Oznámit zasnoubení širším přátelům nebo ne, když nemáme termín svatby?

Otázka zní jasně:) dostala jsem prstýnek, ale nevím zda není hloupé se s tím pochlubit na fb přátelům atd, prostě širším přátelům než těm, které uvidíme. Zásnuby bych za jiných okolností oznámila a moc ráda, s prstýnkem se jen horko těžko držím nepochlubit..jenže pokud přijde na otázku kdy - tak do roka a do dne to rozhodn nestíháme, s dítětem a vším tak za 2 roky bych řekla:) A teď jestli není blbé dávat prsten, když se teď dva roky minimálně nebude nic dít... na jednu stranu proč ne, na druhou - proč jo... jaký na to máte názor? p.s. dodržet do roka a do dne nechceme ani jeden z nás , nevěříme na to a nevadí mi se zatím nevdat, chci být zasnoubená. A ještě jedna věc - téměř přesně před 4 týdny oznámili svoje zasnoubení naši kamarádi. I kvůli tomu se mi to nechce tak brzy po nich zveřejňovat, na druhou stranu - kdy, když po půl roce už to nebude aktuální? To je jako kdybych slavila vánoce dodatečně v létě... ale nechci aby vypadalo že se po nich "opičíme", když jsme jim nedávno gratulovali
Odpovědět
Určitě bych to oznámila. Máte se rádi, přítel tě požádal o roku, tak proč to neoznámit? A že svatba nebude do roka a do dne? To si myslim, nevadí. Je jen na vás, kdy se vezmete :-)
Odpovědět
A že se nedávno zassnoubili vaši kámoši a že se po nich opičíte? Jen za léto vím o tolik zasnoubení, že bych tohle vůbec, ale vůbec neřešila :-)
Odpovědět
Jestli to tak cítíš, oznam to. Oznamovat to později by pro tebe jinam bylo jako jist studenou polivku. ;-)
Odpovědět
právě..jako jíst studenou polívku..to je výstižný... stjně se z toho nikdo nepo... je to jen informace:)
Odpovědět
My jsme to třeba neoznamovali Facebook formou - máme tam asi 300 "přátel," a je to pro mě docela osobní a romantická událost, takže jsem to řekla jen asi 20 "vyvoleným," kteří jsou naši skuteční přátelé.... Ale každý to cítí jinak. Určitě to není blbé vůči páru, co to oznámil nedávno. V určitém věku člověk holt je ve fázi, kdy se většina vrstevníků bere, rozmnožuje.... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Oznámila bych pouze zásnuby,kdy je už určen i datum
Odpovědět
Určite to nikdo nebude brať ako že sa opičíte. Však koľko chlapov nosí prstienok so sebou aj pol roka, kým tú svoju drahú požiadajú o ruku :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně bych to oznámila ve chvíli, kdy to bude "do roka". Mám takhle dvě kamarádky, co to oznámily před dvěma lety a stále se nic neděje, lidé si je už dobírají, je to už otravuje a je to obecně trapné. Osobně nevidím důvod říkat partnerovi na zásnuby "ano", když to nechci do roka. Pro mě jsou tradice natolik důležité, že tohle pro mě nejsou zásnuby. Buď ano a do roka je svatba, nebo zkrátka ne.... A i proto si myslím, že partner by měl dát zásnubní prsten až ve chvíli, kdy si je jist, že jste schopni a chcete uspořádat svatbu do roka, tak jak říkají tradice. :-) Ale je to asi na každém.... Co člověk, to názor. Pokud je Vám to jedno, pak to klidně oznamte...
Odpovědět
Profilova fotka
Já si dala na fb prstýnek hned:) všichni nám pogratulovali a pak když jsem potkávala kamarádky, tak mě hned braly za ruku a dožadovaly se vidět prstýnek:) A to jsme datum ještě neměli:)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to ani oznamovat nemuseli, protoze Rickova rodina a nasi pratele byli u pozadani o ruku. Hned jsem volala sve rodine do Cech, i kdyz jsme jeste nemeli datum. Ale na druhou stranu jsme vedeli, ze hned zacneme planovat. Melo to byt do roka, ale nakonec to bude do roka a 9 dnu.
Odpovědět
Nevidím nic špatného na tom, když zasnoubení trvá déle než rok. Zásnuby jsou podle mě o tom rozhodnutí, že se pár chce posunout ve vztahu dál, kdežto svatba je jeho realizací, která je závislá na mnoha okolnostech. Pokud jsem ale správně pochopila, zakladatelka už má se snoubencem dítě, a v takovém případě bych ze zasnoubení nedělala nějakou extra událost, kterou by bylo nutné nějak oznamovat. Podle mě je svatba v takovém případě spíš formalitou.
Odpovědět
Profilova fotka
Oznamila bych to... A na otazku kdy bych odpovidala za dva roky..... Vsak terminy na 2017 uz beztak budou plne :-) Takze 2018 je ideal :-) My takhle dostali pozvani a svatba byla za rok a pul od jejich zasnoubeni... A to ze mate dite mi u svatby neprijde moc smerodatne... :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky bych neresila do roka a do dne, na druhou stranu nechapu zasnuby, kdyz pak ti dva nevi, kdy se budou brat. Pokud vite, ze to bude za dva roky i tak si muzete dat predbezny termin. Pokud vite, ze treba chcete svatbu v lete nebo na podzim... A kdyz se treba dohodnete ze by ste se vzali v cervnu 2018, tak to takto muzete i oznamit. Pochybuju, ze by se vas nekdo ptal na konkretni datum. A az budete planovat svatbu, co na tom, ze treba zmenite mesic. Neni to prece ted zavazne.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zasnoubení taky říkali všem a datum jsme fakt nevěděli, rikali jsme, že asi až dostávime dům :) a nakonec jsme se vzali necelé tři měsíce po zasnoubení :) jedine, co bylo hloupé na oznámení zasnoubení, že nám pak psali lidi, gratulujeme a těšíme se na svatbu...ale my chtěli jen malou svatbu :) ale přecházeli jsme to mlčením...
Odpovědět
Profilova fotka
Na Facebook zadne dulezite zivotni informace nedavam. S kym se vidam osobne, tomu o zasnubach reknu. S kym se nevidam, ten stejne na svatbe nebude, takze... ;-)
Odpovědět
@myfairlady Určitě to oznam! Chceš si přece užít ty gratulace a vše co k tomu patří ne? Tak teď, dokud je to aktuální, dokud jsi toho plná. Kdyby si to udělala později, třeba opravdu až rok před datem, nebudeš z toho podle mě mít "ten" pocit, který teď. Jdi do toho a na ostatní nehleď. Jde jen o Vás dva!! (teda tři ;) )
Odpovědět
@myfairlady Na to, že kamarádi zrovna též oznámili zásnuby, bych kašlala. Jinak nevím.. nevím, jak máš ve svém okolí tohle řešit. Pokud jste se zasnoubili s prstenem, nejspíš ho budeš nosit a přátelé si všimnou, zeptají se, dostanou odpověď a pogratulují. Pokud bez, je jaksi divné oznamovat zasnoubení, když nemáte v brzké době v plánu svatbu- asi bych jako kámoška smysl takové události moc nechápala, což je umocněno tím, že máte dítě a okolí vás jistě vnímá jako stabilní pár, svatba nesvatba. Řekla bych o svém plánu tím pádem asi jen nejbližším.
Odpovědět
už jsme to pořešili:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?