Přítel mi nechce dát zásnubní prstýnek. Řeším to moc?

Ahoj, nevím s kým jiným to probrat, tak to zkouším tady. Koncem prosince jsme si s přítelem řekli, že se vezmeme. Nemáme úplně bezproblémový vztah, ale vždycky jsme všechno nějak překonali a máme spolu dítě. Řekla jsem mu ale, že bych moc stála o zásnubní prstýnek. OK, přítel to odkýval, že prý ho pořídíme. Jenže se nic nedělo, čas plynul a už je to tři měsíce. Včera jsem to zkusila opatrně nadhodit, protože náš svatební termín se pomalu blíží a dostalo se mi odpovědi. že prý něco takovýho neudělá nikdy pro žádnou a že my ženský jsme stejně s těmahle věcma hrozný :-o . Jako já vím, že nikdy nebyl žádnej velikej romantik, kytku jsem od něj dostala jednu za čtyři roky a to ještě k narozeninám, ale tímhle mě teda dostal. Všechno je připravený na svatbu a já si vezmu někoho, komu nestojím za něco takovýho...? Co teď? Řeším to zbytečně moc?
Odpovědět
@alisha2 no myslím, že teď už na ten prstýnek je stejně "pozdě", když máte svatbu za dveřmi :-) hoď to za hlavu a těš se na svatební den :-) nakonec by tě třeba i mrzelo, že ti ten prstýnek nedal "podle představ" a byla bys zklamaná ;-) myslím, že kouzlo žádosti o ruku s prstýnkem je především v tom, že je to co nejvíce nečekané. holt chlapy je někdy třeba nakopnout, ale některým prostě nedělají romantická gesta dobře, necítí se tak ve své kůži. ono to, že chlap donese domů kytku, protože je zrovna den žen nebo podobná hromadná hurá akce nemá až takovou váhu, jako když ti kytku donese sám od sebe :-) určitě z toho mají dobrý pocit i chlapi samotní, že je vlastně nikdo do ničeho netlačí.
Odpovědět
@pipa je na něj pozdě, ale teď mě zase bude kdovíjak dlouho mrzet, že to neudělá pro žádnou, potažmo pro mě, ale vzít si mě chce. Přijde mi to trošičku nelogický a nelíbí se mi, že o tom věděl a nebyl s to tuhle věc pro mě udělat. Právě že z toho dobrý pocit nejspíš nemá ani spontánně, nikdy jsem nic jen tak nedostala, tak jsem ho zkusila popostrčit a takhle to dopadlo ;-(
Odpovědět
@alisha2 na jednu stranu tě zklamal, protože jsi měla určitou představu a ještě ho popošťouchla, na druhou ale člověka nezměníš a nikdy to nedělá dobrotu to po něm chtít. Nutit ho holt nemůžeš. Spíš se s tím vyrovnat, ale určitě bych partnerovi řekla, jak mě to mrzí. A že kdybych mu příště znovu naznačila a on by mi třeba květinou udělal velikou radost. Je to prostě o kompromisu.
Odpovědět
@alisha2 Nazdárek, mě přítel žádal o ruku několikrát...tedy takové ty řeči, že bychom se mohli vzít atd., pak přitvrdil, jestli si ho vezmu a tak :-) A pokaždé jsem mu řekla, že žádost o ruku bez prstenu neplatí :-D Po půl roce mu to docvaklo a pak požádal velice romanticky s prstýnkem :-) Ale u Vás už je na to pozdě, tak na to kašli - na co zásnubní, když budeš mít snubní ;-) Mužský jsou na tohle blbý, ty naše holčičí pocity berou za absolutní nesmysly, takže to neřeš, hlavně, že se máte rádi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alisha2 Asi moc nepochopil, jak je to pro tebe důležité. My jsme se taky na svatbě dohodli bez romantické žádosti, vše zařídili, ale věděl, že si ten prstýnek moc přeji. Dostala sem ho jednou večer v posteli, když sme vedle sebe leželi a on mi ho natáhl na prst a zakázal mi rozsvítit :-) Tak sem ho celou noc zkoumala hmatem :-D Oni to prostě nechápou, co to pro nás znamená.. To že řekl, že to pro žádnou nikdy neudělá je docela smutné :-( Ale co, těš se na ten snubní, prstýnek není všechno ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
já to nechápu, vzít si tě chce, ale prstýnek nikdy žádné nedá? :-o Já celý život žiju s chlapama (mám 4 bráchy a k příteli se budu stěhovat až bude mým mužem), takže s chlapskou logikou nemám problém, :-D ale toto mi nedochází. :-S To je takový odpůrce tradic nebo nedokáže obětovat těch pár tisíc? Pokud to pro něj nemá hodnotu, tak mu to může být jedno. A pokud to pro něj má nějaký význam, tak bych se ho natvrdo zeptala jaký, když se k tomu staví takto. Mě osobně by bylo asi jedno kdybych prstýnek nedostala, ale jedno by mi nebylo kdyby mi to odůvodnil takto. Kdyby řekl budeme zasnoubení půl roku až rok a pak budeš mít snubní, tak za ty peníze koupíme radši pračku, tak bych to pochopila, ale takto opravdu ne.
Odpovědět
taky si myslím, že prstýnek má cenu spíš pokud je to nečekaná žádost o ruku, ne když už je termín. jak fuit tvrdila, že bez prstýnku neplatí a teď jsme si uvědomila, že mi to vlastně ani nevadí. Bude snubní ne? :o)
Odpovědět
co to je, já bych nikdy neřekla chlapovi že stojím o prstýnek a že ho prostě chci,docela ho chápu,ten moment kdy ti ho dá on sám z vlastní vůle je ten krásný a v okamžik kdy to nečekáš a né tak tady ho máš když jsi ho chtěla
Odpovědět
Profilova fotka
Vyber si snubni s briliantikama a mas to. Briliantiky nejsou drahe, maly od 550 za kus a na zasnubaku uz nezrvej. Kdyz se chlapi kousnou, tak s nima nehnes.
Odpovědět
Profilova fotka
Prstynek bych uz neresila, prijde snubni a bude to :) jen me naprosto zarazi veta "něco takovýho neudělá nikdy pro žádnou a že my ženský jsme stejně s těmahle věcma hrozný" co to ma jako byt? :-O to si jich jako bere vic? :-O
Odpovědět
Taky mě ta věta zarazila.Pokud se takhle podobně k tobě chová často , tak bych si svatbu moooc rozmýšlela. Zkus si o tom s ním promluvit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenka115 @vercik83 @svobodpetika @majaha @teeerez @radkaja Holky, chtělo by to sledovat datum u dotazu - alisha2 se vdala už vloni v červnu :-D Takže jdete jaksi s křížkem po funusu...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My jsme se ,,dohodli´´ že se vezmeme vloni v květnu. Smutně jsem čekala, kdy bude prstýnek...příležitostí bylo...narozeniny, dovolená u moře, Vánoce...a ono nic. Ale on nenápadně zkoušel, že teda co ta svatba, tak jsem mu vždycky řekla, že mě o ruku ještě nikdo nepožádal, tak že nevím :-D A 27.12. jsem dostala prstýnek a žádost o ruku. Od té doby plánujeme svatbu. Takže drahý věděl, že bez prstýnku nic plánovat nebudu ;-) Někomu na tom třeba nezáleží a připadá mu to jako blbost, ale v tomto jsem na tradice. Jeho rodiče nesouhlasili s květnem jako měsícem na svatbu, tak když jsou tak tradiční v tomto, proč ne i v zásnubním prstýnku.
Odpovědět
No, nevím, kdyby mi toto chlap řekl, na 99,99% si ho nevezmu... :-| A vůbec nejde o prstýnek jako takový, ale o to, co a jak mi říká.....
Odpovědět
tak to my jsme se o svatbe bavili v lete, jako ze jo, ale spis tak obecne...nicmene jsem z toho pochopila, za jako pritel by do toho sel, takze jsem cekala, kdy to vybali i s prstynkem... a jak psali holky, mesice nic... az se potom na Silvestra opil a asi mu to dodalo odvahu, takze me pozadal a dokonce si sel pujcit prstynek od kamaradky :-) ale hned 2.1. jsme vyrazili prstynek koupit a byla druha zadost, aby se ujistil, ze to porad plati ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikipos nj obvykle to sleduju, ale už byl večer :-D no třeba to poslouží jiné slečně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
vím že tu sice holky píšou, že je to už jedno, že budeš mít snubní, ale mě by asi chyběl..možná jsem v tomhle trochu dětinská, ale prstýnku si moc cením a budu ho nosit ráda i po svatbě. Jsou v něm vzpomínky :-) Ale zas na druhou stranu chlapy jsou chlapy a oni to tak neberou a neznamená to automaticky přece to, že tě nemá rád. Nechápou, že nás ženský to pak může mrzet, když pro ně to je nedůležitá blbost :-) Pokud ho máš ráda, tak si ho přece bereš kvůli tomu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Já už bych to nechala takto před svatbou. Ale jinak mě ten tón a přístup zaráží. Vidíš já jsem na tom ale mnohem hůř. Přítel mě žádal na kolenou 26.12.2012 a prstýnek mi nedal doteď. Říkal tehdy, že se vezmeme v létě, v tom loňském jsme se nevzali a letos se opět vymlouvá na peníze. Moc jich nemáme, ale to nebudeme mít asi nikdy. Ztrácím motivaci a víru v perspektivu vztahu...
Odpovědět
Profilova fotka
@perlanoci já osobně myslím,že to není až tak o tom,jestli máš prstýnek nebo ne,ale o tom,že si tě někdo chce fakt vzít a jestli jo,tak svatba bude. My se sice zasnoubili i s prstýnkem,ale čekali jsme na svatbu skoro 2 a čtvrt roku.držím palce!!
Odpovědět
Profilova fotka
Prstýnek je možná zbytečný. Je to hezké, to ano, ale nic ti to nezaručuje...ani fungující manželství....a kdo ví, zda by se ti líbil. Si ho kup sama jen tak pro radost :) a těš se na snubák :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Znám ženské,co dostaly prsten za 20 000 Kč a nakonec se stejně ani nevdaly nebo brzy rozvedly.....mě osobně by potěšil i ocelový nebo stříbrný, takový se dá pořídit snad už kolem 500 Kč...ty peníze má snad každý. Ono tak nejde o cenu,spíš o to,že vás má někdo rád...
Odpovědět
Já si myslím, že vzhledem datu založení diskuze a obsahu úvodního příspěvku, je zakladatelka už dávno rozvedená. @catthi Prsten za 20 není zase nic extra drahého ani okázalého, co si budeme povídat...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Prosím o radu, moje přítelkyně přijala zásnubní prsten,ale nechce ho nosit. Když jí to připomenu, tak jsi najde výmluvu. Docela mne to mrzí, protože jsem jí ho dal z lásky a úcty k ní .Přítelkyně ještě není rozvedená. Jsme spolu 3 roky v jedné domácnosti. Máme se rádi a ona mojí lásku opětuje. Jen nechápu proč ho nechce nosit. Stala se vám taková situace? Že bych se netrefil do jejího vkusu?
Odpovědět
@zdendys80 Asi ti nezbude nic jiného, než si s ní o tom promluvit. Těch možností je spousta - netrefil ses jí do vkusu, prsten jí nevyhovuje velikostí nebo tvarem, nebo je v tom něco vážnějšího - třeba ho nechce nosit, dokud nebude rozvedená, nebo si není jistá dalším závazkem...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?