Kamínek ve snubním prstenu? Poraďte

Profilova fotka
Ahoj holky,zajímalo by mě,jaký je cenový rozdíl,nebo prostě přibližná cena kamenu(ů) ve snubním prstenu (zirkon,diamant,atd.,...),vím že záleží na velikosti,popř. počtu,ale od oka.Jaké jsou výhody-nevýhody určitých kamenů,atd,...všemožný info. Budete mít nějaký kámen,kameny?Jaké?Kolik jste do toho (aspoň přibližně) investovaly? Děkuji ;-)
Odpovědět
zkus se podívat sem http://www.beremese.cz/forum/show.php... http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
Cena kamenu v snubnom prsteni zalezi od toho,aky kamen tam budes mat. Diamant je drahsi ako zirkon. No najlepsie vyhody ma diamant, okrem teda jednej - ceny :-| , ak budes mat zirkon a vypadne ti, nebude to velka skoda,ak budes mat diamant a stratis ho,tak skoda je vacsia. Zavisi od toho kolko tvoj snubenec chce investovat. Kazdy ma na to iny nazor. Ale zirkon ta urcite vyjde ovela menej ako diamant. Ak by si chcela mat pekny kamen a nie zirkon, co takto nejaka jemna ruzova alebo jemna zlta, alebo zelenkava farba kamena. Nikde nie je napisane, ze kamen v prsteni ma byt biely. Kludne moze byt farebny. Napriklad emerald, topaz, mody safir,amethysts.Na jednej web stranke som videla pekne prstienky, kde bol vacsi hlavny kamen farebny a jemne male diamantiky naokolo. Boli velmi krasne. Pri diamantovych prstenoch rozhoduje o kvalite 4 C - cut, carat, clarity, color = tvar diamantu, kolko karatov ma diamant, aky je cisty diamant, aku ma farbu diamant. Tieto 4 vlastnosti by mali byt vyvazene. Kedze niekedy kamen moze byt velky, ale nemusi byt uplne cisty, moze mat male skvrnky, tiez moze mat nadych do zlta napriklad, to zmensuje kvalitu diamantu. Co sa tyka diamantov, tie podla mna,ak su urobene u dobreho zlatnika, tak by mali ten kamen drzat pevne. sice na jednom prsten mi vypadol diamant,ale to bol velmi jemnucky. Tie vacsie, su zvacsa pevne vsadene do prstena. Samozrejme,ze musis davat troska pozor a ked budes povedzme upratovat,tak ho nebudes mat na ruke. V Europe nastastie tie diamanty nie su az tak popularne ako napr. v USA. Jedna znama ma napriklad prsten akoby obrucku a v nom ma 3 male kamienky, nie su to vsak diamanty. Takze je na tebe,co by si chcela. zirkonovy prstienok v zlate kludne najdes v Cechach aj za nejakych 4000czk.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, v albu mám obrázek prstýnků, které jsme si vybrali. Jsou od firmy Goldex ze Slaného. Do prstenu si nechám místo obyčejného kamínku dát diamant a vyjde mě to o 1000Kč dráž než se zirkonem. Není to zase takový rozdíl. To jen na srovnání...
Odpovědět
Profilova fotka
denny:Tisíc korun není tak moc ;-) Zatím mám vybraný prsten,kde by byly potřeba tři kamínky různých velikostí-to už potom ta cena je znát :-| .Asi bych měla přehodnotit,jestli 3 obyč. kamínky nebo prsten s 1 diamantem :-. basinka:zajímavý nápad-mohla bych si tam třeba vsadit kamínek mého znamení x-)
Odpovědět
Profilova fotka
gagino: opravdu zalezi strasne moc na velioksti diamantu. ty uplne nejmensi se prodavaji za 350 kc, ale ty ani skoro nejsou videt a spis se vzasuji do nausnic. ja budu mit v prstenu diamantiky o velikosti 1,4 (nebo 1,6 mm) ted si nejsem jista - a jeden me bude stat 600 kc a budu jich mit 6. V tehle velikosti, nebo ty mensi, se standartne davaji do prtenu, pokud jich je tam vic. takze ani ten tvuj vyer - jako ze 3 kaminky ruzne velikosti - nemusi vyjit tak draho. kdyz udes mit trebab jeden za 1000 kc, druhy za 800 kc a dalsi za 600 ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ano ano, tisícovka není zas tak strašná, takže jsem nad tím ani neváhala. Opravdu záleží nejvíc na tom jak má být kámen veliký... Na prstýnkách bych nijak šetřit nechtěla, myslím si, že ta investice do diamantu se vyplatí, pokud je kvalitní, tak vydrží určitě víc než obyčejný kamínek. Ostatně, budeme je mít na ruce celý život, ne? Tak ať je tam pořádný kámen ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
ahojte aj ja sa pridam do temy ja som mala snubny prsten so zirkonami 4 najprv vypadol jeden dala som dorobit potom druhy aj ten som dala dorobit potom dva naraz a postupne aj treti tak som sa nastvala skocila za zlatnikom co robi opravi nie do obchodu ale priamo zanim a som sa ho spytala co by stym mohol urobit nech to uz neodpadava ten mi tam navaril 3 strieborne kamienky a jeden ostal zirkonovy vravela som mu neh ho tam nenechava asi nepocul l, takze ho tam nechal a zaniekolko dni aj ten odpadol takze som tam bola znova teraz mam streiborne kamienky a biele zlato a je to super a nic neodpadlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak holky,ptala jsem se na ty brilianty.U nás ve městě stojí 1000-1500 ks.Mě by to do prstýnku vyšlo na 3800.Celkově mi ty prstýnky vypočítala na 14000,bez briliantů za 10000.Budu se muset poohlídnout jinde ,jestli to tu nemají jako menší město nadhodnocený :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Gagi, jak říkají holky, na tohle má každý jiný názor, ale já bych ve snubním prstýnku zirkony rozhodně nechtěla. Mám prstýnky se zirkony a třeba po pěti letech nošení nevypadá kamínek nijak slavně :-| , takže určitě briliant nebo diamant, i když malý, ale pravý ;-) To je můj názor, samozřejmě. My máme prsteny z chirurgické oceli, v mém prstýnku jsou tři briliantíky a vyšly na 6400,-Kč :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám zásnubák se zirkonem a je pravda,že po 4 letech nošení při všech možných pracech se kamínek už nijak netřpytí.Zkusím se ještě poohlídnout jinde,třeba po Praze.
Odpovědět
Taky jsem chtela stejne jako na zasnubnim briliant... ale ve velikosti jaky jsem chtela by vysel nejmin na 4 000. Takze jsem se rozhodla pro ametyst protoze miluju fialovou a svatba je ve fialove a cena je zanedbatelna.... tak nejak jsem domlvuena s pritelem ze az budou nekdy nejaky penizky a nejake to vyroci ze do nej pak poridime briliant.... Mozna :-) takze se holky neomezujte jen na jednotnou "pruhlednou" barvu ale zkuste i pestrejsi, mame tolik krasnych polodrahokamu a jestlize nejakou barvu proste milujete a vite ze se barvy jen tak nezvdate tak do toho jdete taky....snad jsem tu dala nekomu typ na premysleni :-)
Odpovědět
Článek se načítá
jinak velikost jakou bych mela ve snubnim prstenu je 2,5 mm.
Odpovědět
Selmice a na kolik vysel prstynek s ametystem...? Mame taky fialovou svatbu.. ale spis bych sla asi do zeleneho kaminku, ono by se to moc netlouklo, zeleneho budu mit v kytce taky dost. Nemas foto na ukazku?
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, souhlasím, jestli máte rády nějakou barvu, tak proč ne, je fakt, že to asi nemusí být "bílý" kamínek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky mame prstynky od Lukase Rydla i s veletrzni cenou vysli na 19660..tusim..mam v nem tri kaminky diamanty s briliantovym brusem...je to super bo mam stejny nazor, ze zirkon se po case jaksi neleskne tohle je nadhera ...maji prumer 3mm a dohromady 0,285ct...cistota a barva klasika jako davaji asi vsichni do prstynku ;-) Pokus se chcete podivat mam je v albu ;-) No a muj nazor... diamanat je prirodni kamen a zirkon umely..diamant je taky tvrdej hodne coz znamena, ze se neposkrabe jako ten zirkon..kdyz se zirkon poskrabe tak pak jim nemuzu prochazet spravne svetlo a tim se neleskne coz u diamanatu nehrozi..diamanat mi byl jednoznace doporucen :-)
Odpovědět
kamikadze: meli bychom se i s pritelovym prstynkem vejit snad do 5000 - mame 3g sveho zlata a prstynky 2.5 mm pro me (s 2.5 mm ametystem) a 4 mm pro pritele. Ametyst jsou stovky korun. jinak to bude takovej prstynek jaky mam v albu: http://www.beremese.cz/album/view.php... akorat ten prstynek je pod kaminkem volny (kdyby tam byl diamant tak si pod nej nejaky tenky platek zlata dam aby nahodou nevypadl - zlato preci jen pruzi) Zelenej by mohl byt olivin (http://www.drahekameny.cz/produkty/10... Jinak jestli budete chtit poradit s barvou tak mi kliden napiste... mela jsem to v puberte jako hobby (sutry to bylo moje :-) takze vam klidne radap poradim.... muzete tam mit i kaminek podle vaseho znameni coz mi prijde taky super - treba Vase znameni a pritelovo.....
Odpovědět
http://www.drahekameny.cz/produkty/35... taky by to mohl byt smaragd - cena zase nizka 380 kc za 3 mm kaminek.
Odpovědět
Selmice tak ja jsem kozoroh a pritel blizenec, ale pritel mit kaminek ve snubaku mit nebude. S tim vykupem zlata, zatim jsem nenarazila na zlatnictvi, kde by to vykupovali, mate prstynky na zakazku nebo hotove? Tvuj prstynek je moc krasny, to je kombinace bile a zlute zlato?
Odpovědět
barevne se mi vic libi ten olivin... diky!
Odpovědět
Profilova fotka
Miško, na vaše prstýnky už jsem koukala, jsou nádherný, fakt. To, co píšeš o zirkonu je stopro pravda, takže bych do nich taky nešla. A kdyby chyběly penízky, dala bych si radši prstýnky bez kamínků... Selmice, barva olivínu je úžasná ;-)
Odpovědět
Ten treti prstynek od konce co mam v albu by s tim zelenym kaminkem vypadal uzasne, co myslite...? :-) Akorat budu muset najit zlatnika, co mi ho vyrobi...
Odpovědět
Ano olivín je nadhery. Ten smaragd je tmavsi. My je mame na zakazku pres jednu nevestu tady na beremese (jeji sestra) takze od patku jsou teprve ve vyrobe.... a jeto kombinace cerveneho(cervene zlato jsme dostali po babicce a dedeckovi ze snubaku) a bileho... uvidime jak to bude vypadat... Pro me jsou ty polodrahokamy hodne originalni napad a docela koukam ze je to tu porad na jedno brdo - porad jen zirkon/diamant.... pritom jsou tu same originalni a nekonvencni nevesty..... Vykup zlata mi pani udelala za 333 Kč/g. V MOON nam rekli 240 Kč/g ....tak asi tak....
Odpovědět
kamikadze - i ten druhej od konce by byl krasnej se zelenym kaminkem! Myslim ze by to pro zadneho zlatnika nemel byt problem....
Odpovědět
Ja jsem dostala na veletrhu casopis, a tam prave vsechny tyhle barevne kaminky byly, akorat, ze pritelovi se libi kombinace titan + bile zlato... tak at to s tema barvama neprezeneme. Ale je to urcite neobvykle a krasne. Me se libi moc i napr. cesky granat.
Odpovědět
já budu mít v prstýnku 5 briliantů a 5 rubínů, chtěla jsem něco jiného a rubíny jsou krásný x-) Cena za těch 10 kamínků dohromady je 4500kč, ale zase když je to snubní prsten a mám ho nosit celý život tak ať to stojí zato ;-)
Odpovědět
Mama dostala zlato s ceskym granatem na krk pri sve svatbe od babicky... nadherna kombinace a u nas neni moc obvykla.... kdo miluje takovouto barvu tak vrele se zlatem doporucuji i do prstynku!!!! Nadherny do bileho zlata je i opál, ale nesmí to byt jen malinky kaminek.... ma nadherne odlesky! http://www.drahekameny.cz/produkty/41...
Odpovědět
oooo, opal je taky krasny, pripomina mi to jak ted delaji ty ocelove prstynky s perleti, to se mi moc libi... ale do snubanu mi prijde ze se to moc nehodi, myslim tu perlet. Neznate nejake zlatnictvi, kde jsou tyto kaminky k videni?
Odpovědět
http://www.drahekameny.cz/produkty/66... jeste pro ceske vlastenky doporucuju vltavin! A rubin je tady pro zajemkyne http://www.drahekameny.cz/produkty/42... .... to je teda s briliantama kralovska volba kalipso.... to se musi nechat!
Odpovědět
No v Praze ti neporadim ale v Brne je specializovana prodejna na mineraly mezi Svobodakem a Zelnakem....
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?