Co si mám myslet...?

Profilova fotka
Ahoj holky, už jsem z toho taková zoufalá, že jsem se rozhodla, zeptat se Vás... S přítelem o svatbě mluvíme, sice tak půl roku zpět to byl celkem boj, ale teď je přítel ten kdo začíná atd a já se držím v ústraní, nechci do ničeho nutit. Máme termín i vybrané místo ( máme schůzku s majitelkou) a máme zaplacenou zálohu pro fotografku. Svatba bude sice až příští rok, ale tohle jsme chtěli mít zajištěné. A teď jádro problému...i když tyto podstatné věci jsou vyřešené, přítel se prostě nemá k tomu aby mě požádal o ruku. A mě to přijde hloupé, celé mi to potom připadá jako fraška :(, štve mě, že to nemohu nikomu říct a že prostě nemůžu nic protože to pro mě není oficiální. Nevím už jak to příteli naznačit, už jsme se kvůli tomu pohádali i to řešili...on tohle vše ví, že pro mě to není oficiální. A přesto nic. Píšu to sem, protože mi kamarádka nasadila brouka do hlavy s tím, že tedy asi myslí na zadní vrátka a že to nemyslí vážně. Jsem z toho přešlá celý den, protože nechápu proč by platit zálohu atd všechno řešil obvolával a tak... Pořád si říkám, třeba čeká na vhodný okamžik... Ale...ten červíček prostě pořád hlodá. Já ani nevím co od Vás chci slyšet :( prostě na to jen myslím do kolečka a pořád si říkám " sakra, proč". Proč jsem já ta, která na to čeká. Dokonce jsem mu řekla, že jsem si to představovala hezký jako představení a tím, že on vše řeší a prstýnek nedal z toho prostě pro mě udělal ani nevím co... ztratilo to kouzlo... Prostě nevím co si o tom celém myslet. Děkuji za každé info.
Odpovědět
Já si myslím, že čeká na vhodný okamžik tak, aby to bylo překvapení. Něco jako taktika Chandlera na Monicu v Přátelích (jestli znáš) - můj to na mě taky zkoušela vyšlo mu to dokonale! I když mě žádal o ruku po 9 letech vztahu, úplně mi tím vyrazil dech. Kdyby to udělal o rok dříve, byla by to taková povinnost, protože jsme v té době o svatbě hodně mluvili. Jenomže ono se nic nedělo, tak jsem si řekla, že asi budeme žít jenom na hromádce a řekla jsem si, že mu dám s tímto tématem chvilku klid a otevřu to za několik měsíců, abych věděla, jestli jo nebo ne (s čímž bych se vyrovnala, jen jsem potřebovala vědět, jak to bude). A ejhle, do té doby mě stihl překvapit sám :-)
Odpovědět
Tak to znám. S přítelem jsme se domluvili, že se vezmeme a na zásnuby jsem "čekala" ještě 3/4 roku :-D Už jsem byla taky lehce nervózní. Takže z téhle zkušenosti bych poradila to hlavně nechat na něm a "nekecat do toho". Prostě počkej, vydrž a on tě překvapí. Tohle oni potřebují mít ve vlastních rukách. Jakékoli otázky, naznačování apod. to jen oddálí. Tím ho jen odradíš a odsuneš si to sama, protože tě chce aspoň v rámci možností překvapit, ale to nemůže. A tak zase čeká. Prostě to zkus nečekat, trochu na to jakože zapomenout. Svatbu neřešit, neplánovat, nemluvit o tom. Až si bude jistej, že "to nečekáš :-D", tak tě překvapí. Není to jednoduchý, ale ukroť to :-) Taky jsem to sama jak ten blbec párkrát odsunula :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Nějak to dilema nechápu, to jste začali zařizovat svatbu bez žádosti o ruku? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
No jo, když mi už máme i termín, který jsem nahlásili na místě konání, fotograf zaplacený. Teď jsem tady přečetla nějaká témata a trošku mě to uklidnilo. Jen prostě jsem si to takhle nepředstavovala... já bych se obešla bez toho mít tohle co máme zařízené. Hlavně kdyby mě požádal a bylo to tak jak to má být. Tohle mě prostě trošku rozrušuje... Hlavně nikdy by mě nenapadlo, že prostě já budu ta, co to bude čekat loni o výročí, loni o Valentýna, loni o Vánoce a tak bych mohla pokračovat. Nemluvila jsem o tom, to přítel měl pořád narážky. Nebo ze srandy mi říká " já vím, že bys už chtěla " a ukáže mi prsteníček. Řekla jsem mu ať to nedělá...on asi nechápe jak to mi holky máme a že tohle nám ubližuje. Nebo mě teď aspoň ano...a přemýšlím, jestli to tedy tak chci.
Odpovědět
Profilova fotka
@barter Jo, přesně tak! A to je to co i já nechápu. Prostě jsem myslela, že to udělá, ale ono se nic nekoná!
Odpovědět
Souhlasím s holkama, neřeš nemluv o tom. Možná Tě chce překvapit a možná jen z toho má stres i když ví, že je všechno jasné...Někteří chlapi to tak mají :-) Podle mě v tom nic závažného nebude :-)
Odpovědět
@adush09 já bych řekla, že zasnoubení, bez kterého to není oficiální, je výmysl amerických filmů a Beremese. Spousta chlapů o tom vůbec neví a spousta holek nikdy nebyla oficiálně požádána o ruku, prostě se vzali a jsou spokojení. Na druhou stranu uznávám, že dostat prstýnek a jeho nošením si neustále připomínat, že se budeš vdávat, je docela fajn. Sama jsem musela přítele popostrčit. Ne proto, že by z toho chtěl vycouvat, nebo to nemyslel vážně, ale prostě proto, že prostě neměl pocit, že by se to muselo nějak utvrzovat, když už jsme byli domluveni že se vezmeme. Můžeš mu to říct na rovinu. Ne naznačovat, to chlapy nechápou, ne naštvaně, protože se akorát zbytečně pohádáte. Jen mu na rovinu bez emocí řekni, že by ti udělalo radost, dostat zásnubní prstýnek. A když ti ho nedá, tak se na to vykašli. Opravdu to jde i bez toho ;-)
Odpovědět
On fakt ví, co má dělat - dej mu šanci tě překvapit. Věci, které jsi chtěla v předstihu, máte. Svatba je až příští rok. Takže teď o svatbě doporučuju mlčet. Nejlíp úplně.
Odpovědět
@adush09 Jak čtu tvůj příspěvek, myslím, že mám doma dost podobného chlapa.. On měl taky pořád nějaké narážky, ale podle mě v tom bylo jen to, že se styděl :-D On totiž vůbec nevyjadřuje city :-D
Odpovědět
Nejak nevim co resis,kdyby to nemyslel vazne nic nezarizuje a neplati a mam kolem sebe hodne holek co akove ty klasicke zasnuby ani nemeli....proste naplanovali svatbu,vzali se a bylo....
Odpovědět
Profilova fotka
neber to nějak zle, ale já osobně nechápu, proč jste zařizovali datum a tak, když je pro tebe oficiální žádost tak důležitá.. některé páry se třeba jen domluví, že se vezmou a pak zařizují.. ví tvůj přítel o tom, že je to pro tebe důležité a bez toho se necítíš zasnoubená?
Odpovědět
@adush09 ja si taky myslim, ze pokud to resite (mate termin, misto...) tak si Te vzit chce a do niceho ho nenutis. My taky planovali predtim nez jsem dostala prstynek (chtela jsem ho :-D )). Neco jak psala @1adriana1 . Zadne necekane pozadani o ruku, kdy jsem to opravdu necekala a byla straaaslive prekvapena. Jsme spolu uz nejaky ten patek, dospeli jsme k tomu, ze se chceme vzit. A navic na to setrime delsi dobu - bych byla zasnoubena moc dlouho :-D Ale podle Tveho popisu situace si myslim, ze Te pozada, jenom musis pockat, asi taky ceka na prihodny okamzik ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@adush09 Já dávám za pravdu holkám, neřeš to, úplně na to zapomeň..Já měla před rokem taky nějaký svatební nával, začla jsem se koukat na netu po šatech, bavila se o tom se sestřenkou(přítel to nevěděl) a když jsem se o svatbě nezávazně bavili spolu, tak byl toho názoru, že se vezmem až bude mít volných 50 tisíc..tak jsem z toho byla trošku zklamaná(jakoby řekl-nevezmem se nikdy :-D ) a přestala o tom přemýšlet, pak mě 2x chtěl požádat o roku, jenomže já nějak špatně snáším všecky svátky a narozky a výročí a pravidelně se v ty dny pohádáme takže z toho pokaždé sešlo..pak už jsem se ani vdávat nechtěla, řekla jsem si že dítě stejně zatím nechci tak nevím proč o tom uvažuju..pak když jsme se rafli před Vánoci, tak jsem mu řekla, že nevím jak dál a že už to, že mě chtěl dvakrát požádat a pokaždé to nevyšlo, je asi nějaké znamení, že to nemá dělat a usla jsem po noční..no a když jsem se odpoledne probudila požádal mě.. a jsem za to ráda, protože poprvé to chtěl udělat na moje narozeniny a podruhé na naše výročí a tak trooooošililinku jsem to čekala a to jsem prostě nechtěla..chtěla jsem aby to bylo překvapení a i on :-)
Odpovědět
Možná, že prostě se stydí tě požádat, hodně chlapů to tak má, nebo se baví napínáním partnerky a nechápou, že pro ni to zábava není. Prostě tak trochu nejsou empatičtí a taky neumí o svých pocitech (studu, strachu) mluvit. Myslím, že to nebude chystání zadních vrátek, ale prostě si dává načas a možná, že prostě ani tu odvahu nikdy nesebere. Počítej i s touto variantou a při tom to nebude znamenat, že o tebe nestojí.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud je pro tebe pozadani o ruku tak dulezite, nechapu, proc jsi si hned zkraje nedupla, ze nebudes nic zarizovat, dokud nepozada oficialne. ;-) kazdopadne bych to neresila a nechala to chvilku vychladnout. ale jinak chlapi jsou individua, ten muj se nemel po X letech ani k zadosti ani ke svatbe, protoze byl se stavem veci jaksi spokojen (bodejt, zenskou uz mel doma, navareno, obstarano a jeste bez zavazku :-N ). tak holt nezbylo, nez mu trochu pohrozit, ze me nemusi mit vubec jistou a najednou vedel, co se slusi a patri, previt. ]-(
Odpovědět
já bych řekla, že všechny tak nějak při sledování všech těch romantických filmů si myslíme, že musíme dostat prstýnek a chlubit se jím do všech světových stran a koukat na něj od rána do večera (přiznám se, že jsem to taky tak chtěla :-D :-D :-D )... u nás to bylo tak, že svatbu jsme už předtím stejně trochu řešili... ne, že bychom něco zamluvili ale jen, že to prostě spolu myslíme vážně a že bychom se mohli vzít apod. ... takže žádost o ruku nebyla úplně z čistého nebe - spíš abych měla taky radost z prstýnku a když to vezmu zpětně, tak jsme se mohli po domluvě prostě normálně vzít a zásnuby pokud nejsou 100% nečekané a spontánní mi přijdou "nucené" a stejně z nich člověk nemá ten úplně "wau" efekt jaký by si přál - prostě každý kluk není romantik, který se snaží vymyslet něco originálního ..někdo na to prostě není a stydí se, i když jste spolu třeba i 10let a přirozenější mu přijde se domluvit a vzít se, než tě ohromovat žádostí a prstýnkem... a nebo tě prostě chce opravdu překvapit až to "nebudeš čekat" :) každopádně si z toho nedělej hlavu a těš se, že tě má 100% rád a chce si tě vzít ;-) to přece musíš poznat sama! ... a prstýnek na spokojený vztah, pohádkovou svatbu a hlavně šťastný život nemá sebemenší vliv! :) ..o to víc možná pak bude překvapená rodina, když naplánujete svatbu a přijdete třeba už z hotovou věcí a oznámením - fakt bych to nebrala tak tragicky ale na druhou stranu tě chápu!
Odpovědět
Profilova fotka
Taky souhlasím, u nás se o tom nějak začalo mluvit, přítel se vyptával jaké se mi líbí snubní prstýnky, jaký styl a tak, vyprávěli jsme si o zásnubách rodičů apod. tak jsem pořád čekala kdy to přijde, dovolená, Vánoce, nic, tak jsem z toho byla taková přešlá, protože to bylo třeba půl roku od první zmínky, ale pak jsem to úplně přestala řešit, řekla jsem si, že pokud mě bude chtít požádat o ruku, tak to udělá a určitě i třeba něco vymyslí, aby to bylo hezké a když nebude chtít, tak by stejně nemělo cenu na to nějak tlačit. No a nic netušíc jsme naplánovali dovolenou do Říma a tam večer na naše výročí to přišlo :) Naprosto nečekaně a byla jsem maximálně překvapená jako kdybychom se o tom nikdy předtím nebavili. Navíc jsem se právě pak dozvěděla, že to právě už ten víc jak půlrok přítel plánoval, zařizoval, nechal vyrábět prstýnek na zakázku a tak, takže to trvalo docela dlouho, takže celou dobu, co já byla netrpělivá, tak on zařizoval :) Takže trpělivost se určitě vyplatí, tlačení nebo něco podobného nemá smysl ;-)
Odpovědět
A je "žádací" typ? Mám kolem sebe několik párů, kde se prostě domluvili a vzali...bez zásnub. Řekla bych, že každý na to není, může mu to připadat jako divadlo. Pokud máte domluvený termín i fotografa, je dost možné, že to bere jako hotovou věc a víc to nechce řešit. Na zadní vrátka bych to neviděla, odejít se dá i po zásnubách (taky znám dva případy).
Odpovědět
Profilova fotka
Holky moc Vám děkuji :) tohle jsem potřebovala. Vím, že trpělivost růže přináší... ale dej mi si každá ruku na srdce. I když píšete jak je skvělé se jen domluvit a tak...je krásné ten prstýnek dostat. A já bych to tak chtěla. Přítel tohle všechno ví...ví, že bych ho chtěla. Budu se soustředit na jiné věci a nebudu na to myslet. Ono je pak nejhorší, že když se já sama zatvrdím, začne někdo jiný... Vyptávat se atd...a nejvíc miluju ty řeči a "vy už jste spolu 4 roky? Aha a pořád nic jo? Hm a víš, že když se po 4 letech nic neděje tak se ti dva rozejdou?" Mám pak pocit, že jsem já ten kdo dělá něco špatně...že si to nezaslouží. Přítelovi do hlavy nevidím...ale romantik není absolutně žádný. Nikdy mi nedal kytku jen tak ani nic podobného... On si myslí, že udělat hezkou maličkost pro mě, je umýt mi auto... No kdybych tak měla brát, že já mu peru trenky.... Každopádně i tak děkuji...
Odpovědět
Profilova fotka
@strelenka On ví, že bych to chtěla. Jen si myslím, že romantika to žádná nebude. Nemusím mít romantiku...Jen já doufám, že tohle je krok jeden za život a já bych ho chtěla se vším všudy.
Odpovědět
@adush09 Ale jo, taky to chápu, manžel je hodně podobný typ.Též mě to trochu mrzelo, ale na druhou stranu - je to po mnoha stránkách tak super chlap, že tohle oželím. U nás to proběhlo v podstatě tak, že jsem mužovi nadhodila termín, on souhlasil a za týden přinesl prstýnek :-D (termín byl za šest týdnů, takže mu moc času nezbývalo). Není ale pravda, že "porád nic", jak píšeš...když domlouváte svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@strelenka Já vím, ale nechci z toho mít pocit, že to udělal aby měl na rok klid. Achjo holky ais to moc řeším. Jen jsem si prostě myslela, že tohle se mi vyhne, že budeme žít a pak jednoho dne to přijde. Jenže on začal s náznakama a já se toho moc chytla :(.
Odpovědět
pro mě je domluva a to, že máte zařízené tak podstatné věci, jako je místo a fotograf, dostatečným zoficiálněním. Chápu, že ti záleží na prstýnku, ale už nechápu, proč to pro tebe není oficiální, a proč bys to nemohla nikomu říct :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nevím můj taky není extra zadaci typ ,ale přišel s tím ze si me chce vzít a sam se boji vybrat prstýnek at mu pomuzu jeli jsme teda do zlatnictví od řekl a co tenhle líbil by se a já ano:-)tak ho koupil večer přišel položil krabičku na stůl a řekl tak vezmes si me ....:-D taky žádná večeře romantika atd. Jsme 2roky už zasnoubeni máme dcerku 15mesicu a ted přišel s tím ze by se mela vyřešit ta svatba tak jsme se dohodli příští léto ,ale je pravda ze sama se ho zeptat nebo měli by jsme se vzít a zarizovat svatbu bez toho ze Te požádal bych asi nic nerěšila....když už tedy mate termín a zálohu za placenou za fotografa počítá se svatbou třeba čeká na správný okamžik;-)
Odpovědět
Taky nějak nechápu celou tu situaci... Svatba se přece zařizuje buď po žádosti o ruku anebo po domluvě bez ní. Pokud to každý z vás vnímá jinak, nějak nevím jak a proč už máte termín a fotografku. Řekla bych, že teď přítel nemá důvod tě oficiálně žádat když mu stačí ta domluva.
Odpovědět
Profilova fotka
Co konkretne cekas pod pojmeme "pozadat o ruku"? Ze pred tebou partner poklekne, zepta se te a da ti prsten? U nas to bylo tak, ze se me jednou manzel zeptal, jestli si ho chci vzit, rekla jsem, ze ano a kdyz nastala vhodna chvile, zacali jsme planovat svatbu. Nebyl ani kytky, svicky, romanticka vecere a nemam ani prstynek. A stejne jsme se vzali :-). Kazdy to vnima jinak, ja jsem potrebu prstynku nemela a v dobe, kdy zadost probehla na zadny stejne nebylo. Rozhodne to neber tragicky. Ja bych rekla, ze zadna zadni vratka nenechava. Spoleham na jeho inteligenci ;-). Pokud je chlap cestny, tak co slibi, dodrzi do posledniho slova. Pokud jsi nikdy nemela s partnerem problem, ze by lhal, podvadel apod., urco muzes byt v klidu ;-). Chapu i tebe, ze te to mrzi, ale spis by bylo lepsi se nejak citlive partnera zeptat a verim, ze si vse v klidu vypovite ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@adush09 jo a na to, co rikaji lidi, se zvysoka.. vis co ;-) protoze nekteri moc radi kibicuji, provokuji a prudi druhe. az budete mit stastne po svatbe, tak se zacnou vyptavat, kdy jako bude dite (nedej boze neotehotnet hned, ze, to hned vytasi, proc vam to nejde, jestli mate nejake problemy a nebo jsi takova karieristka), po prvnim diteti, kdy planujete druhe a tak porad dal, vzdycky si najdou prilezitost. ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@adush09 kamaradka s manželem řekli ze se vezmou a do měsíce se vzali: nez zasnubniho prstýnku, bez "oficialit"....a jak jim to klape. ..me "pozadal" pritel na gauci v neděli vecer po fotbale stylem ze me ma rad a chce sw mnou byt - zadna romantika, svicky nic...byl to nas styl a jinak bych to nechtela....kazdej clovek je jinej-nekdo romantik nekdo racionální a po te dobe uz musis vědět co muzes od pritele cekat ci ne..mam z toho pocit ze se boji ze te zklame..ze ocekavas nějaký velky gesto, prekvapko, hollywoodskou romantiku...ale mu to neni vlastni..treba by ti ten prstynek navlékl rad po nedelnim obede jen tak :) nech mu prostor a netlac ho...a hlavne neposlouchej okoli...do me taky spoustu znamejch valilo horem spodem ze sme spolu tak dlouho a furt nic....ze je to divny..ze to nema cenu. ..a jedna je uz rozvedena...druha randi se zenatym a doufa....a my se budem v zari brat :)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, některé z Vás bohužel ač si vážím vašich rad, nechápou o co mi jde... Nepotřebuji svíčky, véču atd, na to on není... Já jen chci aby to bylo oficiální, moje máma chce aby se jí taky zeptal...prostě aby to mělo nějaký řád jaký to mít má. To že máme datum a fotografa to byla přítele iniciativa a moje také, ale i tak jsem mu řekla, že pro mě to prostě bude až bude prstýnek.
Odpovědět
Já to měla podobné jako ostatní. Také jsme se domluvili, zamluvili místo a to nejdůležitější.No a zásnuby přišly až o půl roku později. Musím říct, že jsem si lepší nemohla ani přát. Měl to všechno tak dokonale připravené, že jsem ani nevěděla co říct. Jen mi tekly slzy po tvářích. Vyrazil mi dech. Takže určitě trpělivost ;-) A uvidíš, že ten den přijde a doufám, že na to budeš mít nádhernou vzpomínku jako já :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?