Zasedací pořádek na svatbě do účka. Je běžný?

Profilova fotka
Na hostině nám chtějí připravit stoly do účka. Všude jsem viděla jen do téčka. Nebude to divný, když budou sedět někteří hosti zády? Děláte někdo stoly do účka?
Odpovědět
1
2
5
ahoj, my asi taky budeme volit variantu do U, protože by to T bylo moooc dlouhé. Já zase při více lidech viděla stoly do U než do T :-) a je to lepší, můžu doporučit při více lidech.
Odpovědět
Profilova fotka
taky budeme mit stul do U. Je to tak bezne. :-) T by v nasem pripade bylo moooc dlouhe. ;-) andulko, a kolik budete mit hostu?
Odpovědět
Profilova fotka
děkuju to jsem ráda,že nejsme sami nám by se to do T taky nevešlo to už by museli sedět hosti až na nádvoří :-)
Odpovědět
Profilova fotka
budeme mít něco přes 30 hostu máme to na zámku a ta místnost není zrovna moc velká,když si představím ještě 4 muzikanty a švédské stoly to je nemyslitelný :-)
Odpovědět
ahoj, my jsme měli samostatné kulaté stoly, ale teď na narozeniny jsme to dělali do obdélníka, měli jsme na to prostor a líbilo se nám že to nemá ani začátek ani konec, další narozky co nás čekají tak je to do Z a to z toho důvodu, že s jednou rodinou nikdo nechce sedět a do U by to nevyšlo a další do G, a to kvůli prostru a navíc rodina bude v jedné řadě a pak budou myslivci, všechny oslavy jsou 40-50 lidí
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budeme mít stoly do U. Jestli hosté budou sedět zády k vám, záleží na tom, jak dlouhý bude ten stůl, kde budete sedět vy. Pokud bude dlouhý, tak pochopitelně budou někteří hosté sedět zády k vám. Pokud krátký, tak k vám budou bokem.
Odpovědět
My jsme asi speciální, budeme mít E nebo jak já říkám vidle :-D těžko bysme narvali 65 hostů do téčka a i účko je pro nás dlouhý :-) takže budeme mít čelo, pak dvě strany jako účko a ještě veprostřed jednu řadu - takže sice se bude sedět zády, ale snad to nikoho neurazí a hlavně se tam vejdem :-D
Odpovědět
My budem mít taky stoly do U, jelikož při cca55 lidí to ani nijak nejde :-) Navíc U je bežné na všech oslavách a to už jsme jich zažili hodně a nikdy si nikdo nestěžoval, že by seděl k někomu zády ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mame taky U, plus jeste jeden jakoby samostany stul, jinak bychom se nevlezli. nevypada to, ze by s tim mel nekdo problem x-)
Odpovědět
My budeme mít taky stůl do U, ale chtěla jsem se zeptat jak je rozesazujete. Jednu rodinu k jedný nožce a druhou k druhý, nebo nějak namíchaně. Někde jsem četla, že by měli být namíchaní, aby se rodiny seznámily.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme měli taky do U a docela nám trvalo, než jsme sestavili zasedací pořádek. Nejdřív jsme se snažili to trochu namíchat, ale vždycky jsme tam našli chybu. Takže to nakonec dopadlo tak, že každá rodina seděla na jedné straně. Ale stejně to bylo jenom na oběd a potom se to začalo samo nějak prostřídávat a hodně se tancovalo, takže sezení už nikoho nezajímalo. A rodiny si navzájem docela sedly, takže to dopadlo dobře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my budeme mit stoly CIK CAK SEM TAM - nevim jak to mam nazvat :-) Pridam rozkreslene rozmistneni do albicka. Se zasedacim poradkem nebyl problem, protoze to vychazi, ze rodiny a blizci budou sedet vzdy pri sobe, ze si budou mit o cem vykladat behem hlavniho jidla a po tom stejne kazdy bude chodit, deti budou behat, nekteri si pujdou ven zapalit, nekdo bude tancovat a tak.. To nase usporadani je super i v tom, ze to neni klasika U, vic se mi to libi a vleze se tak i vic lidi.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Do Ucka je to vetsinou ze na jedne nozce sedi rodina od nevesty a u druhe rodina od zenicha ...kazdopadne po jidle zacne zabava a kazdy sedi kde chce protoze se bavi s ostatnima a lide se skupinkuji... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak uz jsem do albicka pridala nase rozmistneni CIK CAK HABAKUK :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jelikoz jsem nechala usit potahy na zidle, tak to bude moooc krasne.. to si myslim vic vynikne, nez kdyby byl stul do U. Me osobne se to vic libi, kdyz je kazdy stul zvlast a kdybych si mohla jeste vybirat z typu stolu, tak bych brala kulate stoly.
Odpovědět
Profilova fotka
my mame v ucku na me strane mou rodinu, na pritelove strane jeho rodinu a kamarady namixovane tak, aby se vzdycky alespon nekdo s nekym znal.
Odpovědět
Ahoj, my jsme měli taky U, ale s tí m, že každé to ramen bylo asi 1,5 m od toho hlavního stolu, kde jsme seděli my a rodiče. Nařed se nám to dálo divné, ale aspoň se lépe procházelo kolem stolů a stejně človek pořád někde pobíhal, na svém místě jsem seděla jen při obědu, jinak už vůbec... ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
ahoj holky začínám dělat zasedací pořádek a stojím hend na začátku.... je nějaké pravidlo jak se sedí? ženich napravo nevěsta nalevo a pak rodiče a kdo blíž (tatínek, maminka) a tak a stli partner svědka hned vedle.... případně sourozenec mezi rodiči a svědkem nebo až za svědkem? díky
Odpovědět
Profilova fotka
Jak je to podle bontonu, najdeš na internetu. Ale jinak si myslím, že to budeš mít takové, jak si to uděláš :-D My jsme seděli opačně - tj. já vlevo od manžela. Stůj jsme měli do "T". Na mojí straně byli: tchán, tchýně, teta, manž. bratranec - zároveň svědek, jeho žena a děti. Na manželově straně: můj táta, máma, kamarádka-svědkyně, brácha, ségra, na konci fotograf.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Kajko, tak my máme taky hostinu do U, v tom teda nevidím problém, je to docela běžný...Jinak pravidlo je takové, že vedle nevěsty sedí její tchýně a tchán a vedle ženicha zase jeho tchyně a tchán, prostě ne vlastní rodiče....V čele nás tedy bude 6, zbytek po bocích....
Odpovědět
browneye: To slyším prvně, že vedle nevěsty sedí její tchýně a vedle ženicha zase jeho tchýně...:)Obvykle to bývá, že na jedné straně, počínaje rodiči nevěsty sedí rodina od nevěsty a na straně druhé, počínaje rodiči od ženicha, sedí rodina ženichova:)
Odpovědět
luk.oska: tak já to bohužel neslyšim poprvé a rohodla jsem se na tuhle tradici nebrat ohledy. Ale naši to znaj, tak se docela divili, že to chci jinak. Doufám, že tchánovci teda nejsou tak kovaný v tý etiketě, aby se neurazili :-N kajka: já teda nevim, ale já bych rodiče posadila střídavě ženská - chlap. tekže vedle nevěsty tchán/táta a vedle ženicha tchýně/máma. Ale nevim, jestli je to tak správně...
Odpovědět
Profilova fotka
hlavně budu muset upravit počet lidí v čele, nějak mi to nevychází :-( u nás to bude že máme vlastní stoleček pro dva s ženichem, pak máme vedle pro šest (na jednom kraji pak asi budou sedačky pro dvojčata a pak v ramene U ostatní... no, o víku na to musím sednout,uf...a tím že nemám stabilní počet, to bude něco....
Odpovědět
Profilova fotka
Ten stabilní počet mě taky trápí...Jinak je pravda, že rodiče jsou obráceně, ale je to každého věc, stejně tam budou hlavně jen na jídlo :-D ale střídá se to, jak píše krtek.93, muž žena, to je jasný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jé, vedle mě bude sedět můj táta, tchána nemám a tchýni vedle sebe nechci,jen ať si sedí vedle mýho manžela. Na etiketu prdim. Prostě budu sedět já, vedle mě můj táta,pak máma,naše Terezka asi u ní na klíně nebo vedle ní,aby byla blízko mě(jsou jí 2 roky),pak svědkyně,její dítě (3 roky), náš syn (5let), můj brácha, pak ostatní tety, strejdové atd. Ze strany manžela- tchýně,svědek, manželova sestra, její manžel, děti (2 holky) a pak ostatní z jeho rodiny. Promíchávat rodiny nechci,pže my jsme to zažili,že nás na sestřenky svatbě posadili na konec řady a ještě k rodině jejího manžela. Neměli jsme si co říct. Jako já se umím bavit s každým,ale když někdo odpovídá jen hmmm, nebo nevim,tak to mě neba. Byli to evidentně suchaři. Takže nuda ]-( To mám jen tak v hlavě, ale možná to pak trochu pozměním,až podle toho,kdo půjde atak. To se dozvim až na konci měsíce, snad :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych chtěla ať už do U nebo do T stoly vedle sebe mojí maminku a vedle tatínka a vedle manžela zase jeho maminku a jeho tatínka...přijde mi nějak divný aby seděla moje mamka na kraji..chci jí mít vedle sebe (i když je to v podstatě jedno), jinak to budeme taky střídat žena - muž (teda doufám, že to vyjde :-D :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se rozhodli dodržet etiketu, takže na T v čele bude sedět zleva: tchýně - tchán - já - ženich - můj táta. Mámu už nemám, takže nás tam bude jen pět. A tchýně se s námi hádala, že to máme špatně, a předhazovala nám fotky ze své svatby a ze svatby své dcery a na obou to bylo obráceně - vedle ženicha a nevěsty seděli jejich rodiče - a tvrdila nám, že tak to správně má být :-) A já byla hrozně ráda, že jí můžu s potěšením říct a dokázat, že podle pravidel, to my máme správně a ony obě to měly špatně, a konečně jí tak trošku srazit hřebínek, protože už mě nebaví pořád poslouchat, jak jen ona a její geniální dcerunka dělají všechno správně a kdo dělá něco jinak, dělá to špatně :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, etiketa je taková, že vedle nevěsty sedí jeho rodiče a vedle ženicha její rodiče... - s tím muž/žena je to problematický, já jsem schválně posadila tchýni vedle tety, aby měli s kým žvanit... :-D vedle mojí mámy moji kamarádku/svědkyni... z toho samého důvodu. Tatínkové seděli hned u nás naproti sobě, a bylo to dobře, protože kromě chvíle kdy jsem tátu vyzvala k tanci, spolu přes ten stůl pořád povídali a nemohli se odtrhnout... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, taky nedodržujeme pořadí můž/žena/muž, zasedací pořádek jsem rozvrhla tak, aby u sebe byli lidé, kteří si rozumějí nehledě na to zda jsou muži nebo ženy. s rodiči v čele to máme trochu složitější, oboje rodiče jsou rozvedeni a až na mého taťku tam budou všichni se svými novými partnery :-) takže to máme trochu složitější, ovšem všichni spolu vycházejí, takže pohodička. stoly budeme mít do U, do čela jsme k nám posadili naše "pravé" rodiče, a hned přes roh jejich partnery, pak svědky, sourozence, atd. ... ale např. jsme dali kamaráda k svědkovi a bráchovi, a až pak je babička s dědou - přece nebude sedět kamarád sám mezi babičkama a dědama, když je nezná a neměl by se s kým bavit ...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, ze se tady tak vkradam,ale resim stejnej problem. My mame dve deti,takze sem se rozhodla dat ja moje mamink a dcera (tatinka nemam) a manzel po jeho strane jeho maminka a nas syn. (tatinka taky nema) Jenze pak resim co dal,nebot ja mam jeste brachu, manza segru a pak co partner od mamky a svedci, kde ty vschny posadim. Jako na etiketu a ostatni takove veci prdim, me to je jedno,ale nevim jak to udelat. tak poradte. Nebo ty deti mame dat dal?? Ale to manza nebude chtit, on bez nich ani ranu.
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?