Zámeček Kocharowsky

Holky neměl někdo svatbu na zámečku Kocharowsky u Opavy??? Našla jsem příspěvky asi 3 roky starééé
Odpovědět
1
2
Ahoj, taky o tom uvažuju.. příspěvky jsem našla taky převážně staré, ale 1 byl z letošního roku a moc pozitivní ;-) psala jsem přímo té nevěstě a doporučila mi to. Jinak osobně jsem tam ještě nebyla. Pokud zjistíš nějaké bližší info, tak to sem prosím hoď a já udělám to stejné :-)
Odpovědět
Ahoj, my chystáme svatbu na zámečku v září 2015 a už jsme byli i na prohlídce, takže jestli máte nějaké otázky, možná budu mít odpověď :)
Odpovědět
Ahoj, tak to jsem ráda, že přibyla další "zámecká" nevěsta.. ;-) a jaký máš z toho zámečku dojem? Já už jsem tam taky byla, jenom mě trošku zklamala ta zahrada.. čekala jsem, že nude větší. Na druhou stranu v létě to bude vypadat jinak než teď na podzim.. a jak na tebe působí paní Lisková? A ceny? díky za info :-)
Odpovědět
Tak první dojem byl zvláštní, protože zahrada je opravdu malá. U zámku člověk čeká něco jiného a taky z fotek se to zdálo být větší. Na druhou stranu je to soukromý zámeček, žádný státní zámek, takže dá se to chápat. Taky myslím, že na svatbu asi nebude potřeba velké zahrady :) Takže nakonec vyhovuje :D Zámeček mě ale naprosto uchvátil :) Budova se mi moc líbí, líbí se mi řešení pokojů, relaxační místnost apod. Navíc ta představa, že je tam vše co potřebuješ je úžasná :) Prvním mým favoritem byl zámek Kunín, ale na tomto zámečku (Kocharowsky) se mi líbí, že je skromnější a decentnější. Cítili jsme se tam příjemně ;) Paní Lisková a všichni co byli přítomni vypadali velmi sympaticky, takže jsem klidná :D A cena? V porovnání s jinými lokalitami, co se nám líbily, tak je podle mě bezkonkurenční. Teda ještě nemám konečnou cenu, ale ten základ co vím, mi připadá velmi dobrý ;) A jaké byly tvé dojmy z návštěvy? :)
Odpovědět
No můj první dojem byl nic moc.. zahrada venku maličká (altánek na svatbu ovšem super!!!) A zámeček zvenku taky nic moc.. ale jak říkám - byli jsme tam teď v listopadu a v létě to bude vypadat zase jinak a o dost lépe! uvnitř je zámeček řešený moc hezky a vše vypadá dobře! paní Lísková na mě působí fajn dojmem - nic není problém a vše zařídí.. :-) za což jsem moc vděčná, protože určitě nechci noc před svatbou chystat výzdobu atd.. já jsem původně chtěla mlýn u vodníka slámy (moje srdcovka), ale je tam beznadějně plno.. ještě zvažujeme penzion setina v pusté polomi - byli jsme tam na svatbu známým a líbilo se nám to. Je tam moc hezky upravený venkovní prostor na svatbu, ale zase budova je taková stará (komunistický styl) no a navíc ty ceny jsou dost vysoké.. ale to se mi zdají skoro všude, když člověk řekne, že je to na svatbu, tak je hned přirážka :-( navíc je fajn, že na zámečku půjčí i ty veterány - je to zpestření :-) nevíš náhodou - dá se tam domluvit nějaká ochutnávka jídel? a taky by mě zajímalo jak probíhá obřad.. uvažovala jsrm, že bych se tam ráda zašla na jaře někomu na obřad podívat a zároveň omrknout tu výzdobu dopředu, protože zatím si to neumím moc představit.. ale samozřejmě pouze po domluvě - nikomu se na svatbu bez pozvání cpát nechci ;-)
Odpovědět
ta ochutnávka tam je myslím možná, vím, že známým byla nabízená ;) S tím obřadem máš dobrý nápad ;) Nám paní Lísková nabídla, že na zámečku můžeme přenocovat už z pátku na sobotu, takže teoreticky můžu s výzdobou trošku vypomoct :) Jinak my žádnou jinou variantu na svatbu nemáme, jelikož zveme přátelé z daleka a potřebovali jsme nějaké blízké ubytování (blízko místa konání hostiny) a jedině tento zámeček nabízí vše v jednom za rozumnou cenu :)
Odpovědět
tak to je fajn.. stejně na ochutnávku máme ještě času dost a dost :-) ale pokud už budeš spát na zámečku v pátek, tak to potom příjdeš o svatební kolonu aut? a taky jak to budeš mít s fotografem? já bych totiž chtěla mít natočené (nafocené) i přípravy něvěsty a ženicha, jenom nevím, jak to udělat? myslela jsem, že se každý budem chystat jinde, ale tím pádem by byl fotograf jenom se mnou nebo jenom s ženichem..
Odpovědět
svatební kolona by nebyla ani kdyby jsme tam nespali, jelikož bydlíme asi cca 45 min. od zámečku a nedovedu si představit sedět v autě v šatech tak dlouho. Navíc by byly asi pořádně zmačkané :/ Takže to přespání je pohodlnější, nebudeme se nikam hnát, v klidu se nachystáme ;) fotografku už mám domluvenou, nafotí mi to kamarádka, která má opravdu talent :) Kameru jsme ještě neřešili....k těm přípravám mě tak napadá, že se nemusíte oblékat ve stejný okamžik...nech ženicha ať se oblékne první, mu to přece jen bude trvat malinko méně než tobě :) a až se oblékne ženich, pak se připrav ty ;) známi to taky tak dělali, časově to zvládli v pohodě a dalo se nafotit všechno ;) Nebo je ještě jedna možnost, a to objednat dva fotografy, ale to už bude drahé :/
Odpovědět
Aha,tak já bydlím taky tak 40min od zámečku, ale kolonu bych chtěla.. a navíc pokud pro mě přijede pan majitel v rolsu.. ;-) s fotografem to máš super! já jsem uvažovala, že bych fotky chtěla mít krásné, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby to nefotil profík.. no uvidíme, jestli seženu nějakého nadšeného amatéra :-) a už máš rozmyšlenou barvu svatby? Já bych si představovala růžovou nebo fialovou (světlou). No a s tím oblékáním - to ještě nějak vymyslíme
Odpovědět
Taky by se mi líbilo jet v rolsu, ale my si to vynahradíme u focení :-D Barvu budeme mít černobílou, jelikož jsme metalisti :) jinak by se mi líbila taky světle fialová ;) A jak budeš řešit výzdobu? Budeš si půjčovat nebo dělat svou vlastní doma? A taky by mě zajímalo, jak to budete mít s hudbou? Už jste uvažovali nad DJ nebo kapelou? Totiž v zámečku nejsou na hudbu vybaveni, takže ji musíme nějak zařídit ;)
Odpovědět
Však jasně.. já si na focení půjčím to růžové autko.. ;-) ale všechny, které tam majitel má jsou moc pěkné!!! s výzdobou - jakmile jsem se o tom zmínila, tak se paní Lísková zhrozila a říkala, ať hlavně nic nekupuju, že má všech doplňků plno a ve všech barvách!! ale právě jsem nepochopila, jestli už je to v ceně nebo jestli za to bude ještě něco chtít.. no a pro info, jak jsme se tam byli podívat, tak tam právě měla nachystanou svatbu v černé ;-) a vypadalo to hezky.. takže než začneš něco kupovat, tak se s ním radši domluv.. navíc jsem vlétě byla na svatbě kamarádce a ta do 3hod do rána zdobila stoly a sál a takto fakt dopadnout nechci, tak to asi nechám na paní Lískové..no a hudbu bych si představovala živou, tak 2 lidi, ale aby fakt uměli zahrát z každého žánru.. ale zatím vybráno nemám.. mám toho hodně v práci, tak moc nestíhám.. :-( a co máš ještě zamluvené? ať vím, co mi chybí :-)
Odpovědět
O té výzdobě nám paní Lískova taky říkala, že toho má hodně. My jsme černobílou kombinaci neviděli, ale domluvili jsme se s paní, že se někdy stavíme na zámeček na kafíčko, a ona nám ukáže tu výzdobu ;) Už se těším :) Jen ohledně ceny za výzdobu, tak myslím, že říkala, že si vezme asi +-500 Kč za vyprání potahů apod. ;) Ale ještě se jí budu pro jistotu ptát ;) Co máme domluvené? No zatím tu fotografku, kadeřnici (sestřenice :D) a to je zatím vše :) Cukroví a dort budeme péct asi svépomocí ;) To je zatím vše ;) Momentálně spíš jen přemýšlíme, co a jak chceme a zjišťujeme jak to uskutečnit v reálu :-D
Odpovědět
Článek se načítá
A jak jsi s přípravami daleko ty? :)
Odpovědět
No já mám zatím pouze zamluvené místo a objednaný obřad na matrice a jinak nic.. ;-) pomalu prozkoumam možnosti na kapelu - asi přes vánoce, to budu mít více času. Kameru by nám měl dělat známý, tak snad to klapne a ještě by nám měl doporučit nějakého fotografa - nebude ti profi, ale nějaký nadšenec, tak uvidíme, jak to dopadne.. fotky bych chtěla mít fakt pěkné - přece jenom jsou na celý život.. no a zbytek věcí budu řešit postupně. Drobné cukroví do koláčů a do výslužek si napečeme doma, a taky asi nějakou roládu do výslužek a zbytek objednáme,ať jsme v klidu a zbytečně nestresujeme! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, tak jak pokračujete s přípravami? :)
Odpovědět
Ahoj, tak jak jdou přípravy? u nás teda nic moc.. ale na druhou stranu chci mít jednoduchou svatbu a nechci se stresovat zbytečnostmi.. teď konkrétně řešíme prstýnky a na šaty a oblek se chystáme jít příští týden ;-)
Odpovědět
Ahoj, tak nám se to pomalu rýsuje :) už nám chybí jen oblečení pro ženicha, kadeřnice a dj a pár maličkostí :) Jak to na zámečku řešíte vy? Budete mít kapelu nebo DJ nebo něco jiného?
Odpovědět
My budem mít kapelu.. teda spíše duo :-) klasika, ženská a chlap - oba zpívají, tak snad to bude ok.. a kdes byla na šaty? a jaké jste vybrali oznámení? My jsme hrozně nerozhodní, tak máme problém cokoli vybrat :-( ale jsou tu i takoví, co zvládli svatbu za 3 týdny, tak my to musíme zvládnout taky :-) a už volala p. Lískové? ohledně výzdoby a ochutnávky jídel??
Odpovědět
Profilova fotka
Na zámečku budeme mít svatbu 27.6.2015 pani Lisková je úžasná.Se všim pomůže nedávno jsme se viděly a co dodat prostě skvělá.Oznámily jsme ji,že čekáme miminko a jsem na nemocenské a ona mi řekla stačí zavolat a sejdem se a domluvime klidně všechno u vás. Jsem ráda,že jsem si tento zámeček vybrala
Odpovědět
Tak to je super! Já jsem právě z p. Lískové měla dobrý dohem hned na začátku, tak jsem ráda, že jsem se nespletla ;-) musím se jí ozvat a doladit detaily..
Odpovědět
@janca188 Promiň, že píšu až teď, ale máme toho momentálně nějak hodně :( Šaty mám koupené, přes jeden salon v Českých Budějovicích :) Ty jsi půjčuješ nebo kupuješ? Na oznámení se podívej do mého fotoblogu, objednávala jsem ho u editsfactory tady na beremku ;) Jinak o výzdobu se prý nemáme starat, paní Lísková všechno zařídí, což je úžasné :) Jídlo ochutnávat nakonec nebudeme, protože celou hostinu budeme mít formou rautu, a na tom doufám není co zkazit :D a jak pokračuješ s přípravami ty?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
můžu se zeptat, kolik hostů se vám na hostinu vlezlo/vejde?:-) zvažujeme taky zámeček:-)
Odpovědět
ahoj holky, ja mela na zamecku ted v lete svatbu, takze jestli mate otazky tak se ptejte. Moje zkusenosti nejsou az tak pozitivni, ale kazdy ma jine naroky a spokoji se s necim jinym. Jinak jsme meli neco pres 50 hostu ale vleze se tam myslim i 70.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
@terez86 ahoj, mame v planu v zari svatbu na zamecku, mohla bys mi prosim napsat co tam bylo spatne, at si to muzu pohlidat? Dekuju H.
Odpovědět
Profilova fotka
I nás čeká v září svatba na zámečku Kocharowsky. Víte někdo, jak tam vaří? Případně kdo tam vlastně vaří a obsluhuje? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak kdyby si tohle místo někdo v budoucnu chtěl vybrat, sepíšu co se mí líbilo a co se mi nelíbilo. Líbilo: opravdu krásné místo, super ohrádka se zvířátky - děcka byly nadšené, altán krása, i prostory uvnitř zámku pěkné. Jídlo bomba, moc jsem si pochutnala a to jsem dost náročná na jídlo. Výzdoba uvnitř pěkná, s jistými korekcemi, ale to je detail. Parkování paráda, bez omezení, blízko super rybník na focení, pěkné prostředí. Nelíbilo: paní provozní nemá ráda, když se něco mění v průběhu hostiny. Protože nám po obědě hodně hostů s malými dětmi odešlo, zůstalo jen cca 20 lidí, kteří seděli v hlavní místnosti. Protože na zámku je to nastaveno tak, že raut je striktně ve vedlejší místnosti, nikdo nic nejedl ani nepil, protože se mu nechtělo od zábavy odejít. Chtěli jsme s manželem sami nějaké jídlo přenést na uvolněnou část stolu v hlavní místnosti - to se ale setkalo, nechci přehánět, ale tak trochu s hysterickým záchvatem paní provozní, kdy nám to prostě nedovolila. To už je samo o sobě dost překvapující, když jsem se vlastně nedozvěděla důvod. Bylo nám řečeno, že tam měli sto svateb a nikdo nic nechtěl nikdy přenášet a že však oni si tam pro to jídlo dojdou... že tohle nikdy neviděla... Navíc tato "scéna" proběhla před hosty, což si také mohla odpustit. Těch věcí bylo víc, včetně mé instrukce ohledně ozdobení altánku, kterou paní provozní předávala moje kamarádku ráno před obřadem. Paní provozní si to prostě udělala po svém, přestože já jsem si přála jinou variantu. A poslední věc - na zámečku není tak úplně uklizeno, asi to nestíhají, nevím. Souprava na krájení dortu byla umazaná od jiného dortu, ještě jsem to narychlo čistila ubrouskem, na zemi byly konfety a papírové ozdoby z minulé svatby a v novomanželském apartmá byly pod postelí ty alobalové obaly ze šampanského... ne že bych tam šmírovala, ale dívala jsem se, jestli se mi tam něco nezakutálelo, když jsem si balila věci. My tam samo žádné šáňo neměli, ani jsme tam nespali, takže naše rozhodně nebylo. A poslední kapka - pivo jsme měli čep, bylo super, ale strašně dlouuuuuho se čekalo na každou sklenici, bylo to fakt dlouhé, vzhledem k teplotě venku (30 stupňů) a k tomu, že jsme pořád tancovali... Jinak celkově to hodnotím dobře, já jsem byla spokojená a nenechala jsem si ten den zkazit, píšu to jen pro citlivější nátury, které chtějí mít všechno tip top a podle sebe - ať jsou připravené ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro budoucí nevěsty: psala jsem na zámeček před třemi týdny, aby mi poslali předběžnou kalkulaci a termíny pro 60-70 lidí. Bez odezvy... před týdnem jsem se připomněla a poslala druhý email s tím, že jsem nedostala odpověď na předešlý. Stále bez odpovědi... Věřím, že svatba na zámečku může být krásná, ale vzhledem k tomu, že je všechno o lidech, tak pokud si někdo nenajde 5 minut, aby jednoduše odepsal minimálně, že nestíhá, pro mě toto není profesionální jednání. Mezitím jsme domluvili svatbu i hostinu jinde. Chápu, že někdo nemá čas odpovídat na emaily do hodiny, ale pokud se tím živím a vím, že termíny hoří i na matrikách a pro nevěsty, jednoduše si najdu těch 5 minut a odepíšu. 3 týdny jsou dlouhá doba a mezitím jsme vyjednali vše, co jsme chtěli, na neméně krásném místě (fotky nádherné, nevěsty nadmíru spokojené). Za mě teda NE, i když se mi to těžce píše bez osobní komunikace. (Zavolala bych, ale jsem mimo ČR a psala jsem na email, který mají uvedený na oficiálních stránkách). Ale třeba někdo z vás bude mít větší štěstí v komunikaci s nimi....
Odpovědět
@h76 ahojky, tak to přesně vím o čem mluvíš . Já na náší svatbě te paní taky dala instrukce jak to chci, všechno mi odkyvala a nakonec si to udělala podle svého. Během oběda hostům ani nepřinesla pití a poslala je k baru. A pak si ještě stěžovala že ji někteří nepoděkovali když jim něco přinesla a byla uražena. No bylo toho víc. Prostředí je pěkné ale na čistotu si nepotrpi, za mě nikdy víc.
Odpovědět
Profilova fotka
@evicka_gut Ahoj, tak hlavně že jste našli jiné místo :) A ano, i my jsme měli problémy s komunikací, ale to už jsem tu nepsala, aby to nevypadalo, že jen kydám špínu. Ale my jsme kousek, tak jsem je vždycky nakonec nějak dohnala, nicméně pokud se neozvali tři týdny kvůli potvrzení termínu, tak to je slušný hardkor. Asi vyhodnotili termín Tvé svatby jako "daleko"... tudíž není třeba odpovědět hned. Blbé.
Odpovědět
Profilova fotka
@terez86 Aha, no u nás taky proběhla nějaká slovní přestřelka mezi mou sestrou a paní provozní, to mi ségra řekla až po svatbě, naštěstí. Evidentně paní provozní ruply nervy a asi se to prostě děje dost často :) ale jiné nevěsty, které jsem kontaktovala před svatbou, tam byly spokojené, tak možná jsme "problematické" :) Jo a taky nás "vyhazovali" skrz našeho dj, prý se ho poslední hodinu neustále ptali, kdy už skončíme... podotýkám, že byla sotva půlnoc a žádný konec nebyl určen, tedy konkrétně bylo nám řečeno, že je to jedno kdy to ukončíme... no tak asi nebylo...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?