Kamínek v zásnubním prstenu. Řešíte, jaký máte?

Zajimalo by me, jak se divate na zirkon/briliant v zasunbnim prstenu - vite, co mate? Resite to?
Odpovědět
1
2
9
Profilova fotka
Mám zirkon a jsem ráda briliant bych asi nechtěla bála bych se že ho ztratím. Co máš ty?
Odpovědět
@happyhelen ja mam zirkon a nejak mi to nevrtalo hlavou dokud jsem nekoukala na alba ostatnich slecen.. si rikam u nekterych prstenu co tam maji.. ale davat 10tis a vic za zasnubni prsten mi prijde uz hodne..
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat Co 10 000,- kdybych dostala ten co mám se zirkonem s briliantem snoubenec by zaplatil 85 000,- to je rozpočet naší svatby :D cením si toho že se rozhodl si mě vzít ikdyby byl prstýnek z kočičího zlata. Má to pro mě spíš symboliku než cokoli jiného.
Odpovědět
@bolekat mám safír:) kdysi platilo pravidlo, že zásnubní prsten musí stát 1 výplatu a snubní prsteny tuším, že 2 výplaty. I proto, že když muž opustil ženu, zůstal jí prsten v podstatě jako finanční kompenzace. Dnes už tahle tradice ztratila význam. Popravdě, je mi úplně jedno , kdo má jaký kámen. A považuji za nesmysl se porovnávat. Jen na okraj, i přírodní kvalitní zirkony můžou být hodně drahá záležitost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám briliant, za prstýnek dal necelých 20 tisíc, což odpovídá jednomu platu. Chtěla jsem briliant, má to pro mě symboliku - diamanty jsou věčné...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
přesně tak, neni dulezite co v tom je, hlavne, ze se mate radi, ze si Te chce vzit a ze si jeho vyvolena...ja mam velmi drahy prsten (k briliantum se davaji certifikaty o pravosti) a odhaduji cenu jako nase cela svatba...
Odpovědět
Já mám briliant, ten je věčný. Kdybych ho ztratila, určitě mně to bude líto, ale z jiného důvodu, než pro ten kámen.
Odpovědět
Profilova fotka
U těch maličkých diamantů je rozdíl mezi cenou diamantu a zirkonu nepatrný, tak bych brala spíš diamant, je trvanlivější, nepoškrábe se, neztrácí lesk, má hodnotu. Ale třeba mně se líbí spíše prsteny s většími kameny a jejich cena (pokud by šlo o diamanty) by byla třebas i 150 tis., což si prostě nemůžeme ani nechceme koupit. Přijde mi tedy lepší koupit si prsten v takovém vzhledu, jaký se mi líbí (byť se zírkonem, abych na to měla), než mít prsten, který se mi nelíbí, s maličkými diamanty. Jde mi asi víc o vzhled než o nějakou tržní hodnotu či investici. Z tohohle důvodu asi půjdu do safíru, je to cenný kámen (asi nejcenější po diamantu), ale není tak drahý jako diamat, takže si člověk může dovolit už větší a zajímavější šutr :-D
Odpovědět
Já mám taky briliant a souhlasím s bubbi, cítím to jako ona. Zirkonek by mi ale vůbec nevadil, o tom to není ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
když manžel řešil zásnubní prstýnek, tak jsem si jeden vybrala (máme naprosto rozdílný vkus, takže mi dal raději vybrat) a kvůli finanční situaci (rozestavěný dům) jsem chtěla zirkon. Zlatnice mi vysvětlila, že mezi zirkonem a briliantem v té velikosti není v ceně zas takový rozdíl (cca 2x2mm) a že pokud chci prsten nosit dlouho, tak briliant nezaslepne jako zirkon. Nechali jsme se teda přemluvit a NELITUJI a pro šperky chodíme už jen k ní a vždy jdeme do briliantů. Jen pro info. Zásnubní nás vyšel s veletržní slevou na 7 tis a můj snubák, kde brilianty mám 4 na 6 tis. Jako šperk k jubileu jsem loni dostala naušnice ze stejné kolekce jako máme snubáky a ty s 8ks briliantů vyšly na 15 tis. Takže moje heslo je, že brilianty se dají sehat i za levno a nejde tu o velikost, ale také o to, že ty šperky si pořizuju proto, že se mi líbí a nehodlám je měnit každý půl rok. PS. zásnubní po 4 letech stále září a z krabičky jsem vyndala staré prsteny se zirkony a byla to hrůza.
Odpovědět
Asi taky záleží na finanční situaci. Myslím, že každou holku potěší prstýnek, který je adekvátní. Od chudšího muže klidně levnější, od bohatého muže by prsten za pár stovek asi urazil. @leg To máš možná pravdu, že víc vydrží, já mám zásnubní ani ne rok a snubní 3 týdny, tak se to nepozná, ale věřím, že za 10let by ten rozdíl byl znát.
Odpovědět
my jsme byly prsten kupovat spolu, takze me postavili pred volbu jestli zirkon nebo diamant.. pred nim, takze jak zvolit a nevypadat jako hamoun? plus jsem tusila, v jakych cenovych relacich se brilianty pohybuji (dostala jsem od maminky k promoci s briliantem, neni ani velikosti spendlikove hlavicky a stal 7tis), takze jsem zvolila zirkon.. ale mam krasny, jaky se mi libi, akorat ted (uz po svatbe) resim ten kaminek..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bolekat Já dostala zásnubní asi za tři tisíce se zirkonem. Viděla jsem paragon, když jsem si prstýnek nechávala zvětšit na druhou ruku. Snubní jsem si vybrala s devíti kamínky, tak jsem taky počítala se zirkonem, ale když nám řekl zlatník, že rozdíl s brilianty by byl jen asi o patnáct set vyšší, tak jsme neváhali a domluvili se s manželem na těch briliantech. Přesnou cenu mého zásnubního prstenu si nepamatuju. Není pro mě důležitá. Kdyby byl výběr na mně, vybrala bych si jiný, ale to pro mě taky není důležité. Vím, že mi ho koupil z lásky a to je pro mě to podstatné.
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat Jo, a od svatby jsem od manžela dostala už dvoje náušnice a přívěšek, takže nač řešit kámen v zásnubáku ;-)
Odpovědět
@lostakova me navrtalo prave az kdyz jsem nekde cetla, ze zasnubni prsten by mel vyjadrovat to, jak moc si vztahu vazi ci zeny nebo jak to nazvat.. ale driv se zasnubni prsteny nedavaly a nikdo se v tom nerypal..
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat Vidíš, a já ještě před týdnem žila v tom, že zásnubák ve výši měsíčního příjmu chlapa patří jen do amerických filmů... Kámen fakt neřeším, ještě když vím, že manžel prsten nekoupil hned v prvním zlatnictví, ale obešel jich několik, aby našel takový, který se mu bude líbit. Víš přece sama, jak tě má rád, kašli na "laciný" gesta ;-) :-)
Odpovědět
Já mám prstýnek z bílého zlata, ale kamínek nemám ani briliant ani zirkon. :-D Manžell si zjistil, jaký kámen patří k mému znamení a nechal do prstenu zasadit nádherný modravý akvamarín ;-) Nestál 20 tisíc, ale o to je krásnější a ještě mi udělal radost, že si dal tu práci, aby i zásnubní prstýnek seděl přesně ke mně! :-)
Odpovědět
@barbora_b Půjdeš do safíru? Já myslela, že prstýnek kupuje budoucí manžel :-D
Odpovědět
Holky já vůbec netuším, kolik co mám na zásnubáku za kámen, jde o to, že je naprosto nádherný a že je z lásky, jediné co mi přítel řekl, že byl velmi drahý. Nejsem zastáncem toho, aby se za takové maličkosti jako je zásnubní prsten utrácely celé výplaty, peníze jde investovat i rozumněji. Kdysi se zásnubáky nedávaly, pouze v některých zemích a taky lidé žili.
Odpovědět
Profilova fotka
@cherokee86 no jo, ale to jsem mluvila o snubáku :-)) Já moc neholduju těm tradicím, že snubák musí být obyč kroužek apod...:-) Uznávám, že to bylo asi matoucí, protože jak tak koukám, úvodní příspěvek mluví o ZÁsnubních prstenech. Ale tak ty moje úvahy by se daly vztáhnout na prsteny obecně
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Mám zásnubní prstýnek s briliantem a úplně souhlasím s @jana_alex a @bubbi - má pro mě symbolickou hodnotu. Diamonds are forever ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ja mam zirkon a jsem urcite radsi, protoze ho muzu bez obav nosit... Od babicky jsem kdysi dostala prsten s briliantem a mam ho doma v trezoru protoze jsem se bala ho nosit, ze ho ztratim nebo me ho nekdo ukradne nebo neco podobneho... Oba ty kameny jsou zhruba stejne a ne uplne male.. zasnubni prstynek se dava z lasky a asi je jedno jaky ma kamen.. ale zas je pravda ze brilianty budou vypadat nadherne i za mnoho let a zirkony jenom jako sklo... takze vecne dilema :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud se chcete vrhnout na standardní beremkovou diskuzi typu: "Kdo má briliant, je snob" a "Kdo má zirkon, je socka", doporučuju zde http://www.beremese.cz/diskuse/tema/k... 8-) :-D x-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja jeste zasnubak ani nemam, tady je to velmi dulezite a davaji se diamanty, nebo treba rubin, cerny diamant etc. Osobne mi je uplne fuk co v tom bude, hlavne, ze se mi to bude libit. Strasne moc se mi libi tento http://www.etsy.com/listing/76597480/... je za velmi slusnou cenu (oproti tomu na co jsem se koukala predtim) tak jsem ho doma ukazala a uvidime co z toho bude :D zatim nic, ale tak snad se brzy rozhoupe :-D
Odpovědět
Zdravím všechny, můj dotaz se netýká ani tak typu kamínku v prstenu.... mám spíše obavu... nemáte strach, že kamínek vypadne, ztratíte ho a jak se to pak třeba řeší v daném zlatnictví?
Odpovědět
Profilova fotka
@gecko strach nemám. Mám oba prsteny (snubní i zásnubní) od poctivého malého zlatníka, který ty kameny zasazuje tak, že vypadnout prostě nemůžou (to bych je musela něčím vydloubat a zničit taky celý prsten). Vysvětloval nám i jednotlivý formy upevnění kamene a on používá tu, kde ten kámen je maličko překrytej zlatem, ale má o dost menší šanci vypadnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@gecko Mně se bohužel stalo, že mi kamínek vypadl, bylo to asi po měsíci nošení, takže jsem z toho moc šťastná nebyla a moc mě to mrzelo, ale to se občas stává, naštěstí jsem si toho hned všimla a kamínek našla. Doma jsem ho dala miláčkovi a on ho dal hned reklamovat, do měsíce jsem ho měla zpátky. Nevím kde přesně ho kupoval, ale vím, že v tom zlatnictví si prstýnky nevyrábějí sami, ale od někoho je nakupují, protože paní říkala, že ho musí někam poslat.... ale když se na můj prstýnek podíváte v albu, tak uvidíte, že je také ze dvou stran překryt malinko zlatem, ale i tak se to stalo, jsem ráda, že kamínek jsem našla, ale i kdyby se ztratil, tak si myslím, že by to nebyla moje chyba a reklamaci by museli uznat s tím, že kamínek dodají oni, nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@maracuja Já to mám jako civet, prstýnky od poctivého zlatníka, který nám rovněž vysvětlil jakým způsobem se kamínky zasazují a že opravdu není možné aby kamínek vypadl, říkal že se to stává tak v jednom případě z tisíce a v takovém případě automaticky zasadí nový kámen, samozřejmě zdarma...
Odpovědět
Profilova fotka
@kajsav jelikož jsem vůbec netušila, že se miláček k něčemu chystá a už vůbec ne, že to bude i s prstýnkem, tak jsme se o tom nikdy nebavili a žádného zlatníka jsme nijak dopředu nevybírali, vše bylo v jeho režiji, nemyslím si, že by to nějak moc neřešil a prstýnek vybral opravdu krásný a moc se mi líbí, jen jsme hold neměli moc štěstí a kamínek vypadl...
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?