Kdy se vzít?

Ahoj holky, ženy, dámy...... :-) Prosím o radu/názor, přítel mě nedávno po skoro sedmi letech požádal o ruku a teď trochu řešíme dilema, kdy se vzít.... Zda se to dá v klidu a bez stresu stihnout do dvou měsíců a nebo raději svatbu nechat na příští rok....? Na jednu stranu si říkám, že v té kratší době člověk nebude mít čas na zbytečnosti, ale zase TEN DEN chci mít NEJ.... Zároveň plánujeme mimčo a pokud by se nám zadařilo letos, svatba by se určitě posunula do nedohledna...... Nevim, snad jsem dost srozumitelná, ale mám teď plnou hlavu krásných dojmů ze zasnoubení :-) :-) :-) Hezký den, Andrea
Odpovědět
Já bych hlasovala pro letošek, třeba v říjnu? To se zvládne :-)
Odpovědět
Mně by se líbil datum 26.9. na můj svátek, jen aby nám přálo počasí, ráda bych svatbu/obřad-večerní párty měla venku v párty stanu, to jsem zapomněla napsat do diskuze :-) jinak děkuji za podporu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Gratuluji :-). Myslím, že pokud nebudete chtít svatbu nějak náročnou, tak se to i za ty 2 měsíce stihnout dá. My jsme se brali po roce a kousek od zasnoubení, ale přípravy jsme až tak neřešili, cca ty 2 měsíce předem jsme vyřešili to nejdůležitější. Pokud byste se brali za 2 měsíce, byla by svatba předpokládám v září, což je asi nejoblíbenější doba na svatbu. (No, teda nemůžu to říct určitě, ale dle obsazenosti termínů na focení mi to tak přijde), tak budete mít možná problém s objednáním některých služeb. Většinou bývá hodně obsazený dj, fotograf případně kameraman a taky kadeřnice a vizážistka... No a ty nejhezčí šaty v salonu, samozřejmě :-). Pokud by se tyto věci vyřešily co nejdřív, tak už půjde všechno nějak zařídit.
Odpovědět
@andreamara Letos! Podle mě je ideál tak čtyři měsíce, ne proto, že by se to dřív nedalo stihnout, ale proto, aby jste si užili období zasnub, zvlášť po delším vztahu doporučuji se v tom trošku rochnit, je to nádherný- nová vlna neskutečný zamilovanosti a to těšení se, až se to stane.. Ale nečekala bych dlouho, aby, jak říkáš, těhotenství svatbu neodsunulo.. ale za čtyři měsíce to na garden party nebude, no..
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě letos .. Září je krásný. My stihli svatbu připravit za 3 měsíce. Úplně v klídku.
Odpovědět
kamarádi se brali v březnu a garden party to sice taky nebyla, ale byla to zatím nejdojemnější svatba, které jsem se zúčastnila. I na podzim/v zimě to může být fajn. Přítele bratranec zase měl svatbu v říjnu za deště ve vymrzlém dřevěném kostelíku a potom to vynahradila úžasná párty...Všechno je o lidech :-)
Odpovědět
Moooc Vám všem děkuji za podporu, nejspíš jsem chtěla slyšet , že se to dá stihnout :-) Nejsem náročná, stačí, že si budu brát NEJLEPŠÍHO chlapa na světě :-)
Odpovědět
Zásnuby proběhly v červenci a v říjnu byla svatba. Brala jsem to stejně jako ty ("alespoň nebudu vymýšlet zbytečnosti"). I tak nás svatba stála dost peněz a to jsem žádné zbytečnosti netvořila. Výzdoba byla velice skromná. Jen pozor na "aktivni pomocníky". Někdy napáchají víc škody než užitku.... Hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
To záleží na Tobě nám se svatba posunula na rok 2016 tím ,že jsem byla těhotná a letos jsme ještě nechtěli. ... Je vztekla a hlavně jeste netape.. :-( takže u nás určité 2016:-) no záleží na Tobě jak to cítíš ty;-)
Odpovědět
Právě, že dokud nejsme tři, tak se také přikláním k té rychlejší letošní variantě, kdyby mimčo vyšlo, abychom to nemuseli posouvat :-) přece jenom mi příští rok už bude 30.....
Odpovědět
Profilova fotka
Líbí se mi, jak to shrnula @vineta - "rochnit se v tom" :-D Přítel mě požádal o Vánocích po devíti a půl letech. Asi ještě ten den jsme se shodli na datumu (a ten prodlouženej víkend fakt bodnul :-D ) a já pak co nejdřív zamluvila fotografa. Zbytek jsme nějakou dlouhou dobu nechali plynout, užívali si sami sebe a pak se na to vrhli :-) Prstýnky od (našeho docela dlouhýho) vybrání a objednání byly za měsíc. Oblek na první dobrou. Oznámení a dekorace samodomo a Ikea. Šaty šila švadlena cca 2 měsíce (ale dělala i jiné zakázky mezitím). Tím, že jsme to měli u nás doma a svépomocí, tak nám teda odpadlo to zabukování místa, restaurace atd. Takže teoreticky - pokud nebude ani nijak řešit toho fotografa a nebude trvat na nějakým "provařeným" místě....září je vlastně úplně v cajku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Konec zari/rijen v cajku :) my budem mit svatbu rok a 14 dni po zasnubach a hrozne se to tahne...za me ideál svatba max do pul roku po okrouzkovani :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@laka_lacenda No vidiš to.... my se brali po půl roce a pár týdnech od okroužkování a když jsme oznámili datum, většina lidí děla , že "takovejch let nic a pak valíme, jak kdybysme museli". :-N :-D Osobně nechápu žádost a pak dva tři, čtyři roky nic (pokud k tomu není vážnej důvod). Myslím, že to "do roka a do dne" má prostě něco do sebe :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie ja bych to hlavne nebrala od chlapa vazne :) kdyby mi dal prstynek a pak by tri roky cekal bez vaznyho duvodu....ale i ten rok je moc: pocatecni nadseni kdy jsem mela elan vse zarizovat presel do totalni nekolika mesicni svatebni apatie a ted uz chci mit po :-D ale jako tesim se jen je to uz dlouho :-D
Odpovědět
@andreamara Ahoj, moc si mě potěšila. Řešila jsem před měsícem úplně to samé ( i s tím dítětem ) a nakonec padla volba na letošní září. Máme na to tři měsíce a je to úplně v pohodě. Jako první jsme si vybrali datum, zašli na matriku, poté místo svatby a svatební hostiny, poté hned fotograf a kadeřník (nemusí být volní) a seznam hostů, teď už máme vybrané šaty, oblek a tento týden vybíráme prstýnky a oznámení, v hlavě řeším kytku, účes a svatební cestu. Takže jsem to nějak vzala hopem a budu mít za měsíc připravené to nejdůležitější a dva měsíce už na organizaci samotného dne a ozdob. Mě to hrozně baví a ani mi to nezabírá moc času. Nejvíc času asi zabere beremse.cz, takže uvažuji, že sem přestanu chodit, jelikož je to opravdu žrout času. Oznámení vybereš za tři hodiny dívání se na netu. To samé výzdobu, dort, kytku, účes. A když si spočítám ty hodiny na beremse.cz, tak těch je daleko víc :D Hodně záleží na velikosti svatby, pokud chcete mít třeba sto lidí, tak bych raději zvolnila a brala se až na jaře nebo v létě příští rok. Pokud menší svatbu, tak ji v poho zvádnete :-)
Odpovědět
Jo a 26.9. se beru taky, taky na svůj svátek :D
Odpovědět
Dá se to stihnout krásně! Zvládli jsme vše nachystat za 6 týdnů, bylo to trošku knap, ale ve výsledku to bylo bezva. Nestihnout si promyslet dokonalou svatbu má své výhody - člověk pak nelpí na každém detailu a užije si den jako celek.
Odpovědět
My svatbu připravili za 3 týdny. Byla sice jen o 14 lidech vč. nás a malé dcerky, ale úplně to stačilo. A za mě - vemte se, dokud není prcek na světě, protože pak si to tak neužiješ...
Odpovědět
Ženy, já mám takovou radost :-) V pátek to jdem říct rodičům a ještě si nechám poradit od starších, ale zatím to vypadá na ZÁŘÍ a já zářím :-D
Odpovědět
Doporučovala bych zjistit si volné termíny na matrice ....
Odpovědět
Taky doporučuju zvážit svatbu v pátek, my jsme spoustu věcí zařizovali na poslední chvíli (dort, kytky atd.cca 1,5 měsíce před svatbou) a díky pátku to všechno vyšlo parádně :-) No, uvidíte podle volných termínů.
Odpovědět
pokud seženete termín na oddání a místo (tím se stejn začíná), pak to zvládnete bez problémů... my se rozhodli koncem dubna a svatba byla v srpnu...
Odpovědět
Hlavně ten termín si zajistěte, vše ostatní pak přizpůsobíte. My to sice zvládli za 3 týdny, ale měli jsme štěstí, že jedna svatba na naši matrice odřekla zrovna na den, co jsme chtěli. Takže z prd... klika :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andreamara tož dá SA stihnůt všechno když svá chců😉 pokud plánujete mimčo tak bych nečekala na nic a šla do toho eště letos😉
Odpovědět
@andreamara Stihnout se to určo dá....já měla do 14 od zasnoubení vše, kromě prstýnků, tam byla dlouhá dodací doba :D Takže pokud znáš místo, kde se chcete vzít, nic není problém. A souhlasím, pokud plánujete mimčo, jděte do toho ještě letos. My to máme stejně a já se odmítla vdávat někdy např. v 6.měsíci.
Odpovědět
@andreamara Musím se tomu smát, protože do puntíku jsi popsala mou situaci..roky sedí, plány sedí, jako bych to psala já :-) Zasnoubení jsme tedy už od března, ale stále nic nemáme a stále počítám s tím, že do září nebo října to všechno stihnem. Akorát tedy chceme něco menšího a skromnějšího, bez párty. Ale myslím taky, že se to zorganizovat dá v pohodě :-) Jděte do toho letos ;-) Jo a statisticky je prý říjen nejmíň deštivý měsíc v roce..
Odpovědět
Moc všem díky :-)
Odpovědět
Mě přítel požádal o ruku loni v červnu. Po necelých dvou letech. Taky jsme původně chtěli mít svatbu ještě loni na podzim, ale zářijové termíny byly všechny plné, tam kde jsme chtěli svatbu, takže volný termín (poslední) byl v půlce října. Nakonec jsem byla ráda, že jsme na to nekývli a odložili jsme to na letošek, protože ten víkend už byla strašná zima a hnusně. Svatbu jsme měli letos v dubnu, 10 měsíců od zásnub. Počasí vyšlo, ani mi to nepřišlo nějak "natahované". Ale my si jasně stanovili, že dodržíme do roka a do dne a s rezervou jsme to stihli.
Odpovědět
@sahir My máme štěstí, že volno je toho 26.9.2015, ale ono to je asi i tím, že nechceme žádné "profláknuté" místo... Jen teď nevim kde začít, je toho tolik a já se v tom plácám.... :-D snad to vše výjde podle našich představ :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?