Zasedací pořádek - páry jste posadili vedle sebe?

Ahoj, chci se zeptat ohledně zasedacího pořádku. Budeme sedět asi takhle Ženichovi hosté - matka ženicha - otec ženicha - nevěsta - ženich - matka nevěsty - přítel matky - nevěstini hosté Možná, že hosté by měli být prohození, ale to snad nevadí, nebo ano? Jak jste to dělali s páry? Posadili jste je vedle sebe, nebo naproti sobě? Máme stůl ve tvaru U. Díky moc za odpověď ;-)
Odpovědět
Ahoj, podle mě máš zasedací pořádek přesně tak, jak má být, plánujeme ho tak i my. Páry bych jednoznačně dala vedle sebe...
Odpovědět
Ve svatebním průvodci jsem se dočetla, že páry mají sedět naproti sobě a tím dostat větší příležitost se seznámit s dalšími hosty, sedícími vedle nich, aby se rozproudila zábava a nevznikaly dvojice, čtveřice, které se znají z dřívějška. Sama ještě nevím, jak to vymyslím...
Odpovědět
Cetla jsem stejne informace jako luciaaana1, ale na druhou stranu-nekdo se tak muze citit nekomfortne, takze zalezi take na lidech, ktere zvete. Nez, aby se nekdo citil na svatbe spatne, ustoupim ze svatebniho kodexu a posadim pary vedle sebe. Vzdyt se nejedna o 1h, ale treba cely den, a to bude prilezitosti k seznameni a konverzaci az az. Ono to vyplyne i bez nuceneho rozesazeni;)
Odpovědět
Profilova fotka
já nevím,jaké jsou pravidla u zasedacího pořádku a ani to podle nich dělat nebudu,jelikož v naší rodině to nejde,ale kdybych šla na svatbu,tak bych chtěla určitě sedět vedle svého partnera a ne naproti němu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na bráchové svatbě jsme byli páry vedle sebe...Budu to tak řešit i na naší svatbě. Myslím si, že je to volba každého, jak si to kdo vymyslí..
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda upřímně na tradice dlabu, protože vím, že ty páry na naší hostině chtějí být vedle sebe. Kdyby seděli naproti sobě, byly by z toho nervozní a nebavily by se tolik. Mou rodinu mám na své straně a přítelova rodina zas na jeho, tak jak je nám to nejpříjemnější a nejpřirozenější. Nechceme to rozházet jen kvůli tradicím, aby se pak každý cítil blbě jen proto, že zrovna nesedí vedle svého milého, ale vedle nějaké "cizí babičky", kterou nezná a řekne si s ní velké kulové. Prostě si to udělejte tak jak chcete vy, jak je to příjemné Vám oběma :) A pokud nemáte zaprdlé hosty tak věř, že i tak se budou všichni bavit mezi sebou, jeden zaskočí za někým z druhé strany apod ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych pary posadila naproti sobe, kdyz jdeme nekam ve vetsim poctu paru, tak si tak vzdycky sedame a prijde mi to lepsi nez sedet vedle sebe. Porad mate pobliz nekoho koho znate, ale nevznika uzavrena konverzace, kdy si mezi sebou spitata a zacnete ukazovat sousedum vedle sebe zada. Zacali jsme si takhle sedat kvuli etikete a zjistili, ze je to mnohem prijemnejsi pro celou spolecnost. Myslim, ze dodrzat urcite zasady etikety a spolecenskych konvenci neni spatne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
podle etikety to sice má být naproti, ale také jsme posadili vedle sebe ;-) připadá nám to prostě vkusnější. Navíc na všech svatbách, na kterých jsem byla seděly páry vedle sebe :-)
Odpovědět
Já bych tedy nechtěla sedět jen naproti manželovi. Chtěla bych sedět vedle něj, kdybych šla někomu na svatbu :-) Je mi to tak mnohem příjemnější, snad by se tedy mělo respektovat naše přání a na etiketu upřímně kašlu v tomto mnoha i jiných věcech :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zrovna řeším tuto otázku a sama se zamýšlím, jak to udělat. Když jdeme do hospody, tak se většinou sesedneme páry vedle sebe i když v průběhu večera se občas přesedneme, že si zrovna povídáme někdo jiný, na druhou stranu, když jdeme s partnerem na večeři, sedáme si naproti sobě. Oboje zcela automaticky - ani jedno nám nepřijde nekomfortní. K té etiketě - já už slyšela obojí, ale četla jsem páry naproti sobě a střídat muž/žena a přijde mi to tak dle etikety správnější - stejně jako když jdete na tu večeři. Čímž neříkám, že se člověk etiketou řídit musí. Asi hodně záleží na tom, jací jsou hosté, které zvete. Já to zřejmě udělám "naproti sobě", vesměs se všichni znají, takže v tom nevidím problém a navíc se tím opravdu otevře více konverzace. Neříkám, že budu dodržovat zcela etiketu, ale tak nějak podle citu :-) A nemyslím si, že když partner sedí naproti mě, že bych si s ním nemohla povídat, tajnosti si stejně řekneme někde jinde :-D
Odpovědět
Záleží, jak se hosté mezi sebou znají. U nás se znali jen "mladí", a vím, že např. teta kdyby neseděla vedle manžela, tak by šílela z nervů. Tak jsme dali páry vedle sebe a všichni se cítili komfortně. Když se po obědě konverzace trochu rozprodila, tak si pak přirozeně přesedali. Já bych taky na svatbě někoho jiného chtěla sedět vedle manžela...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?