Kdy říct rodičům, že se bereme? Poradíte?

Ahoj, řešíme s přítelem, kdy oznámit rodičům, že se chceme vzít. Plánujeme možná červen příštího roku... Nevíme zda máme dát svatbu jako "překvápko" k výročí svatby přítelových rodičů za 14 dní nebo až k Vánocům.... Předem dík za příspěvky!
Odpovědět
Profilova fotka
Na výročí!!! My jsme to oznámili rodičům těsně před 50 narozeninami přítelova otce a na oslavě celé rodině a bylo to fakt hezké všichni nám tleskali ukápla nějaká ta slza a tak. A na to výročí to bude pro ně krásný dárek.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mi to k žádné "zvláštní" příležitosti neoznamovali. Prostě jsme asi 5 měsíců před svatbou navštívili oboje rodiče a následně celé příbuzenstvo a oznámili naše záměry.
Odpovědět
mám z toho trochu strach z toho oznamka :-N
Odpovědět
Hmm, my se to chystáme prozradit s ohledem na maminčin zdravotní stav a tchýninu všetečnost 14 dní před svatbou. Šaty si koupit stihnou a bude-li nám někdo s něčím chtít pomoct, času dost.
Odpovědět
Profilova fotka
Hi hi, my to oznamovali na etapy. Mela jsem si jit vyzvednout presite saty, tak jsem vzala mamku s sebou. No jeste jsem ji nevidela tak ztichlou :-D No a pak vecir jsme udelali barbek a bylo. Skoro rok dopredu to vedeli a mamka rikala, ze to bylo dobre, ze aspon meli cas to rozdejchat. Vdavala jsem se do ciziny.
Odpovědět
Profilova fotka
tak my to oznamovaly zhruba půl roku dopředu na Vánoce, vzhledem k tomu, že pak už nebyla žádná jiná událost, kdy by jsme to eventuálně mohli oznámit...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to rodičům řekli, když jsme si zamluvili termín na matrice. Bylo necelý 4 měsíce před svatbou. Pak jsme ještě pár dní čekali na oznámení kamarádům. Těm jsme poslali e-mail 1. dubna - na apríla :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme na to rodiče připravovali dlooouho dopředu, moje mamka tomu nevěří ještě teď. Ale napevno jsme to oznámili 3 apůl měsíce před svatbou, když jsme zamluvili termín.
Odpovědět
Profilova fotka
rodičům jsme to řekli necelých 9 měsíců před svatbou, prakticky hned, jak jsme zamluvili termín. Kamarádům a známým jsme to řekli cca 3 měsíce dopředu, zbytku rodiny, těm, které jsme na svatbu nechtěli zvát kvůli nehezkým rodinných vztahům, jsme to řekli až před týdnem, když jsme rozváželi kioláčky a oznámení :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky my jsme to řekli rodičům taky 9 měsíců před svatbou původně to mělo být jen půl roku kdyby jste jí nemuseli posunout na září - taky jsme to oznamovali pár dní před Vánocemi a bylo to moc pěkný ;-)
Odpovědět
ahojky, mi to oznámily u nás 3ti den po zásnubách- rok a 2 tydny pred svatbou a u tchyne 5 dni po zasnubach. Termin zamluvime az matrika laskave vydá volné termíny. Jinak u nás tomu, kromě ségry nikdo nechce uvěřit. Měli jsme jim to říct tak 2 měsíce před svatbou :-( A vypada to ze je tata nastvanej(nechce abych se vdala) od ty doby je protivnej :-(((
Odpovědět
Ahoj, my jsme to nejdřív oznámili manželovým rodičům. Těm už v lednu, tedy půl roku před svatbou. To bylo ale z toho důvodu, že jsme do léta neplánovali je navštívit (žijí v zahraničí). A našim jsme to oznámili 1.dubna (na apríla), tedy 3 měsíce před svatbou. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My jim to řekli měsíc před svatbou, hezky najednou, aby neměli čas moc věcí řešit. Kdyby bylo nějaké příště, tak jim to řeknu max 2 dny předem ;-)
Odpovědět
My jsme pozvali naše na návštěvu asi 4 měsíce před svatbou, jen tak na pokec a vyvěsili jsme na nástěnku, kterou máme v obýváku takové provizorní oznámení a čekali jsme, až si toho všimnou. Nejdřív přišla máma se ségrou. Všimla si toho sestra asi po půl hodině, bylo to super, obě byly nadšené, poplakaly jsme si..Táta se snažil tvářit, jako že to věděl a vůbec hrál, že ho to nebere, ale stejně to nezamaskoval ;-) . No a přítelovým rodičům jsme dali k narozeninám a svátku do obálky pozvánku na Divadelní hru kladenského ochotnického spolku "Svatební košile" včetně dvou vstupenek a programu. Netušili o co jde, a když začali číst obsazení rolí : nevěsta: Helena V..., ženich: Jan U., svědci..... , rodiče nevěsty:... rodiče ženicha.. a viděli tam naše jména a jejich, tak jim pomalu, ale velmi pomalu došlo, že to není žádné divadlo a prohlásili, že jsme cituji "blbci" :-D samozřejmě se chechtali a brečeli, moc pěkné. Takhle jsme to udělali i s prarodičema a ti to pochopili kupodivu velmi rychle. :-D
Odpovědět
My jsme to oznamovali taky o Vanocich, takze 7 apul mesice dopredu.Myslim, ze to hodne zalezi na tom, jestli cekate nejakou financni podporu nebo ne. Pokud ne tak bych to priste klidne rekla mnohem pozdeji ;-))))).ale je fakt, ze bych to asi dyl nevydrzela:)
Odpovědět
Ahoj, svatbu máme už nějaký měsíc naplánovanou na 8.8.08,ale musíme to přesunout, na Bouzově už mají plno, ale rodičům to chci oznámit tak 1-2 měsíce předem, ale nevím,jestli se to podaří, vše (až na obřad) je potřeba zařídit v 4tisícovém městečku mých i přítelových rodičů, tak jestli se to podaří utajit , to nevím... Ale docela se toho bojím, moje máma se svatbou nesouhlasí, no co, však tam chodit nemusí, aspoň se nemusím bát, že mi zas zkazí náladu. Zatím to ví sesta a sestřenka,a to mi stačí.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to vyplynulo z okolností asi od léta jsme naznačovali bez termínu že asi příští rok, v říjnu otěhotněla sestra a tak jsme stanovili termín na duben aby sestra mohla přijet z Irska.
Odpovědět
Profilova fotka
To blanka.k: my to oznámíme dnes a za týden, svatba je 5.října, přesunuto z 18.8.Dobře, že jsme to neřekli dřív,bylo by hodně smutku a zmatku.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak koukám, že my jsme super akční. Jsme spolu s přítelem už 8 let a teď v říjnu už to bude 2 roky, co mě požádal o ruku, před rodiči a sourozenci z obou stran, samozřejmě kytice, atd... doják jako blázen. Asi minulý týden jsme si vzali kalendář a konečně naplánovali náš datum na příští rok na září, původně jsme chtěli jaro, jenže budoucí švagrová se bude připravovat na státnice...já se taky pokouším studovat - dálkově - samo...květen - červen je pak zkouškový...takže září je ideální. A protože jsme z toho měli velkou radost, tak jsem to oběma rodičům oznámili už o víkendu ;-) Přítelova mamka si myslela, že v září ještě letos a než jsme to uvedli na pravou míru, tak ji málem klepla pepka :-) Ale většina našich kamarádů s tím příšla cca. 6 měsíců před svatbou. Dokonce znám i takový případ, kdy pozvali rodiče a sourozence na určité místo, pak jim rozdali kytice a rovnou šli do obřadní síně - ale to se mi zdá dost drsný - naše by asi ranilo...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme to naznačovali tak třičtvrtě roku před samotnou svatbou, no a pak jsem to našim dávala po kouskách, že si půjdu zařídit šaty, pak jsem jimposílala přes bratra do počítače fotky ze zkoušky, takže to bylo pak jasný. Můj bratr byl mnohem originálnější, řekl mamině "tak se mami pěkně učeš, dne toho a toho se koná svatba", :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme původně uvažovali o tom, že bychom se vzali už loni, ale přítel chtěl všechno v klidu zařídit a vychutnat si přípravy, takže jsme se loni v červenci zasnoubili, v loni v srpnu jsme to oznámili oběma rodiům a ostatním příbuzným a měsíc nato jsme byli na matrice zamluvit termín. Takže rodičům jsme to řekli přesně rok před svatbou. Stejně už všichni tušili, že se k tomu schyluje, takže to až takové překvápko nebylo.
Odpovědět
My to rodičům řekli týden po zásnubách tj. cca půl roku před svatbou...
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme oznámili zatím jenom naše zasnoubení (to proběhlo 17.2.2007 v Benátkách ;-) ) oznámili jsme to rodičům při oslavě přítelových 30.narozenin, tzn. po týdnu, a i když spolu chodíme 7let, tak to pro ně bylo docela překvápko termín svatby zamluvíme letos v září-říjnu, ale datum svatby bych chtěla rodičům oznámit až někdy na jaře, tak snad to s přítelem vydržíme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To fsvojap: tak hodně výdrže
Odpovědět
Profilova fotka
to pomidorka - když mi jsme s přítelem oba dva hrozný, co nevíme, nepovíme ;-) říkat to rok dopředu mi přijde zbytečně moc brzy, myslím, že třeba půl roku by rodičům na těšení mohlo stačit teď jsme začali stavět domeček, tak kdo ví, jak to pak nakonec dopadne, třeba na svatbu nezbydou penízky, tak čím později svatbu oznámíme, tím líp
Odpovědět
Profilova fotka
Manzel me pozadal o ruku loni koncem zari....rodicum jsem to rekla hned (teda asi dva dny po tom, kdyz jsem k nim prijela)....svatba byla letos v cervnu
Odpovědět
Profilova fotka
to Juhele: To je vážně dobrý s těma vstupenkama " do divadla" :-)
Odpovědět
Ja taky vaham kdy to oznamit. Rada bych zapojila maminku - vzdycky pomuze s cim je potreba a do niceho "nekeca" a vim, ze u pripravy svatby by to bylo taky tak. Problem je s tchyni, ktera by vse nejradeji udelala podle sebe, bez ohledu na nas, kritizuje vsechno co vyberu, myslim ze saty, misto a termin by taky nejradsi vybrala ona... ]-( ]-( Jenze mi vuci priteli prijde nefer zainteresovat moji maminku a tu jeho vynechat, rict to te me od dost driv nez jeho.... jeste jsme spolu o tomhle nemluvili, takze nevim jak moc by chtel aby se jeho mati zapojila, ale i tak.... ach jo, poradite?
Odpovědět
Profilova fotka
zezulicka: asi záleží na tom kdo svatbu platí. My jsme si ji platili sami s manželem a tak jsme organizátory mohly ignorovat. Prostě názory jsme si vyslechli ale zbytek byl na nás. Je logické že pomoc od Tvojí mamči sneseš a od tchyně ne. Já taky žádala o pomoc pouze svoji mamku a manžel nic nenamítal ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jinak svatbu jsme oznámili hned, je to lepší, můžou se na to všichni připravit. Ale zase na druhou stranu může dost lidí vymýšlet blbosti :-) :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?