Rozvedení rodiče s partnery na jedné straně a pouze maminka na druhé

Hezký večer, řeším trošku atypický problém s rozvedenými rodiči. Já mám rozvedené rodiče. Táta má manželku s třemi dětmi (11, 9, 6), máma má manžela (Španěla) a ročního syna. Pak mám bráchu, který mi půjde za svědka. Přítel má jen mamku (bez přítele) a sestru jako svědkyni, která má manžela a dcerku, která bude mít necelý rok. Vůbec nevím, jak je posadit, chtěli jsme stůl do U, hostů bude i s námi celkem 50. Přemýšlela jsem nad tím, že bychom si do čela vedle nás dali jen svědky, jenže můj bratr má 19 a nechci, aby měl proslov :D Raději bych, aby měl proslov táta, takže by musel sedět jako první na straně - a tím pádem by měl logicky sedět na mojí straně, což odporuje "pravidlům". Když to pominu a poskládala bych to takhle, že táta a jeho rodina, na druhé straně přítelova mamka, švagr s neteří - a nevím, kam dát moji mamku s manželem a synem. Dalším problémem je, že moje mamka se nebaví se svým otcem... Takže ti musí být taky daleko od sebe. Asi by bylo řešením mít kulaté stoly, když mi se to tak strašně nelíbí... :( Nenapadá vás prosím něco?
Odpovědět
Ahoj, záleží i na tom, jak tvoje maminka s taťkou vychází. Jestli si spolu dokážou včetně svých nových rodin povídat, nebo se jeden druhému spíše vyhýbají. Každopádně nemusíš řešit to, že kdo sedí vedle tebe, má proslov, takže jeden limit by ti odpadl. Ve tvém případě, i když neznám vzájemné vztahy, bych vedle tebe posadila přítelovou maminku, pak švagra, přítelovu sestru s dětma. Trochu se tím prostřídá muž žena a taky by se dodrželo pravidlo, že partnerka vždy sedí po pravici svého partnera. Vedle tvého přítele bych posadila tvoji maminku, jejího manžela a kočárek nebo stoličku s prckem, pak bráchu, taťkovu manželku, taťku a jejich děti, pak dědu, takže by od sebe mamka s dědou byli i dost daleko. Při tom všem bys stále zachovala pravidla svatební tabule. Protože rodina ženicha sedí na nevěstině straně a naopak. Ze své čerstvé zkušenosti ti ale můžu poradit, ať si s tím moc nelámeš hlavu, protože jde jen o oběd a pak se stejně všichni rozesadí, jak budou chtít :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme nakonec udělali místo hostiny raut, na kterém budou všichni vč. přátel a malé stoly bez zasedacího pořádku :) přesně proto, že řešit zasedací pořádek bylo nad naše síly...
Odpovědět
Profilova fotka
@evmino Také máme raut a zasedací pořádek sem nechtěla řešit. Ale včera jsme měly v restauraci spicha s DJ a řešily to....A stejně budu ten zasedací pořádek dělat protože lidé nebudou vědět kam si sednou a babičky a starší lidé budou zmatení...ALe je to teda oříšek, ale vůbec to nemínit řešit rozvedení nebo nerozvedení..
Odpovědět
Profilova fotka
Když bude zastoli do U, co posadit oba rodiče po tvem boku a jejich současné partnery hned zkraje a byly by teoreticky u sebe, vedle patrnera maminku a sestru a manzela k ni ttak jak rodiny rodicu
Odpovědět
Ahoj, vidím, že to máte ještě složitější než u nás. To čelo bych já osobně vyřešila (svědkyně+svědek+nevěsta+ženich+přítelova maminka+tvůj tatínek). Ke svědkyni z boku partner s dětmi, obdobně u tatínka. A ten konfliktní zbytek, jako tvojí maminku, dědečka apod. bych posadila co nejdále od sebe, na rodinné strany bych nebrala zřetel. Ono to vždy striktně podle etikety nejde. Další možností by bylo vybrat 4 nekonfliktní osoby a posadit je vedle vás (prarodiče? družičky? teta/strýc?). Já jsem řešila něco podobného, měla jsem s tím moc starostí a nakonec nám přítelova maminka cca před 14 dny oznámila, že přijde jen na obřad. Takže pozor na to, vždy usadíš všechny, ale někteří nevidí kolik s tím máš práce a třeba i týdenní plánování ti rozhodí ve vteřině. Hlavní je, abyste se cítili příjemně vy dva, je to váš den a ne těch ostatních. Můj názor je, že kvůli štěstí svých dětí snad každý snese být jeden jediný den ve společnosti někoho, s kým se špatně snáší. Hodně štěstí při dalším plánování. :-)
Odpovědět
@juka22 Děkuji za nápad, ale mít vedle sebe tchýni by se mi asi úplně nelíbilo :-D @evmino @barrcikk Raut se mi nelíbí, měla to kamarádka pro svou rodinu, ale já jsem tak nějak na ty tradice... V tomhle případě je to s tradicemi těžší, ale stejně bych to chtěla nějak zachovat. @ramadda Mí rodiče vedle sebe být nemůžou :) Původně jsem si to myslela, že bych je dala vedle sebe, jak to má být, a partnery dál, ale mámin manžel je hrozně žárlivý, navíc asi ani tátova manželka by z toho nebyla nějak odvázaná. Nejvíc se mi líbí řešení @zumar, za to fakt moc děkuju! Už jsem přemýšlela, že bych tátu posadila vedle tchýně, ale to byla ještě v řešení možnost, že by jeho manželka nejela (kvůli dětem, to je složitější), v takovém případě jsem uvažovala dát na druhou stranu mámu s manželem. Ale ti svědci na jedné a "půlka rodičů" na druhé straně, to se mi líbí moc, navíc by každý takhle mohl mít u sebe svou nejbližší rodinu, to je fakt super. Tisíceré díky, tohle by mě fakt nenapadlo! Jinak prarodiče bych si tam já dát mohla, ale přítel pro změnu nemá prarodiče bohužel už žádné (zní to, jak kdyby mu bylo 60, že nemá žádnou rodinu, ale bohužel jsme za ty čtyři roky, co jsme spolu, absolvovali hodně pohřbů z jeho strany... Tak by mi to přišlo asi hloupé. Tobě přeju, ať už ti to nikdo nemění :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?