Na které ruce budete nosit zásnubní prsten po svatbě?

Já teď nosím zásnubní prstýnek na levé ruce. Přemýšlím, zda jej potom přestěhovat na pravou, nebo jej nechat na levé společně se snubním. Společně vypadají také krásně, tak se chci zeptat, jak to budete mít VY? :-)
Odpovědět
já je nosím oba na levém prsteníčku. snubák jsme vybírali tak, abych je tak mohla mít :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já ho přehodím na pravou ruku
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ja ho dam na pravou ruku, typove by se snubakem nesel, neni to jednoduchy krouzek
Odpovědět
Profilova fotka
Na levé, na kterou patří ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Buď přehodím na pravou, ale jestli tam bude zlobit jako prstýnek co jsem dostala k narozkám, tak bohužel skončí v krabičce, jelikož ke snubnímu na levé by se mi nehodil ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chtela bych je mit dohromady na leve ale kdyz to nepujde prehodim na pravou ale budeme se snazit vybrat takovy aby k sobe ladili :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já ho nosím na pravém prsteníčku a na levém snubák.
Odpovědět
Já si ho buď dám na pravou ruku a nebo bude v krabičce. Uvidím jak ho tam snesu. Ale partner by chtěl, abych nosila už jen snubní. Na stejné ruce/prstu ho mít nemůžu typově se nehodí ke snubnímu prstýnku.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky ho zatím nosím na levé. Ještě uvidím, zda ho po svatbě přehodím na pravý prsteníček (ale tam teď nosím jiný prstýnek od přítele), nebo ho nechám na levé společně se snubním. Snoubenec vybíral zásnubní prstýnek i podle toho, aby se k němu dal snubní prsten "přisadit" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já zásnubák nosím už teď na pravé ruce a to z důvodu že je mi na levé velký, a plánuji i po svatbě ho nechat na pravé, moc se totiž ke snubáku nehodí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem přehodila zásnubní na pravý prsteníček a snubí mám na levé. Měla bych je jinak asi na jednom, ale jsem malá, mám krátké prsty a každej zvlášť vynikne na rucee tak nějak víc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
oba je budu mít na jednom prstě, tam kde mají být :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
pořád na stejným místě, na levým prostředníku, neb je mi trochu větší :-D
Odpovědět
Profilova fotka
přendala jsem na pravou ruku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Před svatbou jsem ho nosila na levém prsteníčku, po svatbě na pravém - protože 2 prstýnky u sebe na jednom prstě podle zlatníků (odborníků) se třením o sebe dost ničí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To, kde chcete nosit zásnubní a snubní prsten, jestli je budete nosit dohromady, každý na jiném prstě či každý na jiné ruce, je dobré rozmyslet předem - už před nákupem zásnubního prstenu. Prsty mají různé obvody, takže není úplně snadné "přehodit" zásnubní prstýnek na pravačku nebo na prostředníček. Ledaže s tím počítáte už dopředu :-) Zpravidla to bývá tak, že prostředníček levé ruky má obvod cca o 2 mm větší než prsteníček a bývá zhruba stejně silný jako prsteníček pravé ruky - toto samozřejmě platí hlavně pro ženy s dominatní pravou rukou. Nošení obou prstenů na jednom prstě nedoporučuji - třením se budou opravdu oba ničit, ani to nebude moc pohodlné. Snad jedině pokud máte zásnubní prsten ve tvaru hladkého kroužku bez výrazného kamene a v podobném stylu, ze stejného materiálu a poměrně úzký bude i snubní prsten, společné nošení na jednom prstě jim přilíš neuškodí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
ahojik chtěla bych se zeptat jestli nevadi kdyz bych nosila zasnubní prstýnek na prostředníčku levé ruky? jestli to přináši do manželství něco špatného?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?