Jak oznámit zasnoubení a svatbu rodičům nevěsty?

Profilova fotka
Přítel si neví rady jak se to vlastně dělá nemáte některá zkušenost,přítel z toho už ani nespí :-) a čeká ho to tento víkend... Díky moc moc...
Odpovědět
1
2
Nedělejte si s tím hlavu. Třeba: "Chtěl bych vám říct, že se budeme jako brát, no." Nebo tak nějak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jestli z toho má vítr, tak proč jim to neřekneš ty? Jinak, asi ty znáš rodiče nejlíp a víš, jestli dají přednost takto neformálnímu sdělení "Budeme se brát" nebo jestli by ocenili kytku a formální žádost o ruku.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych je v tom pány hezky nechala vykoupat :-D Jj, je to pro ně asi to nejtěžší z celé svatby :-D U nás to bylo: "Tak já bych si tu Vaši Jáju vzal" ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Neboj u nás byl taky problém :-) Můj tatík je celkem pruďas a můj můj milášek z něj má rspekt ( to ale asi všichni) :-D No a vyřešil to tak,že jednoho krásného dne sebral odvahu koupil puget růží pro moji mámu a oblíbené Portské pro tatíka a bylo to. tatík to vzal v pohodě. Jen miláškovi říká "no to budeš muset ještě něco dotlačit,když Ti dávám takový poklad" :-D Takže klid a všchno s humorem ;-)
Odpovědět
:-) my jsme to rikali na stedry den, byli jsme u moji maminky, cekali jsme po darcich na pohadku.. ticho. pak me vzal za ruku, a pry ze to ticho narusime.. mama netusila a pritel.. no my jsme se rozhodli, ze se pristi rok vezmeme.. mama koukala, netusila ale pak to bylo v pohode.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak přítel mě požádal ve Vysokých Tatrách a cestou zpátky jsme se stavovali na dva dny u našich. Přijeli jsme ve čtvrtek, ale mamka měla na ten večer už něco domluvené, tak jsme si řekli, že to necháme na pátek (chtěli jsme odjíždět v sobotu dopoledne), jenže naši se jako na potvoru vypravili na otvírání vinotéky a pořád nešli a nešli, tak už jsme chtěli jít spát, aby snoubenec nebyl před zítřejší cestou unavený, když konečně přišli a že ještě chvíli posedíme. No a najednou se snoubenec nenápadně vytratil a vrátil se s maďarským vínem, co našim koupil, a řekl něco v tom smyslu, jestli mu mě naši dají, tu formulku už si přesně nepamatuju, ale kontextově to navazovalo na to, o čem jsme zrovna předtím mluvili. Táta byl dojatý, a že to teda musíme zapít, ale máma, jak byla v náladě, donutila snoubence pokleknout, a když si tak koukali z očí do očí, tak mu z asi pěticentimetrové "dálky" řekla do obličeje: "No konečně!" :-D Ale jelikož jsme spolu skoro sedm let, tak snoubenec naše zná a nepřekvapilo ho to :-D
Odpovědět
Treba to tvoji rodice uz nejak tusi??? To ulehci situaci. Mym rodicum jsme nak moc nic neoznamovali, sami se porad ptali: Tak mate spolu chlapecka, tak proboha, kdy do toho prastite? :-D Tak jsme jim akorat rekli datum a bylo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky my jsme to něják moc neřešily přítel mě požádal o ruku opravdu nečekaně, pořád, že se ženit nechce a tak, no a jak mě požádal tak já jen doma nastavila prsteníček a řekla mamce dívej :-) a vyřešeno byly dojatí :-) a taky to teda nečekaly :-) nejsme něják formální doma :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mě přítel požádal o ruku v pondělí. Mým rodičům i jeho rodičům jsme volali, jestli by se během středy nechtěli stavit na kafe. Tehdy jsme jim řekli, že jim musíme něco oznámit. Mamka nahodila vyjevený pohled, vykulila mi oči na břicho a v tu chvíli jsem jí podala ruku na které mám zásnubní prstýnek. Byli z toho v šoku jak naši, tk tchýně s tchánem. Potom jsme ještě oficiálně ten víkend přijeli k našim my, tentokráte už s kyticí a flaškou vína a můj milý mojí maminku oficiálně požádal o ruku. Mamce ukápla slza a taťka hned nabízel tykání. Snoubenec byl z ŽÁDÁNÍ O RUKU rodičů nevěsty taky celý nesvůj. Ale já mu hodně pomohal tím, že jsem to prostě na naše vybalila. Takže oficiální požádání už paté bylo lehčí ;-)
Odpovědět
My jsme pozavli oboje rodiče najednou jakože na oslavu mých narozenin a když mi popřáli, tak jsme přinesli dvě kytice pro obě maminky, a přítel řekl, že bychom jim rádi oznámili, že se v září budeme brát. Pak předal mé mamince kytice a mého tatínka se zaptal: "jestli mi ji teda dáte".. a taťka se začal smát a v pohodě..já jsem pak dala kytici druhé mamince a bylo, připili jsme si šampaňským a šli jsme všichni do restaurace, kde jsme měli rezervovaná místa...pokud jsou dobré vztahy, tak bych se toho vůbec nebála, je to spíš formalita:)
Odpovědět
Profilova fotka
my mame uplne opacny problem :) nasim to bylo jednoduchy, ale ted vymejslime jak to rekneme pritelovym rodicum, preci jen jsou to starsi lidi a potrpi si na tradice castecne, ale dneska uz tam jel jim to konecne rict behem onidku a pak uz nad tim nebudu drzet ochrannou ruku co se tyce nemluvit o tom vsude :)
Odpovědět
Nazdarek, ja pujdu zadat jeji rodice v patek. Jeji rodice jsou v pohode a se svoji nastavajici jsme spolu pres sedm let. Nicmene stejne jsem nervozni jak pes. Ani na moment nepochybuji o tom, ze si to pan otec bude chtit nalezite vychutnat. Preci jen dceru ma jen jednu. Nicmene jsem si rikal, ze bude treba prevest iniciativu na svou stranu a zkusit alespon trochu atmosferu vykolejit ve svuj prospech. Mam pripravenych 101 papirovych velbloudu. Kazdy ma sve jmeno a kratky popisek. A toto cele stado hodlam otci darovat za jeji ruku. :-) Uprimne uz se tesim az to bude za mnou a otevre se ta flaska co samozrejme nesu sebou. Pak uz to bude dobry.
Odpovědět
Článek se načítá
tak můj přítel využil moderní technologie, aniž by tušil :-) Požádal mě o ruku a na FB změnil status,že je zasnoubený. Jelikož má mé rodiče v přátelích,tak za 5 minut volal taťka,že gratuluje a řekl to úplně všem :-D
Odpovědět
Tak my jsme se zasnoubili v květnu někdy a hned jsme to řekli jeho rodičům a já pak našim. Se svatbou jsme nějak nespěchali,ale nakonec jsme se v září dohodli na březnu. Chtěli jsem to trochu tajit než budeme mít termín a vše skoro zařízené aby s tím nikdo neměl starosti. Nakonec se to dozvěděli rodiče manžela jako první a moje babička. Našim jsme to řekli až na Vánoce. S tím,že jsme jim k dárku,tedy spíš takovému předdárku, dali i oznámení. Manžel o ruku nežádal. Myslím,že se o tom dost mluvilo předtím a že u nás je to dost takové neformální a důležité je,že jsem souhlasila já. Máma si sice udělal legraci,že teda jí nikdo o ruku nežádal,ale spíš proto že chtěla abych ještě chvíli se svatbou počkala.Ale nakonec to vzala v pohodě a časem se začala těšit. Tak teď to vypadá,že by mi nějak bránila, to vůbec ne. Jen spíš chtěla abych si ho víc prověřila a taky jsem měla nějaké zdravotní problémy,tak aby mi nebylo špatně na svatbě. Myslím,že pokud jsou vztahy dobré,tak je to vždycky šťastná událost a rodiče to potěší.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
ozivim trochu tema - o vikendu to chceme rict nasim, tchanovcum jsme to uz rekli - jen tak nejak mimochodem jsem jim oznamila, ze mam prstyneka a svatba bude tolikateho :-D no a jak nasim? mame to udelat taky tak?, treba to ze jsem tehu, jsem jim rekla behem obeda (kde byla si sestra s manzelem - ale obed nebyl nejakou oslavou - spis ze jsme prijeli my - mame to k nasim pres 70 km). Ma mít budouci zenich kytku pro mamku ? nebo je to jedno... diky
Odpovědět
Profilova fotka
No ja mamce rekla,ze se asi v lete vezmeme kdyz jsme zacali planovatB-) Ale aby meli radost tak jsme pak udelali seznameni rodin a pri tom je pritel pozadal s kytkou:-) Tak asi zalezi co si myslis,ze je pro ne lepsi,jestli prekvapko nebo ne.
Odpovědět
U nás asi oficiální žádání o ruku nebylo. Rozeslali jsme smsku, pak se akorát ukázal prstýnek a nazdar:-) Proběhlo to spíš familiární formou, už ho předtím brali jako syna, tak by to bylo trochu přitažené za vlasy. Jinak jak bych to oznámila jako chlap, no určitě kytku, bonboniéru, víno a pak nějaký ty řeči ;-);-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nas probehla oficalni zadost otce nevesty jiz nekolik tydnu pred planovanou dovolenou. Kvuli jazykove bariere do toho byla zapojena i segra, takze to vlastne u nas doma vsichni vedeli driv nez ja :-) Kdyz jsem pak nadsene volala z dovolene domu oznamit tu 'novinku' tak i kdyz to pro ne nebylo prekvapeni i tak meli velkou radost. Segra mi pak dodatecne priznala, ze se jednou po par sklenickach vina malem podrekla. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koupila se velká kytice pro moji mamku, hodně drahá whisky pro taťku a jelo se knim hned ten den po zásnubách, normálně se zeptal, řekli ano, otevřela se flaška a zapilo se, bylo to moc hezké, není třeba z toho ělat nějakou velkou vědu:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Mě to teprve čeká a docela se těším. Našim jsem to volala hned, když mě požádal, tedy ještě na dovolené. Byli dojatí a plakali - a já pak taky :-) Teď už jen takové to oficiální kafe, kde mamka dostane velkou kytku a táta nějakou tu flaštičku a bude :-) Souhlasím, že není potřeba dělat z toho vědu. Doufám, že si všichni užijeme volné odpoledne a taky chci mamině dopřát opravdu velkou kytici. Přeci jen, měla mě na krku 20let :-)
Odpovědět
Profilova fotka
prosímvás kdo z rodičů se oslovuje při žádání první? myslim si správně že otec nevěsty?
Odpovědět
Profilova fotka
my chceme prvne oslovit tatku a pak chci ja po tatkovem povoleni mamce navrhnout, at mi jde za svedka :)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás žádal manžel společně, tatku i mamku zároven a mamče předal kytku
Odpovědět
Hned druhý den po tom, co mne požádal, jsme se sešli s jeho rodiči a oznámili jim to. Mojí mamku přijel požádat osobně s kyticí v ruce a řekl přesně toto " žádám Vás o ruku Vaší dcery". Bylo to moc milý a mamka byla dojatá :) Mamka řekla" konečně a buď na ní hodnej" ...no doják x-) Šampíčko taky bylo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zasnoubení oznámili našim hned druhý den po našich zásnubách, přijeli k nám na návštěvu. Zároveň v tu dobu poznali mého manžela osobně poprvé, bylo to moc pěkné. Měli radost,vše proběhlo v pohodě. Dlouho jsme uvažovali,jestli dělat i oficiální žádost o moji ruku,naši na takováhle gesta moc nejsou,ale přišlo mi to moc hezké a nechtěla jsem je z toho vynechat,tak jsme to nakonec udělali o Vánocích,když jsme byli u našich, manžel koupil taťkovi flašku whisky a mamce nádhernou kytici,byl z toho celý nervózní,že neví,co má říct a tak,ale bylo to krásné,naši to vůbec nečekali a o to byli překvapenější :-) Taťkova reakce byla " tak já my Ti ji teda dáme :-) " .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Tak my jsme to oznámili tak jako nenápadně a přirozeně. Dostala jsem od manžela k zásnubám nádherný prstýnek od Rýdla, ze kterého bylo na první pohled patrné, že se jedná o zásnubní prstýnek. Samozřejmě jsem si ho nechala ihned nasadit na ruku a začala ho nosit. No a při návštěvě rodičů jsem jen tak nenápadně ruku s prstýnkem všude strkala, hrála si s prstýnkem, až si toho všimli a při té příležitosti jsme jim to oznámili. U manželových rodičů to trvalo celkem dlouho, než postřehli, že mám prstýnek, ale třeba moje maminka si toho všimla hned, jak jsem si sedla ke stolu a napila se kávy :D
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Asi záleží, jaké máte vztahy. Můj přítel si s celo mojí rodinou tyká a tak prostě 25. prosince se mýho táty, jestli pije Jamesona. On že jo. "Tak tady bych ti jednoho dal a požádal bych tě o ruku a případně i celý zbytek tvojí dcery." :-D
Odpovědět
Souhlasím, myslím, že hodně záleží na tom, jaké vztahy mezi těmi rodinami a rodiči panují. U nás to bylo celkem v pohodě všechno, ale to bylo možná tím, že to bylo v ten „sváteční“ čas :D na Vánoce jsem totiž dostala vysněný zásnubák od Rýdla a k rodičům jsme jeli 25.12., takže tam pořád ještě panovala taková ta radostná atmosféra a tak jsme toho využili a oznámili, že jsme zasnoubení. Moc je to nepřekvapilo :D
Odpovědět
Profilova fotka
žádné žádání nebylo prostě jim to jen oznamil a hotovo :D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?