Dodržujete zvyk, že zasnoubení trvá aspoň půl roku?

Dodržujete zvyk že by zasnoubení mělo trvat minimálně půl roku? Vím, že na plánování svatby je to tak akorát,ale ... ;-) A jak jste oznámili své zásnuby rodičům? SLavnostně nějak? A ještě blbej dotaz :-D ale nevím jestli zásnuby je to samý jako požádání rodičů o ruku dcery, napiště mi někdo jak to je ;-) dík :-)
Odpovědět
1
2
10
Profilova fotka
My se bereme skoro na den přesně za rok od zásnub. Ale myslím, že záleží na vás, nemusí se to dodržovat. Přítel nejprve požádl o ruku mě a potom mé rodiče. Před mamku si klekl a dal jí kytičku a tátovi zase láhev whisky. Oba požádal o mou ruku.. Jinak zásnuby a požádání o ruku je to stejné..
Odpovědět
mejviz: my budeme na podzim slavit druhý rok od zasnoubení, brali jsme se před 3 měsícama, takže svatba byla víc než za rok ;-) . Jinak přítel (dnes už manžel) mě požádal o ruku v jedné restauraci a rodičům jsme to pak "normálně oznámili" , ale žádný klasický žádání o ruku u nás nebylo :-D
Odpovědět
Mě můj nynější manžel o ruku požádal koncem srpna 2004 a svatbu jsme měli teď v červnu. Vzal mě do restaurace na večeři a pak vyndal krabičku s prstýnkem a požádal mě o ruku. O pár dní později jsme jeli k našim a tam žádal o mou ruku rodiče. Mámě dal kytičku a tátovi láhev whisky. Říká se, že by měla být svatba do roka a do dne od zasnoubení a my jsme to chtěli dodržet. V našem okolí bylo dost párů, co byli zasnoubení třeba 2, 3 roky a nakonec svatba nebyla a rozešli se..
Odpovědět
Ja myslim ze dodrzeni nejakych terminu na zasnuby a svatbu vubec neni nutne. My se treba zasnoubili v dubnu 2003 - po 6ti letech to tak nejak prislo samo. A na svatbu sme v te dobe vubec nemysleli a nevadilo by mi nosit zasnubni prstynek treba 5 let. Vsechno zalezi na vasi situaci. Ale je pravda, ze nas vztah byl tak trochu roztahany, takze mozna i proto ta prodleva. Ale osobne se mi pul roku zda malo, to si ten zasnubak ani neuzijes!! My treba meli prstynky oba dva, a manzel uz ho ted nenosi. Takze by si ho uzil jeste mene nez ja, protoze ja ted nosim oba.
Odpovědět
Já si osobně myslím, že zásnuby znamenají, že v brzké době plánuješ svatbu.. Já bych teda 5 let zasnoubená být nechtěla. Samozřejmě, že se může stát, že se svatba plánuje a pak to nevyjde, tak se to třeba posune o rok, ale pět let..?! Je to každýho věc, ale já bych to tak nechtěla. Buď se zasnoubím a chci svatbu anebo ji jen plánuji výhledově.. A prstýnku si užiješ ještě po zbytek života, ne? Já ho po svatbě nesundala a nosím ho dál. Ale jak říkám, ať si každý dělá, co chce. Já na tyhle několikaletý zasnoubení nejsem. Toť můj názor.
Odpovědět
No jo, ale my uz chteli neco mit a na svatbu nebylo jeste ani pomysleni. Jasne ze jsme si byli jisti ze se nekdy vezmeme, ale v prvaku na vysce sem na to fakt nemyslela.
Odpovědět
Profilova fotka
O minimalnim case na zasnoubeni jsem teda jeste neslysela. Co se rika je, ze svatba by mela byt DO roka. To znamena, ze nejpozdeji v den zasnoubeni o rok pozdeji. Take nechapu zasnuby nekolik let dopredu. Svatba je podle me vyusteni vztahu v neco vic a teprve tehdy, kdyz se na to oba citi a na svatbu maji finance. Ale na druhou stranu chapu pary, kterym je nejaka svatba uplne ukradena, a tak k ni nepristupuji tak "zodpovedne" a nezacnou ji organizovat okamzite po zasnoubeni.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych taky nechtěla být zasnoubená, kdybych nevěděla, kdy bude svatba. U nás byly i zásnuby slavnostní, přítel požádal rodiče a začala se plánovat svatba. Navíc, když řeknu, že jsem zasnoubená, tak se hned každý zeptá, kdy bude svatba a počítá se s tím, že bude brzo...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mě tady pěkně pomlouváte, protože já byla zasnoubená 5 let :-D :-D Pro mě to znamenalo něco jako že prostě vím, že to se mnou partner myslí opravdu vážně. Tenkrát jsme neměli kde bydlet a ani penízky nebyly... Je ale pravda, že se mě manžel tenkrát den před zasnoubením děsně nenápadně ptal, jestli když se někdo zasnoubí, jestli musí být do roka svatba. Já si na to ale zase tak nepotrpím, tak jsem řekla, že v mém případě rozhodně nemusí. Já jsem byla i smířená, že budu zasnoubená až do konce života, ale zasnoubení bylo pro mě důležité.
Odpovědět
No a my jsme zasnoubeni nadvakrat.... nejprve po roce chozeni, ale pak na svatbu nedoslo, byly ruzne krize, dokonce jsme se na 3 mesice rozesli. Znovu me o ruku pozadal pritel o Vanocich (to uz jsme spolu byli 6 let) a za 14 dni uz budu pod cepcem :-D
Odpovědět
Mám na to stejný názor jako Marinka.. I já, když jsem někomu řekla, že jsem zasnoubená, se mě hned ptal na datum svatby. Můj nynější manžel mě požádal o ruku až ve chvíli, kdy jsme byli přestěhovaní do nového bytu.. Kdybychom neměli kde bydlet a neměli peníze, tak vím, že by s tím nikdy nepřišel.
Odpovědět
Profilova fotka
Llucianka: Jj, u nas je to take tak.
Odpovědět
Článek se načítá
Já úplně souhlasím s bustik!!! Je krásné když víte, že to s vámi někdo myslí vážně :-) Jsem na vysoké a svatba nebude asi tak brzy, ale když máte ten prstýnek na ruce, je to něco nádherného, ikdyž tam bude třeba deset let :-D Máte pocit, že jste pár a taky vám každý závidí :-) :-D
Odpovědět
Já chápu, že vám to udělalo radost.. Ale já byla se svým přítelem šťastná i bez prstýnku. A to, že je to mezi náma vážný už jsem poznala, když jsme začali plánovat společné bydlení. Už tehdy nás všichni viděli jako pár.
Odpovědět
Profilova fotka
To ale nechapu, co zavidi. Rika to jenom to, ze svatba NEKDY bude, ale ani nevis, jestli se ji dozijes ve zdravi :-) Stejne na tom jsou i vsechny ostatni. Nikdo nerika, ze se nikdy nevda, kazda vi, ze jednou jo.. Abych to s nekym myslela vazne potrebuji mit prstynek :-) Nezlobte se na me, ale me by zasnuby bez nejake presneho udani casu nic nedalo. Uz se tu probiraly i pripady, kdy chlap zadal tu svou o ruku vzdycky kdyz neco provedl, ale k nicemu vic se nemel a ke vsemu to byl jeste suknickar. Nerikam, ze to je vas pripad, ale takhle na me pusobi jakekoliv zasnuby bez nejake presnejsi vidiny do budoucnosti. Nerada bych nekoho urazila, rikam jenom svuj pohled na vec..
Odpovědět
Já si myslím, že když muž požádá ženu o ruku měl by to brát vážně! Teď si svatbu dovolit nemůžeme, jsem na škole, přítel vydělává, ale stejně je to málo. Snubní prsten pro mě znamená, že jsme si blízko, že vše cítíme stejně a oba víme, že svatba BUDE :-)
Odpovědět
Já souhlasím s táborem, který vede Světluška a Bustík, tedy že po zásnubách nemusí nutně do roka následovat svatba. My se taky zasnoubili po dvou letech vztahu, brát jsme se tenkrát nemohli, neměli jsme kde bydlet, neměli jsme dostudováno...ale bylo to takové sdělení, že to spolu myslíme vážně a vzít se chcem, což se stalo za další tři roky, když už k tomu byly podmínky. Mně naopak přijde zbytečné zasnubovat se půl roku před svatbou...to už bych snad i ty peníze za prstýnek ušetřila a vložila jinam:-))) Jinak nám nikdo nezáviděl, všichni nás považovali za stabilní pár a taky jsme se tím nikde nijak zvlášť nechlubili. Oba jsme nosili zlatý prstýnek s obdélníkovým kamínkem, byl takový unisex, ale to bylo asi tak všechno. Že bych někde vykládala, že jsem zasnoubená, to jsem snad neřekla nikdy nikomu. Kdo se zeptal, ten se dozvěděl, ale nikdy nenásledovala otázka kdy bude svatba.
Odpovědět
Já jsem to nemyslela špatně s tím záviděním :-) V tom dobrém slova smyslu. Okolí vás bereme jako nerozlučný pár a i ostatní ví, že to myslíte vážně, ne jenom vy. Když jsme řekli doma o zásnubách- jen tak, že by to nebylo špatné, tak maminku to hodně vzalo :-) Byla šťastná. I po tak dlouhé době od zásnub nejsme svoji, tak to nikomu nevadí a nikdo nesonduje kdy svatba bude ;-)
Odpovědět
Ono to prece zalezi hodne na okolnostech - kdyz se proste jeste nemuzete vzit at uz z jakehokoliv duvodu tak ja skvele mit aspon ten zasnubak .. v te zoufalosti ze nemuzete byt spolu je to obrovsky pokrok
Odpovědět
Mluvíš mi z duše, Svetluskah!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak o zasnubach ze zoufalosti jsem jeste neslysela :-D Ale ne.. tak jak to pises, tak to ma urcitou logiku. Jo, to bych dovedla pochopit, ale nezazila jsem to, tak by me to nenapadlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste k tomu musim dodat, ze naopak nedovedu pochopit pary, co se berou prave kvuli tomu, ze nemuzou byt spolu - nezijou spolu, jeste spolu zacit zit ani nemuzou, nemaji byt, bydleji u rodicu, sotva dokoncili skolu nebo maji mizernou praci a uz se berou :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych chtěla přispět svoji troškou do diskuze. V srpnu to bylo 7 let, co spolu chodíme, ale už na konci června mě požádal o ruku. Byla jsem z toho celá pryč, vůbec jsem to nečekala, protože do té doby vždy mluvil o svatbě docela negativně. Moji rodiče byli zrovna v tu dobu na dovolené, takže jsme s tímto oznámením museli asi týden počkat. :-) No a když jsem se ho zeptala, kdy by teda tu svatbu chtěl, tak řekl, že co nejdřív to půjde, že se strašně těší, až budu jeho manželka. Musela jsem mu vysvětlit, že taková svatba, to není jen tak, že. Že to zařizování potřebuje čas, že mě by se sice líbilo září, ale je to moc brzo, že nevím, jestli se to vůbec všechno stihne zařídit a nachystat. Přesto jsme se rozhodli (hlavně teda můj nastávající), že to zkusíme. Tak jsme se jeli zeptat na matriku a domluvit předběžný termín a v hospodě, která nám byla doporučena, bylo taky zrovna místo. Tak se šlo na to! Náš čas od zasnoubení po svatbu je zhruba dva a půl měsíce. Jestli je to dost nebo málo zjistíme za čtrnáct dní. ;-)
Odpovědět
Honzino, tak to je super tak spontáně! Moc tě obdivuji, já bych to asi nezvládla. Moc gratuluju!
Odpovědět
Pro Vanilku: S tvým názorem, že je půl roku před svatbou zbytečné kupovat zásnubní prstýnek, nesouhlasím. Přijde mi to hodně hloupé!!! Zásnuby znamenají, že brzy bude následovat svatba!! A né za 5 let. Respektuju rozhodnutí ostatních, že se zasnoubí a X let čekají, ale to, že zasnoubení půl roku před svatbou jsou vyhozené peníze za prstýnek je pěkná hloupost!!! Takže tím chceš říct, že po svatbě jsi zásnubní prstýnek zahodila????? Jinak já bych se rozhodně nechtěla vdávat, pokud bych studovala a nebo bydlela u rodičů. Taky jsem byla požádána o ruku 14 dní po tom, co jsme se přestěhovali do svého bytu..
Odpovědět
Já jsem teď dospěla k názoru, že je to snad úplně jedno, jak dlouho nosíme zásnubák :-) Hlavně, že si nakonec každá ten svůj velký den užijeme, no ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Tereke, zatím nemůžu říct, jestli je k čemu gratulovat, i když doufám, že je, že bude! To víš, snažíme se to všechno zařizování stihnout. Myslím, že to jde. Ale je fakt, že mi miláček docela hodně pomáhá - já jsem mu totiž hned na začátku řekla, že pokud si myslí, že to jako všechno zařídím sama, tak že to teda ne, že to bude svatba nás obou, tak ruku k dílu musíme přidat oba - hlavně pokud to chce už v září. No a je to. ;-) O všem jsme rozhodovali společně, všechno objednáváme a kupujeme společně a musím říct, že nás to baví. Jsme schopni dělat kompromisy a domluvíme se na čemkoliv. Nehádáme se u toho a to je fajn. :-)
Odpovědět
Honzi, znímá měla svatbu 20.8.05 a zasnoubili se v červnu. Manžel chtěl tento datum a nevěsta se podřídila. Byla sice hodně vynervovaná, ale svatba to byla nakonec nádherná, obřad venku, hostina v hotýlku u lesa, všude příroda,..... Krása :-)
Odpovědět
Neni to skoda svatbu takhle narychlo behem dvou mesicu treba?? Ja se na to hystala rok a i to mi prislo docela kratke a uspechane. Klidne bych se tesila dele!!
Odpovědět
Jinak ene souhalsim s tebou, taky nechapu proc se nekteri berou jen proto aby se vzali a jeste spolu ani nebyldi. Jedna moje znama to takhle presne ma - vzali se pred rokem, ona porad chodi do skoly a bydli na kolejich, manzel bydli u rodicu a nechava se vykrmovat. Spolu jsou o vikendu a maji jen svuj detsky pokoj. Tak trochu k nicemu, nevim proc se brali - asi se bala at ji neutece :-D
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?