Není blbé si sama vybírat zásnubní prsten?

Profilova fotka
Ahoj holky, mám tak trochu divnou otázku a potřebovala bych poradit. V září budeme mít svatbu, iniciativa vzešla od přítele, ale jinak jsme se spíš dohodli a taková ta oficiální žádost o ruku neproběhla. Přítel by mi chtěl dát zásnubní prstýnek, ale chce abych si ho vyzkoušela a vybrala. Já ale nevím, jestli to není blbé :-( Jak to vidíte?
Odpovědět
@ivule1 spousta párů to tak má :-) buď v klidu, udělejte si třeba hezký výlet někam, tam si ho vyber, zajděte si potom na véču, přespěte v hotýlku a máte to suprový :-) a nebo prostě normálně doma, večer to oslavte :-) přece se neochudíš o krásný prstýnek, navíc bude přesně podle tvých představ :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Hele neni to blbe. Mela jsem romantickou predstavu, jak to bude jednou probihat, az me pozada o ruku atd. Bylo to krasne a velmi spontanni a ten zazitek bych nevymenila. Ale bylo to bez prstynku :-) samotnou me prekvapilo, kdyz jsme byli ve zlatnictvi, kolik typu a moznosti je .... otazka je, jestli chces oba prstynky nosit na jedne ruce. Jestli ano (ja ano), tak by mely aspon podle meho nazoru pekne sedet a nemit mezi sebou pul centaku mezeru. Takze preju prijemny lov ! Uzij si to !
Odpovědět
---
Odpovědět
Blbý to je. Ona už ta samotná otázka je blbá .-). Neni jedno, jakej ten prstýnek je? Nejde spíš o tu symboliku zasnoubení + tedy ten moment požádání? Asi je dost blbý... "Hele vezmeš si mě? Ale prstýnek si radši vyber sama, jo?..."
Odpovědět
Profilova fotka
Neni ;-) Ja : Nevezmeme se ? ON: neni to brzo, chodime spolu teprve 19 let ? smich Druhy den, kdyz prisel z prace, ja se valim na gauci a cucim na TV : On : Vstavej zeno, jdeme ti koupit prsten. Ja : Jako fakt ? On : Jako fakt. pri kupovani : On: Chteli bychom nejaky zasnubni prstynek. prodavacka : Do jake ceny ? On: tahle zenska je to semnou tahne 19let a tvrdi,ze je stastna. Ta je za vsechy prachy A bylo hotovo
Odpovědět
Mně by se to tedy nelíbilo, neumím si představit, že bych šla a vybírala si ho sama .... ;-) Ale každý to vidí jinak ....
Odpovědět
Profilova fotka
Není to blbé:) Úplně v klidu. Podle mě to takto dnes dělá hodně párů.Záleží jen na vás dvou,jak to chcete:).
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem teda svůj vysněný prstýnek příteli ukázala pár měsíců před zasnoubením na internetu s tím, že je krásný a že bych si takový nějaký jednou představovala - klasika, nic přehnaného. Tak nenápadně jsem mu dala najevo, co se mi zhruba líbí. A ten prstýnek jsem pak i dostala. Přítel si prý potají vyzkoušel, na který prst mu padne prstýnek, který jsem nosila na levém prsteníčku, a takhle ho šel kupovat. Já osobně bych u toho ale asi nechtěla být. Pro mě by to kouzlo zasnoubení bylo pryč. Ale každého věc samozřejmě, co člověk, to názor. :-)
Odpovědět
@duschan jako co je na tom blbýho? že má uvědomělého přítele, který jí prostě nechce zklamat špatným výběrem? asi chápu, jak to myslíš, že žádný prstýnek, by nebyl špatný, když je od milované a milující osoby, ale to, že si prstýnek vybere sama, předse neznamená, že by jí miloval o něco méně. tvůj názor ti neberu, je to krásné, romantické, ale nevidím absolutně nic blbýho na tom, že by si ho případně vybrala sama...
Odpovědět
Profilova fotka
Já si taky myslím že to není blbé, já jsem mu například musela zjistit velikost protože by nepřenesl přes srdce kdyby koupil špatnou, a chtěl abych mu na internetu ukázala nějaké tipy jaký by se mi líbil... Samozřejmě jsme na zásnubním prstýnku nechtěli šetřit (chceme ho dát dětem) a na snubních už vůbec ne, přeci je to na celý život... A ve finále jsem si ještě nadiktovala aby byl kvalitní protože sem kadeřnice a ruce mám pořád ve vodě, v chemii a zamotané ve vlasech tak aby kamínky nebyly lepené ale vsazené, a aby neměl ostré hrany... a ve finále vybral pro mě luxusní a krásný prsten.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych si ho tedy taky vybirat sama nechtela, ale to jen z duvodu, ze vim ze manzel mel vzdy na sperky stejny vkus jako ja (pravidelne mi kupoval k vanocum nausnice) vedela jsem, ze vybere neco hezkeho. Ale nez pak naznacovat, ze bych ho chtela vymenit nebo nosit ho jen ze slusnosti i kdyz se mi nelibi, to bych si ho radsi vybrala sama.. nebo nez chlapa nutit aby za kazdou cenu vybral sam i kdyby nechtel, tak to bych taky radsi aby mi dal jen treba poutovy prstynek jen symbolicky.. vzdyt i tak muze byt pozadani svym zpusobem romanticke a originalni.. napr. nasi svedci, jednou o vikendu pred nekolika lety on navrhnul ze pujdou do obchodaku, ona souhlasila a myslela ze jako vzdy jdou kouknout na nejakou elektroniku, v obchodaku se zastavili pred zlatnictvim a on ji rika, ze by ji tady chtel neco koupit, prstynek, vzdyt vis takovy ten tamten prstynek :-D ona zacala brecet a sli ho pak vybrat :-)
Odpovědět
@marpe Otázka byla nějak položená a šlo o uzavřenou otázku a já jen odpověděl, tak jak bylo dotazováno. A jestli považuješ takovýho člověka, kterej se bojí vlastního výběru, aby to toho druhý nezkalmalo za uvědomělýho, tak potěš prd...tak to musí být chlap jak se patří (i když on je zase "vypsychlej" z ní - pak je otázka, kde je větší chyba)...pokud tomu tak je, jak ty píšeš, tak je to hodně smutnej příběh a jestli takhle, tak radši o ruku, či jinou části těla nežádejme a jen se na takových věcech domlouvejme...pak se předejde jakémukoliv zklamání...
Odpovědět
Článek se načítá
@duschan hele víš co, každý máme jiný názor, ty ho kvůli mě nezměníš, já kvůli tobě už vůbec ne, tak ta debata asi nemá dál smysl. já si prstýnek vybrala sama, přesto proběhlo překvapení s nádherným a nezapomenutelným požádáním. stačí jen trochu fantazie a jde to...
Odpovědět
Sice je to opět stará otázka, ale.... Přítel mi vybral sám prstýnek, požádal o ruku.. jelikož mi byl hooodně veliky, tak jsem si ho šla vyměnit a vybrala jsem si upně jiný, hlavně menší :-D)) Vše je o domluvě a jaké si to udělate, takové to máte... myslím si, že málo kdo si hraje v dnešní době na klasiku jak z filmu ;-)
Odpovědět
@ivule1 Pokud půjde přítel do zlatnictví s tebou (a samozřejmě zaplatí :-)), tak mi to nepřipadá vůbec špatné. Pokud by tě poslal samotnou, to by bylo teprve nepřijatelné...!
Odpovědět
Mě partner vybíral prstýnek sám, takže žádost o ruku bylo velké překvapení, ale není na tom nic špatného jestli si máš prstýnek vybrat sama. Pokud je to z hlavy partnera, aby si žena vybrala sama prstýnek, proč ne.
Odpovědět
@duschan Ne každý muž má cit pro šperky, nebo dovede posoudit, co by jeho milé udělalo radost. Rozhodně nechápu, proč se nad tím takhle pohoršuješ.
Odpovědět
Přítel mě požádal o ruku a zhruba týden na to, jsme šli spolu vybrat zásnubní prstýnek. Já do té doby neměla doma ani jeden prstýnek, nenosím je. Takže jsem ocenila, že jsme šli spolu. Nijak mě to nepohoršuje, ani nemyslím, že sem při žádosti o ruku o něco přišla. Vždyť je to jen prstýnek!!!! Pro mě je nejdůležitější ten chlap, co mě žádal :)
Odpovědět
Já jsem na toto staromódní ;-) ale každému co mu vyhovuje :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Já si prstýnek také vybírala sama,ani by přítele nenapadlo,aby mi ho koupil sám.Chtěl,abych s ním byla spokojená.Dobře udělal,protože jsem měla dlouhou dobu nějakou představu a mrzelo by mě,kdybych dostala nějaký,co by nebyl podle mého gusta.Je to na každém a rozhodně na tom není nic špatného 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že Ivule1 už to asi dávno neřeší :-N
Odpovědět
@prcekverunka Já myslím, že jí taky nikdo neodpovídá, spíš, že vzniklo další vlákno :) Ta už má určitě jiné starosti :-D
Odpovědět
@lemona Hele Citróne :-) Víš, že se neshodneme :-). Mně to nepohoršuje, mně to spíš šve, ne mrzí, to je to lepší slovo. Protože jak už jsem psal, v konečným důsledku přece nejde, jestli ten prstýnek bude takovej nebo makovej...a co se třeba velikosti týče, tak chápu, že pokud ta holka doma nemá ani jeden prstýnek, tak se to těžko řeší, ale když si vzpomenu jak jsem loni natajnačku chodil s pravítkem a měřil průměr prstýnku a ještě dával pozor, aby to byl ten, co se nosí na levým prsteníčku... to bylo jediný z čeho jsem byl nervózní - velikost... ale řešit jak vypadá? Dobře, asi pouťák za pět korun žádná hitparáda...ale jinak... a druhá věc... pokud se ten chlap bojí, jestli by vybral dobře... tak jestli pochybuje už v tomhle, tak co bude dělat, až se bude muset rozhodnout opravdu v důležitých věcech, kde o něco jde? Prostě si myslím, že chlap by měl být rozhodný, za svým rozhodnutím si stát, ale samozřejmě, když dojde k chybě, tak akceptovat následky...:-)
Odpovědět
A ještě bych asi dodal, že pokud si někdo vybíral ten prstýnek sám, protože chtěl mít "jistotou" že to bude opravdu on... tak to je pro mě normální snobismus, přesně tak jak je definovaný od A až po ZZ (jak by napsal Vladimír Páral).
Odpovědět
Profilova fotka
@duschan Tedy zrovna vyber prstenu neni podle mne nic na cem by az tak zalezelo a podle ceho bych usuzovala, jak rozhodny bude muj partner v nasledujicim zivot pri opravdu dulezitych rozhodnutich.. davas tomu az skoro divne moc velky vyznam :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, myslím že to vůbec není blbý!My jsme např vybírali taky spolu, ale aby se hlavně líbil oběma. Dokonce jsme dlouho nemohli najít tan správný, tak jsem si chvilku počkala. Ale koupil ho pak sám a já nevěděla kdy ho dostanu ;-) Nevidím na tom nic špatnýho! Normálně si ho vyber, domluvte se např na ceně, rezervuj ho a přítel ho pak jen koupí a může tě požádat ;-)
Odpovědět
@martaveg Naopak, já poukazuju na tu banalitu...že se tomu přikládá takový význam, že by si ten prstýnek měla vybrat sama ženská, tobě to fakt nepřijde jako obrovskej paradox...
Odpovědět
ivule já myslím, že je to úplně jedno, předání prstýnku je jenom jedna z mnoha ceremonií před svatbou hlavní je, aby to manželství pak vydrželo co nejdýl
Odpovědět
Profilova fotka
@duschan Ja mela pocit, ze ty prave prikladas moc velky vyznam tomu, aby prsten vybral chlap sam. Tuhle diskuzi jsem pochopila tak, ze je fajn kdyz prsten vybere pritel sam pred pozadanim o ruku, ale ze neni nic spatneho na tom, kdyz pozada o ruku a prsten pak pujde kupovat i s pritelkyni.. neco co budu nosit na ruce po zbytek zivota pro mne neni uplna banalita a chci aby se mi to libilo a nepovazuji za nijak dulezite, jestli pujde do zlatnictvi pritel sam nebo pujdeme spolu
Odpovědět
Profilova fotka
@duschan Souhlasím, se vším ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?