Zdravotní pojišťovna. Kterou doporučíte?

Holky, prosím. Uvažuji o změně zdravotní pojišťovny, už i s ohledem na budoucí děti. Nyní jsem u VZP, ale jelikož někteří lékaři už vypovídají smlouvy a různé slevy a akce se houfně ruší, chci se Vás zeptat, u které pojišťovny Vy nebo Vaše děti jsou a jak Vám vyhovuje a co poskytuje. Jde mi hlavně o programy pro děti, jako nějaké ozdravné pobyty, slevy na různé produkty a dobré pokrytí zdravotní péče. Nejlépe aby měla pobočku v Přerově. Díky moc za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
No tak ohledně dětí neporadím,jelikož žádné nemám,ale jsem u revírní Bratrské pojišťovny,poskytují vitamíny pro celou rodinu ročně,vím,že u nás je i bazén pro děti zdarma jednou týdně na hodinku nebo tak nějak podobně. Martin je všeobená tak jako ty,ale bude přecházet na pojišťovnu Ministerstva vnitra ;-)
Odpovědět
Mam vseobecnou,ale budu prechazet i s mimim k ministerstvu-manzel ji ma,je spokojen-proplaci ockovani na klistata,prispevky na detske helmy a vitaminy pro rodice...
Odpovědět
Profilova fotka
tez jsem u VZP a hodlam prejit k Ministerstvu, jde to vzdy po kvartale
Odpovědět
Přesně o Ministerstvu jsem přemýšlela, ale bohužel,nemá pobočku u nás v Přerově:-(
Odpovědět
Taky doporučuju Ministerstvo. Neměla jsem nikdy sebemenší problém, akce zatím moc nevyužívám, jen dřív příspěvek na HA, teď nevím, jestli ještě je. Ale vím že pro těhulky a miminka něco spešl mají :-) Škoda že u vás nemá pobočku.
Odpovědět
Tak já jsem u České národné (222) a jsem úplně spokojená...žádný problém. Rezet, je to myslím oblastní záležitost, u nás je opravdu s VZP problém a lékaři prosí pacienty, aby šli jinam. Naopak moje pojišťovna tu má dobré jméno. Ale kamarádka s Pardubic říká téměř opak...tož takhle... :-| Každopádně u nás je u této poj. celá rodina.
Odpovědět
Ahoj Rezetko, taky jsem stála před stejným "problémem" jako ty. Můj nový pan gynekolog mi doporučil OZP (Oborová zdravotní pojišťovna), tak jsem od 1.1. u ní a dneska mi přišla kartička :))))... Výhod je tam dost a jedna z prvních, kterou využiju je příspěvek 1200 Kč na vitamíny atd. pro těhotné... mají stránky wwwteckaozpteckacz. Cau, Anchi*
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem u ministerstva vnitra a jsem spokojená..Až na ty fronty v daňovám období, ale s tím nic nenadělám :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem u vnitra, zatím se mi nestalo, že by s nimi neměl lékař smlouvu ;-) Využívala jsem příspěvek na HA(teď ho prý, díky dřívějším nařízením ministra Ratha, nesmí poskytovat nikdo ]-( ), do 18 příspěvek na brýle,proplácí injekce u zubaře, 2.a 3. dávku očkování na encefal. a žloutenku,v prosinci mi přispěli i na očkování proti chřipce. Ty jejich balíčky se pořád mění(asi jednou za kvartál),ale vyplatí se kouknout občas na stránky, na co zrovna přispívají. Než pořídíme mimčo,budu uhánět manžu,aby k nim taky šel,protože výhodnější balíčky pro dítě jsou,když jsou pojištěni oba rodiče ;-)
Odpovědět
Super téma, k ministerstvu jsem chtěla přejít už v listopadu, pak jsem se na to vybodla . . .nevěděla jsem jestli bych neměla s touhle pojišťovnou problémy u doktorů, zda mají smlouvy. S OZP vím, že je problém u psychologů . . .
Odpovědět
spaagetka: Od kdy nesmějí poskytovat ty příspěvky na HA? Já jsem si ho za loňský rok normálně vybrala.
Odpovědět
Kačko:Opravdu se to rušilo,už loni příspěvky (u VZP) nebyly, záleží jak rychle to ty pojišťovny zrušily.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
kacka.va - Bylo mi řečeno,že cca od května. Já tam byla až v prosinci :-|
Odpovědět
rezetka: já právě za loňskej dostala u VZP
Odpovědět
Kačko,jo,už jsem si vzpomněla, první půlrok to ještě dávali,ale pak už ne,už to bylo zrušené.
Odpovědět
Profilova fotka
No mně řekli(jenom paní v podatelně), že v březnu vydal ministr nařízení a od května to zrušili.
Odpovědět
Jo jo,tak nějak to bylo.
Odpovědět
jojo, taky mi poj už neproplácí HA...ale vzhledem k tomu, že mám poslední krabku... :-p :-D tak už mi to je fuk :-D
Odpovědět
Ja jsem i s pritelem u VoZP (vojenska zdr.poj.) a mame toto: 1. Příspěvek na ochranu proti infekcím a na regeneraci organismu 2. Dětské ozdravné pobyty 3. Program Zdravá rodina 4. Program Student 5. Příspěvek na očkování proti klíšťové encefalitidě 6. Příspěvek na ozdravné pobyty dětí a mládeže organizované školami 7. Příspěvek na fixní (nesnímatelná) zubní rovnátka 8. Příspěvek na vitamíny pro děti 9. Příspěvek na preventivní prohlídku dětí - sportovců registrovaných ve sportovních klubech 10. Příspěvek na očkování dětí proti Haemophilus influenzae typ B 11. Příspěvek na vitamíny těhotným ženám 12. Příspěvky pro dárce krve, krevní plazmy a krevních derivátů 13. Příspěvek na mamografické vyšetření 14. Příspěvek na vyšetření okultního krvácení ve stolici 15. Program preventivní péče o letový personál Tot vse, co jsem objevila.... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Cela rodina jsme u OZP a to pouze kvuli nasemu vybornemu zubari, ktery nema smlouvu s VZP (nedivim se). Na prvni pohled nabizeji leccos, na druhy je to vyhodne hlavne pro tehule, zdravy clovek zadny vetsi nadstandard neziska. Nicmene uz radu let jsme u nich spokojeni. Ale bacha, ne kazdy doktor s nimi ma smlouvu! Od tohoto roku to zase omezili (1 specialista na 1 obvod), takze treba prsare si musim platit, pokud ho nechci zmenit!
Odpovědět
Já byla u vojenské, byla jsem spokojená, ale můj nový gynekolog s touto pojišťovnou nespolupracuje a navrhl mi změnu a doporučil českou národní....jsem spokojená a mimi bue určo taky. Každá pojišťovna má své výhody a nevýhody alespoň to je můj názor :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Díky za tohle téma, chtěla jsem ho založit, ale naštěstí jsem se včas koukla :) Co tu tak čtu, a co jsem prohlídla webovky, tak to asi vyhraje ministerstvo. Ještě jednou díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, mé mamči doporučila obvodní dr. Oborovou zdravotní pojišťovnu...takže tam asi brzy přejde. Já jsme stále u VZP, ale je fakt, že se mě už zubařka ptala, zda jsem stále u VZP, takže se jí příště zeptám, jestli mám raději přejít jinam... ;-)
Odpovědět
ahoj holky. Já uvažuju o přestoupení k min. vnitra. Mimochodem, jak na to? stačí poslat dopis nebo jak? :-p Díky za radu.
Odpovědět
Profilova fotka
ne, mrkni na jejich webovky (akorát k tomu musíš mít Internet Explorer, jiný prohlížeče to nežere, teda rozhodně ne FireFox). Doklad totožnosti a pak potvrzení o studiu/doklad o zaměstnání... podle toho, co děláš.
Odpovědět
Consol,ja jsem prestoupila ted.Nabiraji kazde ctvrtleti,ted od 1.dubna.Musis si to vyridit do 31.brezna.Na pobocce vyzvednes prihlasku,vyplnis,a odneses zpet na pobocku.Pak si dojdes pro karticku,oni ti reknou,kdy.V tomto pripade az v dubnu.Zmenu hlavne nahlasit zamestnavateli a svym lekarum.Pa
Odpovědět
No,bez dokladu to samo nejde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem u české narodní poj. a zatím jsem neměla žádné problémy, jen jednou na gyndě, ale to proto že dr, s něma neměl smluvu, jinak si myslíš že je v pohodě. Příspěvky na HA už se dlouho nevyplácí , taky jsem přišla pozdě :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky. Taky jsem byla u VZP, ale ted od 1.4. jsem přestoupila k ministerstvu. Byli moc milý, akorát jsem si na netu vyplnila tu jejich žádost, vytiskla a šli jsme tam i s přítelem. Trvalo to asi 10 min celé a hned jsme dostali i kartčku. Chtěli po nás jen tu žádost a občanku. Dostali jsme kartičku, se kterou máme oběhnout práci, obvodního lékaře a vrátit starou kartičku bývalé pojišťovně. Tot vše. A jsem nadšená.
Odpovědět
Holky, chtěla jsem se zeptat, pokud ukončím studium a budu evidována na ÚP, musím se sama nahlásit pojišťovně, že již nejsem student nebo to za mě udělá právě ÚP? A za jak dlouho po skončení studií musím tuto skutečnost nahlásit? A ještě mám další problém. Chci změnit pojišťovnu, ale můžu tak učinit v nejbližší době k 1. červenci, jakožto k prvnímu dni čtvrtletí, ovšem, to už budu mít 14 dní po studiích, jenomže zase před svatbou. Nahlásím změnu pojišťovně u které jsem teď, že již nejsem student, pak si dám přihlášku k jiné pojišťovně, ale zase ještě se starým jménem a za pár týdnů si budu i nové pojišťovny přehlašovat jméno? Není to padlé na hlavu?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?