Myslíte, že mě požádá o ruku?

Zdravím dámy, musím se vám s něčím svěřit a chtěla bych od vás slyšet, co si o tom myslíte, protože já to prostě nechápu. Bydlím už nějakou dobu s přítelem a taky spolu už dlouho chodíme. Potom, co jsme se k sobě přestěhovali, začal mít takové narážky, jakože "proč dávat na schránku dvě jména, když se za chvilku budeme jmenovat stejně" a pořád něco na téma svatby. Pořád mluvil o kolegovi z práce, který se oženil a pořád mluvil o kolegovi z práce, který se zasnoubil. Skoro měsíc v kuse to u nás bylo nejčastější téma. Taky se mě ptal, jaký prstýnek by se mi líbil a pak mluvil o ALO Diamonds a tak. Dokonce jsme se spolu docela detailně bavili o svatbě, o obřadu a hostině, mluvil uvolněně a otevřeně, občas o tom i sám začínal, takže jsem každou chvilku čekala, že se mě zeptá. Jenomže se ten krásný klekací moment pořád nedostavoval a začala jsem být nervózní. O svatbě se u nás přestalo úplně mluvit a když už někdo mluvil, byla jsem to já. Nedávno (po pár sklenkách vína) jsem sebrala odvahu a zeptala jsem se ho, jestli něco z těch řečiček o svatbě myslel vážně. Nastala dlouhá chvíle ticha a odpověď jsem nedostala. Ptala jsem se ho, proč se o tom se mnou teda bavil, řekl, že prostě tak, že ví, že nemám ráda, když pořád mluví o práci, tak že se snažil najít jiné téma. No nezabily byste ho??? :-S To mě dost vzalo, protože jsem už už čekala, že to přijde (za týden mám narozeniny, pak jsou Vánoce, Silvestr, Valentýn, pak máme výročí, příležitostí by bylo dost) a on mi tímhle způsobem řekne, že o tom mluvil jenom, aby zabil čas. Naštěstí jsem to teda nijak nehrotila, nic jsem nepřipravovala, i přesto, že už jsme se bavili o datu i místu, ale docela pěkně jsme to téměř celé naplánovali a já už jsem se viděla na svojí svatbičce. Bylo to strašně divné, jako bych pokaždé mluvila s někým jiným, nejdřív nadšený zamilovaný chlap, který do toho chce co nevidět praštit a potom tenhle, který o tom "zatím vůbec nepřemýšlel a říkal to jen proto, abychom se měli o čem bavit"...Potom jsem byla na kávě s jedním známým, co je jeho kolega a ten mi řekl, že co to je za fámu, že si mě chce vzít, že ho od toho odrazovala celá kancelář, že je prý moc mladý (přitom ten ženatý a ten zasnoubený kolega jsou stejně staří). Myslíte, že se i přes svůj ohromný počáteční enthusiasmus nechal takhle lehce zviklat kolegy? Nebo že je to jenom divadýlko, abych si myslela, že mě nepožádá a on to na mě pak mohl vybalit v příhodném okamžiku? Netuším, jestli jsem šílená já, nebo jestli on je prostě divný.. :-( Děkuji za odpovědi :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@kayh Trochu to na mě působí tak, že chce, abys na to sama zapomněla a on měl tak volné pole působnosti. A určitě bych ti to i přála...přeci jenom zamilovaný chlap se snad chlapama v práci jen tak zvyklat nenechá :-)
Odpovědět
@limda taky jsem nad tím přemýšlela, ale i přesto mi to prostě přišlo divné. Je pravda, že poslední dobou mu nějak záhadně ubívají peníze a já netuším, kam je dává, ale i přesto si nějak nejsem jistá no. Bohužel pro mě se nechá hodně snadno ovlivnit okolím, nebo spíš lidmi, se kterými je nejčastěji (což já nejsem, vidíme se jen dvě hodiny večer, než jdeme spát). Každopádně uvidím :-) děkuji za názor :-)
Odpovědět
Důvody mě napadají dva - jednak možná přemýšlí o argumentech, co mu předložili v kanceláři, a jednak třeba chce, aby to přeci jen bylo trochu překvápko. Takže třeba je to jen ticho před bouří :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kayh To mi připomíná nedávný dvoudíl Přátel, kdy se Chandler chystal požádat o ruku Monicu...
Odpovědět
Profilova fotka
Já si taky myslím, že byses v tom neměla vrtat....vůbec bych o tom nemluvila, neptala se, nenarážela...dělala jako by nic, klidně dala najevo, že s tím vůbec nepočítáš...vím, že je to těžké, ale taky mám pocit, že chce abys to nečekala...vzít si tě podle mě určitě chce, možná ho jen viklá okolí nebo je sám zmatejnej....kdyby ale nechtěl, vůbec by o tom nemluvil. Podle mě.
Odpovědět
Já naopak bych přestala chodit kolem horké kaše a zeptala bych se co teda bude ,jak to s tebou myslí. Já bych nemohla být s chlapem ,s kterým bych nemohla upřímně o všem mluvit a musela čekat ,jestli náhodou někdy o tom nezačne, obzvláště když už jste léta spolu. To už snad za ty roky musí vědět jak to s tebou myslí,ne? Můj manžel řekl ,že nejlepší páka je " nedám, až po sobáši..." :-D Všeobecně si myslím,že tím,jak se žije spolu už před svatbou,tak chlapi ztratili důvod proč se ženit, vždyť už všechen servis mají ,tak nic dál nepotřebují. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@kayh možná jak tady píšou holky chce aby to bylo aspoň trochu překvapení, tak mlží :-) počkala bych nejpozději do vašeho výročí jestli se nevymáčkne a když ani potom ne tak bych to na něho vybalila co teda bude :-D , měla sem něco podobného o svatbě sme se bavili docela často a detailně a už sem taky čekala že se zeptá a furt nic a schoval si to až na naše výročí :-) takže bych neházela flintu do žita, chlapy jsou holt divní :-D
Odpovědět
Byla jsem na tom podobně, o svatbě jsme se taky hodně bavili, plánovali coby kdyby a tak nějak jsme se shodli na tom, že chceme svatbu brzo, i když jsme mladí...potom ale přítel přišel s tím, že to asi nebude tak jednoduchý a že to budeme muset nechat ještě odležet...byla jsem z toho sice skleslá, ale brala jsem to. No a asi za týden mě požádal úplně nečekaně. Měli jsme na léto plánovanou dovolenou v Paříži a chtěl si to schovat až tam, ale prý na mě bylo moc vidět, že bych si to tak představovala, tak to udělal jinak, aby to bylo překvapení :-D
Odpovědět
Všem vám moc děkuji za rady, moc mi to pomohlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kayh tak pak taky dej vědět, jak to dopadlo ;-)
Odpovědět
@chris_n dám, neboj :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mela sem to s pritelem podobne... ale taky porad nic.. reci jako mel ten tvuj mel.. tak sem to nehrotila,sice sem to cekala ..ale nikdy to neprislo - na valentyna, narozky, svatek .. nic.. az ted na 3 lete vyroci.. a pak mi priznal, ze mel prstynek uz nekolik mesicu. chlap chce, aby to zenska necekala, alespon ten muj to tak chtel..a prislo to.. takze radim delat mrtveho brouka, kdyby chtel pujcit prstynek nebo tak neco, tak se zbytecne nevyptavej atd...staci , kdyz maji pocit , že nic netusis ...nemusi vedet vse :D
Odpovědět
Článek se načítá
souhlasím se saddova, chlapy chtějí aby to ženská nečekala.Žijeme spolu už 6 let a o svatbě jsme spolu debatovali taky často, dokonce asi 3 roky před zasnoubením se zeptal mého otce o mou ruku. Tak jsem čekala, že požádání bude každou chvíli, prošlo několik výročí, narozenin a spousta příležitostí a pořád nic, byla jsem z toho pokaždé zklamaná. Měla jsem toho už plný necky a začala jsem ho prudit, jak to teda se mnou myslí. Odpověď byla, nech se překvapit, až to bude, tak to bude, chtěl abych to zkrátka nečekala. Jen tak mimochodem, není to ramantik, takže požádání o ruku v jeho podání jsem opravdu nečekala. Požadal mě zrovna, když jsem vylezla z vany v bombarďákách a šla si do šatny pro pyžamo a tam jsem si všimla mísy mým oblíbených bombonů s prstýnkem. Jeho původní plán kdy mě chtěl požádat o ruku po cestě do Chorvatska někdě na odpočívadle až polezu z křoví naštěstí nevyšel :D, protože jsem měli nečekaného spolucestujícího. Takže romantika hadr, a je fakt, že jeho záměr se podařil, opravdu jsem to v takové situaci nečekala a jsem i ráda, že to takhle udělal než aby mě žádal v křeči jen proto že se to v ten daný moment očekává. Je to asi pro chlapa těžký vymyslet nečekanou žádost, když už před tím žena něco tuší a při každé zvláštní události se tetelí kdy to příjde :D Takže nevěš hlavu, může to příjít opravdu kdikoliv.
Odpovědět
Profilova fotka
@kayh Já si myslím,že tě chce překvapit,a né tě požádat tak abys to tušila. U nás to bylo něco podobného,také jsme pořád mluvili o svatbě,a domlouvali se, že se vezmeme až dodělám školu... A zničeho nic mě požádal ted na jaře ( 2 roky před koncem školy)... Moje první reakce místo Ano byla proč tak brzo :-D A on mi řekl,že jsem to měla hrozně nalinkované, že chtěl aby jsem s tím nepočítala a byla doopravdy překvapená... Takže hlavu vzhůru, já myslím, že tě chce požádat až to nebudeš čekat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že nátlakem a vyptáváním v tomhle případě opravdu ničemu nepomůžeš. I kdyby ti na všechny ty otázky nakrásně odpověděl, jo, chci si tě vzít, vezmeš si mě a poklekl, už by to přece nebylo to, co jsi chtěla. Všechny přece sníme o jeho žádosti, ne o svatbě, o které nikdy nebudeme jistě vědět, jestli nebyla z donucení. Tak mu dej prostor a čekej. V tomhle my ženy víc udělat nemůžeme. Řešila bych to jen, kdyby vedl řeči o tom, jak se nikdy nechce ženit, nevěří na manželství a podobně. Ale to, zdá se, není váš případ:-)
Odpovědět
Profilova fotka
podle mě taky vyčkavá..měli sme to podobné, jak sem začla šťourat, tak byl naštvaný, že to čekám a nebude to to pravé překvápko.nejlépe je se neptat a nechat ho až/ jestli se rozkýve sám:-)
Odpovědět
tak my jsme spolu 4 roky a já jsem se hrozně chtěla vdávat. A přítel měl ten názor, že to není potřeba. A já na kždé svatbě byla šílená, že mě to prostě nepotká :-) někdy jsem byla z toho smutná opravdu hodně. Ale pak jsem si řekla - no co, nebyli by jsme první ani poslední co se prostě nevezmou, hlavně že jsme spolu šťastní a spokojení. A přestala jsem o tom jakkoli uvažovat. No a stalo se nečekané, že na naše 4. výročí, jsme si povídali tak různě a že příští rok budeme mít výročí v sobotu a bude naše "kulaté" a že by to bylo hezké se na ten den vzít. No a dopadlo to tak, že se bereme :-) už nemá názor, že je to zbytečné. Povídal, že spolu stejně budeme, tak ať se prostě někam posuneme :-) podle mě do toho prostě chlap musí dospět sám. Taky měl chvíle kdy o tom povídal ale to poslední slovo prostě nepadlo. Radím ti, přestaň to řešit, přestaň o toms ním mluvit a uvidíš, že to příjde samo. Neříkám , aby téma svatby bylo tabu. Pro ně je to přeci jen větší rozhodnutí než pro nás. A pokud se opravdu nechal zviklat kolegy - myslím, že chlap by se neměla nechat zvyklat ale rozhodovat se podle sebe. Taky nevím koli Vám je let, takže se to těžko posuzuje. Přítelovi bude příští rok 30, takže možná i to byl jeden z důvodu, proč se chtěl někam posunout :-) každopádně ti držím palce a neboj, nejsi jediná, co čeká a čeká a čeká :-)
Odpovědět
Všem vám moc děkuji, snad máte pravdu holky :-) nijak bych si to ani nevynucovala, to bych to měla celé úplně zkažené, jen jsem si nebyla jistá jeho reakcí, proč tak najednou obrátil. Doufám, že máte pravdu a že se jednou dočkám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak mně můj budoucí manžel vyprávěl o zásnubách kolegů hned na prvním rande... po týdnu jsme se bavili o tom, kde bysme si představovali svatbu apod.. po půl roce se uz mluvilo o nasi svatbe, ale porad s prstynkem nic nebylo.. prej ze si mam pockat.. No a potom se mi vyboural v autě... naštěstí se mu nic nestalo.. jen auto bylo na šrot.. Tak jsme spolu leželi v posteli a odpočívali (vzpamatovávali se z toho šoku) a v tom se na mě otočil a řekl mi, že si mě chce vzít.. no a potom mi řekl, že mu vlastně došlo, že se mnou chce být pořád a že neví, na co čekal.. takže co z toho všeho plyne? Já jsem taky chodila a pořád říkala, jak se zasnoubila tato spolužačka a tato kamarádka se vdala.. stejně s tím přišel, až když sám věděl, že to tak opravdu chce, takže jak by řekl Hitch? Základní pravidlo? NEEXISTUJE! Prostě počkej a uvidíš...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u nás to bylo úplně obráceně. Já požádala jeho a bylo to :D Nechápu proč musí ženská pořád na něco čekat. :D Chci to vědět, tak se zeptám já jeho jestli si mě vezme. V nejhoršim řekne NE, ale čekat třeba dalších x let, jestli se tedy rozhodne?? Trochu divné. :D
Odpovědět
Profilova fotka
U nas je to hodne podobny... O svatbe mluvime uz tri roky... Datum mame uz druhe a vzdy ho vymysli on... Ale pak prijde zase treba mesic dva i tri kdy se o svatbe nesmi rict ani slovo... Ja uz jsem to vzdala :D nepomuze nemluvit o tom, nepomuze se naferovku zeptat... Myslim, ze ani ten druhy termin nemame sanci stihnout tak uz na to kaslu :D je mi Te lito jestli mas podobneho chlapa... Nekteri jsou fakt divni a nikdo netusi co se jim v te jejich makovicce odehrava :D
Odpovědět
Profilova fotka
jj, chlapi hlavně napřed zjišťují terén, jestli to teda opravdu bude ano, aby si nepřipadali blbě ... mě přítel sodoval tak rok předem, coby kdyby ... a já vždycky reagovala stejně, pak naši kamarádi otěhotněli a nechtěli se kvůli tomu brát a to z něj vypadlo, že on by chtěl, aby se dítě naodilo už do manželství ... zajímavé je, že vždycky o svatbě začínal on ... pak z něho teď nedávno vypadlo, že čeká až bude požádán ... nedávno jsem četla katastrofické články o 21.12.2012 a asi i pod vlivem toho, jsem mu napsala, že jestli ten den přežijem, takse vemem :-) a reakce byla kladná, takže 7.12. dostal zásnubní náramek a šli jsme to oslavit na koncert jeho oblíbené punkové skupiny :-) ... sice žádná filmová romantika, ale já vím, že on si pro mě určitě něco nachystá nebo uýž chystá, ale právě vyčkává na dobu, kdy budeme spolu déle než víkend, protože já studuji v Brně a on pracuje v Praze, takže to poslední rok a půl máme trošku na dálku :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@kayh Vzpomen si na Chandlera a reci o prasecim sexu u obeda:-) myslim a doufam, ze ten tvuj ma podobnou strategii:-):-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem teda požádána nebyla a vdaná jsem :-D Manžel chtěl svatbu v kostele a já tam s ním sice chodím, věřím, ale křtěná nejsem (a zatím ani nic takového neplánuju)- tak sem říkala, že nevím, jestli svatbu v kostele. Na internetu jsem dlouho studovala, co to obnáší a jestli to tak chci a nebude to z mé strany spíš "komedie". Časem jsem zjistila, že svatba v kostele by bylo to ONO a že to asi zvládnu i nekřtěná a nebude to z mé strany žádná přetvářka. No a když už jsem byla v podstatě rozhodnutá, tak mě nachytal, jak to studuju :-) Říkala jsem, že se dívám, jestli bych to zvládla, že teda bych to asi zvládla :-) Okamžitě jsme vymysleli datum a manžel psal hned mail kapele, kterou chtěl na hostině :-) Prstýnek jsem dostala, jen protože věděl, že ho moc chci- v noci po tmě se mě ptal, jestli si ho teda vezmu a dal mi prstýnek- a zakázal mi se na něj podívat, že můžu až ráno :-) Mimochodem po čase mi řekl, že se nikdy tak dobře nevyspal, jak se vyspal poté, co jsem schválila svatbu v kostele- asi ho to docela tížilo.. A třeba hodně chlapů něco na té svatbě trápí a tíží a proto jim to tak trvá a pak to třeba nějak skousnou- takže co se zamyslet a zkusit jim ten jejich problém ulehčit? (a nemusí to být tak zásadní věc, jako kde udělat svatbu, ale třeba i blbost- bojí se, že je přestanete pouštět s kamarádama...)
Odpovědět
@hrosicci uvidíš, že se dočkáme :-) jinak gratuluji k miminku :-) @zuzkanka12 myslím, že tohle je názorný příklad toho, jaký chlap potřebuje trkanec k tomu, aby se k něčemu rozhoupal :-D není to samozřejmě myšlené nijak špatně, je to jen takový úsměvný dodatek ;-) každopádně ti to moc přeju a doufám, že už žádné bouračky nebudou :-) @mabelyne to už jsem taky zvažovala, ale jak tak toho mého znám, akorát by se naštval, že se cítí blbě a ne jako chlap, takže to raději pokoušet nebudu :-D každopádně zajímavý nápad :-) @anunek mrzí mě to s tím vaším vztahem na dálku, zažila jsem to a nikomu bych to nepřála. I když, má to i své pozitivní stránky, protože vztah na dálku člověka naučí si toho druhého strašně vážit a radovat se z každé společné chvilky :-) můj přítel (ten, o kterém je tahle diskuse) byl pracovně v Řecku na 3 měsíce a byly to ty nejdelší 3 měsíce v mém životě. Psala jsem mu každý den, ale on mi mohl volat jen jednou týdně, protože býval strašně unavený z práce. Potom co přijel, jsem ho nechtěla snad hodinu pustit z náruče :-) moc ti přeju, aby ti to vyšlo co nejdříve :-) a myslím, že není potřeba taková romantika jak z nějakého amerického filmu, ono to může mít své kouzlo i když se tě zeptá doma u televize ;-) @rozzaarka no uvidíme :-D :-) @kessa jak ulehčit? :-) myslíš dát mu najevo, že se nemusí bát toho, že bych ho nějak omezovala co se týče jeho volného času?
Odpovědět
Profilova fotka
@kayh no, snažila bych se zjistit, jestli ho v souvislosti se svatbou něco netrápí- místo, rodina, strach ze ztráty volnosti...prostě cokoli- to pouštění s kamarádama byl jen příklad. A pokud bys něco objevila, tak bych dala jasně najevo, že se toho bát nemusí. Mě třeba vůbec nenapadlo, jak moc mému muži leží na srdci svatba v kostele, až jsem řekla, že bych to zvládla a asi to tak chtěla, tak jsem pochopila, jak moc ho to celou dobu trápilo. Tak si říkám, jestli ti vaši muži nemají také nějáké takové trápení- ona to pro nás může být blbost, ale je to může trápit..
Odpovědět
@kessa děkuji za nápad, určitě to prokoumám a pokud něco objevím, zapracuji na tom :-) něco takového mě ani nenapadlo, vidíš :-)
Odpovědět
@kayh U nás to bylo tak, že jsme o svatbě mluvili, že ji jednouurčitě chcem a říkali jsme si jaký máme kdo představy, ale furt jsme říkali, že nejdřív stejně až dostuduju VŠ a tak jsem to brala, no a najednou bác a v září mě požádal úplně nečekaně o ruku ;-) a do konce školy mám ještě dva roky :-)
Odpovědět
@slejsa a jak to budeš řešit? Vdáš se při škole nebo až po ní? Jsem v podobné situaci a hlavně na nátlak rodičů jsem svatbu odsunula.
Odpovědět
@artemis3 Jak to budu řešit? 20.7.2013 máme svatbu ;-) Sice jsme mluvili, že až po škole, ale když mě požádal o ruku, tak přeci do roka a do dne ;-) Holt změna je život a o to to bylo větší překvapení...A proč rodiče svatbu nechtějí?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?