Zásnubní prstýnek bez kamínku?

Profilova fotka
Ahoj , mám takový malý problém. Můj miláček mě požádal o ruku a dal mi zlatý prstýnek, opravdu nádherný !!! Potíž je v tom, že komukoli z jeho rodiny nebo z mojí ho ukážu, ten mi říká, že zásnubní je přece s kamínkem !!! Jenže mě se kamínky nelíbí, ani bych to nechtěla a miláček když ten prstýnek vybíral tak se mu právě taky nelíbily ty s kamínkem. Já vím že nejdůležitější je, že jsme spokojení my dva, ale když vidím, jak se rodina zaobírá takovou ptákovinou jako je kamínek, tak se děsím svatebních příprav :-( .
Odpovědět
Smajlik, kašli na to..vôbce sa nezaoberaj tým, že sa to niekomu inému zdá divné..veď Tebe sa páči a to je to hlavné..ja som takisto dostala zásnubný a vyzeral ako obrúčka, ale preto sa nebudem deptať, keď sa mi veľmi páči ;-) Budeš musieť ešte veľa veci zvládnuť..u nás sa pozastavujú nad dátumom, potom zase nad riešením hostiny..podľa mojej skúsenosti, je lepšie do toho angažovať menej ľudí..tým menej bude sporov a znechutenia :)
Odpovědět
No, obecně má být zásnubní prstýnek s kamínkem. Světle modrým nebo bílým. Každopádně se vykašli na příbuzné. Hlavní je, že účel prstýnku znáte vy dva a že se vám líbí. Já jsem taky dostala zásnubní prstýnek netradičně ze stříbra, protože zlato nenosím. Jedinou výjimku udělám kvůli snubního prstýnku, které jsou ze žlutého zlata. Jen ať pěkně razí. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Smajlik, doporučuji rychle vystřízlivět. Se svatebními přípravami budeš muset řešit daleko závažnější problémy než je neexistující kamínek v zásnubním prstýnku. A za spoustu z nich bude moci příbuzenstvo. Hlavu vzhůru, jsou věci, z kterých se fakt nestřílí. ;-)
Odpovědět
malienka: To datum ti naopak celkem závidím... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
smajlik....hlavní věc je, že líbí Tobě a že je darovaný z lásky ;-) Na okolí se vykašli. Když se budeš stresovat ze všech řečí, které od příbuzných uslyšíš (a proč to děláte tak, kdaž se to dělá takhle...apod.), tak si to vůbec neužiješ. A na nikom jiném při tomhle nezáleží ;-) Držím palec :-)
Odpovědět
hartiepa a to už prečo? ;-)
Odpovědět
Ahojky smajlíku. No, máme podobný problém ;-) Já od svého budoucího manžílka dostala prstýnek sice s dvěmi kamínky,ale vypadá jako snubní a ještě ke všemu je "jen" stříbrný. Je z nějaké směsi stříbra a nevím čeho.Je moc hezký,ale nikdo nepoznal, že jsem byla požádána o ruku. mě se prstýnek líbí - je prostě oroginální ;-) Moje mamka mi řekla to samé, co říkají Tobě známí :-| Ale na to se vykašli a hlavně, udělejte si svatbu podle toho, jakou máte představu a přání vy! Je to vaše svatba, váš den a vy jste Ti, co rozhodnou co a jak bude, nebo nebude. Mě je jen 24let. v 18cti jsem se s velké lísky a hlouposti vdávala. Svatba byla přesně podle představ mých a ženichových rodičů. a byl to děs . Nuda avůbec jsem si to neužila. Nevzpomínám na ten den jako "krásný" ale nudný. Teď se vdávám podruhé a už teď vím, že svatba nebude podle jakési tradice, ale podle nás dvou. takže hlavu vzhůru smajlíku a z lidí kolem sebe si neic nedělej. :-) měj se hezky Pavla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
moc děkuju všem. Já jsem si z toho velkou hlavu nedělala, ale v koutku duše mě ty řeči rodiny mrzely ... každopádně teď je mi díky vám mnooohem líp :-D
Odpovědět
malienka: Vdávám se za 24 dní, v podstatě velikostí svatby počínaje a mými svatebními šaty (které chci na poslední chvíli změnit) není nic jasného. Řešíme každý den a pokaždé s jiným výsledkem. Proto bych se taky raději vdávala v jiný den. V sobotu si budu připadat dost nepatřičně.
Odpovědět
Profilova fotka
smajlik, toto si presne pamatam z jedneho klenotnictva. ja uz som mala najdeny prsten svojich snov ale zakazala som ho drahemu kupit lebo bol nekrestansky drahy /aj tak som ho potom dostala ;)))/ tak som sa snazila najst nejaky iny. a prisli sme do jedneho klenotnictva ze hladame zasnubny a ona ze no takze s jednym kamenom.. a zacala vytahovat. pozerala som na nu jak puk ze preco s zrovna s jednym kamenom. a teta mi hovori no lebo taky ma byt zasnubny prsten. a ja vravim ze mne je jedno aky ma byt zasnubny prsten hlavne ze sa mi bude pacit a najust s jednym kamenom nechcem :-D tetuska to asi este dlho rozdychavala... pointa celeho je v tom ze pokial je ti dobry a krasny a si stastna vies kam ti vsetci mozu vyskocit ;-) ja zase kazdemu hovorim ze na nasej svadbe sa nebude tancovat a ked vidim tie ksichty je mi zle... ale tak je to nasa svadba, nie ich a normalne ma to tesi ze to chcem tak ako to chcem a nie tak ako sa ocakava :-D prijemne planovanie svadby a vsetko dobre ;)
Odpovědět
smajlík tak to sme veľmi rady :-) hartiepa ako je možné, že je každý deň iný výsledok? kto robí problémy? my síce máme v piatok, ale je pracovné voľno, takže sa mi to zdá ok..skús trochu vysvetliť, lebo z tohto veľmi nechápem :-(
Odpovědět
malienka: Původně jsme měli mít tajnou svatbu se svědkem, svědkyní a sestrou snoubence a přítelkyní svědka v jedné osobě. Potom jsem do toho přimýchala mojí mámu, se kterou ale zatím bydlíme a už byl oheň na střeše. Pak přišla varianta velké svatby. Potom opět malá tajná s mámou. Teď jsem byla představit snoubence otci a jeho ženě a ten ve chvíli kdy jsem u stolu chyběla požádal o moji ruku. Můj starý a nemocný otec málem dostal další infarkt. Nicméně i oni jsou tedy pozváni. Teď bych tedy při tomhle postupu chtěla pozvat i moji babičku s dědečkem, které máme oba rádi, kteří by mi tam asi chyběli a které by to určitě mrzelo. Jenomže. Tím pádem by z mojí rodiny chyběla jenom matčina sestra s manželem a dvěma dcerami. Ty se mi zvát nechce. Naše vztahy nejsou nikterak vřelé a akorát bychom se všichni před nima museli přetvařovat. Jak to ale udělat a neurazit? Taky přítel hlavně mluví, jeden den chce pozvat matku (se kterou nemluví a ona s ním taky ne), druhý den ji nechce pozvat, další den chce pozvat matku včetně sourozenců (které vlastně nemá rád) a další den je nechce ani vidět. Já nevím jak s hostinou - vlastně plánovaným oběděm. A hlavně zamlouvat si na sobotní odpoledne (máme svatbu v 13.30) salonek pro osm, deset osob? S tím mě všude vyhodí. Zamluvit si někde stůl a nakráčet ve svatebních šatech někam do restaurace? To by zase bylo trapné. Prostě v pátek by to bylo lepší. Už se mi chce brečet...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
hartiepa: Teď jsem si četla tvé útrapy se svatbou a musím uznat, že můj problém se zásnubním prstýnkem je opravdu maličký a nevýznamný. Držím palce ať to všechno přeci jenom dopadne podle tvých představ a ať máš více radosti než starostí se svatebním dnem ...
Odpovědět
smajlík: Děkuju, to potěší. Pravdou je, že těch palců budu potřebovat tak strašně moc, že je to na nějaký den pracovního volna pro celou republiku... :-(
Odpovědět
hartiepa: tak to už je iná vec..s tým miestom si určite nerob také problémy..môžete si vybrať nejakú reštauráciu, kde je salónik alebo nejaká oddelená časť, kde budete mať súkromie :)a kde sú ochotní. V BA su také reštaurácie určite, podľa toho v kom meste bývaš a aké sú tam podmienky. hlavne si ujasnite, koho chcete a koho nie adefinitívne..mamina sestra sa nemôže uraiť a keď áno "tak ať" ;-) tú miestnosť si rezervujte a deň predtým si ešte upresnite presný počet, ak by sa ešte niečo menilo, ale určiý počet by ste už mali mať fixný.
Odpovědět
To hartiepa: Také se připojuji:)) budu držet palečky ať vše vyjde a ty si užíváš ten princeznovský den!!!! ;-)
Odpovědět
malienka: Pokusím se, děkuju za podporu. Do konce týdne budu spíše hledat kontakty a tlačit na mou drahou polovičku a hned v pondělí drapnu za ruku svědkyni a přítelkyni (chudinka, v pátek se vrací z brigády v Holandsku, to jí moc oddechu nedopřeju) a půjde se mnou hezky zařizovat. Ještě jednou moc děkuju za podporu, moc jsi mi pomohla.
Odpovědět
hartiepa: držím palce, ať vše dobře dopadne. Rodinné vztahy jsou někdy dost těžké a nedivím se ti, že z toho máš velkou hlavu. Místo aby ses těšila, přemýšlíš, jak a co udělat nejlépe. Ale znáš to - zavděčit se všem snad ani nejde. :-( Na druhou stranu, členové rodiny by na váš den měli brát ohled a být v pohodě,ale to se lehce říká... :-| Neztácej hlavu ;-)
Odpovědět
hartiepa: rado sa stalo ;-) hlavne držte vy dvaja spolu a žiadny spor si neriešte pred inymi (tak aby oni nevedeli, že v niečom zásadnom sa rozchádzate)..narobí to ešte viac škody..zvladneš to! niketoré nevesty stresujú už rok dopredu, čo nepochopím, ale vždy sa to dá stihnúť aj za kratšiu dobu.. ja som občas cítila také stresy, ale potom sa to postupne riešilo. A niektoré veci tak rýchlo, až ma to prekvapilo a zbytočne som sa nad určitými vecami trápila dopredu..
Odpovědět
Jééé to jsme na tom stejně :-), já taky nemám ráda kamínky na prstýnkách a zásnubní jsem měla bez kamínku a je nádhernej. Já myslím, že jde hlavně o to, že ti ho budoucí manžel vybral z lásky a že se ti líbí a jestli má kamínek nebo ne, to bych vůbec neřešila. Lepší bez kamínku, který budeš nosit, než s kamínkem, který bys nenosila
Odpovědět
Profilova fotka
kacka.va : nezbývá než souhlasit :-D . Mě se ten prstýnek moooc líbí :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Holky, já už předtím sondovala zda jste někdo dostal zásn.prstýnek bez kamínku, jako já. Ne, že by se mi nelíbil, ale je mi to líto, je to tradice. Prý na mě neměli, všechny moc velké.. :-(
Odpovědět
Holky, dyť je to fuk. Hele já mám sice s kamínkem, ale zjistili jsme po pár dnech, že tam je trochu rozbitej a začíná vypadávat, tak nám to spravili, samo zadarmo, ale pak to vyvedávala přítel a byl z bílýho zlata a teď hází odlesk to normálního žltýho, což mě mrzí, sice jsem předpokládala, že se to časem stane, ale nemyslela jsem, že to bude za půl roku, vyměnit ho nechci, za prvý nemaj ten samej a doobědnat už prej nejde a za druhý - prostě vybral tehle a to je ten nejkrásnější, ale nemůžu si na ten odlesk zvyknout
Odpovědět
skafandrik: tak ho dej znovu narodiovat, ne?:) my to taky jednou za cas delame (tak za rok a pul), aby vypadal stale stejne jako novy:)
Odpovědět
manicka77: jestli se ti ten co jsi dostala líbí, tak bych to vůbec neřešila. Tradic je na světě plno a dodržuješ všechny???
Odpovědět
s kamienkom alebo bez... no je tam toho. ja som dostala nie s jednym ale so siestimi, co je tiez proti tradicii. dostala som ho po 4 rokoch chodenia, velmi sa mi pacil a je to ten najkrajsi prsten, aky som dostala. 5 kamienkov je malych a siesty je vacsi. to, ze ma 6 kamienkov sa tiez neskor ukazalo ako symbolika - brali sme sa po 6 rokoch chodenia :-D
Odpovědět
Na tom přece nezáleží jestli je s kamínkem nebo bez. já mám se třema malinkatýma kamínkama a vůbec nevypadá jako zásnubní. no a co. mě se líbí a nikdo jiný mě nezajímá. dostala jsem ho na romantickým místě a všechno bylo super a na tom přece záleží, ne?
Odpovědět
s kamienkom alebo bez to je jedno, ja mam pat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Baby, aj sa k vám pridám. Ja mám tiež taký netradičný zásnubný. Keď že som pre 3 rokmi dostala od drhého na narodeniny prsteň s veľkým bielym kamienkom, tak ako zásnubný nechcel kupovať znova taký. Tak teraz mám dokonca so 7 očkami, ale je krásny a zaujímavý. Neviem, prečo je to taký trend, že musí byť s jeným očkom, veď je to hlúposť.
Odpovědět
Já jsme dostala při požádání o ruku kytku v květináči a bylo to :-D nikdo neřekl ani slovo, kdeže mám prstýnek... a snubáky? ty budou s titanu, bez kamínku a navíc asi s nějakým rytím - jestli mě to projde u drahé polovičky 8-) Nechápu, že to někdo řeší, když to není jeho svatba! ]-(
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?