Rodiče rozvedení - jak je posadit na svatební hostině?

Profilova fotka
Ja i muj snoubenec mame rozvedene rodice s vlastnimi partnery. Moji rodice spolu dokazi mluvit ale pritelovi rodice si nejsou schopni promluvit ci napsat smsku bohuzel. Budeme mit jeden hlavni stul, a pak bude okolo nekolik kulatych stolu asi po 8 lidech. Nemuzu nekoho uprednostnit ( nejakeho rodice ) na hlavni stul a ostatni posadit jinam. Svatba je az pristi rok,ale tohle bych rada vyresila co nejdrive :-( . Prosim o radu - pokud je na tom kdokoliv stejne , nebo jak jste to vyresili.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám se to vyřešilo teda samo, tchýně řekla, že jde s manželem jen na obřad. Jinak co to pojmout trochu jinak. K sobě posadit svědky s partnery a rodiny dát dál k těm menším stolům? Každou rodinu někam, podle toho, jak se snesou a nesnesou. Klidně namíchat i strany?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, dle naší zkušenosti doporučujeme zjistit, jak by si to rodiče přáli a možná tak najdete to nejlepší řešení. Třeba Vás překvapí a s chutí se sednou s přáteli ke kulatému stolu, zatímco druhý pár bude sedět v čelní tabuli. Chápu Vaše obavy, jsou to stresy navíc, ale určitě se Vám podaří vše vyřešit ke spokojenosti všech. Pokud budete potřebovat, s koordinací Vám pomůžeme, aby Váš den byl opravdu jen o Vás a manželovi. Zasloužíte si to :). Hezký den Michaela Pokorná
Odpovědět
Zkus si s nimi o tom promluvit, přece by Vám nezkazili svatbu. Uvidíš, dopadne to dobře. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás je to podobné... přítel má dva otce, každý má partnerku a k oltáři ho povede teta, nejbližší žena v rodině. Takže my to máme hned 3x a taky řešim jak je posadíme.. Opravdu to neni jednoduché a naši jsou taky rozvedení ale všichni spolu naštěstí mluví.
Odpovědět
My jsme se kvůli tomu (i když to nebyl ten hlavní důvod) rozhodli nedělat hostinu se zasedacím pořádkem, ale rovnou po obřadu raut, kde si každý se sedne tak, jak bude chtít sám a nikoho nebudeme svazovat žádným zasedacím pořádkem a nutností konverzace se spolusedícími.
Odpovědět
Profilova fotka
Já řeším taky ten problém. Moji rodiče jsou rozvedení, ale s tátou se nestýkám, po jedné ne moc hezké události. Takže mě k oltáři povede nejstarší bratr, který mi nejspíš bude i za svědka a vedle mamky bude její přítel. Tátu na svatbu pozveme,ale bude už na něm zda přijede nebo ne. Na moje promoce taky nepřijel a pozvaný byl...
Odpovědět
My, respektive já, protože mám rozvedené rodiče, kteří spolu odmítají být v jediné místnosti, nad tímtéž přemýšlíme už hodně dlouho a řešení jsme vymysleli jen jedno, a to totéž, jako lenelka. Prostě nebude slavnostní oběd, obřad bude nejdřív ve 14hod a pak půjdou rovnou na raut. Jako bonus bude to, že ušetříme za oběd a vyhneme se tradičnímu stolování, které nás děsilo :) Věty typu: "Přece by vám nezkazili svatbu" jsou sice krásné a mezi některými rodiči možná realizovatelné, ale např. u nás zcela nereálné. Odpovědí bylo: "Tak na vaší svatbě nebudu já.", případně: "Nevezmu si brýle, ať ho nevidím, ale sedět vedle něho nebudu." No, takže asi tak :) Držím pěsti všem nevěstám, které se tímto trápí, a radím: Prostě to udělejte nejméně bolestivě :) Nevýhodou třeba našich je to, že naši nemají ani jeden nového partnera, což by bylo jisté řešení.
Odpovědět
ahoj :) souhlasim s chris_n . my jsme to meli stejne - oboje rodice rozvedeny, nechteli jsme riskovat, takze v cele stolu jsme sedeli my a nasi svedci s partnerama a rodice pak byli promichany, aby mezi nima sedel nekdo neutralni... promysleli jsme to dost dlouho a vyplatilo se :)
Odpovědět
No my o tom taky uvazujeme. Všichni rodicové uz jsou rozvedeni a nekteri maji nove zivotni druhy. Do cela bych chtela sve biologicke rodice, ale opravdu nevim, kam posadime tatkovu pritelkyni a pritele maminky meho nastavajiciho. Mam je oba rada, ale na to dat je do cela to opravdu necitim. Navic by bylo hloupe, kdyby v cele meli nove patnery jen 2 z rodicu. Ale zase nevim, kam posadit ty nove partnery. Zase je divne je posadit jinam nez k tem rodicum...no proste je to dilema... :o(
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme to řešili, v čele s námi nakonec seděli naši rodiče (biologičtí) s tím, že oběd přežijou a pak at se posunou, odsunou, kam chtějí. Moje mamka se během oběda tvářila trochu kysele, ale zvládli to. Nové partnery manželovo rodičů jsme pak posadili zhruba doprostřed tabule, poblíž sourozenců a tak, aby vedle sebe měli někoho s kým se znají a můžou se pobavit. Jakmile se snědlo hlavní jídlo, už se to pak proházelo a nikdo na svém místě neseděl, takže pohoda. Doporučuji si ale o tom s rodiči promluvit.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme oba rozvedené rodiče, takže jsme to vyřešili tak, že v čele s námi budou sedět sourozenci s partnery - můj bratr a přítelova sestra. Pak teprve rodiče se svými novými partnery a další hosté. Tabule bude do "téčka". ;-)
Odpovědět
Co třeba takto: ve středu ženich a nevěsta, vedle nevěsty ženichův táta a nevěstina máma, vedle ženicha nevěstina máma a vedle ženichův táta a pak svědci na každé straně? A případní partneři rozvedených rodičů někde u ostatních svatebčanů? http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
ahoj, já mám taky problém... ne tedy se zasedacím pořádkem ale s tím kdo by mě měl vyvádět ráno z domu. Naši jsou rozvedeni 15 let a mamka má celou dobu přítele se kterým postavili domek a tam jsem bydlela než jsem se odstěhovala s přítelem. Ve svatební den se samozřejmě bude vyjíždět z domu mamky a přítele a já ted řeším kdo mě má vyvádět jestli táta i když barák není jeho a nebo mamky přítel se kterým mám skvělý vztah, podílel se na mé výchově atd...v autě už by jel táta a k obřadu by mě vedl taky táta... :-) co myslíte? díky za radu
Odpovědět
Kdyz te vede k oltari tata, asi bych tuhle poctu prenechala maminymu priteli :) .. at ma kazdej neco :)
Odpovědět
Mně přijde divné dělit rodiče a jejich nové partnery. Kdybych já jako matka nevěsty nebo ženicha měla sedět v čele tabule s chlapem, se kterým už řadu let nežiju, a můj současný partner by seděl někde jinde, přišlo by mi to fakt na hlavu a asi bych raději souhlasila s tím, že si sednu se svým současným partnerem na nějaké "méně čestné" místo. Jinak k tomu vyvádění z domu - aby tě vedl tvůj otec z cizího domu, to je fakt dost zvláštní. Nemohl by tě vyvést ženich? A nebude tomu nevlastnímu tátovi líto, že tě povede k oltáři tvůj vlastní táta? Pokud tě vychovával a staral se o tebe, tak si myslím, že na to má v podstatě stejné právo jako tvůj bio táta. Přijde mi, že v dnešní době asi není dobré lpět na starých tradicích, protože dříve bylo nemyslitelné, aby nevěsta měla "dva táty", dnes je to poměrně běžné. Staré tradice už s podobou mnoha dnešních rodin nekorespondují a pro mnohé "nevlastní" táty to může být fakt náročné, když např. se starají x let o dítě partnerky a nakonec slízne smetanu bio otec jen proto, že je bio.
Odpovědět
Profilova fotka
sedí vedle sebe. vztah mají dobrý a současní partneři vůbec neřeší, že nesedí u hlavního stolu /není nafukovací/. jsou dospělí, tak snad se zvládnou najíst, aniž by si mačkali ruce pod stolem :))
Odpovědět
Profilova fotka
U nás bude sedět v čele mamka s přítelem, pak asi bráchové s přítelkyněmi a potom taťka se ženou. Myslím, že to čestné místo oželí, hlavně když nebudou muset sedět blízko mamky :-) Navíc mě taťka povede k oltáři, takže má aspoň čestnou funkci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, popíšu zde i naší situaci a budu moc ráda za radu. :) Takže: moji rodiče jsou rozvedeni nějakých 7 let. Táta se podruhé oženil (nerozváděl se s mamkou ale kvůli své nové manželce, tu poznal až potom). S jeho manželkou vycházím v pohodě, mám ji ráda, je fajn. Pořídili si spolu děti, takže díky nim mám další dva sourozence (malá segra mi pujde za druzicku :) ). Mamka ale bohužel nikoho nemá, žádného partnera. Rodiče od přítele rozvedeni nejsou, happily ever after. A teď babo raď, jak to usadit. :-| Zvažujeme kulaté stoly, nicméně pořád nám to neřeší ja usadit čestný stůl. Veškeré promoce a rodinné oslavy do teď jsem musela řešit nadvakrát, protože jít spolu dohromady na oběd nepřicházelo v úvahu. Děkuji za radu!
Odpovědět
@gabrielaorl a co k čestnému stolu posadit svědky příp. s partnery, příp. prarodiče a rodiče už dle libosti co nejblíže k vám, ale každého třeba k jinému stolu? Stejně jde vždy jen o oběd a pak už si posedají, jak budou chtít ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?