Požádání o ruku. Jak to udělali vaši muži?

Profilova fotka
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak Vás vaši muži požádali o ruku? Můj přítel mi řekl, že se vezmeme v roce 2012 tak jsem pořád tak už 2 měsíce čekala až přinese ten zásnubní prstýnek a tak.. A z něho včera vypadlo, že až se bude chtít ženit tak mi řekne, že nějaký zásnuby jsou v pohádkách a v historii.. Jemu to přijde dokonce snad i trapné prej při představě, že si přede mnou kleká a žvatlá ty věci je mu trapně.. Radši jsem neříkala nic, protože to mě fakt dorazilo.. Teda můj přítel strašně nerad dává city najevo, to vím, je mu opravdu trapné mi říct, že mě miluje nebo tak.. Nebo asi ne trapné, ale prostě to nerad dělá a řekne mi, že kdyby mě nemiloval, tak by se mnou přece nebyl.. :( Tak se chci zeptat, jak Vaši kluci, muži to udělali? Moje kamarádka taky říkala, že si prostě jednoho dne řekli no tak se vezmeme a to byli zásnuby.. Moc si to možná maluju, ale chci, aby mi ten prstýnek přinesl a ne se dohodnout jak na koupi auta ty jo..
Odpovědět
1
2
12
No, jsme na tom stejne, u nas zadna moc romantika, dal mi prstynek a rekl jen ze si klekat nebude, obrecela jsem to, pak se mi hrozne omlouval, ale vis co, to uz nezachranil...
Odpovědět
Holky, myslím, že moc koukáte filmy ;-) Nic ve zlém, ta romantika má něco do sebe, ale pro mě je důležitější samotné manželství a ne způsob, jakým o ně bylo požádáno. My jsme objednávali prstýnek přes net (kupodivu jsme trefili i velikost) a to jsem si ho i sama vybrala, takže žádné překvápko při svitu měsíce ;-) Jen ho pak drahý přivezl k nám, zeptal se mě- bude svatba? Já odpověděla- jo a bylo po zásnubách :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s @bubbi - život není romatický film. Pokud někdo není na tyhle gesta (což zahrnuje většinu mužů), tak by to pro něj byla hrozná muka. A proč se do něčeho nutit? Holky to od malička vidí ve filmech, cpe se to do nich horem dolem, ale pro chlapi je to jenom stres. Hlavní je, že nás někdo má tak rád, že si nás chce vzít a strávit s námi celý život.
Odpovědět
můj manžel mě požádal o ruku po 2měs.známosti-na penzionu v pokoji si přede mnou klekl u velkého zrcadla a zeptal se mě s krásným prstýnkem v ruce jestli si ho vezmu,chvíli jsem váhala a měla si slzy v očích a po chvíli jsem souhlasila,nádherný okamžik v mém životě!
Odpovědět
Profilova fotka
Ten můj se mně vlastně ani nezeptal... Sice jsme se už na začátku shodli, že když nám to vydrží, tak se vezmeme, ale celou dobu dělal jako by nic, čekala jsem několik posledních narozenin a vánoc a podobných příležitostí, až to na naše vybalil jednou večer po večeři. Asi fakt moc koukáme na romantické filmy, a chlapi si evidentně nepotrpí na nějakou symboliku (tím myslím ty narozky), ale docela mi to bylo líto. Ani ne tak kvůli prstýnku, který samozřejmě nebyl, ale prostě tak, mohl aspoň říct "tak co, jdem do toho?" nebo tak něco, a ne jako bych tam vůbec nebyla.
Odpovědět
My jsme zasnoubení už asi 3 roky. Na první společné dovolené jsme si řekli, že se prostě milujeme a že se jednou, až dodělám školu a tak, vezmeme :) Koupili jsme si prstýnky - navzájem - a bylo to ;) teď už přes rok pracuji a konečně rozjíždíme plánování svatby na červen 2012 ;) takže taky žádná extra romantika, ale bylo to upřímný......:) a jsem za to radši, než za nějakou nahranou romantiku :)
Odpovědět
My jsme s přítelem osm let. Už nějakou dobu mluvíme o svatbě, ale detailně nic. Občas jsem na něho zatlačila, ale cukal se a říkal, že mě požádá, ale až to budu nejmíň čekat. On měl ze začátku taky problémy říkat "miluji Tě". Pak se vdávala moje starší sestra (jsem nejmladší, mám dvě starší sestry, obě už vdané) a já taky moc chtěla být zasnoubená, ale on, že by se to nehodilo. Pak jsem to nějak odbourala a o svatbě se zmínila jen málo. A na osmé výročí, kdy jsem přišla z práce utahaná jako kotě z kotroly od šéfa, byla romantická večeře a já si říkala, jojo, oslava. Ale pak přiběhl s krabičkou, klekl a požádal mě. A jsem nesmírně ráda, že to udělal, že se překonal. Bylo to krátký okamžik, ale úžasný. A splnil mi i přání, že poklekl:) Ale každý chlap je jiný a možná bys mu měla říct, jakou máš představu a on, pokud tě opravdu miluje, by ti ji měl splnit...
Odpovědět
My se zasnoubili po 13ti měsících s tím, že svatba bude v červenci 2012, tzn. cca po dvouletém vztahu. Vše proběhlo jak v pohádce při výletu do Říma po večeři a noční procházce u rozsvíceného Kolosea pod hvězdami. Neomlouvejte je, že se koukáme moc na filmy. Ten, který Vás opravdu miluje a ví, že si na romantiku potrpíte, udělá vše pro to, aby byl jeden z nejkrásnějších okamžiků ve Vašem životě. To je můj názor:) +
Odpovědět
Profilova fotka
holky, nechci nijak rýpat, ale co pořád máte s tím pokleknutím? Proč vlastně chcete, aby si před vámi muž klekl? Co to má vyjadřovat? Já se přiznám, že bych se cítila dost nepříjemně, kdyby si přede mnou někdo poklekl, především na veřejnosti. Když jsem byla žádána o ruku, ani v nejmenším mi nepřišlo divné, že neklečí. Můj muž to měl docela dobře zorganizované, takže: originální nápad, zdařilé provedení, jen na prstýnek zapomněl, prostě mu naprosto vypadlo, že k zásnubám nějaký prsten patří :-) Docela ho to sebralo, ale mě tím rozesmál. Tehdy to bylo tak nějak krásně opravdové, tak proč do toho míchat gesta a zvyky, které k nám nepatří?
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, mě manžel požadal o ruku v zameckem parku, sedli jsme si, on řekl jak moc mě miluje, jaka jsem a jestli si ho vezmu. ja na něj čuměla jak puk a zapoměla odpovedet :D pak jsem vyhrkla ano :D Dotedka se tomu směju :D
Odpovědět
@jajinka.princezna nojo, ja ti asi moc nepomuzu. Muj chlap je proste romantik se vsim vsudy a jak jsem zjistila po zasnubach, planoval je uplne sam, nerekl ani rodicum, ani nejlepsimu kamaradovi, pul roku. Na nase vyroci objednal kocar se dvema belousema ktery nas dovezl k restauraci. Puvodne me chtel pozadat o ruku po jidle, no nakonec vyuzil okamziku pred restauraci, kdy sme byli sami, fakt poklekl, uz vubec nevim co rikal, vytasil krabicku a protoze se mu ruka tak trasla, vyklepal z ni prstynek:-) popisoval ze jaky mel nervy, tak nekolik noci kvuli tomu nespal, jestli reknu ano nebo ne... samozrejme ze sem rekla ano, ja ale nemohla spat potom:-) nejen ze proto, ze sem s takovyma zasnubama nepocitala, ale i proto ze sem vubec nepocitala s tim, ze by si me chtel opravdu vzit. Mesic pred tim na svatbe kamosu se vyjadril tim stylem, ze mozna za deset let, tak sem si to vylozila tak, ze se vlastne vubec brat nechce a uz sem s tim byla smirena... no ale, kazdy chlap je jinaci a kazdy dokaze prekvapit. Doufam ze ty svuj prstynek brzo dostanes a zazijes takovy zasnuby, ktery i tebe dostanou do kolen:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
ahoj holky,každý je fakt jiný. Můj si poklekl, ale mně přitom bylo hrozně trapně, romantika se mi líbila, jenomže mě přivádí do rozpaků, když se děje mně. U nás to proběhlo tak, že nastrojená pro mě přišel s kytkou do práce dovezl mě domů a řekl, že se půjdeme podívat do zámku. Ze zámku mě pozval na večeři, kde byl hrozně hezky prostřený stůl. Bylo mi to divné, protože ostatní stoly kolem to neměly, pak mi řekl, že jim tam volal. Celou večeři byl nervózní a já taky protože jsem si myslela, že chce něco žehlit nebo, že nevím co :-) prostě jsem byla zmatená. Pak jsme sedli do auta a on mě zavezl nad město a protože už byla tma tak jsme viděli světla celého města, bylo to krásné. Sedla jsem si na lavku a chtěla jsem mu to zrovna zdělit, že je to pěkné a když jsem se, ale otočila klečel předemnou, nebylo to tak hrozné, protože já seděla a řekl "miláčku vím,že nejsem ten nejskvělejší chlap na světě,ale hrozně tě miluju,vezmeš si mě?" Jak jsem byla překvapená tak jsem začala kroutit hlavou ne. Ale bylo to jako myšlené, že co to všechno zorganizoval,jak jsem si všimla,že tak nějak zklamaně dal hlavu dolů tak mi došlo na co se ptal a co čeká- řekla jsem ano a ať si stoupne. Dal mi prstýnek a čučeli jsme na město. :-) Vůbec by mi nevadilo kdyby si nepoklekl a nikam by jsme nešli, ale přiznám se, že to co řekl bych slyšela chtěla znovu. Tak všem přeju ať je ten jejich požádá o ruku tak jak si to přejou.
Odpovědět
Článek se načítá
Znám pár a tak holka domluvila se svou budoucí tchýní svatbu a jen mu oznámila ať si vezme v práci volno,že se budou brát.-)
Odpovědět
V letadle při letu, který neprobíhal zcela standardně:-) držel se madel, koukal před sebe, já hystricky brečela, protože jsem si myslela, že je po mně a jen procedil skrz zuby, že jestli to přežijeme, tak si mě snad vezme:-)
Odpovědět
@jajinka.princezna My jsme se víceméně taky domluvili..prstýnek mi sice asi týden na to, co jsme se teda rozhodli, dal...prostě jeden večer, když jsme leželi v posteli, vytáhl odněkud prstýenk a zeptal se, jestli mi ho může nasadit:), žádná velká romantika s pokleknutím a slzami se nekonala, žádná velká otázka "vezmeš si mě?", žádné dojaté "ano":-D...a přesto byla svatba nádherná a jsme spolu tři roky vážně šťastní...jo a pokud jde o zásnubní prstýnek, tak mi z nej vypadl kámen, takže ho už ani nenosím, mám jen ten snubní.,..takže o prsýntku to vážně není, neřeš to, hlavně že se máte rádi a chcete se vzít:)
Odpovědět
Profilova fotka
@eilaa To jako fakt? To je masakr!! :-):-) Tak když už jste přežili toto (btw. moje noční můra), tak manželství bude hračka :) Přeju hodně štěstí
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Můj chlap mě požádal o ruku v den našeho 3-letého výročí. Byla jsem opravdu moc překvapená, myslela jsem, že je to sen ale nebyl to sen ale skutečnost. Když mě žádal o ruku neklekl si. Ale přišel ke mě a začal s větičkou měl bych menší prosbičku. Podívala jsem se na něho a on na mě vzala by sis mě za ženu?a přede mě mi ukázal krabičku, ve které byl prstýnek. Chtěla jsem brečet štěstím, radosti, ale nějak to nešlo, byla jsem fakt hodně dojatá. Myslím si, že to byl pro mě nejromantičtější zážitek a pak jsme si sedli k vínku :-). Holky můžu vám říct stále mi to nějak nedochází a to už jsem skoro týden zasnoubená.
Odpovědět
Profilova fotka
Já nevim, všichni píšou, jak život není romantický film. Já musím oponovat, můj teda opravdu je. :-) a jsem nehorázně šťastná a občas je mi líto, že si říkám, že někdo nevěří, že to takhle jde, nebo to nikdy nezažije... Pro zajmavost, o tom jak mě muž požádal o ruku mám napsaný celý článek na fotoblogu :-) chudákovi mu to nevyšlo tak, jak si to představoval, i tak to ale byla neuvěřitelná romantika a nádhera. Proslov sice neměl, ale nevadí, dělá mi je každý den. :-) Bylo to krásném víkendu na welness hotelu, na cestě uprostřed lesa (lesy zbožňuju). Pro mě pohádka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás byla romantika na Petříně po celodenním chození po památkách. Chtěl mě požádat o ruku ve Vladislavském sále, ale bylo tam moc lidí a chudáček byl tak nervozní, že počkal, až jsme byli sami na paloučku s výhledem na celou Prahu. Klečel, říkal mi, jak mě moc miluje a je šťastný, že mě má a vzhledem k tomu, že je to už 40 měsíců, co se známe, tak by si mě chtěl vzít a jestli chci být jeho ženou. No romantika jak bič a prstýnek byl nádherný, přesně podle mého vkusu. Pak se mi přiznal, že ho chodil vybírat čtyři dny, než z úzkého výběru vybral ten pravý :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
U nás žádné zásnuby nebyly, prostě jsem se domluvili že se vezmeme a oznámily jsme to rodičům a tečka. Holky buďte realistky.
Odpovědět
Nevim, jestli Ti ty "pohadkove" reakce ostatnich nebudou spis jen pritezovat, pokud neni Tvuj pritel zastancem takovych ceremonii. Takze snad ani ten muj pribeh psat nebudu, v dobre vire s Tebou :). Je ciste na vas, jak to pojmete a pokud stojis o klasicke pozadani o ruku, asi budes muset vyuzit zenskeho sarmu a taktizovanymi naznaky ho uvest na myslenku, ze by to udelat mel, protoze o to stojis. ;-) Ale chce to trpelivost a netlacit. Kazdy chlap musi byt presvedceny, ze to, co dela je ciste z jeho hlavy a vule;) Pak budete spokojeni oba. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dzada proč realistky?:-) Mě to třeba zas přijde smutný, kdyby sme se jen domluvili...jasný, po 10ti letech vztahu to je asi normální to jo..ale jinak je přece krásný, když je to romantický překvápko :-) Nemyslím tím ale hned klekání, nebo tak...ale o ten moment překvapení...a né si říct "hele tak co, se vezmem ne?" ...
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova z mého hlediska jsem realista chodíme spolu 7 let, chceme začít stavět domeček tak jsme se domluvili. Mám kamarádku, která chodí s přítelem 8 let a už 4 roky čeká na to až ji požádá o ruku, budou zásnuby atd. a ono se pořád nic neděje. Podle mě záleží pár od páru.
Odpovědět
Profilova fotka
holky já to tak trošku tušila,že dostanu prstýnek na vánoce pod stromeček,ale nakonec tam nebyl.. =-) po večeři jsme šli s přítelem a mojí mamkou ještě na návštěvu k jeho rodičům..a tam se rozbalovaly ještě dárečky...a pro mě tam byl ještě jeden,velká krabice.. :-) a v něm zásnubní prstýnek... ;-) a to jsem mu říkala..jestli mě chce někdy požádat,tak o samotě... :-D nikdo to netušil...a já byla přede všemi požádána o ruku.. ;-) krásné to vánoce...už zařizujeme a já se mooc těším.. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zásnuby se konaly v můj narozeninový den,byla večeře a požádání o ruku na hradě,kde jsme se nakonec vzali. Bylo to krásné a romantické ;-)
Odpovědět
Já jsem také zažila romantické požádání o ruku, když jsme byli na dovolené u moře... Podle mě by si s tím pánové měli dát trochu práce. Nemyslím si, že romantika je jen ve filmech !
Odpovědět
Profilova fotka
@dzada Tak my jsme věděli, že se vezmeme....jenže já myslím, že je to většinou tak, že většina holek se chce vdávat a čeká na to, až se ten jejich rozhodne a vysloví...já na nějaký romantický klekačky rozhodně nejsem a jsem ráda, že to ten můj neudělal, ale to, že mě "požádá" mi přijde jako nutnost...i když věděl, že řeknu ano. myslím, že většina párů co je spolu víc let se vlastně domluví a ta žádost o ruku je taková formalita jen...ale i tak mi to přijde hezké :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás jsem to vyřešila já :-D Požádala jsme o ruku drahého já a to velmi romanticky ;-) Předběhla jsem ho...překvapení bylo obrovské a teď se všem chlubí, jaká jsem úžasná :-) Sám říkal, že nemohl přijít na ten správný okamžik a příležitost :-D Dostal prsten a já samozřejmě také :-) Nosí ho s pýchou a už se těší až dostane snubní a tenhle bude nosit na pravé ruce, protože si ho velmi cení :-) Myslím, že nemusí vše dělat muži....je moderní doba a my jsme moderní ženy :-) ;-)
Odpovědět
@jajinka.princezna Já tedy měla romantiku jak ze snu - Paříž, Eiffelovka, park, západ slunce, při pikniku.. i prodavač růží šel náhodně kolem :D Ale byla to spíš náhoda, že jsme jeli zrovna na dovču do Paříže. Co čtu tady na Beremku, a co povídají moje vdané kamarádky, tak je normální, že se dva dohodnou, že se prostě vemou.. nějaké to klekání a proslovy jsou v dnešní době už málokdy (neříkám že vůbec) .. ale rozhodně bych chlapa do toho netlačila, oni to pak cítí spíš jako povinnost než jako hezkou událost.. A třeba dělá že se ženit nechce a přitom hledá nějaký krásný prstýnek pro tebe a čeká na správnou chvíli :P
Odpovědět
Jednoho dne ráno, na dovolené na jachtě, mě vzbudila otázka: "Vezmeš si mě?"... bez prstýnku, bez pokleknutí, bez romanické večeře. Tak si říkám, že v tu chvíli to prostě chtěl udělat, nikdo ho nenutil a to mi přišlo nádherný. Líp to udělat nemohl, alespoň pro mě. Každý to má prostě nastavené jinak.
Odpovědět
1
2
12
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?