Moje matka se mi neustále snaží rozmluvit vztah

Tak mám zas jednou docela slušnou depku. Moje mamka mi neustále, i po 6 a půl letech mého vztahu a nyní po zasnoubení, vyjadřuje svůj nesouhlas s tím, že spolu chodíme a chceme se vzít. Ne, že by mého přítele neměla vůbec ráda, ale zkrátka jí na něm pořád něco vadí, ať je to jakákoliv prkotina, tak mi začne říkat, jestli si to nechci rozmyslet a poznat ještě někoho jiného, tím spíš, že je to můj i jeho první vážný vztah. Pořád mi říká, jak pak po svatbě a s děckem na krku mu dojde, že chce poznat ještě někoho jiného a opustí mě, nebo to začnu cítit já. Tohle se děje od naprostého začátku, chvíli je to vždycky v pohodě, snaží se, dělá srandičky, píše mi, že nás má oba ráda, a pak kvůli nějaké kravině, kterou třeba ani nepochopila jak byla myšlená, me dožene k pláči. Měla jste některá podobný problém? Já už mám z toho fakt krizi :-( Pardon jestli to patří jinam a jestli se to nedá číst, jsem vytočená a plná emocí
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, není nic horšího než rodina, která té nepodpoří. Naši naštěstí s mým přítelem vycházejí dobře. Ale dokazu se vcitit do toho jak ti je. Naši B mi tohle nikdy neřekli. Chodila jsem s klukem a myslela jsem si jak ho mají naši radi, ale když jsme se rozešli tak mi teprve řekli jak to měli. Nechtěli mi kazit me štěstí a hlavne, člověk ma růžové brýle. Ale pokud jste spolu tak dlouho, tak nechápu jeji obavy.
Odpovědět
Profilova fotka
@tarianna stát se muže cokoli bez ohledu na to, jak jste spolu dlouho či zda je to první vztah... Hodila bych to za hlavu i když chápu, ze to zamrzi.
Odpovědět
ona si právě myslí, že poznám jakej je, teprve až budeme mít mimčo, a že se projeví to špatné :-( divím se, že jsme ještě spolu, protože poslouchat tohle a mnohem mnohem mnohem horší věci každej druhej, třetí den po 6 let fakt není med pro vztah :-/
Odpovědět
Profilova fotka
To by se snad projevil hned a ne až po takové době;) a zkoušela jsi s ni mluvit, o tom, ze je ti to nepříjemné apod. Je jasné ze kvůli tomu vznikají třeci plochy v rodině.
Odpovědět
to víš že zkoušela, vždycky jsem jí vysvětlila co se jí nezdálo nebo že prostě nikdo není dokonalej, občas jsme si v klidu promluvily a pak mě objala a řekla že mě má ráda. ale za chvíli je to znova to samý. většinou ani na tuhle klidnou promluvu nedojde, protože já jí chvíli odpovídám v klidu, ale pak na něj úplně začne útočit a nesmyslně, a to já pak už nerozdejchávám, a buď jí něco řeknu nebo jen" "víš co, to fakt nemá cenu" a odejdu nebo odejdu s řevem a brekem :-D
Odpovědět
Profilova fotka
To znám, tak to je blby , ze se s ni neda míč mluvit. Ale mělo by pro ni byt přednější štěstí dcery a pokud je šťastná tak to neřešit, protože neustálým rejpanim se to třeba muže zhoršit, ale zase pokud to zvládáte už 6 let ;-)
Odpovědět
je to naprd :-( díky za podporu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Není za co ;) vím ze rodina dokáže někdy pekne otrávit. Můj vlastní táta to je taky kapitola;)
Odpovědět
Profilova fotka
@tarianna mate jeden druhého, tak to berte jako zkoušku životem;) společně se překážky zdolávání lepe;)
Odpovědět
@tarianna Mamky se o své dcery bojí. Tvoje se bojí hodně, proto ty řeči , myslím , že by to dělala vždycky ,i když bys měla supermana. Snad se po svatbě uklidní , až uvidí, že jste spolu pořád šťastní, pokud ne , snad si na to ćasem zvykneś , protože už taky nebudeš na mamce tolik citově vázaná( proto tě to teď tolik zraňuje).
Odpovědět
@tarianna Ono je to těžký. Například moje sestra má vztah, kterej jestli ustojí příchod dítěte (je těhotná), budu se hodně divit. Nikdo jsme jí její volbu asi přímo nerozmlouvali, ale její partner je nedospělej sobec, kterej ji ponižuje, řve na ni, nemá rád naši rodinu... ona to vždycky všechno skousne, protože se zřejmě bojí, aby ji neopustil. Přitom ona je ta schopná, atraktivní. On je jak její dítě. Ona to prý ví, ale stejně je na něj hodně navázaná. Je docela bolestivý sledovat, jak se tenhle člověk stává součástí naší rodiny, je čím dál drzejší, a prostě se s tim nedá nic dělat. Situace u vás je jiná, ale osobně po letech zkušeností věřim, že když má někdo, kdo Tě miluje, zásadní pochybnosti o Tvym partnerovi, je k tomu oprávněnej důvod. Člověk ho jen nechce vidět. Nebo mu tolik nevadí :)
Odpovědět
Profilova fotka
@skotskaa Jak to tak čtu.. tak tam úplně vidím svojí sestru až na to děcko.. jen jsou zasnoubení.. ale jinak je to stejné.. ségra super, mladá, hezká, úspěšná, hodná.. a on.. pokérovanej, flákač, nezodpovědnej... no děs.. ale ségra ho miluje za každou cenu.. :-|
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Občas se může stát, že partner rodině nesedí prostě jen tak, bezdůvodně, ačkoliv je vše v pořádku. Někdy ale okolí prostě jen vidí to, co ty ve vztahu pro zamilovanost nebo blízký vztah k tomu člověku nevidíš... možná je jen mamka ta jediná, která se ti to nebojí říct...zkusila bych se zeptat třeba sourozence nebo blízké kamarádky, co si o tom myslí, jestli třeba nemají ohledně tvého partnera stejné pocity...
Odpovědět
Profilova fotka
@vexca Však jsem to tak napsala - že někdy je to bezdůvodné, ale může se stát, že není... proto bych se zeptala ještě někoho, ke komu mám důverný vztah a věřím, že když se ho na něco přímo zeptám, tak mi nebude lhát.... teprve pokud by i tento člověk vyjádřil nějaké pochybnosti, bych o tom asi začala uvažovat.... ale to je jen můj názor, každý, ať si dělá a žije po svém :-)
Odpovědět
@tarianna Já tedy souhlasím s @alenakm a @skotskaa , že na tom nic být nemusí, ale taky může...Asi v každém vztahu jsou věci, které jeden a/nebo druhý přes růžové brýle nevidí...i proto se ptáme kamarádek na radu, i když víme, že oni nikdy nemůžou znát přesně naši situaci - nezaujatý pohled zvenčí se prostě může hodit. Myslím, že Tvoje mamka to nemyslí zle, ale jen to přehání...na tom, co říká, je jistý kus pravdy, ale to se může stát komukoliv. Zeptala bych se jí, zda jí na Tvém příteli opravdu vadí něco konkrétního, pokud by něco uvedla, zvážila bych, zda to opravdu nemůže být trochu pravda, a pokud by pokračovala v sýčkování, požádala bych ji, ať s tím přestane, že jste oba rozhodnutí a křišťálovou kouli nemá nikdo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tarianna Tak tady vidím úplně mě a mojí mámu. Jsme s přítelem dva roky - neplánujeme teda zatím svatbu, ale mě je 28 a příteli 34 let. Když jsme spolu začali chodit přišel přítel o práci - firma se rušila a pár měsíců nám trvalo, než jsme našli trvalou práci (v dnešní době to není sranda) jenže tímto se to všechno asi po.... Naši přítele asi ne, že by ho neměli rádi, ale kor matka na něm také pořád něco vidí. A tohle je špatně, a tohle by mohl dělat jinak atd. atd. Rozhodli jsme se s přítelem odstěhovat - pořídili si bydlení a zatím ještě rekonstrujeme (snad už v září se budeme stěhovat) ale opět je spousta věcí špatně - tohle dělá pomalu a tohle neumí a tamhleto je blbé. Nejhorší je, že když už se opravdu neudržím a začnu jí něčím oponovat, tak ona to ještě obrátí proti mně, že mě vychovala jinak a k něčemu jinému a že jsem pod vlivem přítele a že tohle by ode mě nečekala - takže ještě do toho takovéhle psychické vydírání :-( bohužel už sem vzdala všechen boj s tímto větrným mlýnem a doufám, že až se odstěhujeme, že se to trochu zlepší - nebude nás mít denně na očích atd... Ale abych pravdu řekla úplně mám strach z toho až se jednou rozhodneme s přítelem pro svatbu co z toho vznikne... takže i snad z tohoto důvodu přemýšlím jestli se svého dne nevzdám a nezůstaneme spolu žít jen tak... a přeci jen, už bych byla asi i stará nevěsta :-( Takže přeji hodně sil, vydrž drž se své lásky a nevzdávej se jí - třeba se svatbou vyřeší nějaké spory a bude lépe ;-)
Odpovědět
všem děkuji za reakce! ono trochu na vysvětlenou, mamka má partnerský život od začátku dost podělaný, můj táta nás opustil kvůli o deset let starší kolegyni v práci, když mi byly 3 roky, (je s ní doteď), takže mamka na mě byla úplně sama. ještě dlouho po tom ho milovala a byla schopná mu odpustit, ale on neměl zájem. její druhý manžel, no, škoda mluvit. takže vím, že její strach a starosti jsou stokrát větší a "oprávněnější" než kdyby měla vedle sebe milujícího partnera. ale někdy to přehání tak, že se to fakt nedá. spoustu řečí má taky jen díky mé babičce, její mamce, která přítele kdysi ještě ani neviděla a už jí vadilo, že s ním chodím (jako že jsem v 17ti mladá a mám na to čas apod..) a pak ho viděla, choval se úplně normálně, ale JÍ prostě NĚČÍM nesedl, a rozjelo se to. a moje mamka, co jí kdo řekne, to si začne myslet taky, takže není to jen z její hlavy. Jinak si nemyslím, že by proti němu něco konkrétního měla, jen se bojí, že nám to nevyjde asi nějak podobně jako jí. jinak můj přítel na mě rozhodně neřve, nenadává, není alkoholik, nekouří, má práci (i když nic moc finančně). sorry za román!
Odpovědět
@gabulkam odstěhováním se se to určitě zlepší, sama jsem to poznala, bohužel protože jsem poslední rok na škole, neměli jsme finance na to to utáhnout, a tak jsme teď právě u mamky. během "odstěhování se" to bylo mnohem lepší, mamka věděla, (a já taky), že když to bude nutné, klidně půjdu pryč (když jsme jí byli pomoct u ní doma, nakoupit nebo podobně a začala mít ještě kecy..), taky nedocházelo k třenicím co se týče domácnosti atd. mezi mnou a jí, takže se snažila se vyhýbat krizovým poznámkám. párkrát se to nepodařilo, atak jsme za sebou práskli dveřma a šli a bylo to. pak volala a třeba se omluvila. :-/
Odpovědět
@tarianna ne ze by mi vylozene rozmlouvala vztah, ale mluvila o manzelovi jako o tom, kdo ji me ukradl.. tezce nesla, ze nebydlim doma, ze mam svuj zivot a nesmirila se s tim doted. jsem z toho take velmi smutna, protoze jeji tahani me k ni ve mne spis vzbuzuje averzi vuci ni.
Odpovědět
@bolekat a jsi jedináček? nebo jsou řeba vaši rozvedení? protože mamka je na mě taky hrozně fixovaná a nemůže se smířit s tím, že mám vlastní život, takže možná i to v tom trochu hraje roli.
Odpovědět
@tarianna ja mam sestru o 10 let starsi, s kterou mama nemluvi, resp. sestra s ni taky ne. takze v podstate jedinacek, mama s mym otcem rozvedena a od te doby prakticky sama, ted uz zahorkla a rezignovana. urcite to je velky faktor. ty? a jak to zvladas? a mas sourozence?
Odpovědět
já mám o 12 let mladšího bráchu, kterého má mamka s druhým manželem. nejsou rozvedení, ale nežijou spolu, a v podstatě nikdy nežili, takže je pořád sama, a na mě je hodně závislá, i co se týče pomoci (není na tom zdravotně nejlépe).
Odpovědět
@tarianna tak to i s tou peci mame jako pres kopirak!
Odpovědět
:-/ my teď máme období klidu, byli jsme společně všichni na chalupě a pohoda, tak čekám, kdy se to zas po... ale když je klid tak je to super, pohodička, mamka usměvavá, má dobrou náladu, potřebovala by chlapa :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@tarianna Tak jsem to tady tak nějak dočetla....Jestli taky mamka by nepotřebovala s někym seznámit aby měla jinou zábavu a smysl života než tebe a tvýho budoucího manžela analyzovat.Ale asi je to i povaha někdo to tak má, moje babička je fajn všichni jí obdivujou jak je úžasná ,ale třeba na mýho manžela taky vždycky něco najde jsme spolu 4 roky brali jsme se na konci června a když jsme u ní na návštěvě tak vždycky mu řekne něco co vůbec neodpovídá jeho chování nebo povaze ,protože ho zase tak do hloubky nezná. Ikdyž jsem tam sama bez něho tak něco pronese já to vždycky vysvětluju, že to je uplně jinak,ale nemá to smysl bude to dělat pořád. Takže u tebe si myslim že se s tim musíš smířit,jestli víš jakej tvůj přítel je a víš že s nim chceš trávit život, neposlouchej to!Já když jdu k babičce tak se před dveřma začnu usmívat a nasadim di do hlavy že se nebudu rozčilovat ,když přijde věta ohledně manžela ,začnu rychle hovor o něčem jinym.Dělej to stejně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?