Rozvedení rodiče, jak je posadit ke svatebnímu stolu?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat.... přítel má rozvedené rodiče a každý z nich má nového partnera. Jak je posadit, když rodiče mají sedět vedle novomanželů???
Odpovědět
@milujom tuhle otazku si pokladam taky, pokud by mel nekdo nejakej napad prosim sup sem snim :-))
Odpovědět
Koukám, že je nás tady asi víc, milé ženy :-) Oboje naše rodiče se rozešli prakticky v době, kdy jsme ohlásili, že se budeme brát. Každý má dnes jiného partnera a řekla bych, že né všichni spolu vycházejí nějak extra dobře. Takže ze sedacím pořádkem si též lámu hlavu.
Odpovědět
ahoj nevěstičky :-) taky mám rozvedené rodiče a dlouho jsem si s tim lámala hlavu, ale nakonec se to vyřeší tak nějak samo a to tím, že máme kulaté stoly .. a náš stůl bude asi jen se svědky a rodiče budou mít svůj vlastní :-) nejspíš.. u klasického Učka nebo Ečka to je problém :-| @petahor jeeej, tak to opravdu nezávidím teda :-| to je blbá situace..
Odpovědět
Z tohoto důvodu budou vedle nás sedět svědci. Rodiče budou sedět hned "za rohem" u přilehlých stolů. tvar máme do U
Odpovědět
@markyska88 Já jsem před chvílí založila fúorum na to. Také máme kulaté stoly, ale dost komplikované to v rodině, tak mi přijdou ty kulaté stoly snad ještě horší :-D No snad to nebude nakonec tak šílené :-|
Odpovědět
@petahor řekla bych to tak, že pokud je to v rodině "komplikované" , tak žádný stůl ani usazení hostů nebude dost "dobré"... v některých případech by pomohlo snad jen posadit ty lidi do úplně jiných místností :-D
Odpovědět
@markyska88 :-D My to budeme mít venku, tak je asi posadím na trávu, bezpečně daleko od sebe :-D Né, dělám si legraci. Doufám, že si snad uvědomují, že jsiu dospělí a tohle je svatba jejich dětí. Tak poku jsou alespoň trochu rozumní, tak nedovolí, aby někdo tu svatbu zničil, nebo nedej bože, oni sami.... :-x
Odpovědět
My tohle tako resime. Otec se mi dokonce stihl I ozenit, takze maminky budu mit s pritelem hned vedle sebe a otec s manzelkou budou naproti nam abu se nehadali Musi byt rozumni a nekazit nam nas krasny den, na blizku budou stejne k nam tak to snad klapne. Ja spis resim obrad zda moje maceska dovoli a meurazi se ze chci any rodice sedeli spolu.
Odpovědět
Profilova fotka
Vyřešila jsem to tak, že vedle nás budou sedět svědci s partnerama... jedna strana mladý...druhá strana starý... :-D Máme stoly do Účka...
Odpovědět
@milujom @staudrova My měli dlouhý čelní stůl, kde seděli z mé strany moje rodiče a můj brácha (svědek) s přítelkyní a vedle muže mamka i taťka s novými partnery. Vypadalo to takto http://www.beremese.cz/blog/jancip/al...
Odpovědět
My to asi budeme řešit tak, že rodiče namixujeme. Otec nevěsty + matka ženicha na jedné straně a otec ženicha a matka nevěsty na druhé. Sice to není ideální, protože matka ženichy by měla sedět vedle něj, ale příjde mi to lepší, než aby na sebe házeli nevraživé pohledy nebo se hádali. Takhle na sebe ani neuvidí :D
Odpovědět
Profilova fotka
@milujom Ahoj, my resime to same. Rodice nas obou jsou uz delsi dobu rozvedeni, takze neresime nic "cerstveho", ale uprimne tam stale nejake problemky jsou, i kdyz spolu vsichni umi v ramci moznosti komunikovat. Vsichi maji partnery - oba mi rodice a partneruv tata maji i dalsi deti s novymi partnery. Kazdopadne na svatbe to budem mit podle etikety - vedle me zenichuv otec a vedle nej jeho maminka, vedle zenicha moje maminka a vedle ni muj tata. Partneri rodicu budou na svatbe samozrejme taky, ale budou sedet spolecne s ostatnimi hosty - beru to tak, ze jsou to nasi rodice- dohromady - to, ze se rozvedli, maji nove rodiny je jejich volba, ale nas (me s zenichem) si udelali spolecne a tak budou zase pro jednou fungovat dohromady, jako nasi rodice, proste je chceme mit v ten den vedle sebe dohromady, jako nase rodice :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My nebudeme mit jeden velky stul, ale nekolik malych stolu po celem sale, takze pritelovi rozvedeni rodice sedi zvlast a kazdy na jine strane salu :-D Nehodlam si jejich problemy kazit den... Moje kamaradka to bude ale mit mnohem horsi, jestli se bude nekdy vdavat, jeji rodice nezvladnou byt spolu v jedne mistnost... :-S
Odpovědět
My to vyřešili tak, že na čestné místo místo rozvedených rodičů, jsme posadili prarodiče a rodiče jsme posadily v jejich závěsu. Stůl jsme měli do T.
Odpovědět
My budeme mit na 'cestnych' mistech nase sourozence, kteri jsou zaroven svedkove, a rodice posadime rozdelene na opacne strany stolu ;)
Odpovědět
Ahoj, já jsem měla s tímto taky problém, navíc moje babička (z mamčiny strany) se dost nemusí s mým tátou a babičkou z druhé strany. Ale nakonec už mi to bylo jedno, snad nejsou malý děcka a ten oběd takto přežijou a nebudou lítat játrový knedlíčky :-D nakonec jsem to tedy vyřešila tak, že vedle mě sedí moje mamka se svým přítelem, pak svědkyně, bratr, babička (od mamky) a naproti mě na boku (jakoby ve vnitřní straně Učka) sedí táta s manželkou a za nimi druhá babča s dědou. A už je mi jedno, jestli se někdo urazí nebo ne :-D táta s náma už od mých 11 nežije a vidím ho tak 4x do roka a nejsme si zrovna moc blízcí, tak nevidím důvod, aby seděl v čele s námi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak se taky podělím s "naším" problémeme. Rodiče z obou stran si stále rozumí, ALE: Oba máme rozvedené rodiče - moje mamka má přítele a můj taťka v současné době nikoho nemá. Tím to je ok - vedle mě bude můj taťka, vedle mamka a pak mamky přítel. Problém nastává na straně ženicha. Ženichův taťka se bude ženit 3 týdny před námi a jeho nastávající dělá scény, že když budou manželé, tak přece MUSÍ sedět vedle sebe..... Ženichova mamka má také přítele (oni by přežili, kdyby seděli od sebe), ale vzhledem k tomu, že tátova budoucí žena dělá takovéhle scény, tak ženichova maminka teda taky chce vedle sebe přítele...... no a teď babo raď - zasedací pořádek: ženich, maminka, přítel mamky, přítelkyně otce, otec.....aby bylo zachováno střídání muž a žena..... ale přece si ženich neváží víc přítelkyně otce nebo přítele matky, aby je musel mít blíž u sebe než samotného otce...... OPRAVDU MĚ UDIVUJÍ PUBERTÁLNÍ VÝLEVY PADESÁTILETÝCH RODIČŮ!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, popíšu zde i naší situaci a budu moc ráda za radu. :) Takže: moji rodiče jsou rozvedeni nějakých 7 let. Táta se podruhé oženil (nerozváděl se s mamkou ale kvůli své nové manželce, tu poznal až potom). S jeho manželkou vycházím v pohodě, mám ji ráda, je fajn. Pořídili si spolu děti, takže díky nim mám další dva sourozence (malá segra mi pujde za druzicku :) ). Mamka ale bohužel nikoho nemá, žádného partnera. Rodiče od přítele rozvedeni nejsou, happily ever after. A teď babo raď, jak to usadit. :) Zvažujeme kulaté stoly, nicméně pořád nám to neřeší ja usadit čestný stůl.
Odpovědět
Ja bych v teto situaci vzdycky usadila vedle novomanzelu svedky a jejich partnery (takhle to udelame my), a rodice pak dal, vedle jejich aktualnich partneru nebo jak to logicky bude vychazet. My to mame podobne jako @gabrielaorl, a proste na jednu sranu stolu posadime otce nevesty a matku zenicha s jejich partnery (anebo samotny, kdyz partnery nemaji) a na druhy konec stolu matku nevesty a otce zenicha... aspon pokecaji a nebude to trapny. Ja bych rozvedeny rodice k sobe nedavala, jenom kvuli tomu, ze je to nejaky pravidlo... prijde mi to vuci nim dost blby, nutit je, aby se pretvarovali.
Odpovědět
@karlajasmine tak já třeba rozvedené rodiče mám a partner ne a už jsem mluvila i s mámou i tátou a nemají problém vedle sebe sedět (základní komunikační věty spolu zvládnou bez potíží - naštěstí). Partnery oba mají, ale máma ho mít na svatbě nejspíš nebude (jeho rozhodnutí), ale ani jeden nejsou znovu ve vztahu manželském a nadále bezdětném. Takže toto mi situaci usnadňuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine to já je k sobě ani dávat nechci, připadala bych si hloupě zase vůči tátově manželce. Pokud mají nového partnera, měli by tam být s ním podle mě. Jen mi jde o to, že v podstatě na mé rodiče "doplatí" rodiče snoubence. No, doufám, že to projde. Co se týče svědků, nemáme ještě napevno rozhodnuto, takže ta varianta zatím otevřená je a uvidíme. Nicméně jak se díváte na variantu, kde sedí u samostatného nazdobeného stolu pouze ženich s nevěstou? Zbylí hosté potom okolo kulatých stolů?
Odpovědět
@gabrielaorl Ja si myslim, ze je to ciste na vas a ze to takhle klidne byt muze :-) A co se tyce rodicu, tak ja rozvedene rodice nemam a snoubenec ano, a moji rodice nemeli problem se prizpusobit, ale pak je to proste individualni no, podle toho, jak to vezmou. Ale muzete urcite klidne sedet sami dva anebo vy dva a vasi svedci :)
Odpovědět
Profilova fotka
my to máme tak,že sedím já, přítel, jeho maminka s manželem a tatínek s přítelkyní :) nikdy se nezavděčíte všem..ale když vdávají dceru, myslím,že to vážně vydrží :)
Odpovědět
Asi hodně záleží na tom, jaký vztah k sobě rozvedení rodiče mají...Minulý týden jsem byla na svatbě, kde jsou ženichovi rodiče rozvedení a už spoustu let žijí s dalšími partnery..ale protože se rozešli "v dobrém" v pohodě přežili, že byli od svých současných na oběd "odděleni". Kamarádka měla klasický zasedací pořádek - stůl do U a vedle ženicha matka nevěsty, otec nevěsty, vedle nevěsty otec ženicha, matka ženicha a jejich partneři pak seděli "za rohem" v pořadí přítel matky a přítelkyně otce..fungoval to naprosto pohodově, ale jak jsem říkala, pokud jsou rodiče na kordy, asi je lepší si vedle sebe posadit svědky..
Odpovědět
Profilova fotka
taky to tak máme. rodiče jsou rozvedení, ale vztah mají ok, takže sedí vedle sebe a současní partneři sedí jinde. jsou dospělí, takže myslím, že to zvládnou. mluvila jsem s každým a nikomu to nevadí, ba to neřeší.
Odpovědět
Profilova fotka
No vidím, že to máme všichni stejně. Muj tatka ještě nekomunikuje ani s mamčinou rodinou, na promoci se před mamkou dokonce schovával. To bude hodně zajímavé, ale vyřeším to tak, že vedle sebe posadím mamčinu stranu a tatkovu k přítelové straně :) jinak vůbec netuším.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?