Chci k narozeninám zásnubní prsten. Jak to naznačit?

Profilova fotka
Ahoj holčiny :-) Mám otázku.Jak by jste svému příteli jemně naznačily, že si přejete k narozeninám zásnubní prsten? My jsme se už o svatbě bavili,i o nějakém termínu...že možná příští rok. Bylo by to fajn,jsem Slovenka a končí mi příští rok v červenci občanka. Takže bych to smázla vše jednou.Protože kvůli občance musím 2x na Slovensko.Jednou zažádat a podruhý si jí převzít. Můj přítel už měl takové reči jako ať se nechám překvapit kdy mě požádá. Dokonce jako: ,,Hm, ty budeš chtít romantiku,co?Odřené kolena atd.'' :-D Říkám,je to na tobě. Dokonce když jsme šli do Swarowskiho,protože jeho máma tam něco chtěla tak jsem mu řekla že se mi líbí prsten. On hned že jaký, ať mu ho ukážu. Říkám,je tam ve výloze,ten první zprava. Pojď mi ho ukázat. Tak jsem už začala doufat, že přeci jen něco bude. Ale!!Blíží se můj datum narozenin a on mi říká, co bych si přála k narozeninám,že nemá ještě nic koupenýho a ani to neví :-( Tak když mu řeknu nic,tak mě odbije, že něco přeci jenom musím chtít. Ví že chci svatbu. Ale odpoví mi - Prosím tě něco hmotnýho si přej :-D Tak já už nevím co mu mám říct. Tak nějak pošťouchnout aby to nebylo vlezlé,ale zároveň aby přemýšlel?Nevím. Poraďte prosím :-)
Odpovědět
@tatramelka Třeba Tě jen tak zlobí a prstýnek Ti dá i tak :) Jinak bych ho moc nepřesvědčovala a nebo bych začala o svatbě mluvit jen tak, jako třeba "Jé, dnes jsem viděla krásné svatební šaty ;-) ", to na chlapy obvykle zabírá :) Nebo ho požádej Ty :) U nás to bylo docela vtipné, přítel počítal se svatbou, všem říkal, že se budeme brát a já jsem na to odpovídala - Já nic nevím, já nemám prstýnek :-D :-D I když jsem přesně věděla, kdy ho dostanu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@tatramelka Já bych to tak nehrotila. Když ví, že svatbu chceš, tak tě nejspíš v nejbližší době požáda. Třeba už si vymyslel místo a čas a ty bys mu to překazila, kdybys trvala na tom, že to má být na narozeniny. Nechala bych mu v tom trochu volnou ruku. A pokud se bojíš, že se nerozhoupe, a radši to chceš vzít do vlastních rukou, tak musíš napřímo, chlapi náznaky nechápou.
Odpovědět
Profilova fotka
@maroussia To už mi je blbý něco mu říkat :-) Pořád koukám na šaty nebo tak...včera jsem moje vysněné dokonce ukazovala mámě a on se taky koukal. Asi se nechám prostě překvapit :-) assol Asi máš pravdu.Možná to už vymyslené má a já bych mu to možná pokazila.Nakonec,na to řeč ještě dojde. Jdeme totiž na dvě svatby :-D To bych musela vzít do rukou celé zařizování, mi přijde že se nerozhoupe nikdy :-N Děkuji za názory holky ;-)
Odpovědět
@tatramelka Ono taky aby to popichování nemělo opačný výsledek - zasekne se a bude :-D Myslím, že to určitě chystá jako překvápko, neboj ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
maroussia Už jaké náznaky měl, tak kolegyně si taky myslí, že něco na tom bude. Tak to možná chystá na naše třetí výročí =-) Uvidíme :-) Nebudu radši popichovat. Už toho bylo dost. Ale moje máma mu nedá pokoj :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@tatramelka já doporučuju ho moc nepopichovat a hlavně nevěřit tomu, co říkají kolegyně a kamarádky - mně takhle vyblbly kamarádky (nechtíc), že mě tehdy ještě přítel určitě požádá o ruku na dovolené na Kypru. Já byla přesvědčená, že na té dovolené nic nebude (i když jsme se o svatbě bavili už dřív, termín jsme v té době měli už tak trochu vymyšlený), ale nechala jsem se zviklat a těšila se, že to fakt udělá. A samozřejmě neudělal a já byla zklamaná a poslední večer, který jsme strávili na pláži jsem furt jen čekala, kdy už konečně poklekne a on nic. Dokonce jsem celou tu dovolenou furt narážela na to, že by mě měl požádat, aby ta svatba následující rok fakt byla. Byla jsem pak naštvaná sama na sebe, že jsem se nechala zviklat a věřila kamarádkám, které to myslely v dobrém. Zkazila jsem si tím asi dva večery dovolené včetně toho posledního. Manžel měl představu, jak mě požádat, a s dovolenou u moře to nemělo co dělat. Nechala jsem tomu pak volný průběh, on sám za mnou pak přišel, že už se prsten vyrábí a já mohla jen čekat, kdy mě požádá a udělal to v úplně jinej okamžik, než bych čekala, tkaže i když jsem věděla, že to přijde (měli jsme v tu dobu už zamluvenou fotografku), tak mě to nakonec převapilo a dojalo - hlavně jeho nervozita, co řeknu, když jasně věděl, že řeknu ano, když už jsme tenkrát plánovali svatbu na konkrétní termín:o) Jediné, co ti můžu poradit, pobavit se přítelem, v jaký měsíc by se ti líbila svatba a že chceš na plánování svatby tak aspoň 9 měsíců:o) A že bez prstenu se o konkrétních plánech nehodláš bavit:o)
Odpovědět
Já teda nejsem velký taktik, ale myslím, že jsi fakt už udělala dost. Nehrotila bych to nějakými vzdechy nad šaty. Myslím, že se dočkáš, tvůj partner o tvém přání ví a reaguje na to, když mluvíte o svatbě. Víš, nebuď zklamaná, když ti nedá prsten k narozeninám, svátku nebo Vánocům-já bych to třeba ani nechtěla, abych byla požádána o roku vlastně jakoby formou daru pro mě (jakože chce udělat radost mě a on se vlastně jako podrobí), protože je to sice hmotná věc, ale jde přece o to "zasnoubení" a to má být pro oba. Musím říct, že já jsem ani žádný prsten nečekala, vůbec bych nebyla dotčená, kdyby partner nepožádal o ruku s prstenem nebo kdybychom se dokonce na svatbě "dohodli" jen tak. Např. mé kamarádce se stalo, že partnera ke svatbě tak uháněla, že ji požádal o roku k jejím narozeninám, a to měl být jako dar, neměl ani pro ni nic jiného a ani to neudělal nijak romanticky-prostě normálně jí řekl: tak když teda chceš....(přitom rozhodně neměli nějakou materiální nouzi). Pokud máš další důvody jako občanství atp., tak já při své povaze bych to normálně řekla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
já to taky hrotila a narážela a ptala se... a místo limuziny, ala Pretty woman, si kleknul v jednu ráno, zburcval celou restauraci, ať jsou zticha (cca 60 lidí), poklekl (málem upadnul) a požádal mě ruku, kamarádka sundávala prstýnky, aby mi něco navlíknul a než jsem stačila odpovědět, byl u baru s kamarádama a slavil... ráno si nic nepamatoval a to mi celu dobu tvrdil, že to je jako to ono. A nejvíc mě dostala věta: "Ty vole a no jo já tě požádal ruku a to bereš jako vážně?" tak jsem s slzičkama odešla do práce. kam přišel s krabičkou a prstýnkem a požádal mě ruku... :-) Takže pokud chceš romantiku... nech to na něm, jinak si to sama sobě zkazíš... Ale i tak to byl suprový zážitek a vzpomínka na celý život :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kliiiid.. já na to čekám už tři roky... datum svatby máme, ale to zasnoubení se někde jaksi zaseklo....
Odpovědět
Už hlavně NIC nenaznačuj, už jsi řekla a udělala víc než dost. Aby místo toho nevzal roha, že na něj vyvíjíš nátlak, že nebude mít svobodu a prostor, že bude zahnán do kouta, a taky získal pocit, že ti jde o ty všechny cetky okolo svatby a hlavně ty šaty víc než o něj. To vážně chlapi nemají rádi. A dojde jim to dřív než si myslíš. Proč na to nejdeš opačně? Prostě záleží jak dlouho spolu jste a kolik vám je, ale pokud dojde na lámání chleba polož mu jenom prostou otázku, jak si dál představuje váš vztah, co pro něj znamenáš, že ty ho máš ráda, ale zároveň bys chtěla mít nějakou představu do budoucna, aby ses podle toho mohla zařídit, takže bys byla ráda, aby ti dal vědět. A tečka. Nic si nevynucuj, nic si nevydupávej, nic neuspěchávej, třeba je jenom nervózní, že dostane košem. Takže musí získat relativní jistotu, že ho neodmítneš, ale ty ho k tomu přímo tlačíš. Chlapi jsou nevyzpytatelní, dobrodružní, třeba ti ho schválně nedá, aby zjistil, jestli si hysterická semetrika, a jak na to zareaguješ, jak se dokážeš vypořádávat s překážkami. Oni pozorují, oni jsou dobyvatelé 8-) . Máš svoji hrdost. Prostě nejsi zasnoubená, můžeš se čumět i jinde :-D . Jdi na to vtipně, elegantně, žensky, ať má pocit, že mu tě spíš někdo může vyfouknout.. Babu sesypanou na hromadě a ubulenou v koutě si nepředstavuje. Ať k tobě vzhlíží. A nátlak vyvolává protitlak - čili ústup. Uklidni se, zapomeň na romantický sračky a užívej si ho. A buď ráda, že ho máš. Ber to sportovně, vtipně ve smyslu, že takový prasátko bys jednou jako muže brala, že má sice šílenej pupek, ale dobrou kýtu. A hlavně nenech se stresovat okolím. Když se brala má kámoška, registrovala jsem se tady zoufale s termínem svatby snad za pět let, a to jsem v té době byla sama, protože jsem chtěla taky. No, a teď bych to už ráda měla za sebou... Ať žijí paradoxy života... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Cím víc se o tom bueš bavit a čeekat na to, tak to nebude...to mi věř.,, Já jsem o otm nikdy nemluvila, ale naše okolí se ptalo a co vy dva atd... a vím,že byl na to alergickej...:-)
Odpovědět
@tatramelka hele, já myslím, že podle toho co jsi řekla apod. už musí být jasný každýmu, že bys do toho chtěla jít. A jemu se evidentně taky chce a když už sonduje jaký prstýnek se ti líbí...:-D Ale rozhodně bych ho nějakým způsobem netlačila na to, aby ti ho dal na narozeniny. Zaprvé moment překvapení je na tom to naprosto nejlepší (!) a pak v těhle věcech není dobré vyvíjet nátlak. Zkus si to taky promítnout z té druhé-chlapské strany. A nakonec i když to není s odřenýma kolenama a briliantama a mega proslovem, tak je to dojemný a romantický jak blázen vždycky - kromě případů "Tak Mařeno,když teda tak moc chceš,tak se teda vemem no..jestli teda chceš...?" ehm:-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
hlavně nehrotit, ono to chlapům v některejch věcech dochází pomalejc, ale nakonec jim to dojde. Já takhle naivně čekala, že mě bývalý přítel požádá o ploutev na dovče v Egyptě, no znáte to, pláž, západ slunce, blá blá blá. Nic nebylo a za půl roka mě poslal k šípku. Stane se jak v lepších rodinách a neboj, on se ten tvůj vyvolený vyjádří zavčasu, za velkej úspěch považuju to, že se zajímá, co by se ti líbilo za prstýnek ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
My jsme spolu 7 let, o svatbě jsme se taky už kolikrát bavili, i o rodině. Ale spíš jsme se tak pošťuchovali. On pořád miminko, já pořád svatba :) Když se blížily mé narozeniny, pořád se mě ptal, co chci. Já na to: "vždyť víš co chci". On že ne a já že jo :) Popichovali jsme se takhle cca 3 týdny. Taky jsem si chvílemi myslela, že je úplně natvrdlej :D Dokonce v den mých narozenin mi ráno říká: "Jéjej, ty máš dneska ty narozeniny, to budu muset zajet do Globusu" :))) ale odpoledne jsem otvírala malou červenou krabičku s "překvapením" :)))
Odpovědět
@tatramelka tak já byla na tom úplně stejně. Akorát ta romantika tam nebyla. Když se mě můj přítel zeptal co chci k narozeninám, tak jsem řekla, že prstýnek . On se nedivil, protože já jsem na takové věci, hlavně naušnice ulítlá, takže divné mu to nebylo, už hodně krát jsem právě dostala naušnice atd. k narozeninám. Akorát jsem mu neřekla, že chci zásnubní a doufala, že ho to napadne. Napadlo ho to, ale k narozeninám mi ho nedal. Dal mi ho druhý den ráno. Já ještě ani neměla otevřené oči a dal mi do ruky krabičku ve které byl prstýnek. Žádný romantický slova u toho nebyly, vlastně vůbec žádný slova u toho nebyly, akorát se přítel zmohl mi říct, že je zásnubní. Bylo to sice bez slov a romantiky, ale určitě jsem byla strašně šťastná, že přišel na to, že chci ten zásnubní prstýnek, protože si jsem jistá, že je ten pravý, který má o mě zájem.
Odpovědět
Myslím, že zásnubní prsten není dárek k narozeninám. O ten si říct nemůžeš pokud chceš, aby to partner myslel vážně a aby prsten symbolizoval to co symbolizuje. Koukám, že už sice máte po svatbě, ale já mít takovou ženu ,která prostě prsten chce k narozeninám kvůli občance, to mi přijde uhozený. Občas tyhle příspěvky a dotazy slečen nechápu. "Jak přimět přítele aby mě požádal".. "Jak ho donutit ke svatbě" ... "Chci svatbu co mám dělat" a podobné někdy i horší dotazy.... svatba je víc než jenom podpis, víc než jenom nějaká oslava.. je to něco, co musí vycházet samo ze srdce..
Odpovědět
Profilova fotka
@petulavoj přesně jsem nakoukla a chtěla napsat to samé...chápu, že někdy jsou chlapi natvrdlejší a ženská je k tomu musí trošku popohnat, ale ne donutit a ne si o to říct...to je špatně já jsem to mužovi několikrát naznačovala, když jsem byla těhotná, protože svatba by nás ušetřila soudních tahanic o určení otcovtství, protože otcem byl napsán můj exmanžel, i když jím nebyl... ale nakonec jsem ráda, že ani přes to to neudělal a neudělal to proto, ne že by nechtěl, nebo by se k tomu nějak neměl a pod, ale proto, že mi u takových okamžiků, kdy se zmíním, připomene, že chce, aby to bylo něco vyjímečného, abych na takovou věc jen tak nezapomněla ted čekáme druhé dítko, takže se k tomu už asi opravdu schyluje a opět jsme to téma otevřeli, ale po pár slovech to skončilo tím, že si mám počkat a já mu s úsměvem poděkovala za opětovné uklidnění. Svatba je takový mor, každá žena to chce zažít, ty šaty, obdiv, krása,....ale jsem šťastná, že mám muže, který ví, co manželství znamená a uklidnuje mě, že máme svůj čas, když se mi myšlenky vkrádají do hlavy :-)
Odpovědět
no chlapa ve vetsine pripadu do svatby nedokopes, musi chtit sam, my spolu prvne bydleli, po 7 letech se nam narodila dcera a ted po celkove 9 letech se bereme... ja ho popichovala leehce je to sou hezky saty, a co svatba?, atd. ale jen obcas a jen pokud sem videla ze ma naladu. no a na 30.narozky me pozadal oslavu sme meli spolecne s rodici driv a jak sem ocekavala ze mi ho da tak nedal, a v den narozek sem hlidala celej den 3 deti, pekla, varila, spinava neupravena a navecer me pozadal. takze radim natukavat ale neprehanet to. a na otazku co k narozkam mu rict - vsak vis co bych chtela - prstynek... a treba ho dostanes
Odpovědět
koukam ze sem se nekoukla na datumy :-) takze preji hodne stesti do spolecnyho zivota!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?