestu, což v zimě jde docela těžko si představuju, když nejsme ani lyžaři :-) Takže každý má své důvody kdy to proč s kým kde jak udělat a aspoň v něčem se lišíme, když už ty šaty půjčují všude skoro na stejné brdo :-) Ale přiznám se, že být zasnoubená víc jak rok/ rok a půl by mě už teda taky moc netěšilo..nicméně chápu ostatní, proč to někdy tak mívají..
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Taky chceme dítě až po svatbě :) Jinak o té svatbě, nápady a co by se nám líbilo mluvíme celých šest let, teď nazrála doba i příležitost, školu už mám za pár, domeček bude za chvíli už taky obyvatelný tak ještě svatba, dovolená v jugoslávii a dítě... :-D :-D :-D :-D :-D Do roka a do dne bych moc neřešila, to jako když se do roka a do dne nevdám tak se nevdám nikdy??? to už mě nebude chtít, ta nabídka dýl neplatí??? co je to za hloupost.... a zase jako brát se kvůli tomu že teda rodiče všechno zaplatěj, budeme bydlet u nich a chodit do školy? to je taky nesmysl... jak už jsem psala, přítel chtěl žádostí o ruku vyjádřit, že se mnou počítá do budoucnosti, a já souhlasem to že to sním taky myslím vážně...
Odpovědět
Jak se tak říká, je to každého věc. Když to vezmu ze svého pohledu, chápu zasnoubení jako akt lásky, to, že se ke svatbě bude směřovat. Tedy klidně ať je doba zasnoubení delší, než rok, ale mělo by to směřovat ke společné budoucnosti, ne, že se ustrneme na jednom místě. Výhodou je, že se zasnoubení může stát i v době, kdy se svatba z racionálních důvodů tak úplně dočasně nehodí. Na druhou stranu, darovat prstýnek může být pro chlapa jen póza, nemusí to myslet tak úplně vážně a myslet si, že to tak bude na vždy, bez závazku z jeho strany. Mně samotné by nevadilo žít s manželem (přítelem) beze svatby na hromádce, ale zcela upřímně by mi vadilo být roky zasnoubená bez jakéhokoli posouvání se ke svatbě.
Odpovědět
@delayces Já jsem tím nemyslela lidi s určitým věkem ale prostě mladé slečny ještě dá se říct že na střední škole. Znám případ, kdy jeden kluk požádal svoji slečnu, která je na střední škole o ruku po měsíčním vztahu, jen aby si ji už trošku uvázal. Pochybuji, že on přesně věděl že je to opravdu ta pravá, když před tím měl 2 dlouhodobé vztahy a vždy si myslel, že je to ta osudová žena. Jo pokud je žena starší a někdo ji požádá o tuku klidně po týdnu tak klidně. Ona je sice zamilovaná ale je to realista a ti lidi už dřív poznají jestli je to právě on.
Odpovědět
my se zasnoubili po 4 letech chození a svatba byla do třech měsíců :O. Důvod takové krátké doby byl, že jsem otěhotněla.
Odpovědět
@delayces Já se přiznám, že mně žádost po tak krátké době připadá trochu riskantní. Nebo spíš žádost mi připadá ještě ok, ale asi bych nebyla schopná ji brát po tak krátké době vážně. Ale už mockrát jsem četla, jak si dotyčná po roce vztahu jako vdaná paní s dvouměsíčním miminem stěžuje, že se ten její nějak změnil, že má pocit, že ho vlastně vůbec nezná, že předtím byl úplně jiný. Jenže třeba nebyl, byli oba zamilovaní, bez závazků a najednou přišlo těhotenství, stres a svatba a pak se najednou diví, že ve skutečnosti není ten vztah tak úplně růžový, jak se ze začátku zdál. Samozřejmě netvrdím, že se tohle stane všem, že to nemůže vyjít nebo že dlouhý vztah je zárukou štěstí. Ale bohužel, je to k vidění hodně často.
Odpovědět
@maagda njn mladá nerozvážnost :-D Já si pamatuji, když mě můj ex taky chtěl omotat, tak mi navlékl prstýnek... a to zasnoubení bylo dost romantické :D dal mi prstýnek a řekl NÁÁÁ:) a já na něj... to je jako zásnubní? on: joo :-D no a bylo to :D stejně tak jak mě požádal tak to vyšumělo, bylo nám 20 :)))) :) to zásnuby s mým manželem to bylo sladké :D narozeniny jsem měla ve všední den a oslava byla o víkendu :) Dal mi několik dárků a pak mi řekl, že ten největší dostanu až na oslavě, aby u toho byli všichni :D no a já začala doma pátrat , kamarádka mi říká to bude zásnubní prstýnek a já na ní, neeee to neeee... to bude záájezd, nebo něco fáákt velikého :D a ona pořád neee to bude zásnubák :D a pak to začalo, hledání po celém bytě :D obrátila jsem i matrace :D všechno ....a nikde nic :) pak přišla sobota, došla jsem si na mani , pedi , koupila krásné šaty, vlasy načesala už se jelo :D Oslavu mi pomáhal připravovat můj brácha :) pak se dostavili ostatní a oslava začala:) Při předávání dárků šel ten můj jako poslední....a podal mi krabičku .... úzká, dlouhá...a já natěšená na snubák jsem otevřela krabičku a tam hodinky GUess :) malinko jsem byla zklamaná a v duchu jsem si říkala, ' a jako tohle měl každý vidět?? hodinky od Guess ?? :D a pořád mi to do něj nešlo... když jsem si odkládala věci na stolek sem se otočila a tam byl můj pan božský s krabičkou se snubáčkem... byl tak dojatý a mě se rozklepala kolena a začala jsem pomalu omdlévat :D pak jí otevřel , nasadil mi prstýnek a pošeptal mi 'chci s tebou být celý život' a pak to bylo :D :-D :-D :-D přidávám fotku mých uplakaných holek :D
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě když se ještě skutečně na svatbu necítí (kdokoliv z páru) tak by neměli byt ani zásnuby. Jako gesto sice hezký, ale melo by se taky brát vážně. Znám několik holek co se zasnoubily, ale ve skutečnosti svatbu ještě vůbec neplánovaly (ani po svatbě) a třeba po dvou letech se rozešli. Můj přítel čekal až budeme oba připravený a zasnoubili jsme se ppo 3letech teď v červenci a svatbu máme za měsíc. Rok se nám ani čekat nechce :-)
Odpovědět
@kacenkakaca :) nikdo se neměn, max v tom když ptáčka lapají pěkně mu zpívají :D... spíš jak píšeš mají růžové brýle :) Ale i po 8 - 10 - 5 - 20 - 50 letech se může člověk zdát, že ti leze na nervy!! Jako moje kolegyně, jsou spolu 40 let...a teď jí začal s..t pardon, používám její slova :D Takže... je to asi vážně jedno, pro mě je nerozvážnost třeba ve 20 dítě,...v dnešní době už nejsou chlapi co umí uživit rodinu...jako tomu bylo dřív... a podle mého názoru, tyhle pak vyhoří na tom, že žena se cítí být nezajištěná a muže začne štvát a pak začnou hádky a jde to z kopce.
Odpovědět
@delayces To je krásné. Víš prostě u těch mladých to beru tak. My jsme s přítelem začali chodit ve 14 za těch 8 let jsme se každý změnili a hodně nikdo není stejný a za ty roky už víme jaký kdo je a že nám to nevadí. Pokud by mě po tak krátké době požádal o ruku a já řekla ano a po svatbě se tak změnil jak se změnil za těch 7 let tak bych občas přemýšlala že uteču. :-D takto vím že je to ten pravý i s nějakýma chybama. :-D Jo a žádost si měla fakt užasnou :-)
Odpovědět
@maagda každý má chyby :) Mě už asi ničím ten můj nepřekvapí, ráno je na zabití, je lepší si ho aspoň hodinu nevšímat, vím co mu vadí, co má rád, co nemá :) prostě...my spolu hned začali bydlet a tím jsme se poznali dokonale :) Já jsem taky vzeklina :D On mě zná, ví přesně co znamená můj pohled :D ví, kdy mě něco trápí....aniž bych mu musela dát něco na jevo :) zajímáme se o sebe Proto jsem si ho vzala :)
Odpovědět
@delayces přesně a tak to má být. My to máme úplně stejně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak my jsme se brali po dvou letech od zasnoubení, ale to z toho důvodu, že měsíc po našem zasnoubení měl můj tatínek mozkovou příhodu a bohužel byl půl roku v komatu....takže jsme se prostě domluvili, že se vezmeme, až bude tatínek v takovém stavu, aby mohl být na svatbě s námi.
Odpovědět
Taky moc nechapu to ''byt zasnoubena'' nekolik let bez toho, aby padlo slovo o svatbe, ale myslim, ze je to kazdyho vec no. Co se tyce delky 'chozeni', nez se dva lidi zasnoubi a vezmou, uprimne si myslim, ze je to uplne jedno. My jsme se zasnoubili po nekolika mesicich a vzali se po roce a pul, mame spolu i hypoteku na byt.. a nemam o tom zadne pochybnosti. Pochybnosti nemel ani nikdo z tech, kteri nas z naji (rodina, pratele..). Naopak znam spoustu paru, kteri maji totalne 'prechozeny' vztah.. jsou spolu od 21 let, ted je jim 31, a svatba ani deti nikde... a ve vetsine pripadu uz jeden z nich uvazuje, ze se na ten vztah vykasle. Naopak, kdyz se nekdo seznami v 16ti, tak mi pripada rozumny pockat, dostudovat, a az potom se vzit.. takze tam je jasny, ze budou spolu treba pred svatbou 8 let a tam to dava smysl. Takze abych to shrnula, je to indiviualni :D
Odpovědět
Profilova fotka
To já dostala zásnubní 26.6. 2014 a svatba bude 20.9. 2014 :-)
Odpovědět
@zirafka1988 Jasně to se dá pochopit to je úplně něco jiného.
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?