Jmenovky na svatební stůl, dáváte je pro všechny hosty?

Profilova fotka
Jak řešíte jmenovky na stůl? Dáváte je pro všechny hosty? Nebo jen tem co budou na oběd? Nám někteří příjdou až na raut tak nevím,mám pro ně taky nechat udělat jmenovky,nebo je pak usadí třeba sědek na určené místo?
Odpovědět
@flachsi My jsme jmenovky měli jen pro ty, co byli na obědě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli jmenovky pro všechny (tedy i pro ty, co přišli až na večer). :-)
Odpovědět
@flachsi Jen pro ty na oběd..A ti se pak po obědě stejně uspořádali po svém.Nevidím důvod určovat přesné místo hostům večer
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, jmenovky se většinou dělají pouze na oběd-svatební hostinu je to přeci jen takové formálnější. Na raut, oslavu už bych je nedávala, je to zbytečné, hosté se budou bavit a budou spíše postávat, a na začátku se už mohou usadit kde chtějí...samozřejmě je to ale na Vás, jak si to uděláte :-)
Odpovědět
Jmenovky jsme dělali každýmu, koho jsme pozvali na svatební hostin (cca 50). Chtěla jsem spojit jmenovku s drobným dárečkem. Vymysleli jsme si nakonec pro hosty srdíčka z perníku se jmény každého z nich (viz fotoblog). Všem se hrozně líbily a vzali si je na památku.
Odpovědět
Já nejspíš budu dělat i na raut - protože svědci budou lítat kdoví kde a svědci neznají všechny dotyčné osobně, takže by je ani nepozvali. Říkala jsem si, že bude lepší, aby měl každý své místo (včetně dárečku). Ano, je tu jisté nebezpečí, že děti uvidí prázdné místo a budou si tam hrát nebo rozbijí dekoraci, ale podle mě lepší, než kdyby večer někdo došel a nevěděl, kam si sednout a marně hledal své místo. Lidičky, co přijdou večer budou totiž nejspíš na vyvýšeném patře, tak budou pospolu. Ale je fakt, že realita je vždy pak jinší že :)
Odpovědět
@michalusenka otázka je zda na svém určeném místě opravdu vydrží .U nás na svém předurčeném opravdu každý seděl jen přes oficiální část,tedy přes oběd.Pak se hosté různě přeskupovali tak nějak jak chtěli.A mě to přišlo lepší než jim to jejich místo tak nějak přikazovat i když oni by raději seděli a pokecali jinde
Odpovědět
@ilonkaseda ale slyšela jsem tu někde i názor, že na večer jmenovky nebyli a lidi večer nevěděli kam si sednout a bykli zmateni. a sednout si na něčí místo a pak "být třeba i vyhozen" je blbý :(
Odpovědět
my měli jmenovky pro ty co byli na oběd (tedy pro všechny co byli i na raut :-) ) a po hostině se všichni přesunuli ven, kde bylo sezení a tam už jmenovky neměli a sedli si tam kam kdo chtěl :-)
Odpovědět
my je asi dělat nebudeme. Oběd pro rodinu bude v počtu cca 14 lidí a stůl bude do tvaru U takže je rozložení celkem jasné, my uprostřed a na jednu stranu moje a na druhou stranu přítelova rodina. Vzhledem k tomu, že nás je méně, zbytek přítelovi rodiny počká až se usadí má strana a obsadí zbytek stolu.
Odpovědět
Tak my jsme měli jmenovky pro všechny i pro ty, kteří přišli až po obědě. Je lepší předem jasně určit kde kdo sedí, než když pak nastávají trapné situace, kdy si lidé navzájem dávají přednost a nebo naopak, když se posadí tak chytře, že je mezi některýma třeba 1 prázdná židle apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@viki83 Pri takovem mnozstvi lidi jsou jmenovky urcite spis zbytecne, ale radsi bych se ujistila, ze se vsichni shodujete na tom, jestli rodina nevesty sedi u nevesty nebo u zenicha (a obracene).. ruzne kraje i ruzne generace na to maji evidentne jiny nazor, jak jsem tady na beremku zjistila.. @flachsi Pro hosty pozvane na raut bych aspon urcila nejaky konkretni stul nebo cast stolu, aby prave nedoslo k tomu trapasu, ze zasednou misto nejake babicce, ktera nejspis nebude mit zajem korzovat a kazdou pul hodinu menit zidli.. myslim ze i pro ty nove prichozi to bude prijemnejsi, kdyz budou vedet, kam prvne zamirit nez se rozkoukaji..
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?