Jak posadit svatební hosty? Nepoměr rodin

Profilova fotka
Ahoj, řeším zasedací pořádek a mám malinko problém, protože z mé strany je mnohem více hostů (24) než od přítele (8). Jako ideální se jeví varianta - hlavní stůl a pak více menších pro hosty. Máte nějaký jiný nápad, zkušenosti? Děkuji
Odpovědět
u nas ma zase pritel o dost vice..tak sem premyslela na jednu stranu posadit jen rodinu a na druhou kamarady stul bude do U
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme měli 9 lidí ode mně a 16 lidí od manžela. Stůl byl do U. Vyřešili jsme to tak, že na volnou část mojí strany jsme usadili jeho prarodiče, takže byli babičky a dědečkové všichni u sebe. A myslím, že si tam spolu rozuměli.
Odpovědět
My jsme to měli tak, že příbuzných z manželovy strany bylo dvakrát tolik než z mojí. Měli jsme ""trojzubec" - prostě účko s ještě jednou řadou uprostřed. V čele jsme seděli my, rodiče a prarodiče, u jednoho křídla manželova rodina, u části druhého křídla moje rodina doplněná přáteli, u prostředního stolu nejblíž k nám svědkové a dál ostatní kamarádi. Dělali jsme zasedací pořádek hlavně tak, aby u sebe seděli lidé, kteří si budou mít co říct, rodiny s dětmi, důchodci, lidé s podobnými zájmy atd.
Odpovědět
My to měli podobné - já mám větší rodinu, manžel jen rodiče a bratra. Vyřešili jsme to tak, že stůl byl do U, v čele klasicky my dva a rodiče, pak svědci, což byli naši bráchové, a pak na jedné straně moje rodina a na druhé kamarádi. Taky jsme se snažili, aby spolu seděli lidi, kteří si mají o čem povídat, a myslím, že se nám to povedlo :)
Odpovědět
My to měli na svatbě dost podobně - já měla jen pár lidiček a manžel celou hromadu. Stul jsme měli do U a každý měl vedle sebe na své straně nejbližší rodinu. Zbytek jsme pak tak nějak kombinovali podle lidí a jejich zájmů apod. (pokud se neznali) - aby byla největší pravděpodobnost, že si budou moct spolu u stolu povídat i když se uvidí poprvé v životě. A docela nám to, musím říct, vyšlo:-) Nemyslím, že by bylo vyloženě nutné mít na jedné straně striktně ženichovi lidi a na druhé straně jen nevěstiny. A kouskovat na jednotlivé stoly mi přijde taky zbytečné-resp.není to nutné. I když když se to krásně nazdobí, tak to vypadá báječně:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, u nás měl manžel z rodiny jen tři lidi a já asi 12. Stůl jsme měli do U, v čele stolu jsme seděli my, rodiče, menželův bratr a moje babička (s tím, že měl každý na své straně svoji rodinu). Pak na křídle na mé straně dál pokračovala moje rodina a na manželově straně kamarádi počínaje oběma svědky. Zbytek "mého" křídla byl ještě doplněn kamarády, co nepatřili do naší společné party. Myslím si, že vůbec ničemu nevadilo, že to není symetrické. Hlavně jsme se snažili, aby si lidé sedící u sebe měli co říct - ať už se znali, nebo neznali.
Odpovědět
@timton My měli podobně na hostinu, tak jsme měli jeden hlavní s námi, rodiči a svědky a zbytek byli menší v místnosti. Můžeš vidět na fotkých: http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
Díky všem, jste skvělé :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?