Jak vypadá žádost rodičů o ruku?

Profilova fotka
Ahoj holky (teda i chlapi, jsou-li tu nějací :-)), na Štěpána jede můj přítel k nám do Zlína na návštěvu a chystá se dovézt kytku a požádat moji maminku o ruku. Jak to má udělat? Přijde mi divné vrazit kytku hned mezi dveřmi ... To ji má nechat v autě a pak se pro ni vytratit? Jak se to dělá? Kdy dorazit pro kytku? Zdraví Lucie
Odpovědět
Ahoj, ja jsem byla pozadana o ruku na dovolene u moře, takže žádost před rodiči byla dodatečna. Taťkovi koupil dražší vino, mamince krásnou kytici. Dali jsme to nepozorovane do mého pokoje, usadili se v obýváku a teprve pak se přítel vytratil do pokoje, postavil se před rodiče a zeptal se, jestli mu me dají. Tatínek ocenil ,maminka byla dojata. Kdyby to proběhlo "mezi dveřmi" uteče vam ta atmosféra :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V našem případě žádost proběhla v soukromém salónku v restauraci, kam jsme rodiče vylákali pod jinou záminkou. Kytice byla předem připravena u personálu restaurace, ve vhodný moment (tj. před samotnou žádostí) jsme pro ni s omluvou, že něco musíme zařídit, zašli... Takže ano, taky bych se přikláněla k variantě "vytratit se" pro kytici před žádostí.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokusím se to příteli naznačit... že má nechat kytici v autě... a po obědě, až bude kafe na stole, tak bude na místě ji donést...
Odpovědět
Rodičům jsem o našem zasnoubení řekla hned, jak jsme se poprvé viděli, a teprve když jsme se rozhodli pro termín, přijel manžel oficiálně požádat (od žádosti se s rodiči neviděl), takže už to vlastně nebylo překvapení. Ale klidně to tak udělejte, přijde mi to hezké :-) Můj kolega z práce zase žádal jen tatínka nevěsty ještě před samotnou žádostí o ruku. Bylo to myslím při sekání dřeva :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ha, drobné zjištění - na Štěpána, tedy na 2. svátek vánoční, dost pravděpodobně nesežene Rosťa kytku. Tak doveze kvalitní láhev vína ... no a pro pobavení koupí balení sýrů Veselá kráva (jako že za mě veze krávy...) Ještě byla varianta cigaret Camel (nutno dovézt pár velbloudů...)
Odpovědět
Profilova fotka
přijeli jsme k našim na zahradu s taškou a tu odložili jako že nic a po kafi z toho přítel vytáhl flašku a kytku a šel k našim a mamča v šoku " ale já nic neslavím" :-D tak dal flašku tatovi a zeptal se jestli mě dají :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mi jsme to jen oznamili,teda chlapovi rodicum,ja rodice uz nemam..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nakonec sýry Veselá kráva ani cigarety Camel nebyly - dokonce ani láhev vína nebyla - Rosťa sehnal kytku... takže přijel klasicky s kytkou. Maminka se tvářila "no, tak si dělejte, co chcete", takže vlastně dobrý.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?