Jak nazvat přítele mé mamky?

Ahoj, mam otázku, píšu kartičky na zasedací pořádek a nevím, jak nazvat přítele mamky..Říkáme mu křestním jménem,ale vede mě k oltáři a otce tam mít nebudu. A jelikož budu mít napsáno maminka nevěsty,maminka ženicha,otec ženicha a přijde mi blbý tam pak napsat Jarda :-/
Odpovědět
Co "přítel nevěstiny maminky"?
Odpovědět
Profilova fotka
Partner maminky nevěsty?
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych tam napsala jenom jméno než komolit a lepit různá slova. ;-)
Odpovědět
Stačilo by i jen Partner maminky :-) vsem to jde, ze to nejsou oni
Odpovědět
Ja bych tam teda napsala jmeno nez rohle vymyslet...
Odpovědět
Pan Petr nebo Petr Pavel, běžně jsem se setkala se jmenovkami se jménem a příjmením (a žádné jako to babička nevěsta atd. , ale prostě Božena Petrová snad babka ví jak se jmenuje a dosedne na příslušnou židli) :-D
Odpovědět
take jsme napsali jmeno. :-)
Odpovědět
@lluckaa15 my jsme tam taky psali všude jména ale jestli trváte na tomto označení, tak napiš partner maminky, jak tu bylo navrhnuto
Odpovědět
Profilova fotka
já se přikláním k označení "partner maminky nevěsty" nebo "doprovod maminky nevěsty" ;-)
Odpovědět
@lluckaa15 vidíš, to mě ani nenapadlo, ale budu řešit podobnou věc. Přítele ženichovi maminky (přišlo mi divné napsat přítele přítelovy maminky :-D ). Ale asi ho taky napíšu jménem, příjde mi to takové osobnější a míň krkolomné než přítel nevěstiny maminky..
Odpovědět
My budeme hostům dávat jmenovky místo vývazku a tam bude určitě, v jakém vztahu k nám jsou. A váháme, jestli jim psát jen křestní jména, nebo celá. Na stůl jmenovky neplánujeme.
Odpovědět
Jméno.
Odpovědět
Článek se načítá
No já pravě píšu všude u rodiny třeba maminka Alenka,babička Maruška, tak nevím no, asi to budu muset celé změnit,přijdé mi blbé tak pak napsat jen jméno,ikdyž u kamarádů mam jen jména..
Odpovědět
@majanax tak teď jsem se zasmála :D a neni blbý psát k mamce jméno? nemělo by tam přece jen být i to maminka?
Odpovědět
@lluckaa15 Mne prijde nejlepsi napsat tam jmena.
Odpovědět
my měli "tatínek nevěsty" apod., a u dalších příbuzných klidně jen jméno - "Liba", "Honza" - jak jsme komu zvyklí říkat, nemusí to být jednotně.
Odpovědět
@lluckaa15 no třeba maminka nevěsty bych nechala, ono do čela stolu si nikdo místo hledat nepůjde, jde spíš o ty ostatní. A třeba babičky u nás rodině běžně křestním neoslovujeme, ale mluvíme o babičce Voráčkové a Vomáčkové tak proč to nenapsat i na jmenovku. Nakonec jaké si to uděláš takové to máš :-)
Odpovědět
Tak to vidím tak,že to přepíšu a napíšu tam celá jména i s příjmením..Každej bude vědět,že ,,tady" je jeho místo,nikdo se nebude cítit uraýeně a bude klid :D
Odpovědět
@lluckaa15 Napsala bych bud' jenom jmena, nebo pokud chces opravdu napsat ''Maminka Nevesty'', tak muzes napsat ''Maminka nevesty - Alena'', ''Otec zenicha - Pavel'', ''Pritel maminky - Jarda''.. a mas to. :)
Odpovědět
Ale my jsme meli u vsech jmena a prijmeni..
Odpovědět
Já bych ho nazval stínovým tatínkem.
Odpovědět
já bych napsala jen jméno. A že u ostatních máte i něco k tomu (babička, teta...)? Myslíš, že si toho maminčin přítel opravdu všimne, nebo že si toho kdokoli všimne? :) Myslím, že ne, pokud mu říkáš Jardo, bude hledat cedulku s nápisem Jarda, ne partner maminky (to podle mě i tu jeho funkci trochu dehonestuje, když už to budeme hrotit, protože to vypadá, že tam je jen jako doprovod svatebního hosta).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
A co napsat otčím?
Odpovědět
Já bych toho Jardu napsala. A třeba bych ty hlavní postavy (rodiče, ženicha s nevěstou) udělala nějak víc zdobně, třeba přidat srdíčko, pokud ho bereš jako tátu...
Odpovědět
Profilova fotka
@lluckaa15 ja tam dam normálně Petr a řeknu mu predem, kde to je:) na jmenovky stejne pak nikdo nekouka a daji se bokem :)
Odpovědět
Určitě bych napsala "Jarda" a blbé by mi to nebylo.. Tatínek to prostě není..
Odpovědět
Profilova fotka
Mě k oltáři taky povede mamčin manžel, je to zároveň i otec sestry a celý život mě bral jako vlastní, tak napíšeme normálně 'otec nevěsty' :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?