Může nevěsta sedět po levé ruce ženicha?

Je tu nevěsta, která to tak měla? Jak to přijali ostatní hosté? Nezdálo se jim to divné, proti pravidlům etikety?
Odpovědět
Myslím, že žena sedí vždy vpravo. Nevím co tě vede k tomu sedět vlevo?
Odpovědět
Profilova fotka
@ined12 Nevím, z jakého důvodu chceš sedět obráceně, ale podle mě to ničemu nevadí. Nepřijde mi to jako nějaký hrozný prohřešek proti etiketě. Pokud vám to tak bude líp vyhovovat, tak proč ne.
Odpovědět
Buď v klidu, taky budu sedět po levici a nehodlam řešit, zda to někomu vadí, či ne. Kdybych měla dodržovat všechny zvyky a návyky, tak bych se asi musela zbláznit. Jsem levák a pro levou ruku potřebuju prostor, takže manžel by tam trošku překážel :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
taky tak budu sedet, stat u oltare, atd..... je mi etiketa s rdecne jedno. mam k tomu duvody a nikoho se ptat nebudu. @wurst @capybarka @weka
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Možná se to někomu bude zdát divné, ale může to mít praktické důvody. Např. pokud jsi levák a přítel pravák, je to u oběda výhodnější. Jednou jsem s přítelem seděla u stolu vpravo od něj, mám lžičku v levé ruce, on v pravé, a málem jsme se umlátili, pocákali stůl, když jsme do sebe vrazili lokty a pořádně se nenajedli. Takže od té doby sedím při jídle buď naproti němu nebo po jeho levé ruce. :)
Odpovědět
Tak jsme nakonec skutečně seděla po levé a bylo to úplně v pohodě. Zbytečné obavy.;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ined12 taky jsem sedela po manzelovo levici a musim se priznat, ze jsem si to uvedomila az ted co tu ctu Vasi diskuzi :-D Nikomu to nevadilo ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
úplně náhodou jsem dnes viděla fotku ze svatby kancléře Mynáře a nevěsta byla taky po levé ruce - takže je to OK :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já třeba taky chci sedět po levé ruce ženicha, už z toho důvodu, že jsem levák a pokud sedíme jinak nejsme schopni se najíst...:D pořád do sebe drkáme..:D
Odpovědět
@ined12 taky jsem seděla po levé ruce, ona to má být správně po pravé? já jsem nad tím nikdy moc nepřemýšlela
Odpovědět
ahoj holky já tak budu sedět nejspíš taky protože jsem levák a hrozně se u jídla roztahuju :-)
Odpovědět
žena stojí i sedí mužovi po pravej ruke - pretože je tá pravá :)
Odpovědět
Článek se načítá
Já jsem tedy taky levák, ale v životě by mě nenapadlo sednout si kvůli tomu na svatbě obráceně. Polévkou jsme se stejně krmili navzájem, takže drkání nehrozilo (a stejně jsme se nenajedli :-D )a u ostatních jídel je to už snad jedno. A důvod proč stát u oltáře obráceně? Tak to už opravdu nejsem schopná pochopit, ale je to každého věc. Já mám všeobecně určitá základní pravidla etikety zažitá a nenapadlo by mě to měnit (asi za to může i to, že jsem se léta věnovala společenskému tanci a tam levák nelevák, prostě nejde vézt partnerku na opačné straně). Možná jsme divní, ale i když jdeme s manželem na procházku za ruce, tak jsem vždy vpravo a vyhovuje nám to tak oběma. ;-)
Odpovědět
Jsem taky levák a taky chci být vlevo (minimálně u stolu), protože si nedovedu představit, jak bych tou levou rukou krmila někoho, kdo je po levici...Do pravé bych lžíci s polívkou vůbec nezkoušela brát :-DTo bych nedopadlo vůbec dobře. A navíc bychom do sebe pak pořád vráželi... @miki_v Chápu, že z tancování to máte vžité, to je asi jako když leváci běžně pracují s myší v pravé ruce, protože k tomu tak přišli od začátku...Ale mám to stejně jako ostatní holky, v kině nesnesu sedět po pravici, to je peklo :-D
Odpovědět
@kikwita Zvláštní. Asi nejsem tak zarputilý levák. Některé věcí dělám jen levou, další jen pravou a někdy je mi jedno, kterou ruku použiju. :-D Ale chlapa mám ráda vždy po své levé ruce. V divadle, kině i v posteli ležíme a usínáme stejně :-D. Ale třeba stou myší máš pravdu. Když nám táta koupil domů první počítač (to mi bylo tak 7), vzala jsem myš automaticky do levé. Táta mě hned praštil přes prsty s tím, ať si zvykám a držím myš jako normální člověk. :-D A dnes bych myš v levé ani neuměla držet. :-N
Odpovědět
@miki_v :-) Někdo je víc obojetný no...to já nejsem. I když v posteli mi to je taky celkem jedno, už jsme to při stěhování několikrát změnili, ale teď pravda už tři roky jsem vlevo :-D Měla jsem jednou kolegyni a ta uměla myší levou i pravou, podle toho, co zrovna potřebovala, to bylo obdivuhodné!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?