Zhoubný nádor u pejska, pojďme se podpořit

Profilova fotka
Ahoj všichni, chtěla bych se trošku pobavit na toto téma,zjistit vaše zkušenosti,jaké máte rady a trošku se i vzájemně podpořit,protože zhoubný nádory nejsou nic pozitivního. Mám 6 letou fenku jezevčíka.Před 3 měsící jsme jí našli malou bouličku u cecíku,která se ale za 2 měsíce jednou tak zvětšila.Hned jsme šli k veterináři a ihned ji operovali.Kuličku a kus okolní tkáně odebrali.Posílala jsem to na histologii a pak přišla rána pod pás.Komplexní adenokarcinom-zhoubný nádor. Celej svět se mi zhroutil.nebyla jsem schopná ničeho.jen jsem bulela,třásla se a představovala si to nejhorší.Jsem zdravotník a vim,co zhoubný nádory dovedou. Zítra nás čeká radikální odstranění celé mléčné lišty a kus druhé.Do budoucna ještě zbytek lišty a kastrace.Nádor jsme vždy chytili včas,že neměl ani centimetr,ale i tak je to hrozný.Dáváme Sanicell jako podporu imunity a proti vzniku nádorových buněk,ale je to boj. Máte někdo zkušenost s tímto nebo podobnou?Ráda se s váma podělím o své zkušenosti.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Je to vždycky smutné, ale řeknu ti jednu historku, které možná sice nikdo neuvěří, ale je reálná a toho psa osobně velmi dobře znám. Je to fenečka, taky cca 6 let, objevili ji zhoubný nádor na střevě, skoro neoperovatelný, neléčitelný, doktor řekl, že to bude čekání na nejhorší. Majitelka se nevzdala, věří "východním" metodám, začala pejskovi dávat nějaký čínský preparát, do vody dávala nějaký kámen, který měl zlepšovat imunitu, prováděla reiki (má na to kurz) - nevím, co přesně to bylo za bylinky atd., ale asi se to dá zjistit...a pes je zdravý, byli na kontrole a nádor je pryč, je to na hranici zázraku, normálně bych to považovala za kec vymyšlený praštěnými novináři, ale prostě není. A závěr? Je potřeba nezoufat, podporovat psa, věřit v co nejlepší možný výsledek a nevzdávat to :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Ifoun,dkuju moc za podporu.Přiznám se,že i tohle mě napadlo,když mám vyzkoušet všechno,tak myslim opravdu všechno.Budu dělat maximum,aby se jí už nikdy nic podobnýho neobjevilo a měla normální plnohodnotnej život.Je mladá a já chci,aby se dožila mojí svatby,dětí a byla tu s náma ještě aspon 10 let.Udělám pro to cokoliv.Ona si to zaslouží
Odpovědět
zkusenost nemam, ale chci jen rict, ze i kdyby to myska nezvladla, ale jako ze to zvladne, protoze je mlada, silna a nasli jste to brzo ... tak ma vas a to je ohromny stesti, protoze ji mate moc radi. Takovy zivot stoji za to, at uz je jakkoliv dlouhy nebo kratky ....
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych taky zkusila všechno, když byl náš pes malý (6 měsíců), tak ho škaredě pokousal jiný pes, docela hluboká (0,5 cm) díra v hrudníku, ta známá se nabídla, že mu provede reiki, já si říkala, že to je blbost, ale zas proč ne, psovi to neublíží...a bylo neuvěřitelné, jak pes najednou zklidnul, vypadal spokojeně, ve chvíli, dky měl té "energie" dostatek, tak dal sám najevo, že mu to stačí...a rána se stáhla tak rychle, že vet jen kroutil hlavou, že to ještě neviděl :-D A to já jsem prosím velmi nedůveřivý člověk, který ke všemu potřebuje přesný důkaz, preferuje chladnou logiku... ale tohle je pro mě životní záhada---moc příjemná :) A Filipiovi má pravdu, lepší krátky a šťastný život s milujícími páničky, než dlouhý, ale smutný. Držím palce!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
holky díky moc.I tím se ujištuju,že to tak je.Ale nechci na to myslet.Musim pozitivně,už kvůli ní.I když mě to stojí ještě víc energie,ale pro ní to udělám.Je to moje láska.
Odpovědět
Já zkušenost mám, bohužel to nedopadlo dobře. :-( Naši měli fenku (7let) německýho ovčáka. Před dvěma rokama se jí udělala boule (mléčná žláza), kterou nechali odstranit. Všechno vypadalo dobře, fenka krásně prospívala, aktivní, prostě nic divnýho. Minulý rok v létě další a ve větší míře. Znovu je odstranili, znova v pořádku, jako dřív. Tenhle rok na jaře se jí to rozjelo v obrovský míře, boule jak blázen. Ona byla úplně mimo, pořád unavená, kňučela asi bolestí, no hroznej pohled... :-( ...veterinář našim po vyšetření řekl, že už se jen trápí a nemá smysl to operovat, že se bude pořád vracet...takže jí v červnu nechali utratit.... ;-( ...nevím, jestli to bylo veterinářem, že to nevyoperoval celý, nebo měla tolik metastáz, zas tomu tolik nerozumím, ale dopadlo to bohužel takhle... Věřím, že budete mít víc štěstí,hlavně pejsek... ;-) ...určitě není na místě se vzdávat...my máme pejska taky věčně nemocnýho, nemá sice rakovinu, ale artritidu, pořád záněty atd., takže vím, co je to za boje, ale oni za to stojí!! x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. Cítím s váma |-| . Já mám pejska,říkám mu Blues,je to velkej černej pes s bílou náprsenkou,kříženec s ohařem(pravděpodobně :-) ) No a není to dlouho a našli mu nádor na dásních :-( . Bohužel s tím nelze nic dělat,pan doktor nám řekl,že by m,u museli uříznout celou tlamu,jako CELOU :-( ,řvala jsem tam jako blázen a nic nechápala,ještě jak byl uspanej bobíšek ,achjo. Nejde stím vůbec nic dělat. Naštěstí ho zatím nic nebolí a je to veselej a na jedenáct let hooodně čipernej hafan. Jediný co pro něj můžu udělat,je mít ho ráda. Život je boj.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, Naty,to je hrozný :-( To je mi pejska moc líto,takhle mladej pejsek :-( Vypadá to na s prominutím,blbýho veterináře,kterej to podcenil.Naší Bellče taky nejdřív vzal kus žlazky a celou tu bouli,abychom věděli,jakýho původu je ten nádor.Když se zjistilo,že zhoubnej,tak nám doporučil Sanicell,který ale nezabral,nic méně si stejně myslim,že je to dobrá věc a hned nás objednal a jde na vyndání celý lišty,ne jen úseku okolo těch nádorů.Takhle by se normálně mělo postupovat.Pokud to teda něni nějakej typ,kterej stejně metastazuje a je neoperovatelnej.Každopádně to pejskovi už stejně život nevrátí :-( A copak to máš ted za rasu?Nějaký většího hafíka,vid? Malusy,díky,taky s tebou cítim,pač to je ještě horší,ta bezmoc,kdy nemůžeš pro toho pejska nic udělat.Pejska je mi moc líto,ale musíte být oba stateční a stou svinskou rakovinou bojovat.Přeci jen,11 let je krásnej věk pro hafulku,i když to hrozně rychle uteče. Já jsem ted ve fázi,kdy si nepřipouštim žádnou hrozbu z těhle nádorů,že se zkrátka objevili znovu,abysme Bellče nechali tu lištu odstanit a aby měla pokoj.Zkrátka že to tak má být a že něco zlýho je pro něco dobrý.Takže operace,nervy,strach,ale výměnou za život pejska.A to za to fakt stojí. Všem vám tu moc děkuju za podporu,možná že právě kvůli vám,lidem,co mají rádi zvířata a pejsky jsem do týhle bojovný nálady dospěla a i když to je nelehkej soupeř,tak já se mu nevzdám a jak znám mojí Bellinku,tak ta taky ne.Nemoc ani bolest si nikdy nepřipouštěla.Nebo to aspon nedávala znát.Je to hrdinka :-)
Odpovědět
porodnibabka: naši žijou na vsi a veterinář je tam spíš "na ty krávy", takže je ti jasný, jak to asi vypadalo |-| 8-( ..navrhovala sem našim našeho veterináře, ale kvůli řadě důvodů se to nakonec zavrhlo, bohužel podle mě k neštěstí pejska, ale můj nebyl, takže... :-( ...teď mají zase vlčáka, taťka je má prostě rád... :-) ...my máme pejska velkýho sebevědomím :-D , ale jinak je to jen mopsík.. lehce přešlechtěná rasa, takže chytne pomalu každej bacil, co jde kolem.. :-| Snad to Bellinka zvládne a určitě nic její podporou a láskou nezkazíš!! Vzdát to můžeš vždycky...ale člověk aspoň ví, že pro ně udělal co mohl, i když to třeba nestačilo...oni to ví, a když už není možný udělat nic jinýho, odejdou milovaní a s pocitem bezpečí, a to je myslím víc než všechny léky proti bolesti...
Odpovědět
Profilova fotka
malalusy: nezkoušelas kontaktovat jiného veta? Třeba se na to někdo specializuje a dokázal by to vyřešit líp. Naši měli fenečku, která měla nádor v jazyku a dva roky žila spokojeně s pahýlkem místo jazyku - což zní jako nemožné. Když už tak žít nechtěla, tak přestala jíst a hubla a naši pochopili, že už chce svůj klid někde jinde...a nechali ji uspat. Myslím, že na kvalitě veta hodně záleží. Nechci říct, že ten váš není dobrý, jen může být jiný, který s tím konkrétním problémem má víc zkušeností a dovedl by navrhnout nějakou léčbu.
Odpovědět
Profilova fotka
To je taky pravda.Možná bych to zkusila.Za zeptání nic nedáš.Nešla bych do žádný chemoterapie,je to časově i finančně náročný a pejskovi by to nepomohlo,ale třeba někdo jinaj na to bude mít jiný názor.A určo doporučuju ten sanicell.Tím nic nezkazíš a třeba by vám vyhovoval
Odpovědět
Profilova fotka
Nase jorksirka ma zas kolaps prudusnice. Zitra jdeme na vysetreni jestli s tim jeste neco jde delat nebo uz jen cekat, kdy se zlomi. Je ji 5let a ja ji mam jako me miminko. Porad brecim.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
petruszkaa: nebreč, pejsek potřebuje vědět, že seš s ním šťastná, to je pro něj víc než dlouhý život... já vím, lehce se radí, ja řvala i ráno, když psala o té fence s nádorem v jazyku... ale zkus to, třbe ato nebude tak zlé a beude se to dát léčit. Zkus pohledat na netu, ejstli s tím někdo nemá zkušenost a jakou podstoupil léčbu.
Odpovědět
Profilova fotka
To ja vim jakou lecbu. Da se tam dat umela trubicka, ale nesmi to byt uz ve vysokem stadiu. Zitra tam jdeme, tak se dozvime verdikt.
Odpovědět
Profilova fotka
ptruszkaa: tak hlavně že je aspoň možnost, že by se to dalo léčit, třeba to nebude tak zlé. Pejsek je mladý, tak toho spoustu zvládne. Budu držet palce, ať je to lepší, než čekáš x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji. Snad to dobre dopadne jinak to asi nepreziju bez me holcicky.
Odpovědět
Baby,drzte sa ;-( Vela ludi nepochopi,ako moze mat niekto rad psa skoro ako vlastne dieta. My mame zatial len Fidaka (jack russell terier),ale berieme ho ako nase miminko...vela ludi sa mi vysmeje a myslia si o mne,ze asi nemam spravny rebricek hodnot,ale nam je to jedno...mame ho strasne radi,preto Vas uplne chapem a citim s Vami. Nech to hafanom dobre dopadne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Adelii: jo, to znám taky, prý jsme divní, když máme psa, a nemáme dítě. Nevím, co je komu po tom :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Z takových lidí si nic nedělej.ty už jiný nebudou.Za pejskem si stůj.Každý člověk má nebo by aspon měl mít dost místa v srdíčku nejen pro manžela/přítele,děti,rodiče,ale i pro pejska nebo jiný zvíře.At si řiká co chce kdo chce,ale člověk zvířata k životu potřebuje.Je dokázaný,že jejich přítomnost dělá divy a že dotyk a hlazení psí srsti uklidnuje a léčí třeba děti,který jsou v bdělém komatu nebo mají nějaký pohybový problémy.Prostě k životu patří a bez nich nelze žít.Už jen to,když brečíš,nebo máš jiný trable cítí a jdou se mazlit nebo se snaží odvést pozornost a nalákat tě třeba na nějakou hru.Psi miluju stejně jako každý jiný zvíře.Jsou pro nás dar,tak si jich musíme važit,stejně tak jako dětí. Petrusz,to je mi moc líto :-( držim palčky,at vše dobře dopadne.Naděje umírá poslední ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
porodnibabka: já si z nich nic nedělám, maximálně si myslím, že jsou pííííp 8-) Pro nás je to naše "miminko" (i když psí), a to mu budou letos 4 a sám už je dědeček.... To, že člověk miluje svého psa, neznamená, že nebude v budoucnu milovat svoje děti... A s tím vlivem na zdraví to můžu potvrdit, náš pes není žádný mazlivý typ, ale jakmile mám silnou migrénu, tak jde za mnou do postel a tulí se mi k hlavě... Navíc pro mě je pes super pro zdraví i tím, že nás oba vytáhne ven, samotnou mě nebaví bloumat parkem nebo lesem.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak.navíc se přeci říká,kdo má rád zvířata,má rád lidi.A u dětí to platí dvojnásob.Pejske je takový nácvik na miminko.Je to taky zodpovědnost a potřebuje pravidelný režim.Navíc je plně odkázaný na naši péči a pomoc.
Odpovědět
petrus.: :-. To jsem nevedela, to je strasny. ;-( Jak je ji? Mas nejake novinky? Drzime pesti a tlapy je to vystizne. Ja beru psa taky jako nacvik na dite. A udelala jsem dobre, protoze manzel me ze zacatku se psi vychovou vytacel do vrtule :-N , ale ted uz snad vi, ze se musime dohodnout a byt dusledni.
Odpovědět
Nam psik uplne zmenil zivot,dokazal,ze sme menej lenivi,dokaze nas vytiahnut na prechadzku alebo na vylet,dokaze nas vzdy udobrit,ked sa pohadame,dokaze nam zdvihnut naladu...je to jednoducho super,uz si neviem predstavit zivot bez neho x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Adelii a tak to má být.Bez pejsků to prostě nejde. ;-) jen mít toho jednoho na celýživot a ne o ně po 10-15 letech,nebo nedej bože dřív přijit. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mame kolaps prudusnice 3.stupen, 75% poskozeni. Vhodny kandidat na operaci, ktera nemusi byt uspesna. Plus par dalsich komplikaci dychacich cest.
Odpovědět
Ved to,psik sa stane sucastou nasho zivota a potom o neho prideme,je to hrozne :-( Peti,musite verit,ze to bude ok...psici vsetko vycitia...
Odpovědět
Profilova fotka
A Petru,prognoza???Hlavně se nevzdávat.když se tomu člověk moc poddá,tak je z něj neurotik a nervák a tomu zvířeti stejně nepomůžeš.Mám to ted tak u sebe a vim,o čem mluvim
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud se operace povede a implantat se chytne, tak spokojeny zivot s kaslanim. Ale taky to muzu dopadnout jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
petru: tak ať se operace podaří, kašel už bude jen smutnou připomínkou...
Odpovědět
peti: a kdy bude operace? At vime, kdy drzet pesti a tlapky ...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?