Problémy v rodině aneb jak udělat zasedací pořádek?

Profilova fotka
Zajímal by mě váš názor... Nejsme schopní vymyslet zasedací pořádek na hostině, zda mít stůl do U nebo kulaté stoly a hlavně největší problém je zasedací pořádek. Jak v mé, tak i v přítelově rodině, jsou všichni rozvedení a samozřejmě se mezi sebou nemají rádi a i když jsme si nakreslili stůl a vystříhali z papíry jména hostů, prostě jsme nebyli schopni zasedací pořádek udělat tak, aby se lidi mezi sebou nesežrali. :-) Jak to udělat? Promíchat nebo nepromíchat naše rodiny? Posadit svědky jako hromosvody mezi nepřátelské tábory? Už si vážně nevíme rady... :-)
Odpovědět
Taky jsem něco takového řešila a nevěděla si rady, nikdy to nevychází tak, aby to bylo správně etikety a zároveň u sebe nebyli lidi, kteří se nemusejí/ s kým jsou rozvedení.. Nakonec jsem poslala některým lidem z rodiny dvě verze zasedacího pořádku a sami si vybrali, co je pro ně přijatelnější. Možná to není vhodný nápad, ale na svatbě pak nebudou nějak nemile překvapeni.
Odpovědět
@luciashek Co třeba je rozsadit takto: ve středu ženich a nevěsta, vedle nevěsty ženichův táta a nevěstina máma, vedle ženicha nevěstina máma a vedle ženichův táta a pak svědci na každé straně? A případní partneři rozvedených rodičů někde u ostatních svatebčanů? A tak postupovat dál? http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Tak teď řeším tento problém taky. Vůbec nevím kam koho usadit. Ještě že máme jen asi 45lidí
Odpovědět
Profilova fotka
To s těmi variantami zaslanými lidem je dobrý nápad, to mě nenapadlo...to by mohlo fungovat. Protože je fakt, že když si to ty lidi nakonec odsouhlasí sami, tak se pak nemůžou rozčilovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@kytaras no to ne, to rovnou zavrhuji, to by se tam všichni porvali :-D ale moc děkuju za nápad :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@99mtca 45 lidí? No, tak to držím palce! My naštěstí řešíme jen 25 lidí, takže to ještě nějak jde, kdyby jich mělo být víc, tak se na to asi vykašlu a po několika hodinách nervů se zasedacím pořádkem bych vzala jen svědky a maminky a zašli bysme si někam na pivo spíš :-D
Odpovědět
My jsme z téhož důvodu oběd i s celým zasedacím pořádkem zrušili, necháváme jen pozdní obřad a raut. A ještě jsme ušetřili! :-N Takže já ti neporadím, jen držím pěsti. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem to řešila. Oba máme rozvedené rodiče, navíc s tátou úplně nevycházím, k tomu má ještě teď další mimino, které, jak mi oznámil, chce na svatbě mít... A tchýně se nesnáší s tchánovou maminkou atd. Nakonec mám po třech týdnech vymýšlení zasedacího pořádku konečně klid. ;-) U stolu nakonec bude 28 hostů. Jen doufám, že tam táta nebude chtít novou přítelkyni... Jinak etiketu uznávám, jinde se podle ní řídím vždy, ale u zasedacího pořádku jsem se na to musela vykašlat, jelikož při stolu do U a 28 lidmi u tabule a jejich složitými vztahy se etiketa prostě nedá dodržet... ;-) Hodně štěstí při tvém rozesazování! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vanilka90 no tak nějak přesně takovýhle problémy řešíme i my :-) je fakt, že na tu etiketu se člověk prostě musí vykašlat... Taky přeju hodně štěstí, aby se na svatbě nikdo s nikým nesežral :-) koukám, že taky máte svatbu v červnu, kdy a kde? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my hodně přemýšleli, zda oběd vynecháme nebo ne, ale nakonec jsme se rozhodli pro oběd, kdo s námi chce být a dokáže kvůli nám překonat rodinné nesváry, tak s námi prostě bude :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mame 52 lidi, vychazi nam to na slavnostni tabuli kde budeme jen s rodici a 6 kulatych stolu pro ostatni hosty. Zkouseli jsme resit a udelat zasedaci poradek podle toho, kdo se s kym zna, kdo je s kym rozhadany, atd... ale nakonec jsem si rekla, ze jde jen o obed, pak se lide budou pohybovat uz po celem sale a tu hodinku to snad kazdy vydrzi.. jsou zvani na svatbu kvuli nam, tak by se meli pres nektere problemy prenest.. lidi, u kterych vime, ze by mohli delat problemy, tak ty jsme proste nepozvali, at si nas stryc a dalsi klidne pomluvi, je to nase svatba a hotovo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg to je dobrý příštup...prostě se vykašlat, zda na nás někdo bude nebo nebude naštvaný a přesně, tu hodinu to každý vydrží. Nejvíc mě na tom všem štvou ty kecy..."ježiš to tam bude ten a ten, já to nemůžu vystát" a tak...přijde mi to hrozně dětinský a hloupý, jsme přece jejich děti a hlavně je to první velký svatba v našich rodinách, tak bych čekala to, že tyhle dětinský hádky odloží a budou se soustředit jen na nás. Ale asi jsem naivní.... :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@luciashek Vsak my nevesty uz takhle mame starosti dost, natoz jeste resit zabomysi valky pozvanych / nepozvanych hostu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg jo to máš naprostou pravdu! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luciashek Díky, i tobě hodně štěstí. ;-) Máme 1. června, v Modřanech na terase lodi. ;-) Co ty? ;-) Už máš všechno hotovo? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vanilka90 ty jo, na terase lodi, to je pěkný :-) my máme 22.června na zámku Štiřín :-) hele, ještě nemáme kytky a ještě musíme sehnat věci typu: boty pro přítele, košili, závoj a doladit hromadu věcí, pomalu z toho začínáme šílet :-D co vy? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luciashek Jee, zámek. :-) Docela závidím - původně jsme měli mít svatbu na zámku Zbiroh, ale nedohodli jsme se s majitelkou objektu. Nakonec to ale vyšlo skvěle - našli jsme perfektní restauraci s příjemným personálem, božskou kuchyní a hlavně neplatíme žádný nájem. ;-) Teda, to jsme na tom dost podobně. :D Závoj tedy už mám, ale jinak ještě nemáme vybrané menu na hostinu, zařízenou květinu, vybranou hudbu (ale DJ ano), nemáme pro přítele zatím nic... Joo, je to síla. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@vanilka90 Hele, ta loď je náhodou naprosto super :-) bydlíme v Braníku, tak bych se mohla z dálky mrknout a třeba zamávat :-))) ale je to super, že tam nechtějí nájem. My to na tom zámku budeme mít docela drahý, budeme mít hostinu přímo na zámku, ale stojí to za to, je to fakt nádherný! Jsem blázen do francouzských zahrad, takže to byla jasná volba :-) No tak to taky máte co dělat, co? :-D ty kytky jsou prý hodně důležitý, aby vůbec byly...takže máme si budeme muset máknout :-D Budete mít DJ, jo? My se nakonec rozhodli, že na večerním mecheche bude hrát kamarádčina rocková kapela :))))
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě, jen se přijď podívat. ;-) Ty prostory jsou krásné a jestli si s přítelem potrpíte na dobré jídlo, určitě ti doporučuju Port62 navštívit. Nikdy nás tam nezklamali. ;-) Nájem tedy neplatíme, jen chtěli slib, že utratíme nad 30 tisíc, což ovšem vzhledem k tomu, že tam budeme mít obřad, hostinu pro 27 hostů a after party pro cca 80-100 lidí, tak to dáme v pohodě. ;-) Holt kde jde na svatbě dát přirážku, tam ji dají. Doufám, že to nemáte až tak drahé. ;-) Jee, francouzské zahrady! Tak to si tam budeme muset udělat výlet. Díky za tip. ;-) Květinu už mám předběžně dohodnutou tady přes beremko, zbývá mi jen příští měsíc zajet do květinářství a složit zálohu. :-) To máte super, že vám bude hrát kamarádka. :-) My jsme se taky koukali po kamarádech, ale nikdo žádnou kapelu bohužel nemá. :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Nemyslím si, že je samozřejmé, že se v rodině, kde jsou oba páry rozvedení, nemají rádi. U nás jsou rozvedení oba rodiče a obě maminky jsou znovu vdané, rodný tatínek se ani jeden neoženil. Zasedací pořádek bude jednoduše tak, že vždy bude sedět maminka, z jedné strany bude mít prvního manžela, z druhé strany současného manžela. Myslím, že s tím nikdo problém mít nebude. Děvčata, chce to být trochu nad věcí, vždyť svatba má být radost a ne jen samé starosti v očekávání ev. průšvihů. Tak hodně štěstí :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?