Jak řešit zasedací pořádek na svatební hostině?

Profilova fotka
jak ho řešíte??? já vzhledem k prostoru musím do u...tak jak to podle etikety má být, mi to pořád vychází, že stejně kus mý rodiny musím dát na stranu manžela, ale to by mi ani nevadilo. chtěla sem je sesadit podle věku, aby se seznámili, ale to mi nevychází vůbec...ať dělám co dělám je to asimetrický! nemáte nápad? rozhodně nechci mít stoly rozdělené .
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
vyprdni se na etiketu a na věk! Ber to podle lidí jací jsou a s kým se snesou. Stejně se všichni spolu jen nají a pak si každý bude přesedat a bavit se tam, kde bude chtít.-) Zasedací pořádek je dobrý jen na to,aby se lidi nezdráhali kam si sednout a ty co si chtěla mít nejblíž u sebe si nesedli nakonec stolu.
Odpovědět
Profilova fotka
Jj, Kaci to řekla naprosto výstižně! Já to budu rozsazovat tak, aby se nepoprali, víc neočekávám.. ;-)
Odpovědět
Jasněěěě, kašlat na věk a namíchat to podle snášenlivosti. Nidke není napsáno, že mladí si neumí pokecat se staršíma ;-) . Hlavně ať mezi sebou nemají nějaké restíky z dřívějška a můžou sedět vedle sebe. Zda na straně ženicha nebo nevěsty, to je jedno - aspoň se lépe poznají, ne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no já si právě myslím, že by si nejlíp rozuměli podle věku...prostě babičky a tety k sobě a sourozence, kamarády...taky sobě.ale mě spíš šlo o to, jak vymyslet ten stůl, aby mi to vyšlo a vypadalo to hezky.
Odpovědět
my to taky dame podle veku a snasenlivosti, u pritele je to v poho, ale v nasi rodine je to takovy nahnuty :-) takze rozsadit a hotovo ;-)
Odpovědět
Ani mi o zasedacím pořádku nemluvte. Naši jsou rozvedeni, takže i po 20 letech se polovina rodiny nesnáší.
Odpovědět
Profilova fotka
Mayerovi, sme na tom dost podobně.. ]-(
Odpovědět
Aha, tak u nás to bude mnohem jednodušší, jelikož na svatbě budou z 90ti% mladí lidé a kupodivu tam není nikdo, kdo by se "nemusel". O starost míň... Doufám, že to za pár měsíců nebude jinak :-D . Stejně si myslím, že si pak lidi budou různě přesedat podle toho, s kým se budou chtít bavit. pepik.24: budeš to muset mít asymetrické, pokud chceš dodržet věk, to bychom museli vědět přesné složení lidí, abychom mohli poradit správně. Univerzální návod asi neexistuje, což je škoda :-(
Odpovědět
Profilova fotka
no my jsme zatim o zasedacim poradku nemluvili, ale doufam, ze to slozite nebude, nikdo rozvedeny, kazdy spolu mluvi, tak snad to nebude problem - doufejme kazdopadne zasedaci poradek bude, uz kvuli organizaci, aby po prichodu na hostinu nenastal zmatek, mozna by nebylo spatne ho dat i na www, aby kazdej vedel kde sedi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak mám rozdělený skupinky : 8(babičky...),9(tetičky...),7,8,6....(mladí) 8-(
Odpovědět
My zasedací pořádek neplánujeme, ať si každý sedne kam a vedle koho chce. Stejně se po obědě všichni popřehazují, protože ten půjde poklábosit za tím atd. Takže tento problém máme vyřešený :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no já jsem zažila svatbu bez, a je pravda, že všichni byli zmatený a v rozpacích, když nevěděli jak si sednout, a nakonec se stejně ptali nevěsty a ženicha...tomu se chci vyhnout. a to přesedávání si myslím, že je stejně jenom u mladejch
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Je určitě pravda, že po obědě už málokdo bude sedět na svém místě, ale právě že jde o ten oběd, aby tam všichni zmateně nepobíhali a rodiče třeba neseděli někde na konci, zatímco méně oblíbená tetička by se vecpala dopředu! Takže já bych to bez zasedacího pořádku rozhodně nedělala! Jasně, že jestli bude celkem 10 lidí, je zasedací pořádek docela zbytečnej.. :-) Ale třeba při 40 lidech by mohl být problém!
Odpovědět
luci souhlas ;-) kdyz je klasicka svatebni tabule, tak je to potreba udelat.pak si lidi musi 5x presedavat, aby napr rodina mohla sedet vedle sebe, vsichni maji podle me tendensi sedat spis dozadu a podobne. my asi nebudeme mit klasickou tabuli, budeme mit hodne stolu po malo lidech, tak tam si myslim ze je lepsi, kdyz si fakt kazdej sedne kam chce :-)
Odpovědět
Ahojky, tak o zasedacim poradku sem jeste nepremyslela, vim jen,ze rodice by meli sedet vedle nas :-). Domluvila sem se s pani,co nam zarizuje hostinu, ze to budeme davat dohromady nekdy na jare, takze zatim je casu dost.U nas taky bude vic vekovych kategorii,mlady kolem 20-35, pak ve veku nasich kolem 47 a pak starsi 70-83 a budeme tam mit deti moji sestrenice, kterym je kolem 10 let.Takze taky moc nevim, jak to sladit dohromady ;-)
Odpovědět
Butt: No, já bych udělala asi zasedací pořádek i k těm jednotlivým stolům. Podle mě, když lidi přichází, tak si ze začátku budou sedat po skupinkách k jednotlivým stolům tak, že vždycky jakoby "načnou" další stůl a pak přijde třeba dvojice a zbyde na ně jedno místo u toho stolu a jedno u jiného. Pokud lidi znáš a víceméně víš, jak se spolu baví, tak bych je podle toho posadila, aby pak po svatbě neříkali, že přišli do restaurace jako poslední a zbylo na ně nejhorší místo. Ale pokud je to jedna velká skupina a baví se každý s každým bez problémů, tak to samozřejmě řešit nemusíš ;-)
Odpovědět
micra:ja uvidim, chtela bych, aby tam, bylo trochu vic mist, nez nas skutecne bude, mozna nakonec udelam i nejakej ten zasedaci poradek, ale jen jsem tim chtela rict, ze v takovym pripadne to je min nutny, nez u klasicky tabule :-) ja hlavne doufam, ze lidi nebudou moc sedet, ale tancovat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Butt, to taky doufám, ale my to po obědě vyženeme ven, kde budeme grilovat a tam už žádnej zasedací pořádek taky nebude, takže se jedná jen o ten oběd.. :-)
Odpovědět
luci:no a my prave chceme jen grilovat :-D
Odpovědět
Tak to je jasné, ke grilování zasedací pořádek není nutný, myslela jsem, že jde o klasickou hostinu a o přesný počet míst ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No to bych taky chtěla, neřešit zasedací pořádek.. my budeme mít stůl do téčka, bude nás asi 24 a nevím co s tím.. Protože vedle nás by měli být rodiče, to je jasný, a pak by měli být svědkové, jenže když začnu stůl svědkama, který jsou mladý tak by měli sedět po hromadě se zbylou mládeží a pak starší věková skupina taky pohromadě.. A když dám první svědky s mladejma, tak se bojím, aby si babičky nepřišli odstrčený.. :-( Toho se bojím, aby pak nebyli zbytečný mrzutosti.. Nevíte někdo jak se to dá řešit..? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Babicky jsou rodina, takze bych se nebal je dat klidne pred svedky. My defacto budeme mit stejnou tabuli. 24 osob, stul T. V cele rodice a my, na prvnich mistech proti sobe pak bratri, vedle sebe svedci, protoze jsou par a pak uz dal, jak to vyjde. Takze bych babicky klidne dal dopredu, jestli chces, nebo svedky na jednu stranu tabule, babicky na druhou, popr. si vymysli duvod, proc si dala babicky dozadu, napr. aby meli vic mista, bliz k zachodum, atd. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak já mám vyřešeno, najednou mi vychází i klasická verze i věková :-) odpad jeden človíček (rozvod), který mi tam pořád vyčníval. v obou případech v čele budem my, rodiče i svědkové. no ale stejně mám dilema pro co se rozhodnout. ale asi by bylo lepší věkově, protože babičky si přesedávat nebudou a ani toho moc nenatančí, tak aby seděli všechny u sebe.
Odpovědět
Ahojky, myslím, že se nikdo nemusí řídit žádnými "takzvanými" pravidly, pokud mu to nevyhovuje. Tím chci jen říct, že svědkové nemusí sedět vpředu. Sama jsem za svědka byla, protože jsem nebyla z rodiny, seděla jsem až za rodiči a tetičkami a vůbec jsem necítila žádnou křivdu. My také budeme mít svědky až za rodiči, prarodiči, tetami a strýci a možná ještě za někým.. seřadíme to podle věku, aby si hosté mohli nenuceně popovídat ;-) Takže držim pěsti při sestavování zasedacího pořádku, rozhodně to není sranda. A doporučuju to raději nikomu moc dlouho předem neukazovat, ať do toho nezačnou kecat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no mě teda napadlo, že bych do čela dala místo svědků babičky, ale já mám dvě a jirka 3 a 2 dědy :-|
Odpovědět
Profilova fotka
biiba: no vidis, me zas napadlo ze bych dala zzasedaci poradek i na www aby kazdej vedel kde ma tu svoji zidli a zbytecne to nehledal (bude nas asi pres 60), proste 100% organizace :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no mě napadlo, že bych plánek pak vlepila někam kolem vchodu, kdyby se někomu nechtělo obcházet...
Odpovědět
To nějak nakombinuješ. My jsme si to tak předběžně plánovali a svědci ani nebudou sedět u sebe. Jeden asi v půlce, jeden spíš vzadu. To bude v pohodě :-) Budeme mít, rodiče, prarodiče ( v našem případě 1 děda ), tety a strejdové, sourozenci s dětmi (1. svědek), pak další příbuzný s dětma, nakonec bezdětný (2. svědek ) Doufám, že jsou všichni soudní, že se nikdo neurazí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem o tom premyslela a jelikoz nas bude asi vic, tak se mi to zda dobrej napad, seznamit je s tim uz predem
Odpovědět
Profilova fotka
Já si zase myslím holky, že pořádný hledání musí bejt :-D Jmenovky a je to.. ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?