Necháte si na obřadu zásnubní prsten? Nebo ho sundáte?

Profilova fotka
Nevěsty, ráda bych se informovala jak to uděláte, pokud máte zásnubní prstýnek a hodláte jej pak nosit se snubním na jednom prstě, jestli si ho na obřad sundáte a nebo necháte. Děkuji za komentáře
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@magdalena_f Ahoj, snubní jsem si přendala před obřadem z levé ruky na pravou a tam taky zůstal :-)
Odpovědět
Já bych ráda taky nosila potom oba. Na obřad si ale zásnubák asi sundám. Má takový tvar, že bych nemohla mít na jednom prstě snubní a zásnubní. Po svatbě si nechám asi zásnubák ještě o číslo zmenšit a budu ho nosit na druhé ruce, než snubák..
Odpovědět
Ahoj, já jsem si zásnubní na obřad nechala, jen jsem si ho přehodila na pravý prsteník. Po svatbě je už nosím oba na jednom prstu.
Odpovědět
Profilova fotka
ja sem si zasnubacek sundala a navlikla az druhy den, taky je nosim na samem prstiku..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj já jsem si zásnubní nechala na levém prsteníčku i na obřadu,jen na focení prstýnků jsem ho sundala a teď nosím oba na jednom prstu.
Odpovědět
Profilova fotka
Na obřad jsem si zásnubní sundala. Ale od svatby nosím oba, jen zásnubní na pravé ruce.
Odpovědět
Profilova fotka
taky je budu nosit na stejné ruce. Na prsteníčku si prostě nechám zásnubák a pak navlíknu snubák a je to. Ani na obřad to nehodlám měnit. I když pokud se mi nepovede sehnat snubák v podobném stylu, jako zásnubák, tak to asi budu muset přehodnotit:D
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun podle me to na obrad bude vypadat divne kdyz uz tam budes mit jeden prstynek... a kor kdyz se bude fotit.. preci by tam mel byt jen ten snubni.. ale kazdyho vec.. jo a jestli muzu poradit.. ja sem si nechavala delat snubak na zakazku aby sedel ke zasnubacku... kdyz nesezenes nech si vyrobit..
Odpovědět
Profilova fotka
@luciebx nejde o to, že neseženu, ale jestli přítel bude chtít stejnej. Nebo alespoň aby to ladilo a bylo poznat, že patří k sobě. A už jsem viděla víc holek se zásnubákem na obřadu, a nikdo se nad tím ani nepozastavil.
Odpovědět
Profilova fotka
Většinou se zásnubní sundá úplně nebo se jen přendá na druhou ruku, ale mít na obřad zásnubní na prsteníčku a na něj aby ženich navlékl snubní mi přijde divné, hlavně jsem to nikdy u nikoho neviděla. Já jsem si zásnubní přendala na druhou ruku a tam už zůstal ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luciebx taky si myslím, že by to vypadalo divně. Takže kvůli obřadu a focení si ho přehodím na pravou a pak zpátky na stejný prst k sobě. Vybrali jsme totiž takový, aby se k sobě hodily :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun hele vsak neni nikde pravidlem ze musite mit uplne stejne nebo podobne prstynky.. ja mam s kaminkama a tenky aby se hodil k zasnubacku a pritel ma silnejsi ubyc krouzek.. to uz nikde neni podminkou ze musi byt stejne aby lidi poznali ze zrovna tihle dva k sobe patri..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já budu nosit oba prstýky na jednom prstě, vypadá to hezky. Navíc jsme snubáky nechali udělat tak, aby seděly k zásnubnímu. Ale je pravda, že si tím obřadem nejsem jistá, jestli snubák přidat k zásnubnímu nebo na ten obřad dát zásnubní někam jinam....
Odpovědět
Profilova fotka
@luciebx to samozřejmě vím, taky jsem neříkala že to je nějaké pravidlo.. Prostě to tak chci. Třeba kámoška má úplně jiný prstýnek než její manžel a když jdou někam spolu, tak nikdo ani neví, že jsou manželé. Prostě chci mít s přítelem buď stejný, nebo hodně podobný. A to ne proto, že by to bylo nějaké pravidlo, ale že to tak prostě chci já
Odpovědět
Profilova fotka
asi to doma zkusíme, jak to bude vypadat a já jsem docela pro nechat zásnubák tam kde je a snubák přidat, už při obřadu je to takové jiné a zajímavé. Ale u nikoho jsem to neviděla. Ono se to obecně moc nenosí oba na jednom prstě, ale mě to přijde hezké.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to na každého rozhodnutí, jak se to komu líbí ;-) mě třeba přijdou oba prstýnky na jednom prstě nic moc, nelíbí se mi to (teda pokud to nejsou ty prstýnky co do sebe zapadají zásnubní+snubní), každý ten prstýnek je krásný sám o sobě, když se plácnou na sebe na jeden prst, přijde mi pak že pak splynou a nějak zaniknou.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem v den svatby úplně zapomněla si zásnubní sundat a upřímně jsem se taky divila, když mi manžel nasazoval snubák, že mám zásnubní :-) Ale nikdo se nad tím nepozastavoval. Mám zásnubní docela jemný s kamínkem a snubní jen kroužek s rytinkama opravdu jen na pár místech, tak to spolu nevypadá divně. Spíš se mi zdál jen snubák takový jakoby "osamocený" :-D Jak jsem už psala, sundala jsem zásnubní jen na pár fotek (prstýnková s houslemi a další s kytkou a myslím na podvazkovou fotku).
Odpovědět
Profilova fotka
ja taky planuju po svatbe nosit oba na jednom prstu.. zasnubni mam s malym kaminkem a snubni jen krouzek.. zasnubni si na obrad necham a snubni se jen nasune na nej a tam zustane.. dohromady vypadaji dobre nevim, proc bych ho na svatbu sundavala nebo prendavala kdyz mi ani na jinym prste nesedi.. kamaradka zije v anglii a tam je to takhle normalni..
Odpovědět
Já svůj zásnubní odložím do šperkovnice. Mám atypický a nepravidelný snubní, takže na levé ho nosit nemůžu a na pravém prsteníčku se honosí prstýnek, který jsem od přítele dostala ke svým prvním narozeninám, které jsme spolu oslavili a který jako jediný nosím celých víc jak devět let. A ani na jeden prostředníček ho nedám, protože je mi tam malý.
Odpovědět
Profilova fotka
Snubní nosím tak kde má být :) a zásnubní mám na prostředníčku, ale časem asi budu muset přehodit na drohou ruku na prsteníček, jelikož mi snubní asi bude časem malý :) ikdyž kdo ví.. zásnubní je moderní a má svůj tvar a pod snubní se nehodí....
Odpovědět
Souhlasím s @im4fun a @rosaleen. Udělám to úplně stejně, nic nebudu přehazovat, budu je nosit oba a proto jsem si i snubní vybrala tak aby se k zásnubnímu hodil a nezastinoval jej nijak:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hatsepsut presne. Jako chapu holciny, ktere dostaly jako zasnubak nejaky vyrazny nebo preplacany prsten, tak asi to fakt na jednom prste pak nedela dobrotu. Ale ja mam zasnubni takovy jemny se tremi mensimi brilianty, a snubak chci uplne jednoduchej (bez kaminku, jenom krouzek), takze to k sobe pujde. Akorat jak presvedcit pritele, ze misto jeho zluteho zlata by bylo lepsi bile:D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Já si na svatbu přehodila zásnubní na pravou ruku a od té doby tam je :-) Přišlo mi to symbolické mít ho sebou na svatbě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já zásnubní nosím už 6 let a nedovedu si představit bez něj ani jeden den:-)) Takže půjde se mnou určitě tedka ho nosim na pravém prsteníčku aby levý byl připraven na snubák... Ale odložit zásnubák do krabičky bych nedokázala mám k němu už nějaký vzah...
Odpovědět
já ho přendala na druhou ruku
Odpovědět
Take ho mam na pravem prstenicku. On se tvarem ani typem k snubnimu nehodi.
Odpovědět
Profilova fotka
já si dám zásnubní na pravý prsteníček a snubní přijmu tam, kde má být. Mám oba prstýnky docela výrazné, tak je budu pak nosit každý zvlášť..jsem tak zvyklá dávno, že jsem vždycky měla jeden prstýnek na jedné ruce a druhý na druhé...a jak píše @lucikpraha k zásnubímu mám už nějaký vztah a nedovedu si představit, že bych šla bez něj... Podle mě holky vůbec nezáleží, jak to budete mít, prostě si to udělejte tak, jak to vy budete cítit a neřešte okolí, jak to vypadá atd...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Já na svatební den zásnubní nechám tam kde je dosud, tedy na levém prsteníčku, a snubní k němu přibyde. Líbí se mi to tak, oba prstýnky se k sobě hodí, a navíc, já ten zásnubní nikam jinam než na levý prsteníček nenasadím (když nepočítám malíčky, ale tam by mi sklouzl).
Odpovědět
Ja budu zasnuak taky prehazovat na pravou...uz pred obradem. Se snubakem se k sobe nehodi
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Zásnubní jsem ráno v den svatby přesunula na pravý prsteníček, aby udělal místo snubnímu. Nosím oba, každý je v jiném stylu a snubní je široký, takže by se mi oba na prst nevešly.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?