Nechávaly jste si zmenšovat zlatý zásnubní prsten?

Milé nevěsty, nechávaly jste si některá zužovat zásnubní prstýnek? Já mám ten svůj trochu větší a musím ho nosit na prostředníčku, je to klasický zásnubní prsten s kamínkem nahoře. Přítel někde četl, že to není dobré a prsten se může poškodit. Máte některá zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud mas jeden kaminek nahore, tak s tim problem neni, to akorat pokud bys mela prstynek kde kaminky pokracuji i na boku, tak tam muze byt riziko, ze zmensenin/zvetsenim se narusi upevneni kamenu.. a pokud ho nosis na jinem prstu, tak se asi nejedna o az tak velkou upravu velikosti, takze toho bych se nebala :-) jeste bych ale mozna promyslela kam prsten prijde po svatbe, abys ho treba nenechavala zase zvetsovat
Odpovědět
Po svatbě bude na prsteníčku na druhé ruce :) Tak asi se na to zítra půjdu poptat do zlatnictví, po bocích (v tom obroučku) žádné kamínky vsazené nejsou.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ja si nechavala zmensit zasnubak z bileho zlata s jednim briliantem . Ve zlatnicvi rikali ze to neni vubec problem ani u žlutého. Diamant to vydrzi a pokud bys mela jiny kamen nebo zirkon tak by ho meli bud vyndat nebo nejak zavoskovat aby se neposkodil ( todle mi bylo receno, moc tomu nerozumim ) :-) Jinak to vubec neni poznat ze by byl zmensovany ;-)
Odpovědět
Já jsem ho nezmenšovala, ale vyměnili mi ho za menší (teda v té době příteli. Řekla jsem mu velikost a oni mu pak prstýnek vyměnili za naprosto stejný, jen menší).
Odpovědět
Profilova fotka
@mikhael Zmenšování vůbec nevadí, ale není dobré to opakovat. Já mám oba zmenšované a není to na nich vůbec znát (zásnubní má brilianty zasazené do "korunky" - snubák má brilianty po obvodu do poloviny)
Odpovědět
můj byl změnšený 2x :( Dostala jsem prstýnek vel 53 (přítel dostal jeden od mamky "pro inspiraci", nemohl ale vědět, že ten jsem nosila na pravačce na ukazováku a i tak byl trochu větší)... tak jsme šli hned po návratu z dovči ještě s kuframa z letiště do zlatnictví, kde mě oměřili a prý 51 (tam asi nepočítali s tím, že mám oteklé prsty :D) ... za týden byl hotový, při vyzvedávání mě málem kleplo, byl velký... takže ted mám 49... chůďa jeden, ten si užil :D
Odpovědět
Profilova fotka
Já sem dostala od mého drahého prstýnek vel 59:) moje velikost je 53:D 3brilianty, zmenšeno bez problémů. Všechny prstýnky co sem od něj kdy dostala mi seděli jak ulitý, takže sem se musela zeptat proč mi koupil tak velkej? odpověď- Byl prostě nejhezčí a řikali, že zmenšení neni problém.. Jo tak patrně neni zmenšování problém, ale o prazdninách je časově náročný, takže sem na ten prsten čekala 3 tejdny! Bála sem se ho dát zmenšit do jinýho zlatnictví. Asi sem vypadala hooodně nešťastně, protože mi koupil náhradní, kterej taky miluju ale původní je proste jen jeden.
Odpovědět
Já si nechávala zmenšit zásnubní prstýnek s 11 brilianty, jeden je větší, ostatní malinké jsou po obvodu prstenu a vůbec to nebyl problém a není to poznat, že by se s ním něco provádělo. Také jsem ho nejdříve nosila na prostředníčku.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já si nechávala zmenšit zásnubní prstýnek, který má kamínky až do boku, a bez problému...
Odpovědět
Ahoj, take jsem mela prstynek (bile zlato a jeden ustredni diamant) zmensovany dvakrat a zadny problem. Mam prstynek z Alo Diamonds a tam prodavaji pouze jednu velikost s tim, ze ho nasledne zadarmo upravuji. Puvodni velikost byla 56. Nechala jsem si ho zmensit na velikost 52. Po uprave jsem zjistila, ze je mi stale velky, a nechala ho znovu zmensit na velikost 50,5 (natekle prsty a asi i ztrata par kg :-) ). Musim ale rict, ze slecnu z Alo to mrzelo snad jeste vic nez me a byla tak hodna, ze to popohnala a prstynek byl hotov za necely tyden :)
Odpovědět
Ahojky, pokud máš klasický prsten bez kamínků po obvodu, pak se zúžením není problém, já jsem si ho nechávala zmenšovat hned dvakrát:-) Ale záleží na typu, jestli máš třeba gravírovaný nebo tak...mrkni se sem, Zasnubniprsteny .com/velikost/ najdeš tam o tom, jaké prsteny se dají zúžit a jaké je lepší vyměnit za menší:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já má zásnubák taky větší. Nechci si ho nechávat zmenšit, tak ho nosím na prostředníku pravé ruky kde by stejně po svatbě skončil....
Odpovědět
Článek se načítá
@mikhael Já jsem si prstýnek nechala zmenšit, protože jsem měla stejný problém. Byl o číslo větší. Původně jsem si říkala, že to nechám být, ale celkem rychle mi začalo vadit, jak se pořád ten kamínek přetáčel. Tak jsem zašla ke zlatníkovi, který ho vyráběl, a ten mi ho zdarma zmenšil. Říkal, že u ručně vyráběných šperků riziko není, protože kamínky jsou zasazené pevněji, než u strojně (ve velkém množství) dělaných šperků. Takže si myslím, že bys to klidně zkusit mohla.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, zmenšení zlatého zásnubního prstenu opravdu není problém, ale jak už tady píše @makousek007 (pěkné jméno! ;-) ) promyslete si, jestli nechcete po svatbě nechat zásnubní prsten na prostředníčku a na prsteníčku nosit prsten snubní. Hodně budoucích nevěst volí tuto variantu, případně zásnubní prsten po svatbě přesunou na prsteníček pravé ruky (který ovšem také bývá o něco silnější). Nosit na jednom prstu snubní i zásnubní prsten je sice také možné, ale jen v případě, že zásnubní prsten nemá výraznou a členitou hlavu, jinak hrozí riziko poškození obou prstenů.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj my jsme si byly zařídit snubní prsteny a paní co to vyrábí a dělala i zásnubní tak jsem jí řekla ,že jej mám vetší nakonec mi jej zmenšila o 2 čísla a ted sedí ...dělala to na počkání a za půl hodky bylo hotovo a vůbec to poznat nejde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jéé děkuji za pochvalu-jména :-) jinak mě taky přítel říkal,že ve zlatnictví kde ten prsten kupoval se ten prsten dá bez problému zmenšit,ale jak jsem již psala zvolila jsem variantu nosit ho na prostředníčku...No a mám takové zaměstnání kde jej ani nemůžu nosit tak ho mám na řetízku...
Odpovědět
Profilova fotka
Mně bylo řečeno, že víc jak o 2 velikosti mi zlatý zásnubní nezmenší, protože tam mám víc kamínků, jak ty. Že by mohly vypadávat. Tak jsme zmenšili o ty dvě velikosti. Třetí den vypadl kamínek, a to jsem s prstýnkem dělala max na pc, doma odpočíval v krabičce. Nakonec mi ty dvě velikosti jsou málo, prstýnek nedrží na prstě takže vyhozené peníze, už ani nevím, kde ho mám...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
My byli zmenšovat dvakrát a to i přes to že snoubenec věděl velikost...jenže i přes to, že zlatníka požádal o velikost 52, dostala jsem o číslo větší, ani nevím jak :-D tak jsme tak pak zašli už spolu, prodavač mi dal ozkoušet vzorník a já vybrala 51...ale on mě přesvědčoval, jak mi prst po ránu oteče a kdovíčeho ještě, prstýnky nenosím, takže jsem dala na jeho radu...za dva dny jsme tam byli znova, protože mi prstýnek padal jak ráno,večer,s oteklými,neoteklými prsty, to bylo jedno :D a tak jsem skončila "zmenšená" o 2 vel, mám jeden vystupující kamínek ve středu a další po stranách, zapuštěné...poškození jsem nezaznamenala, jen jedna nožička co drží velký kamínek se jakoby rozjela,ale vidět to není,jen se mi o to zachytávají občas vlasy když si je prohrábnu rukou...už sem si zvykla vyndávat :-D mám bílé zlato se zirkony...obě zmenšování byla zdarma,hotové do 2 dnů... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kupovali jsme ho spolu, takže jsem si ho zkoušela :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahoj, dostala jsem krásný snubní prsten, ale je velký, sice ne o moc ale nosit snubak na prostředníku není ono :-) byla jsem v prodejně kde byl koupen a tam mi řekli že stříbro a zlato nevymenuji, a tam to nezmensuji, prý o 2 velikosti to půjde, šla jsem do zlatnictví a řekli mi, že mi to nezmenší ze by mi vypadaly kaminky kterých je 6 na každé straně, mám zkusit jiná zlatnictví nebo neznáte nějakou jinou možnost? :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Obnovím diskuzi a zeptám se. Zůstal vám po zmenšení na prstýnku punc? Mě ho zmenšili o 4 velikosti a punc byl přesně uprostřed vespodu, tedy byli tam 3 - 2 za každý obrouček a 1 za kámen. Mám ten kousek co vyndali u sebe, ale i tak se bojím, že kdyby se třeba reklamoval, že mi to neuznají protože nemám důkaz o tom jaký je to materiál a kámen... Nemáte s tím zkušenost?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@smajiska Dobrý den. Řeším to samé. Mě asi opravdu není prsten souzený. Dostala jsem prsten, věčně byl na reklamaci tak konečně mi nabídli vybrat si jiný. Vybrala jsem si prsten, který měl bylt hotový do termínu, do kterého nebyl.... a když přišel tak místo vel. 48 idioti udělali 58! Takže se poslal zpátky, zas termín nedodrželi, nereagovali. Teď se prsten vrátil zmenšený o 10 velikostí a nemá punc! Takže opět zaslán zpátky . Už na to nemam nervy :D
Odpovědět
Profilova fotka
já si taky nechávala zmenšit prstýnek.. Manžel se tehdy sekl o 4 velikosti :-D někde s tím měli problém že kamínek může potom vypadnout ale tak kde ho kupoval nebyl problem se zmenšením.. Kámen pořád drží dobre :-D
Odpovědět
@siilvinkaa92 Nechceš sem dát název?
Odpovědět
Mě ho zmnšovali o 4 velikost cca a teda říkali, že kdyby to bylo víc, už by mi museli objednat novej. Když se to zmenšuje o moc, může se porušit usazení kamene a to mám jen jeden. Prstýnek je jakoby ze dvou obroučků, teď po zmenšení jsou ty obroučky v části v dlani spojené v jeden, ale to je jediný rozdíl a rozhodně to ničemu nevadí. Původně to byly dva samostatné kroužky. Ale už sedí docela dobře. P.S. Po zmenšení prsten punc nemá většinou a mít nemusí. Případně si s tím dá zajít na puncovní úřad, kde tam dají CZ punc. Každopádně na pravost ani cenu to nemá vliv.Taky to mám bez puncu po zmenšení a tak sem se toho hrozila, ale co sem kde našla, tak to ničemu nevadí prostě. Je to jen pro kupujícího záruka toho, že to je deklarovaný materiál z uvedené země, na reklamaci to nemá vliv. Teda nemělo by mít.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?